Çözüldü Sunucu açacağım, ram öneriniz var mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TitanTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.337
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
8 GB yerli olur tavsiyem centos kurarsan 1 lobi 512 bunge 6 skyblock

100 mbps de bi yere kadar yeterli olur fakat sadece sunucuya gidicek ve 50 kişi de sorun yaşanabilir.

Windows ile Linux arasında baya bir performans farkı olur mu? Büyük sunucular genelde hangisi kullanıyor?

6-8 arası ideal.
Centos öneririm.Evet ciddi bir fark var.Büyük svlerin tamamı linux tabanlı

bu ultraopskyblock opskyblock emekskyblock olarak değişir.

ultraopskyblock da adalarda aşırı fazla sp olur ve huni kullanımı artar,laga sebep olur.
op skyblock da bu durum ultraopskyblock a göre daha azdır.
emek de ise spler para ile alınacağı için fazla bir lag olmaz.

sunucunuz ultraopskyblock ise +50 çekiyorsa 16 gb
sunucunuz opskyblock ise +50 çekiyorsa 8 - 12 gb
sunucunuz emekskyblock ise +50 çekiyorsa 8 gb

fazlası ile yetecektir.

UltraOPSkyblock ise bungee için 8gb ram almalısınız 8gb ramin 500mbsini çakmalobi 500mbsini bungee istediğiniz gibi verebilirsiniz ama 500 iyidir.Kalanınıda 7gb gayet iyi bence.

50-60 Plugin varsa ve skyblock sa 8GB ram ile başlamanı tavsye ederim cünkü ben 4GB ile başladım 6GB yaptım yinede yetmedi en son 10GB a taşıdım tavsiyem 8GB ile başlayın laglar olursa yükseltin.

Arkadaşlar tam olarak anlamadığım şey bungeecord ne kadar RAM vermeliyim? Atıyorum 100 online olan ve bungeecord klasöründe 4 plugin varsa ne kadar RAM lazım bungeecord'da?

Arkadaşlar tam olarak anlamadığım şey bungeecord ne kadar RAM vermeliyim? Atıyorum 100 online olan ve bungeecord klasöründe 4 plugin varsa ne kadar RAM lazım bungeecord'da?
1Gb yeterli olur.

Skriptler felan herşey önemli bungeecord yok ise 50 60 oyunculu 50 60 pluginli bir sunucuda eğer scriptler lag yapmıcak şekilde kodlandıysa gereksiz dünya yoksa sadece world ve - askyblock olmalı böyle optimize edilmiş 0 consol hatası olan adam gibi bir paket kurarsan 3gb 4gb işini görücektir hatta zorlarsan 2 bile görür ama paket çok önemli ve işlemcide çok vede lokasyon :D mesela almanya lokasyon intel i9 işlemci 2gbram makinede oynanılır adam gibi paket olursa umarım anlatmak istedimi anlatabilmişimdir

eğer sadece skyblock ve bungeecord varsa yani fc çakma lobi lobi felan yoksa bungee ye 256 512mb vermen yeterli olur var ise bu ram ciddi artar 2 4 felan vermen lazım olur

eğer sadece skyblock ve bungeecord varsa yani fc çakma lobi lobi felan yoksa bungee ye 256 512mb vermen yeterli olur var ise bu ram ciddi artar 2 4 felan vermen lazım olur
Sıkıntı olmayacak ise siz ne kadar RAM verdiniz? LAG olmuyor sizin sunucunuzda da o yüzden sordum.

Öncelikle Hayılır Forumlar Forumdan diğer Hesabım 1 Hafta Banlanmış neyse bu önemli değil önemli olan bungee şimdi bungee + çlobi+lobi kurmayı düşünüyosan skyblockuna en az 8gb ram olması gerek bungee çlobi lobi 2gb yer sky ada 6 verirsin tanıdıgım bazı kurucular sunuculaına 6gb ram le bungee kurup çlobi kuruyolar yani sorun çıkartmaz 8 senin için en uygunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl