Minecraft Sunucularında Hâlâ Yapılmayan Şey Ne Kaldı?

Sunucuların Gelişimini En Çok Ne Engelliyor?

• Yaratıcı tükenmişlik

Oy: 11 40,7%
  • Süreç ve proje yönetimi eksikliği

Oy: 7 25,9%
  • Finansman ve sponsorluk desteği yetersizliği

Oy: 0 0,0%
  • Hazır eklenti/mod bağımlılığı

Oy: 6 22,2%
  • Diğer (yorumda belirtin)

Oy: 3 11,1%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Minecraft Sunucularında Hâlâ Yapılmayan Şey Ne Kaldı?

Merhaba değerli MC-TR ailesi,

bu başlıkta Minecraft sunucularında hâlâ denenmemiş veya eksik bırakılmış fikirleri keşfetmek ve tartışmak istiyoruz. Kendi sunucunuzda, tanıdığınız projelerde veya hayalinizde canlanan yenilikleri duymak için sabırsızlanıyoruz.

Minecraft sunucuları her geçen gün artarken neden hâlâ sınırlı kalıyor? Siz de kendi gözlemlerinizi ekleyerek hangi faktörlerin gelişimin önünü kestiğini tartışabilirsiniz.

Tartışma Fikir Havuzu
Hazır Eklenti/Mod BağımlılığıHazır paketler, tamamen özgür sistemler geliştirmeyi engelliyor. "piyasada ne varsa onu kullan" anlayışı hakim.
Yaratıcı TükenmişlikAynı tema ve mekanikler sürekli tekrar ediliyor.
FinansmanYeterince yatırım elde edemeyen projeler uzun vadede sürdürülemiyor.

Sizce bu tabloda eksik kalan başka hangi engeller var? Kendi deneyimlerinizi, başarı ve zorluk hikâyelerinizi paylaşarak listeyi zenginleştirelim. Yorumlarınızı ve önerilerinizi dört gözle bekliyoruz!

Alakası yok, en kötü sunucu bile aylık 50k kazanıyor, piyasadaki herkesin bilgisiz ve düşünmekten aciz olmasından kaynaklanıyor bu durum. Bilgi yok, 300-500 oyuncuya tamah ediyorlar, yeni alt yapılar, yeni oyun modları, reklam ajansları olması lazım normalde, yatırımlada alakası yok, direkt kaliteli ürün yapabilen birisi yok. Bütün ekipler vasat, bütün sunucular vasat.

türkiyedeki oyunculara yenilige açık değil yenilik icin harbi güzel oynanabilir birşey olması lazım

türkiyedeki oyunculara yenilige açık değil yenilik icin harbi güzel oynanabilir birşey olması lazım
Alakası yok, yaptığınız sunucuların hepsi çöp, sanki yenilik yapabilecek kalitede ürün yapabiliyorsunuzda oyunculara sallıyorsunuz lol :D

Alakası yok, en kötü sunucu bile aylık 50k kazanıyor, piyasadaki herkesin bilgisiz ve düşünmekten aciz olmasından kaynaklanıyor bu durum. Bilgi yok, 300-500 oyuncuya tamah ediyorlar, yeni alt yapılar, yeni oyun modları, reklam ajansları olması lazım normalde, yatırımlada alakası yok, direkt kaliteli ürün yapabilen birisi yok. Bütün ekipler vasat, bütün sunucular vasat.
Dediklerinize katılmıyorum.Kaliteli veya yeni oyun modları tutmuyor yakın zamanda Realms oyun modunu açtık ve TR de sadece 1 developerin açtığı bir oyun moduydu.Herşeyi mükemmel yapsan bile sesini duyuramıyorsan veya bir ünlü değilsen tutmuyor.Ünlü olsan bile sunucunun tutması garanti değil.Ünlü youtuber olan Luser, Realms'i açtı ama anlaşmazlıklar nedeniyle 2 defa sunucunun ismi değiştirildi elindeki kitleyi fazlasıyla kaybetti.Daha sonrasında aynı developer başka ünlü youtuber olan BugraaK ile anlaştı ve yine başarısız oldular.İster istemez bilinen ve oynanan oyun modlarını yapmak zorunda kalıyorsun.Eğer sunucun yeniyse oyuncuya yeni birşey sunduğunda bunu asla kabullenmez aksine eklemememiz gerektiğini savunur.

Dediklerinize katılmıyorum.Kaliteli veya yeni oyun modları tutmuyor yakın zamanda Realms oyun modunu açtık ve TR de sadece 1 developerin açtığı bir oyun moduydu.Herşeyi mükemmel yapsan bile sesini duyuramıyorsan veya bir ünlü değilsen tutmuyor.Ünlü olsan bile sunucunun tutması garanti değil.Ünlü youtuber olan Luser, Realms'i açtı ama anlaşmazlıklar nedeniyle 2 defa sunucunun ismi değiştirildi elindeki kitleyi fazlasıyla kaybetti.Daha sonrasında aynı developer başka ünlü youtuber olan BugraaK ile anlaştı ve yine başarısız oldular.İster istemez bilinen ve oynanan oyun modlarını yapmak zorunda kalıyorsun.Eğer sunucun yeniyse oyuncuya yeni birşey sunduğunda bunu asla kabullenmez aksine eklemememiz gerektiğini savunur.
Hayır yapılan işin çöp olmasından kaynaklanıyor, iyi forumlar

Alakası yok, yaptığınız sunucuların hepsi çöp, sanki yenilik yapabilecek kalitede ürün yapabiliyorsunuzda oyunculara sallıyorsunuz lol :D
yaptıgım ne gördünde çöp diyon bilader ? açarım sana tüm yenilik olan paketleri tutmadı eski haline çevirilenleri mal gibi bakarsın

türk oyuncuları yeniliğe açık değil anca skyblock ve survival başka bir şey oynamazlar konu kapanabilir bence, ben zamanında ragnaroknetwork u açmıştım bir kaç ortakla 40k dan fazla eklenti ve modellere gitti bir çok etkinlik ve teması vardı özel müzik ve sesler, sinematik geçişler diyarlar arası yolculuk bildiğin iskandinav mitolojisindeki her şeyi uyarladım isteyen hikaye üzerine oynar isteyen çok oyunculu takılırdı npc dialogları bol ve kaliteliydi fakat türk oyuncular yeniliğe açık değildir türkiyenin büyük bir kesimi zaten cahil bunuda inkar eden forumda bulunmasın.

yaptıgım ne gördünde çöp diyon bilader ? açarım sana tüm yenilik olan paketleri tutmadı eski haline çevirilenleri mal gibi bakarsın
Görmediği için “çöp” diyebilir belki, ama eğer proje bu kadar başarılı olsaydı zaten namı buraya kadar ulaşırdı. Mantıken, her şeyiyle düzgün ilerleyen bir paketten söz ediyor olsaydık şu an bu konu yerine paketin kendisini konuşuyor olurduk. Demek ki ortada gerçekten başarısız bir proje var.

Bence en büyük sorun, herkesin yaptığı işi “en iyisi” sanmasıyla başlıyor. Ben bir sunucu yaptığımda bunun en iyisi olmadığını biliyorum, ama oynayacak kişilere hitap etmeye çalışıyorum. Topluluk farklı projeleri bazen es geçebiliyor çünkü artık kimse kolay kolay güvenemiyor sürekli açılıp kapanan, kalitesiz sunucular yüzünden.

Bu yüzden en başta objektif bakmak gerekiyor; hem kendimize hem de topluluğun bakış açısına. Kötü yorum geldiğinde hemen saldırmak yerine, “Bu kişi neden böyle düşünüyor?” diye düşünmek lazım. Ama maalesef çoğu zaman insanlar bunu yapmayıp direkt karşı saldırıya geçiyor.

Görmediği için “çöp” diyebilir belki, ama eğer proje bu kadar başarılı olsaydı zaten namı buraya kadar ulaşırdı. Mantıken, her şeyiyle düzgün ilerleyen bir paketten söz ediyor olsaydık şu an bu konu yerine paketin kendisini konuşuyor olurduk. Demek ki ortada gerçekten başarısız bir proje var.

Bence en büyük sorun, herkesin yaptığı işi “en iyisi” sanmasıyla başlıyor. Ben bir sunucu yaptığımda bunun en iyisi olmadığını biliyorum, ama oynayacak kişilere hitap etmeye çalışıyorum. Topluluk farklı projeleri bazen es geçebiliyor çünkü artık kimse kolay kolay güvenemiyor sürekli açılıp kapanan, kalitesiz sunucular yüzünden.

Bu yüzden en başta objektif bakmak gerekiyor; hem kendimize hem de topluluğun bakış açısına. Kötü yorum geldiğinde hemen saldırmak yerine, “Bu kişi neden böyle düşünüyor?” diye düşünmek lazım. Ama maalesef çoğu zaman insanlar bunu yapmayıp direkt karşı saldırıya geçiyor.
Projenin başarısı ile yapılan işin iyi olması arasında bir doğru orantı yok.Zaten burada da ondan bahsediyoruz.Yenilikçi sistemlerle donatılmış sunucuların başarı elde etmesi gerekirken elde edemiyorlar çünkü oyuncular yeniliğe açık değiller.Yukarıda bunun örneğini verdim ama galiba konuyu tamamiyle okumamışsınız.

Hangi en kötü sunucu aylık 50k kazanıyor benim niye haberim yok :D? dediğin online açısından mı yoksa yoksa sistemler açısından mı?

Yorumların çoğunu dikkatle okudum ve aslında herkesin bir noktada haklı olduğunu düşünüyorum.

Ama şunu unutmayalım: Herkes kendi cephesinden haklı olabilir, ama mesele tek bir doğru bulmak değil; bu karmaşık yapının nedenlerini anlamak. Sunucuların tutmaması genelde tek bir sorundan değil, 4-5 farklı kırık parçanın birleşiminden kaynaklanıyor. Parası olan kişiler vizyonsuz, vizyonu olanlar ise fon yetersizliğinden ötürü boğuluyor, ekipler özgün sistem üretse bile tanıtımda çuvallıyor, oyuncular da yıllardır kötü ve hep aynı sistemlere maruz kaldığı için artık "deneysel" sistemlere karşı güven kaybı yaşıyor.

bence boş yapmaya gerek yok yenilikler tutmuyor diye bişey yok tutar fakat tutturmasını bilene tutar zenitmc mesela daireden son çıkan oyunu mevcut yenilik degilmi yenilik +100 oynanıyordu en son baktıgımda tutturmasını bilene yenilikler kolay mesela inceliceksin piyasayı en çok ne oynanuyorsa o oyunu geliştirip açarsan sende oynanırsın gerekli olan doğru strateji ve reklam mantıgı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl