kendi başarını göster sonra konus
Hepiniz aynı şeyleri düşünüyor, aynı şeyleri yapıyor, eninde sonunda kendi şirketinizin ve işinizin başarısızlığını oyunculara atıyorsunuz, birisi bir argüman sunduğundada bu mantık safsatasına başvuruyorsunuz.
Başarının bir ölçüsü yok, hayatınızı bu kadar değerli görmeyin, bir işe adayın kendizi. İstediğimi yaparım ben diyip bilgisiz adamın mahkumiyetini yaşamayın.
Size diyorum ki
1.) Sunucu düzgün bir operasyonel yapıya sahip mi? 2 günde bir 12 saat süren bakım oluyor mu, uptime %40 mı? Yetkilileriniz profesyonellik nedir biliyor mu, ödeme alt yapılarınız stabil ve güvenli mi. Her açıdan operasyonellik işliyor mu?
2.) Sistem her açıdan ölçeklenebilir mi? Oyuna 20 kişi fazla girdiğinde oyun çöküyor mu? Bir yatırımcıyla tanıştınız diyelim size para vermek istiyor, o parayı alıp büyüyebilecek misiniz?
3.) Oyun tasarımı iyi mi, dönüşüm oranları yeterli mi, her giren oyuncu 2 saniye sonra quit mi atıyor, oyunun zorluğu ödül mekanizması iyi mi? Oyun karlı mı, p2w mi yoksa iyi düzeyde p2s mi ayarlanmış? Hangi ana oyun tasarımı teorisine dayanıyor, beklenti teorisi, koleksiyonculuk teorisi gibi şeylere uygun mu?
4.) Kurucu bilgi yatırımı yapıyor mu sürekli öğreniyor mu yoksa sürekli birilerinden birşey umut edip patron gibi mi davranıyor, kurucu lider mi?
5.) Şirket pay yapısı düzgün mü? random saçma sapan bir adama %50 pay mı verilmiş, yarın bi gün bi yatırımcı gelse şirket yapısı makul karşılanır mı?
6.) Sunucu sosyal medyayı aktif kullanıyor mu? kemik kitleye ve early adopterlara sahip mi? Etkinlikler oluyor mu yoksa saçma sapan 3000tl para verdim bilmemne saçmalıkları mı var?
7.) Reklam kanallarını iyi kullanıyor musunuz? a/b testleri yapıyor musunuz? Satış tünelleriniz iyi optimize edilmiş mi?
Bana diyorsunuz ki
1.) Abe oyuncular çoh veled, ben o qadar derinim ki sanat yapıyorum resmen anlamıyo kimse. He valla.
2.) Abe tre oyuncusu köstek oluyo, kaliteli şeyleri oynamıyo o yüzden kaliteli sunucu açılmıyo.
Lan olm kaliteli sunucu yok yok anlamıyor musunuz, çöp hepsi. Kaliteli sunucu açıldı direkt olarak mantık zararlısı bir iddia, yok ki öyle bir sunucu direkt.
Lan bu oyuncular değil mi koskoca şirketlerin yaptığı oyunculara 3 kuruş vermeyip mc sunucularına onbinlerce tl yatıran? Gidin herhangi bir sunucunun sitesine yazıyor insanların ne kadar para yatırdığı, girin oyuna oyunculara sorun olm hiç mi aklınız çalışmıyo? Bi data toplayın bi birşey yapın..