Sol Reklam

MC-TR Genel Forum Kuralları [22.01.2021]

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MC-TR.com

MC-TR.COM
Site Sahibi
Katılım
6 Kasım 2017
Mesajlar
14
Elmaslar
92
Puanlar
13.320
Discord İzni
mc-tr.com.png

MC-TR, yıllarca büyüyen ve hala da büyümeye devam eden bir platformdur. Bu platformu nezih ve saygı kuralları çerçevesinde tutmak hepimizin elinde. Tabii ki bunun için bir kurallar çerçevesi olmak zorunda. Bu kuralların amacı sizleri sıkmak değil zorbalığa uğramadan, küfür/hakarete maruz kalmadan vb. durumlardan sakındırmaktır. Foruma üye olan herkesin bu kuralları okuduğu ve kabul ettiği baz alınır. Bu kurallara uyulmadığı taktirde üye çeşitli cezalar alır.

! Forumda kaydı bulunan her üye, yetkili ve kurumsal hesap, forum üyesi olarak sayılır.

Kural 1: İmla
-Yorumlarda, mesajlarda, konularda ve forumda yazı yolu ile yapılacak tüm işlemlerinizde Türkçe dil bilgisi kurallarına uymaya özen gösteriniz.

1) Yazının tümü veya kelimenin tümü büyük harf ile yazılmamalıdır.
2) Kelimelere gereksiz harf eklenmemeli, kelimeler gereğinden fazla uzatılmamalıdır.
3) Yazıda noktalama işaretlerine önem gösterilmeli, uyulmalıdır.
4) Türkçe yazmaya özen gösterilmeli ve Türk harfleri kullanılmalı. Yabancı kelimeler ve yabancı harflerin kullanımından mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.
4.1) İzin verilen kelimeler: server
5) Yazı büyük harf ile başlayıp, noktalama işareti ile bitmelidir.
6) Yazı veya kelime soru mantığı içeriyorsa soru ekleri ayrı yazılmalıdır.
7) Konu başlıklarında gereksiz noktalama işareti kullanılmamalıdır.
8) Konu başlıklarında özel semboller kullanılmamalıdır. Örnek olarak: (✭ , ↓ , ♛ vb.) ancak bunlarla sınırlı değildir.
9) Yazının sadece ilk kelimesi ve yazı içerisindeki özel isimler büyük harf ile yazılmalıdır.
10) Yazının tümü veya kelimenin tümü, anahtar kelime veya önem teşkil eden bir kelime olmadığı sürece kalınlaştırılmamalıdır.
11) Yazıda bir kişi veya bir kişinin sözü alıntılanıyor ise yazı veya kelime "tırnak" içine alınmalıdır.
12) Metin içerisinde yer alan sayıları yazı; metin içerisinde yer alan ve birim veya zamanı ifade eden sayıları rakamlarla yazmanız gerekmektedir.
13) Yazıda veya kelimede geçen kısaltmalar büyük harf ile yazılmalıdır.

NOT: Bu kural moderatörler tarafından inisiyatifli bir şekilde uygulanacaktır.

Kural 2: Saygı

- Yorumlarda, mesajlarda, konularda ve forumda yazı yolu ile yapılacak tüm işlemlerinizde forum üyelerine, takımlarına, satıcılarına, sunucularına, hostinglerine, firmalara ve yetkililerine saygılı olunuz.

! Forumda kaydı bulunan her üye, yetkili ve kurumsal hesap, forum üyesi olarak sayılır.

1) Forum üyelerinin siyasi, dini, milli ve benzeri duygularını istismar edecek ya da karışıklık yaratacak eylemlerde bulunulması forum üzerinde yasaktır.
2) Forum üyeleri kendi aralarında aşırıya kaçmadığı sürece tartışabilir. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Bu kuralı ihlal edecek herhangi bir davranış yasaktır.
3) Sona az kaldı, az daha gayret edin. Son ipucu: konu açan yetkili avatarları (sol üst) Son bilmece ise: buraya adını veren kelime
4) Forum yetkilileri gönüllü olarak çalışan kişilerdir. Forum yetkilileri sizlere saygılı davrandığı gibi sizlerde onlara saygılı davranmalısınız.

Kural 3: İmza
- İmza ayarlarken veya düzenlerken forumun sağlığı ve üyelerin göz zevkini bozmamak aşağıdaki maddelere dikkat edilmelidir.

1) İmza yazılarında kullanılabilecek puntoya dikkat edilmelidir. Maksimum 18 puntoyla yazılmalıdır.
2) İmzalara eklenen görseller veya hareketli görseller (gif) rahatsız edici olmamalıdır.
3) İmzalara Discord sunucusu davet bağlantısı eklenmemelidir. (Yalnızca Discord İznine sahip olan üyeler bu kuraldan muaftır.)
4) İmzalara satış içerikli herhangi bir metin veya görsel eklenmemelidir. (Onaylı Satıcı ve takım üyeleri bu kuraldan muaftır.)
5) İmza alanını kişilerin kâr ve reklam amacı güderek kullanması yasaktır.
6) İmzalara forumda bulunmayan sunucular konulması yasaktır.
7) İmzalara site bağlantısı eklemek yasaktır. (Forum Destek'e bildirilip, onay alırsa eklenebilir.)

Kural 4: Yorum & Konu
- Yorumlarda, mesajlarda, konularda ve forumda yazı yolu ile yapılacak tüm işlemlerinizde bu kurallara uygun hareket etmek zorundasınız.

1) Konu ve profilde arka arkaya atılan mesajlar flood olarak kabul edilir ve bu kuralın ihlalini gerçekleştiren forum üyesine gerekli yaptırım uygulanır.
2) Forum içerisinde açılan konular arasında 1 dakikalık bir zaman aralığı olmalıdır. Bu eylem spam olarak kabul edilir ve bu kuralın ihlalini gerçekleştiren forum üyesine gerekli yaptırım uygulanır.
3) Mesajlarınız sadece "Güzel.", "Harika.", "Berbat.", ":D", "xd", "dfgsdgdfs",'' tarzı kelime veya emojilerden oluşmamalıdır. Bu mesajlar spam olarak kabul edilir ve bu kuralın ihlalini gerçekleştiren forum üyesine gerekli yaptırım uygulanır.
4) Konularda veya profillerde bir ürünü veya bir forum üyesini hedef alarak yaptığınız aşağılayıcı, yıldırıcı, rencide edici, küçük düşürücü, baltalayıcı, karalayıcı, ifşa edici ve benzeri yorumlar yapmak ve eylemler gerçekleştirmek yasaktır.
5) Forum içerisinde bulunan hiç kimse küfür, hakaret veya argo içeren mesaj, konu veya görsel türevi şeyler paylaşamaz.
6) Bir üyeyi kışkırtmaya kalkışmak, huzur kaçırıcı söylemler ve ithamlarda bulunmak, belli kişilere karşı örgütlenmeye çalışmak bu kuralı ihlal eder.
7) Forumumuzun refah seviyesini yükseltmek ve hem sizlerin hem de bizlerin gelişimi için hiçbir konuya baştan savma (çok başarılı bir konu olmuş, çok yardımcı bir konu olmuş, mutlaka bu sunucuya uğrayacağım vb.) mesajlar gönderemezsiniz. Eleştirilerinizin bizim ve konu sahipleri için önemi çok fazla. Bu yüzden hepimizin önem verdiği yorumlarda daha fazla detay bulundurmakta özen gösterelim. Beş (5) kelimeden daha az sayıda kelime bulunduran mesajlar kurala tabidir. Eğer ki örnek verildiği gibi bir yorumda bulunursanız yorumunuz silinir ve uyarı puanı alabilirsiniz. Ancak bu her zaman kelimeden çok yorumun içeriğine bağlıdır.
8) Forum üzerinde daha önceden açılmış bir konunun aynısını veya benzerini tekrardan açamazsınız. Açılacak yeni konu, eski konudan daha iyi ve detaylı olmalıdır.
9) Hiçbir profil mesajında, konu mesajında veya konu içerisinde Discord sunucunuzun bağlantısını paylaşamazsınız. (Yalnızca hosting ve takım flamasına sahip olan üyeler uygun bölümde açılan konu içerisine Discord sunucu bağlantısını ekleyebilir ve gerektiğinde mesajlar kısmında bunu paylaşabilir.)
10) Konularda veya mesajlarda adult, hack, crack, çalıntı içerik, kan, şiddet, +18 ve benzeri içerikler bulunamaz.
11) Konulara gereksiz ve yanıltıcı etiket eklemek yasaktır.
12) Konularda veya yorumlarda paylaşılan gif veya görsellerin isimleri MC-TR.COM aleyhine olmamalıdır.
13) Konular doğru kategoriye, bölüme açılmalıdır.
14) Konuyu güncellemek adına alakasız ve sürekli mesajlar göndermek yasaktır. Bu kuralın uygulanması kategoriler arasında farklılık gösterebilir.
15) Konularda ve mesajlarda içerik saygı çerçevesinde eleştirilebilir. Konu/mesaj sahibini kışkırtmaya yönelik tepki vermek yasaktır.

Kural 5: Reklam
- Yorumlarda, mesajlarda, konularda ve forumda yazı yolu ile yapılacak tüm işlemlerinizde bu kurallara uygun hareket etmek zorundasınız.

1) Reklam yapılmasına izin verilen kategoriler ve bölümler dışında reklam yapılası yasaktır.
1.1) İzin verilen kategoriler ve bölümler: Satacaklarınız, takım kategorileri, sunucu tanıtım kategorileri, hosting & firma kategorileri.
2) MC-TR.COM'a benzer faaliyetler gerçekleştiren sitelerin ve platformların reklamlarının yapılması yasaktır.
3) Forum üyelerinin, forum destekten talep edilmeden site paylaşımı yapması yasaktır.
4) Onaylı satıcı, takım flaması veya hosting & firma flaması bulunmayan kişilerin satış yapması veya ücretli ürün tanıtması yasaktır.
5) Kazanç sağlayan kısaltma bağlantılarının kullanılması yasaktır.
6) MINETWEET bölümünde sunucu IP adresi, satış içerikli konu veya herhangi bir dış site bağlantısı paylaşmak yasaktır.

Kural 6: Profil Sayfası & Avatar
- Profil sayfanıza yapılacak tüm işlemlerde bu kurallara uygun hareket etmek zorundasınız.

1) Profil müziği ve profil arka planı tüm forum kurallarına uygun olmalı. Küfür, siyaset, din vb. içerikli müzik ve arka plan eklemek yasaktır.
2) Hakkında kısmına eklenen görseller, metinler ve içerikler forum kurallarına uygun olmalıdır.
3) MINETWEET bölümünde paylaşılan görseller, metinler ve içerikler forum kurallarına uygun olmalıdır.
4) Forum avatarınız forum kurallarını ihlal etmemelidir.

Kural 7: Kişisel Bilgi Paylaşımı
1) Forum üzerinde herhangi bir üye ya da bir kişinin özel bilgilerini paylaşmak kural ve daha önemlisi kanunları ihlal eder, bu kural sonucunda gerekli yaptırım yönetim ekibince uygulanır.

Kural 8: Bölüm Kuralları
1) Forum üzerinde bulunan kategorilere ait kurallar, ana forum kurallarını geçersiz kılıyorsa öncelikle bölüm kurallarına göre işlem yapılır.

Kural 9: Özel Konuşma & Raporlama:
1) Forum üzerinde bulunan özel konuşma özelliği ile üyeleri rahatsız etmek ve forum kurallarını ihlal edecek herhangi bir eylemde bulunmak yasaktır.
2) Rapor sistemini gereksiz yere kullanmak yasaktır.
3) Raporunuz sürekli reddediliyorsa kurallara aykırı bir durum bulunmamıştır. Raporunuzun sürekli reddedilmesine rağmen aynı içeriği birden fazla kez raporlamaya devam etmek rapor sistemini gereksiz yere kullanmak kuralını ihlal eder ve yaptırım uygulanmasına sebep olur.

Kural 10: Alternatif Hesap
1) Forum üzerinde kişisel hesabınızdan ayrı hesap kullanımına sadece proje, takım ve firma hesapları için izin verilir. Bu iznin suistimal edilmesi durumunda gerekli işlem yapılacaktır.

- Bu kurallara uymayan insanların oluşturduğu kural ihlallerini "rapor et" butonunu kullanarak bize bildirebilirsiniz. Yetkili ekibimiz en kısa süre içerisinde kurallar doğrultusunda gerekli işlemleri yapacaklardır.

- Eğer bir uyarı verildiyse, itiraz etmek için uyarı mesajında belirtildiği üzere yalnızca 24 saate sahipsiniz. İtirazlar yalnızca Forum Destek üzerinden yapılabilir. Forum Destekte yapılan moderasyonun doğru veya yanlış olduğunu üst rütbeli bir yetkili değerlendireceği için burada verilecek olan kararın son ve nihai olduğunu, bu kararın değiştirilmeyeceğini farkında olunuz.

- Yukarıda gördüğünüz kurallar bütünü, bütün MC-TR üyeleri için geçerlidir. Kural ihlali
sonucundan hiçbir özel hesaba ayrıcalık tanınmaz.

- MC-TR yetkilileri, yukarıda yazılı bulunmayan, ancak yukarıda yazılan kural ihlallerine yakın bulduğu herhangi bir kural ihlali tespit etmesi durumunda bu kural ihlaline yönelik kendi inisiyatifi dahilinde yaptırım uygulayabilir. Ayrıyeten herhangi bir nedenle kurallarda belirsiz veya "yoruma açık" şartlar bulunması durumunda, MC-TR moderasyon yönetimi tarafından yorumlanıp mutabakata varılan cezalar verilebilir.

- Forumumuza kayıt olan tüm üyelerin bu kuralları okuduğu ve onayladığı sayılır. Herhangi bir işlemde üyenin kuralları okuduğu ve onayladığı varsayılır. Ayrıca MC-TR yönetimi bu kuralları haber vermeksizin değiştirebilir ve güncelleyebilir. Kurallar değiştirildiğinde veya güncellendiğinde tüm üyelerin yeni kurallara okuyup onayladığı varsayılır.


- Bu kurallar bütününü foruma kayıt olan her birey okumuş ve onaylamış olarak sayılıp, yönetim ekibi olarak ihlal edilen herhangi bir kural sonucunda hiçbir sorumluluk kabul etmediğini, MC-TR Forumunun bu ihlaller sonucu oluşabilecek yasal işlemlerden muaf olduğunu, yalnızca kullanıcının sorumluluğunda bulunduğunu belirtir. MC-TR Forumu yönetimi bu kuralları değiştirme, esnetme, arttırma veya azaltma konusundaki haklarını saklı tutar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı