Çözüldü Sunucu açacağım, ram öneriniz var mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TitanTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.337
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TitanTR

Web Geliştiricisi
Elmaslar
21
Minecraft
TitanTR
50-60 Plugin ve 50 oyunculu SkyBlock bir sunucu için yaklaşık kaç GB RAM gerekir? Eklentilerin ve Skript optimize olmuş varsayarsak?

6-12gb arası

Başlangıç için 8 veya 6 GB Ram ideal olacaktır. Daha sonradan birkaç RAM yükseltmeniz gerekebilir.

Aklımda bir soru varda onu size soruyorum garip bir soru. Şimdi 32 GB tek bir skyblock sunucusunda 300 kişi mi yoksa 150 kişi olan 2 tane SkyBlock sunucusu mu açmak daha iyi 16 GB RAM ile? Birde 100 Mbps upload hızı yeter mi? Türkiye lokasyonda bu değeri alıyorum ama Almanya Lokasyonda 1000 Mbps alıyorum çok fark olur değil mi?

Aklımda bir soru varda onu size soruyorum garip bir soru. Şimdi 32 GB tek bir skyblock sunucusunda 300 kişi mi yoksa 150 kişi olan 2 tane SkyBlock sunucusu mu açmak daha iyi 16 GB RAM ile? Birde 100 Mbps upload hızı yeter mi? Türkiye lokasyonda bu değeri alıyorum ama Almanya Lokasyonda 1000 Mbps alıyorum çok fark olur değil mi?
Öncelikle online sayısından nasıl bu kadar eminsin anlamadım. Okullar açılıyor ve sunucuların onlinelarında yüksek düşüş yaşanacak. Bu yüzden çok kuvvetli bir makine almana gerek yok.

Yok sunucu açmıyorum şuan. Sadece merak ettiğim soruları sordum :D

Öncelikle online sayısından nasıl bu kadar eminsin anlamadım. Okullar açılıyor ve sunucuların onlinelarında yüksek düşüş yaşanacak. Bu yüzden çok kuvvetli bir makine almana gerek yok.

Bu devirde hiç sunucuyla uğraşmayıp direk hosting açacaksın. Oyuncudan çok server var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl