Çözüldü Sunucu açacağım, ram öneriniz var mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TitanTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.337
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
8-16 GB Ram yeterli olacaktır. Eğer çok fazla op yaparsanız 16 GB yetmeyebilir. Yaratıcı ( Spawner ) sayısına göre farklılık gösterebilir.

Skriptler felan herşey önemli bungeecord yok ise 50 60 oyunculu 50 60 pluginli bir sunucuda eğer scriptler lag yapmıcak şekilde kodlandıysa gereksiz dünya yoksa sadece world ve - askyblock olmalı böyle optimize edilmiş 0 consol hatası olan adam gibi bir paket kurarsan 3gb 4gb işini görücektir hatta zorlarsan 2 bile görür ama paket çok önemli ve işlemcide çok vede lokasyon :D mesela almanya lokasyon intel i9 işlemci 2gbram makinede oynanılır adam gibi paket olursa umarım anlatmak istedimi anlatabilmişimdir
5GB sunucum var CENTOS - Eklentilerin %25ini kendim kodladım geri kalanlar da core eklentiler. (Tabi schedulerler olsun, bazı eklentilerim veri saklaması yapıyor RAM üzerinden) onun dışında sunucum 50 online'a yaklaşınca 10dk da 1000 stack item ve butcher ile dakikada 1000 civarı yaratık siliyorum. Yani bir skyblock sunucusunda 2GB pek mantıklı değil. TPS'im bu tarz bi durumda 18'e falan düşüyor. (Not konsolda 1 adet hata veya WARNING olmuyor.)

Yani 50 online için 5-6GB başlangıç için ideal

8 gb yetelidir skyblock aççaksan sp sınırı getirirsin örnek : 750 tane

50-60 Plugin ve 50 oyunculu SkyBlock bir sunucu için yaklaşık kaç GB RAM gerekir? Eklentilerin ve Skript optimize olmuş varsayarsak?
Bungeecord'suz 6GB, Bungeecord'lu 8GB Ram Önerimdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl