MC-TR'nin En Büyük Problemi Yönetim mi, Üyeler mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DonsuzTurk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.688
Hangi sebeple çekildi onu söyleyin o zaman? Mühim bir konu olmalı sanırım sizin geri çekilmenizi istemeleri için. 😂

Ekli dosyayı görüntüle 295699
O zamanlar genel sorumlu olarak ben ilgileniyordum olay 1 yıl öncesine dayalı ve bu konuyu tamamen unutmuştum ayrıca benim yetkimden üst birisi karışması bana söz hakkı bırakmaz diyeceğim bu kadar geri kalan yanıtlar 1000dev verecektir.

Neyse onu beklerken başka şeyler de paylaşalım hazır mesajlar silinmeyecekse.

Geçen ay bir arkadaş daha aynı sorunu yaşamıştı, o da benim gibi konu açmıştı bende konuyu takip ettim.
Adamın forum hesabı yasaklandı ve konusu silindi, bunu yapan kişi tekrar @1000dev 'di.
Yine bir olay ve yine @1000dev 'in arkadaşını savunuşu, çok eğlenceli ya.
1787737098160.webp

Emir'in nasıl biri olduğu, ne yapıp yapmayacağını nasıl ezbere biliyorsun?
Eğer düşük IQ'lu bir insan değilseniz arkadaşlık bağını anlarsınız veya dürüst değilsinizdir ve 2-3 yetkili ile
arayı bozmamak için hala savunuyorsunuzdur.

1787737242061.webp

Farklı bir konuda tekrar mesajlarımı hiçbir açıklama yapmadan sildiler, başkaları da dm'den bana ulaşıyordu.
Sanırım benim psikolojim bozuk ve mc-tr tarafsız anlıyorum hocam.
1787737322007.webp

Neyse onu beklerken başka şeyler de paylaşalım hazır mesajlar silinmeyecekse.

Geçen ay bir arkadaş daha aynı sorunu yaşamıştı, o da benim gibi konu açmıştı bende konuyu takip ettim.
Adamın forum hesabı yasaklandı ve konusu silindi, bunu yapan kişi tekrar @1000dev 'di.
Yine bir olay ve yine @1000dev 'in arkadaşını savunuşu, çok eğlenceli ya.
Ekli dosyayı görüntüle 295700

Emir'in nasıl biri olduğu, ne yapıp yapmayacağını nasıl ezbere biliyorsun?
Eğer düşük IQ'lu bir insan değilseniz arkadaşlık bağını anlarsınız veya dürüst değilsinizdir ve 2-3 yetkili ile
arayı bozmamak için hala savunuyorsunuzdur.

Ekli dosyayı görüntüle 295701
Benim derdim yetki değil çok şükür bugün yöneticilik yapıyorsam kendi emeğim ile yaptığım işlerle geldim son olayı takip etmedim kardeşimin vefatı sebebi ile son birkaç aydır ön planı takip etmiyorum

Madem kanıt olduğu sürece hiçbir şey kaldırılmayacak, sözünüzün arkasında ERKEK gibi duracaksınız o zaman benlik sorun yok.
Konuyu özetlemem gerekirse geçen yıl bir hosting ile ilgili bir durum yaşandı, kara liste açtım ve beni gruba yönlendirdiniz.
Olayın içeriğini hatırlatmama gerek yok şu an yetkililerle konuşuyorsam az çok hatırlıyorlardır, bilgi vermeye de gerek yok görseller
her şeyi gösterecek zaten. 😀

Gruba girince uzatmamak için arama başlattım ve 16 dakika boyunca ekran kaydı izlettim, sorunumu anlattım sana.
@Apcu 'da yazmış zaten kara listelere Murat bakıyor diye. Sende sahte bir şey olmadığını her şeyin doğru olduğunu gördün ve onaylıyorsun.
Ekli dosyayı görüntüle 295693

Sende açıkça yazıyorsun kendi görüşlerini düşüncelerini ve karşı tarafta tek bir metin yazıyor.
Hiçbir şey bilmeyen ve dahil olmayan @1000dev gelip "herhangi bir şey yok" diyor ve olayı kapatıyor?
Ekli dosyayı görüntüle 295696

Eeee hocam erkek gibi lafınızın arkasında duracaksınız buyurun bekliyorum, madem lafınızın arkasında duracaksınız bende siftahı açıyorum. Tüm mc-tr üyeleri de mesajları görecek çekinmeyin.

Şimdi soruyorum tüm diyaloglar discord grubunda yapılacaksa @1000dev sizinle yaptığım 16 dakikalık sesli aramaya bir kere
bile girmemiş ve beni dinlememiş olmasına rağmen haklı haksızı nasıl tek seferde belirliyor?

Bir sorunun varsa tüketici hakem heyetine gidebilirsin, gitmeliydin de sözleşme de istediği gibi feshetme hakkı var sen hosting yetkililerini "taşıma işlemi" yapıp bildirdikleri hâlde Discord üzerinden taciz etmeye çalışıp yanıt almaya çalışıyordun hatırladığım kadarıyla gruptan ayrıldı veya başka bir şey oldu diye Inxity'e ceza verildi diye hatırlıyorum gruptan ayrıldığı için net hatırlamıyorum ancak ceza verilme gibi bir durum oldu onun dışında üslup veya ticari olarak yapabileceğimiz bir şey yok forumun kara listesi de böyle işlemiyor dolandırıcılık varsa çözmeye çalışırız ara bulucu oluruz. 1 Yıldan beri hem beni hem forumu taciz ediyorsun sunucuma gece saatlerinde gelip oyuncularımı ve beni taciz etmeye kalktın bu kin ne bu şiddet ne? Biz şerhi koyan arabulucu mahkemesi miyiz? Para aldığımı söylüyorsun Emir'den falan para almadım hiçbir zaman da bir kimseden de kara listesi kapatılacak veya silinecek diye para almadım ve yönetim de almadı yönetim ekibi gönüllü kişilerden oluşuyor. Forum'un kara liste genel amacı dolandırıcılık olaylarını çözümleyip ilgili kişileri kara listeye almak ben o gün taleplerini incelemiştim zaten 4-5 talep açıp Emir'in aktif olduğunu "bilerek" yanıt vermediğini söyledin ancak diğer mesajların da taşıma işlemi yapıldığını bu yüzden taleplerde aksama olabileceğini de kendin söylüyorsun neredeyse

Para aldığımı kanıtlayamazsan forumdan seni uzaklaştıracağım arkadaşını yan hesaplardan ve sunuculara saldırı da bulunduğu için yasaklamıştım.

1787737265668.webp

1787737270966.webp

1787737274398.webp

1787737277648.webp

1787737280671.webp

İlgili ssler de görülebileceği üzere kendisi sinirle talep açtığını ancak talebi açtıktan sonra taşıma işlemi olduğunu kendisi bilip kendisi saygısızlık yaptığını bilemiyor sanırsam gerçekten ilginç bir durum hosting'in bu durumlar da yani taşıma işlemi veya anlık network kesintisi olabileceği var bu doğal hâller yani olabilecek durumlar dolandırıcılık yok bir şey yok biz ne yapalım banlayalım mı adamı seni tersledi diye sen ters mesaj yazıyorsun adamın talebine şu olabilir adamın ticaretini beğenmezsin satın almazsın olur biter adam sana %100 kurumsal dil sunacak diye bir şey yok bu kendisinin bileceği bir iş biz "Dolandırıcılık" veya başka böyle ciddi bir durum varsa yaptırım uyguluyoruz forumun amacı işte sen talepte ters konuştun şöyle böyle oldu sana yaptırım uyguluyorum değil eğer paranı alamadıysan şikayetçi ol mahkemeye git tüketici hakem heyetine git bizlik bir durum yok.

@1000dev arkadaşların veya ekibin seni savunuyor veya savunmuyor umrumde değil isterse 100 kişi savunsun ben haklı olduğumu
sonuna kadar savunurum. Konu benim şikayetlerde haklılığım değil, sana göre zaten haksızım orası ayrı konu.

ASIL KONU; Arkadaşlarına karşı torpil geçiyor olman, sen bunun açıklamasını yapmalısın.

@1000dev arkadaşların veya ekibin seni savunuyor veya savunmuyor umrumde değil isterse 100 kişi savunsun ben haklı olduğumu
sonuna kadar savunurum. Konu benim şikayetlerde haklılığım değil, sana göre zaten haksızım orası ayrı konu.

ASIL KONU; Arkadaşlarına karşı torpil geçiyor olman, sen bunun açıklamasını yapmalısın.

Tamam ben ilgili ekran görüntülerini sundum para aldığımı söyledin kara listeyi neden açtığına dair yazı yazdım ona cevap vermelisin kanıtın varsa sun

Tamam ben ilgili ekran görüntülerini sundum para aldığımı söyledin kara listeyi neden açtığına dair yazı yazdım ona cevap vermelisin kanıtın varsa sun
Ben direkt para alıyor mu yazdım?
1787737809072.webp

Sen delikanlı gibi cevapla sadece Arkadaşlarına torpil geçtin mi geçmedin mi? Ben bundan sonra mesaj yazmayacağım zaten, kim haklı
kim haksız ona forum üyeleri karar verir, haksız olsam da umursamayacağım orası ayrı konu.

Anlıyorum iftira atan kişi benim, evet iftiracı olayım sorun yok
1787737988402.webp

Sadece tek bir cevap istiyorum bak tek bir soru; Arkadaşlarına torpil geçmiyor musun?
İstersen 500 tane görsel paylaş umursamayacağım tek bir cevabın yeterli.

T
Normalde mesaj yazmayacağım dedim ama burada doğru okumanız için bir görsel iletiyorum, başka bir mesaj yazmayacağım
sadece netleştirmek için yazıyorum. Hala sorumun cevabını bekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 295711
Hocam sen bence düşünmeden yazıyorsun ve şu an kesinlikle komik bir durumdasın. Bak ben bir üye olarak cevap veriyorum, yönetim ekibiyle bir arkadaşlık ilişkimde yok. "Ben direkt para alıyor mu yazdım?" cümlene karşılık attım. İşaretlediğin kısmın altında ne yazıyor ve attığın resimde mc-tr yönetimi olarak belirttiğin kişinin elinde ne var? :D Senden istenen şey böyle bir şey sunuyorsan ortaya para alıp almadıklarına dair bir kanıt ilet yoksada uzatma. Çünkü şu an herhangi bir ceza yemen gayet mantıklı ve haksız bir durum değil.

Merhabalar

Konuda adı geçen Racfourd kullanıcı adlı üyemiz Forum yönetim ekibine iftira, forum düzenini bozma, forum adına karalama kampanyası yürütme, kışkırtma sebepleri ile forumdan kalıcı olarak yasaklanmıştır.

Günlük drama dozumuzu aldık çok şükür. Bu arada spoiler'ı okumanızı tavsiye ederim :D

MC-TR Dramasi Ne? Kim Ne Diyor? Tarafsız Özet

Konu başta gayet basit bir soruyla açılıyor:

MC-TR'nin bugünkü durumunun asıl sebebi yönetim mi, yoksa üyelerin/forum kültürünün değişmesi mi?

Fakat birkaç mesaj sonra konu tamamen eski yönetim tartışmalarına ve geçmişte yaşanan ticari anlaşmazlıklara dönüyor.

Kısaca olay şu:

• Racfourd, MC-TR yönetiminin bazı kişilere eşit davranmadığını ve yönetimle yakın olan kişilerin kayırılabildiğini iddia ediyor.
  • Yönetim tarafı ise bu iddiaların kanıtsız olduğunu ve somut delil sunulması gerektiğini söylüyor.
  • Ardından geçmişte yaşanan bir hosting/kara liste olayı tekrar gündeme geliyor.
  • 1000dev olaya dahil olup o dönem verilen kararın nedenini açıklıyor.
  • Tartışmaya başka satıcılar da dahil olunca konu tamamen eski hesaplaşmalara dönüşüyor.
  • En sonunda Racfourd kalıcı olarak yasaklanıyor.

1. Racfourd'un iddiası ne?

Racfourd'un temel iddiası şu:

Yönetim herkese aynı mesafede değil. Yönetimle yakın olan, reklam veren veya forumda ticari olarak güçlü olan kişiler bazı durumlarda korunabiliyor.

Geçmişte mesajların/konuların silindiğini ve eleştiri yapan kişilerin "forum huzurunu bozma" gibi gerekçelerle uzaklaştırıldığını da ima ediyor.

Hatta tartışmanın başlarında kabaca:

Bunları yazdığım için bu mesajlar da silinir veya ben uzaklaştırılırım.

şeklinde bir çıkış yapıyor.

2. Yönetim ne diyor?

xMadzzy başta açık şekilde:

Kanıtsız şekilde yönetime iftira atamazsın. Kanıtın varsa sun.

diyor.

Ayrıca konunun sırf yönetim eleştiriliyor diye kaldırılmayacağını, fakat kanıtsız suçlamalar devam ederse yaptırım uygulanabileceğini belirtiyor.

Burada tartışmanın iki tarafı aslında şöyle şekilleniyor:

Racfourd:
"Eleştirdiğim için beni susturacaksınız."

Yönetim:
"Eleştirdiğin için değil, kanıtsız suçlama yaparsan yaptırım uygulanır."

3. Hosting / kara liste olayı ne?

Asıl büyük kavga burada başlıyor.

Racfourd, geçmişte bir hosting firmasıyla sorun yaşadığını ve firma hakkında kara liste konusu açtığını anlatıyor.

İddiasına göre:

• Yetkililere yaklaşık 16 dakikalık ekran kaydı gösteriyor.
  • İlk inceleyen yetkili kendisini haklı buluyor.
  • Daha sonra 1000dev olaya dahil oluyor.
  • Şikayet/kara liste süreci kapatılıyor.

Racfourd da buradan hareketle 1000dev'in kendi çevresindeki kişilere torpil geçtiğini iddia ediyor.

4. 1000dev'in cevabı ne?

1000dev ise olayın kendi açısından farklı olduğunu söylüyor.

Özetle:

Yaşanan olay dolandırıcılık değil; kötü hizmet, iletişim sorunu veya network/taşıma sürecinde yaşanan bir problem. Kara liste sistemi her müşteri memnuniyetsizliği için kullanılmıyor.

Yani yönetimin mantığı şu:

Bir firma kötü hizmet verdiyse firma kullanılmayabilir, tüketici hakem heyetine gidilebilir vs.

Ama bu durum otomatik olarak:

Bu firma forumdan yasaklanmalı.

anlamına gelmiyor.

1000dev ayrıca kendisine yönelik "torpil/çıkar karşılığı karar verme" suçlamalarının kanıtlanmasını istiyor.

5. Tartışmanın kilitlendiği yer

Burada ilginç bir durum oluşuyor.

1000dev:

O olayı neden o şekilde sonuçlandırdığımızı açıklıyorum. Torpil yaptığımı düşünüyorsan kanıt sun.

diyor.

Racfourd ise sürekli şu soruya dönüyor:

Arkadaşlarına torpil geçtin mi, geçmedin mi?

Yani taraflardan biri olayın içeriğini tartışmaya çalışırken diğer taraf "esas mesele olay değil, yönetimin tarafsız olup olmadığı" noktasına dönüyor.

Sorun şu:

Paylaşılan içeriklerden, en azından kamuya açık şekilde görülebilen kısımda, doğrudan:

1000dev şu kişiyi arkadaşı olduğu için korudu.

sonucunu kesin olarak kanıtlayan açık bir delil görünmüyor.

Şüphe yaratabilecek olaylar anlatılıyor ama "torpil kesin olarak kanıtlandı" demek farklı bir şey.

6. Sonra Zonely dahil oluyor

Buradan sonra konu iyice ana başlıktan kopuyor.

Zonely de tartışmaya dahil olup Racfourd'un geçmişte başka satıcılarla yaşadığı problemleri gündeme getiriyor.

Racfourd da Zonely'nin ticari geçmişine yönelik karşı suçlamalar yapıyor.

Ve konu:

MC-TR'nin problemi yönetim mi üyeler mi?

sorusundan çıkıp:

Eski hosting olayları + satıcı kavgaları + kişisel hesaplaşmalar

seviyesine geliyor.

7. Final: Racfourd yasaklanıyor

Tartışmanın sonunda yönetim Racfourd'u kalıcı olarak yasaklıyor.

Belirtilen gerekçeler arasında:

• Yönetim ekibine yönelik iftira
  • Forum düzenini bozma
  • Karalama
  • Kışkırtma

gibi maddeler bulunuyor.

İşin ironik tarafı da burada.

Racfourd tartışmanın başında:

Beni bunları söylediğim için yasaklayacaksınız.

diyor.

Yönetim:

Eleştiri yüzünden değil, kanıtsız suçlama devam ederse yaptırım uygularız.

diyor.

Sonrasında suçlamalar devam ediyor ve Racfourd gerçekten yasaklanıyor.

Peki kim haklı?

Bence burada iki farklı konuyu birbirinden ayırmak gerekiyor.

1. MC-TR'de yönetimsel sorun var mı?

Bu konuda tartışmadaki bazı eleştirilerin tamamen haksız olduğunu söylemek zor.

Hatta yönetim tarafında da forumun geliştirilmesi, teknik imkanlar ve karar mekanizmaları konusunda bazı sıkıntılar olduğu kabul ediliyor.

Özellikle normal yöneticilerin forumun teknik altyapısına doğrudan erişememesi ve bazı kararların daha üst seviyedeki sahiplik/yönetim katmanına bağlı olması önemli bir detay.

Dolayısıyla:

Forum gelişmiyorsa bütün suçu moderatörlere atalım.

demek de pek mantıklı değil.

2. Yönetim gerçekten arkadaşlarına veya para verenlere torpil geçiyor mu?

İşte burada daha dikkatli olmak gerekiyor.

Tartışmada bazı olaylar ve şüpheler anlatılıyor fakat kamuya açık içerikte torpil iddiasını tartışmasız biçimde kanıtlayan somut bir delil görmek zor.

Özellikle eski hosting olayında yönetimin sunduğu alternatif açıklama da tamamen mantıksız değil:

Olay dolandırıcılık seviyesinde görülmediği için kara liste yaptırımı uygulanmadı.

Dolayısıyla:

"Yönetim kesinlikle torpil yaptı."

demek için daha güçlü kanıt gerekir.

Bence konunun en güzel tarafı şu:

Başlığın sorusu:

MC-TR'nin en büyük problemi yönetim mi, üyeler mi?

Ve konu birkaç sayfa içerisinde:

* yönetim suçlamalarına,
* eski ticari kavgalara,
* kişisel tartışmalara,
* satıcı hesaplaşmalarına,
* en sonunda da kalıcı yasağa

dönüşüyor.

Yani konu kendi sorusunun cevabını bir miktar kendi vermiş olabilir:

Problem muhtemelen tek bir taraf değil. Hem yönetimsel/yapısal problemler var, hem de topluluk içerisindeki tartışma kültürü çok hızlı şekilde kişiselleşebiliyor.

Bu yazı herhangi bir tarafı savunmak amacıyla değil, konuyu okumaya üşenenler için tartışmada ne yaşandığını mümkün olduğunca anlaşılır şekilde özetlemek amacıyla yazılmıştır.

Eksik veya yanlış aktardığım bir yer varsa ilgili mesajı göstererek düzeltirseniz ekleyebilirim.

Herhangi bir yere gitmedim buradayım hala @1000dev kendisi açıklama yapsın bu karaliste benden çekilmişti
Çekildiğini herkes biliyor hocam kuety ile konuştuk karaliste konularını bundan sonra r10 da açıyoruz sebebini açıklarsam rackfourd gibi olurum rackfourd gibi olursam ekmeğimden olurum.

Şu anda bu konuyu görüntüleyenler 2

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl