Minecraft Sunucularında Hâlâ Yapılmayan Şey Ne Kaldı?

Sunucuların Gelişimini En Çok Ne Engelliyor?

• Yaratıcı tükenmişlik

Oy: 11 40,7%
  • Süreç ve proje yönetimi eksikliği

Oy: 7 25,9%
  • Finansman ve sponsorluk desteği yetersizliği

Oy: 0 0,0%
  • Hazır eklenti/mod bağımlılığı

Oy: 6 22,2%
  • Diğer (yorumda belirtin)

Oy: 3 11,1%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fazla oyuncu olan yerlerde oyuncular bir açıklarını bulurlar.Sunucu sahibi de bunu bildirir.Sunucu sahibinin kullandığı plugin diğer eklentilere göre daha güvenli olur
Konumuz sunucu açıkları değil başka sunucu sahiplerinin eklentileri görüp kendisi de eklemesi, Elbette NORMAL OYUNCU her plugini görürse o pluginlerde açık aramaya çalışabilir. Fakat konumuz bu değil sistem özellik vb. çalınması asıl konumuz.

Örnek vermek gerekirse bir mmorpg sunucusu da elbette piyasada varolan hazır eklentileri kullanır
Vault, PlaceholderAPI, Mythic Eklentileri vb.
Fakat bu bilinen eklentilerin dışında kendi eklentilerini de kullanır.

Bu sunucuda plugin listesini görsen işine yarayacak eklenti görmen zor, çünkü zaten bilinenleri kullanıyor geri kalanı özel, özelleri alıp indiremezsin. 0 bilgin varsa tamam rpgde ne kullanılmış görürsün, ama bunlar zaten herkesin bildiği şeyler.

Fakat sen her eklentin hazır olduğunda her sistemini hazır eklentiyle yaptığında mecburen saklamak zorundasın.
tamam sunucunu sen sadece placeholderapi ve vault ile çalıştır.Diğer eklentiler ve alternatifleri yokmuş gibi sadece bu eklentileri sayıyorsun.
kullandığı kasa pluginini bile gizler niye gizlemesin

Konumuz sunucu açıkları değil başka sunucu sahiplerinin eklentileri görüp kendisi de eklemesi, Elbette NORMAL OYUNCU her plugini görürse o pluginlerde açık aramaya çalışabilir. Fakat konumuz bu değil sistem özellik vb. çalınması asıl konumuz.
konumuz /pl yazınca çıkan eklentilerin gizlenip gizlenmemesi.Crash veya bir açığı engelleyen birçok eklenti var.Bunların görünmesi başka sunucu sahiplerinin işine gelir.

Konumuz nasıl bu değil yazdığın konuları mı unutuyorsun?

kullandığı kasa pluginini bile gizler niye gizlemesin
Adam zaten kaliteli sunucu açmış bir sürü sistemi mekaniği var o kadar şey arasından kasa eklentisini başkası da kullanınca niye umrunda olsun :D Kaliteli sunucuyu etkileyen bir şey olmuyor ki başkası da aynı kasa eklentisini kullanınca.

konumuz /pl yazınca çıkan eklentilerin gizlenip gizlenmemesi.Crash veya bir açığı engelleyen birçok eklenti var.Bunların görünmesi başka sunucu sahiplerinin işine gelir.
hayır konumuz sunucu sahiplerinin eklentileri görüp aynısını kendi sunucusuna geçirmesi, benim konuyu başlatan yorumum zaten aşağıda
Bilgili bir kişinin kimseden saklayacağı bir şey yok, mesela sen kendi özel eklentilerini geliştirebilecek bir kapasitede isen özel eklentini göstermek veya /pl yazıp plugin listeni açman sana koymaz, kimse indirip aynısını alamayacak zaten özel çünkü

bu gatekeeping işini asıl bilgisiz hazır plugin hazır paket kullananlar yapar ancak, adamın saklayacağı bir sürü şey var çünkü herkesin indirebileceği şeyleri kullanıyor, spigottan kimsenin bilmediği güzel bir eklentiyi kullanıp böylece sunucusuna güzel bir özellik eklemiştir, bu yüzden kimsede olmasın diye eklentinin yayılmaması için elinden geleni yapar.
burada diğer sunucu sahipleri üstüne konuşuyorum, elbette plugin listesini oyunculara göstermek açık bulunmasına sebep olabilir, ben diğer sunucu sahipleri listeyi görse görüp ekleyebileceği pek bir şey olmaz diyorum eklese bile önemsiz ufak tefek şeyleri ekler, bu da ana sunucuya gene koymaz o adam zaten kaliteli, sen o kadar güzel sistem arasından sadece ufak tefek önemsiz şeyi alabiliyorsun.

Diğer eklentiler ve alternatifleri yokmuş gibi sadece bu eklentileri sayıyorsun.
Hayır bir sürü alternatifi olan eklentiler kullanılmıyor olsa bile alternatifleri kötü oluyor genelde. diğer eklentiler de mv core gibi şeyler, ufak tefek özellik ekleyen hazır eklentiler olabilir ama bunlar ASIL sistemler değil. yan ek özellikler oluyor, atıyorum oyuncu profilini görme eklentisi, tamam, bunlar zaten biliniyor, eklenti listesini görmene gerek yok bunun için. Alternatif arıyorsan zaten denersin hepsini tek tek.

ya tamam bence yeterli bu konu çok açık kaldı herkesin düşüncesi farklıdır yapılmayan birçok şey var daha onlarda yapılınca açarsınız tekrar konuyu, kitleyin şu konuyu -_- bence

Adam zaten kaliteli sunucu açmış bir sürü sistemi mekaniği var o kadar şey arasından kasa eklentisini başkası da kullanınca niye umrunda olsun :D Kaliteli sunucuyu etkileyen bir şey olmuyor ki başkası da aynı kasa eklentisini kullanınca.

hayır konumuz sunucu sahiplerinin eklentileri görüp aynısını kendi sunucusuna geçirmesi, benim konuyu başlatan yorumum zaten aşağıda

burada diğer sunucu sahipleri üstüne konuşuyorum, elbette plugin listesini oyunculara göstermek açık bulunmasına sebep olabilir, ben diğer sunucu sahipleri listeyi görse görüp ekleyebileceği pek bir şey olmaz diyorum eklese bile önemsiz ufak tefek şeyleri ekler, bu da ana sunucuya gene koymaz o adam zaten kaliteli, sen o kadar güzel sistem arasından sadece ufak tefek önemsiz şeyi alabiliyorsun.
Birçok aynı konuda yapılan eklentiler var (daha fazla ne kadar örnek verebilirim bilmiyorum artık anlamalısın diye düşünüyorum) adam orada kullanılan plugini alabilir.Zaten büyük bir sunucuysa bu adam herşeyin en optimizesini kullanır.Bu da diğer sunucu sahiplerinin işine gelir araştırmakla bile uğraşmaz.

Birçok aynı konuda yapılan eklentiler var (daha fazla ne kadar örnek verebilirim bilmiyorum artık anlamalısın diye düşünüyorum) adam orada kullanılan plugini alabilir.Zaten büyük bir sunucuysa bu adam herşeyin en optimizesini kullanır.Bu da diğer sunucu sahiplerinin işine gelir araştırmakla bile uğraşmaz.
O adamı etkileyen bir şey yok, ahmet mehmet sunucusu da o sunucunun kullandığı kasa eklentisini kullanması veya diğer ufak tefek şeyleri kullanması o adamın umrunda olmaz, o adam zaten kaliteli ve bir sürü sistemi var, sunucusunu etkilemiyor, sistemleri ve kalitesi hala duruyor o adamın. Özellikle diyelim ki o kaliteli sunucu tuttu ve şuan 1000 oynatıyor, 100 kişilik random bir survival sunucusu kullandığı eklentiyi kullanması niye umrunda olsun. Aynı sektördeki bir sunucu kullansa bile sonuçta asıl rakip olduğu şey ana sistemler. Yan eklentiler çok önemli değil.

Senin sunucu batış hikayeni sordum mesajı ghostladın?
Dediğin isimle bir sunucu açmadım

O adamı etkileyen bir şey yok, ahmet mehmet sunucusu da o sunucunun kullandığı kasa eklentisini kullanması veya diğer ufak tefek şeyleri kullanması o adamın umrunda olmaz, o adam zaten kaliteli ve bir sürü sistemi var, sunucusunu etkilemiyor, sistemleri ve kalitesi hala duruyor o adamın. Özellikle diyelim ki o kaliteli sunucu tuttu ve şuan 1000 oynatıyor, 100 kişilik random bir survival sunucusu kullandığı eklentiyi kullanması niye umrunda olsun.

Hepsi hazır plugin olsa ve adam hiçbir özel plugin yapmasa bile yine adamdan birşey eksilmeyecek?

Burada olay zaten diğer sunucu sahiplerinin işine yarıyor olması.

Bu mantıkta düşünüyorsan büyük sunucu sahipleri tüm paketi paylaşsın adamlardan ne eksilecek?

Dediğin isimle bir sunucu açmadım
Yardım istediğin bir discordda "kurucu" tagıyla fotoğrafın var o yüzden sordum.

Hepsi hazır plugin olsa ve adam hiçbir özel plugin yapmasa bile yine adamdan birşey eksilmeyecek?
Burada olay zaten diğer sunucu sahiplerinin işine yarıyor olması.
Bu mantıkta düşünüyorsan büyük sunucu sahipleri tüm paketi paylaşsın adamlardan ne eksilecek?
Bütün paketi paylaşırsa tabii ki eksiliyor, bildiğin bütün sunucu eksiliyor :D Farkı eksiliyor
Elbette sunucunun ana sistemlerini başka sunucu da kullanırsa sıkıntı oluşur, ama özel eklenti olan adamda bu olmuyor işte, bunu diyorum sana, ufak tefek eklentilerin alınması önemli değil, sonuçta ana sistemler duruyor ve taklit edilemiyor indirilemiyor, sunucu zaten ana sistemleri sayesinde tutuyor.

Ama her şeyi hazır alan sunucuda ana sistemler dahil her şey alınabilir olduğu için saklaması lazım.

Yardım istediğin bir discordda "kurucu" tagıyla fotoğrafın var o yüzden sordum.
Sunucuyu halka açmadım, iptal ettim o yüzden eklenti test vb. için kullandım.

Bütün paketi paylaşırsa tabii ki eksiliyor, bildiğin bütün sunucu eksiliyor :D Farkı eksiliyor
Elbette sunucunun ana sistemlerini başka sunucu da kullanırsa sıkıntı oluşur, ama özel eklenti olan adamda bu olmuyor işte, bunu diyorum sana, ufak tefek eklentilerin alınması önemli değil, sonuçta ana sistemler duruyor ve taklit edilemiyor indirilemiyor, sunucu zaten ana sistemleri sayesinde tutuyor.

Ama her şeyi hazır alan sunucuda ana sistemler dahil her şey alınabilir olduğu için saklaması lazım.

Sunucuyu halka açmadım, iptal ettim o yüzden eklenti test vb. için kullandım.
Demek istediğimi kısmen anladınız.

Bir sunucunun herşeyi özel plugin olması çok zor bir ihtimal.
Almak isteyen hologram pluginini beğenir onu alır isimlerin arka planında siyahlık yoktur isim pluginini alır yani sunucudan da özellik alacağı için farkda azalmış olur.

Almak isteyen hologram pluginini beğenir onu alır isimlerin arka planında siyahlık yoktur isim pluginini alır yani sunucudan da özellik alacağı için farkda azalmış olur.
mesela hypixel skyblock özelliklerini bazen birebir geçiren hazır eklentiler var, bunları trdekiler de kullanıyor, sence hypixelin umrunda oluyor mu kullanılması diğer sunucuların özelliklerini de eklenti yapanlar var

artık eklenti listesini görmene gerek kalmadan bir eklentiyi bulabilirsin biraz araştırma ile, bulmak isteyen her hazır eklentiyi bulabilir. Bana sunucundaki tüm sistemleri göstersen hazır eklenti ise ben de ne kullandığını %99 söyleyebilirim. full hazır eklenti kullanan sunucu bul oturup %100 aynısını sen de yapabilirsin eklenti listesini görmene gerek kalmadan. Hologramı almak kasayı almak kolay şeyler. bilgisiz adam haha hologramda ne kullandıklarını buldum diye oturur sevinir :D

Bir sunucunun herşeyi özel plugin olması çok zor bir ihtimal.
sadece özel eklenti değil, örneğin Mythicmobs hazır eklenti olsa bile bir sürü şey yapılabiliyor. MM olmasa 20 eklentide yapabileceğin şeyi tek eklentide yapabiliyorsun. Scripting'i geniş ve kapsamlı olduğu için taklit edilmesi de çok zor, başkası da MM kullansa dahi aynısını yapması kaliteli ise neredeyse imkansız oluyor.

Son düzenleme:
sadece özel eklenti değil, örneğin Mythicmobs hazır eklenti olsa bile bir sürü şey yapılabiliyor. MM olmasa 20 eklentide yapabileceğin şeyi tek eklentide yapabiliyorsun. Scripting'i geniş ve kapsamlı olduğu için taklit edilmesi de çok zor, başkası da MM kullansa dahi aynısını yapması kaliteli ise neredeyse imkansız oluyor.
Sunucunun hepsini MM veya skript ile yapamayacağına göre bu dediklerin sadece bazı özellikleri kapsar.

artık eklenti listesini görmene gerek kalmadan bir eklentiyi bulabilirsin biraz araştırma ile, bulmak isteyen her hazır eklentiyi bulabilir.
Eğer underrated veya yeni çıkmış bir eklentiyse bulunması çok zor.Eklentinin özelliğini yeni görmüş birisiyse bunun özel plugin olabileceğini bile düşünebilir.

Sunucunun hepsini MM veya skript ile yapamayacağına göre bu dediklerin sadece bazı özellikleri kapsar.
skript demedim scripting dedim atıyorum mm de yetenek veya mobun yapacağı saldırıyı yapay zekasını checklerini kondisyonlarını vb. sen kodluyorsun tek tek, evet her sistemi yapmıyorsun ama bir sürü ana sistemi sadece mm ve mythic serisi üstünden yapabiliyorsun. sunucunun %50-60 gibi kısmını. ki büyük kapsamlı sunucunun %50'si diyoruz.

bu yüzden hazır eklentiler çok ufak tefek kaçıyor. demek istediğim hazır eklenti olsa bile konfigürasyonu ve scriptingi geniş ise onu da taklit edemezsin, böyle bir sunucudan sadece küçük küçük hazır eklentileri alabilirsin sadece. bunlar da zaten önemsiz ve her sunucuda yapılabiliyor araştıran her sunucuda buluyor dediğim gibi. Yani böyle bir sunucu sana pluginlerini tam liste olarak atsa işine yarayacak pek bir şey çıkmaz. rakip olsan bile. Ana sistemler özel eklenti ve konfigürasyonu geniş hazır eklentiler ile yapıldığı için taklit edilmesi imkansız hale geliyor.

Eğer underrated veya yeni çıkmış bir eklentiyse bulunması çok zor
Çıkma tarihine göre filtrele sorun çözülür. yeni eklentinin stabil olması kesin değil hem. şuan çıkmıştır ama ancak 4 5 ay sonra kullanılabilecek bugsuz seviyeye gelir belki hiç gelmez bilemezsin.

Son düzenleme:
kendi başarını göster sonra konus
Hepiniz aynı şeyleri düşünüyor, aynı şeyleri yapıyor, eninde sonunda kendi şirketinizin ve işinizin başarısızlığını oyunculara atıyorsunuz, birisi bir argüman sunduğundada bu mantık safsatasına başvuruyorsunuz.

Başarının bir ölçüsü yok, hayatınızı bu kadar değerli görmeyin, bir işe adayın kendizi. İstediğimi yaparım ben diyip bilgisiz adamın mahkumiyetini yaşamayın.

Size diyorum ki

1.) Sunucu düzgün bir operasyonel yapıya sahip mi? 2 günde bir 12 saat süren bakım oluyor mu, uptime %40 mı? Yetkilileriniz profesyonellik nedir biliyor mu, ödeme alt yapılarınız stabil ve güvenli mi. Her açıdan operasyonellik işliyor mu?
2.) Sistem her açıdan ölçeklenebilir mi? Oyuna 20 kişi fazla girdiğinde oyun çöküyor mu? Bir yatırımcıyla tanıştınız diyelim size para vermek istiyor, o parayı alıp büyüyebilecek misiniz?
3.) Oyun tasarımı iyi mi, dönüşüm oranları yeterli mi, her giren oyuncu 2 saniye sonra quit mi atıyor, oyunun zorluğu ödül mekanizması iyi mi? Oyun karlı mı, p2w mi yoksa iyi düzeyde p2s mi ayarlanmış? Hangi ana oyun tasarımı teorisine dayanıyor, beklenti teorisi, koleksiyonculuk teorisi gibi şeylere uygun mu?
4.) Kurucu bilgi yatırımı yapıyor mu sürekli öğreniyor mu yoksa sürekli birilerinden birşey umut edip patron gibi mi davranıyor, kurucu lider mi?
5.) Şirket pay yapısı düzgün mü? random saçma sapan bir adama %50 pay mı verilmiş, yarın bi gün bi yatırımcı gelse şirket yapısı makul karşılanır mı?
6.) Sunucu sosyal medyayı aktif kullanıyor mu? kemik kitleye ve early adopterlara sahip mi? Etkinlikler oluyor mu yoksa saçma sapan 3000tl para verdim bilmemne saçmalıkları mı var?
7.) Reklam kanallarını iyi kullanıyor musunuz? a/b testleri yapıyor musunuz? Satış tünelleriniz iyi optimize edilmiş mi?

Bana diyorsunuz ki

1.) Abe oyuncular çoh veled, ben o qadar derinim ki sanat yapıyorum resmen anlamıyo kimse. He valla.
2.) Abe tre oyuncusu köstek oluyo, kaliteli şeyleri oynamıyo o yüzden kaliteli sunucu açılmıyo.

Lan olm kaliteli sunucu yok yok anlamıyor musunuz, çöp hepsi. Kaliteli sunucu açıldı direkt olarak mantık zararlısı bir iddia, yok ki öyle bir sunucu direkt.

Lan bu oyuncular değil mi koskoca şirketlerin yaptığı oyunculara 3 kuruş vermeyip mc sunucularına onbinlerce tl yatıran? Gidin herhangi bir sunucunun sitesine yazıyor insanların ne kadar para yatırdığı, girin oyuna oyunculara sorun olm hiç mi aklınız çalışmıyo? Bi data toplayın bi birşey yapın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl