Sol Reklam

Radiagon MMORPG | Geliştirme Konseyi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RADHON
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Görüntüleme 2.116
  • Etiketler Etiketler
    mmorpg
Sunucuda geçen sene açıldığı zaman oynamıştım, wynncraft benzeri 3 4 tane sınıf olan her sınıfın kendine ait yetenekleri olduğu bir mmorpg sunucusuydu. Moblardan kılıç yay asa sınıfınıza ait zırh vs. düşürüyordunuz , hatırladığım kadarıyla dungeonlar vardı fakat dönemiyorduk çünkü girmesi aşırı zordu. O zaman açıldığında lag problemi çok fazla vardı bu açılışta umarım olmaz ve en önemlisi sunucu zorluğunu normal mmorpgler gibi yapmayın insanlar bir minecraft sunucusuna sırf level atlamak, daha iyi eşya kuşanmak için 4 5 ayını veremez (sadece mob keserek).
Evet doğru hatırlıyorsunuz, Radiagon'un şuanki haliyle 1 sene önce oynadığınız hal arasında dağlar kadar fark var. Eski sunucuda sadece moblardan ekipman düşürüyordunuz, ekipmanların sayısal değerleri berbattı, zindan tasarımları yeterli değildi, moblar ve sınıflar dengeli değildi. Bu saydıklarım üzerine sayacağım yüzlerce şey daha var :squint:. Kullandığımız makine pahalıydı ama sunucunun optimizasyonu zayıf olduğu için aşırı lag oluyordu. Şimdi bu saydıklarımı komple silin çünkü güncel Radiagon'un eski versiyonuyla herhangi bir bağlantısı yok. :super:

Güncel Radiagon'da oyuncu nasıl gelişeceğini kendisi belirler. Ekipman için örnek verecek olursam, ekipman elde etmenin farklı yolları var. İster moblardan düşür, ister üret, istersen zindandan elde et. Üretim olayına fazla detaya girmeden değinecek olursam, mekaniği komplike ama anlaması ve uygulaması aşırı zevkli. Dediğim gibi gelişmeleri buradan video olarak paylaşacağım. Ayriyetten Radiagon'unda discord sunucusu var. Sunucunun gelişimine şahit olmanız için bu konuyu açtım, burada yazılan fikirleri geliştirme sürecinde dikkate alacağım. :heart:

Merhabalar, "Minecraft Sunucuları Artık Zevk Vermiyor, Neden?" konunuzu okumuştum, her şeyi gayet net ve anlaşılır bir şekilde açıklamışsınız. Aynısını Radiagon'un Türkiye'ye getirmeye çalıştığı içerik nezdinde de yaparsanız çok sevinirim. Görüşünüz ve yorumlarınız geliştirme süreci boyunca dikkate alacağım.
Yanıtınız için teşekkürler, sunucuyu henüz oynamadım. Oynadıktan sonra buraya görüşümü yanıtlayarak bırakırım.

Sunucuda geçen sene açıldığı zaman oynamıştım, wynncraft benzeri 3 4 tane sınıf olan her sınıfın kendine ait yetenekleri olduğu bir mmorpg sunucusuydu. Moblardan kılıç yay asa sınıfınıza ait zırh vs. düşürüyordunuz , hatırladığım kadarıyla dungeonlar vardı fakat dönemiyorduk çünkü girmesi aşırı zordu. O zaman açıldığında lag problemi çok fazla vardı bu açılışta umarım olmaz ve en önemlisi sunucu zorluğunu normal mmorpgler gibi yapmayın insanlar bir minecraft sunucusuna sırf level atlamak, daha iyi eşya kuşanmak için 4 5 ayını veremez (sadece mob keserek).
Dediğiniz şey bir çok yabancı mmorpglerde ve mmorpg oyunlarında yapılıyor aslında, insanlar set parçaları toplamak için aylarını veriyor çar kasmak için saatlerce zindanlarda takılıyorlar ve memnunlar, mmorpg sunucusu zaten böyle olması lazım fakat aradaki orta denge bulunmalı ve ne çok hızlı nede çok yavaş gelişme olması lazım, öbür türlü çok hızlı yapılırsa mmorpg dediğin op factions gibi bir şeye dönüşür

Dediğiniz şey bir çok yabancı mmorpglerde ve mmorpg oyunlarında yapılıyor aslında, insanlar set parçaları toplamak için aylarını veriyor çar kasmak için saatlerce zindanlarda takılıyorlar ve memnunlar, mmorpg sunucusu zaten böyle olması lazım fakat aradaki orta denge bulunmalı ve ne çok hızlı nede çok yavaş gelişme olması lazım, öbür türlü çok hızlı yapılırsa mmorpg dediğin op factions gibi bir şeye dönüşür
bu sunucu daha başlangıç olacağı için karşılaştırdığınız mmorpg mc sunucuları gibi bir kitlesi yok kimse kapanmayacağının garantisini veremez. 3 4 ay emek verdin kapandı sunucu ne yapacaksın?

moblardan çıkacak itemler seviye özelinde farklılık gösterebilir. örneğin; 5 level bir zombiden çıkan üretim eşyası ile 45 level zombiden çıkan üretim eşyası aynı 5 levele göre daha kaliteli olabilir. Örn; Geniş kılıç üretiminde kullanılacak zombi kemiği 5 level zombiden güçsüz kemik, 45 level zombiden ise güçlendirilmiş kemik gibi olabilir. Veya bu level sisteminin getirdiği eşya çeşitliliği yerine mobların seviyesine bağlı olacak şekilde çıkan üretim eşyalarının drop rate'i arttırılabilir veyahut çıkan eşyanın sayısı arttırılabilir.

bu sunucu daha başlangıç olacağı için karşılaştırdığınız mmorpg mc sunucuları gibi bir kitlesi yok kimse kapanmayacağının garantisini veremez. 3 4 ay emek verdin kapandı sunucu ne yapacaksın?
Kapanmayacağının garantisi yok diye sunucuda kimse emek vermesin mi hocam en başlarda anlamadım, Hiçbir sunucunun tabii ki Kapanmama garantisi yoktur düz factions bile girseniz klan kurmak isteseniz bile yine o sunucunun siz tam klanınızı kurup emek verince kapanacağını bilemezsiniz, buradaki görev sunucudadır Sunucu Sahibi kendisini ve sunucusunu sağlama alacak sistemlerini daha ilk günden gelecekte op olmayacak oyunu bozmayacak oyunu ve kasılmayı çok zorlaştırmayacak şekilde ayarlamalı, bu yüzden ilk yanıtımda da dediğim gibi sunucu dengesi ve sistemler daha ilk günden planlı ve hesaplı bir şekilde düşünülecek ve beyin fırtınası yapılacak ki ilerde sistemsel bir sorun olmasın 2 ay sonra oyuncu gelip çok zor kasılmak hocam diyip oyunu bırakıp sonra sunucu aktifsizlikten kapanmasın, diğer kapanma sebepleri finansal sorunlar diğer sorunlar vb. tabii ki sunucu sahibi onları da planlayacak ki zaten Her şeyi doğru yapan bir sunucu bile çat diye Sunucu Sahibi hayatındaki kişisel sebeplerden dolayı bile kapatabilir ki. Sunucu önce doğru planlamayı ve uygulamayı yapsın oyuncunun gözünde bu kaliteli ve kapanmayacak bir sunucu imajı bıraksın en azından verdiği deneyim, kalitesi, oynanışı, ayarlanışı, zevki, sistemleri vesaire ile.

Siz yeni açılan bir sunucuya girdiniz fakat sunucu yeni açılan sunuculara göre bile öyle güzel gözüküyor ve işliyor ki sanki yıllar önce açılmış gibi görünüyor kaliteli görünüyor diyelim yani beklemezsiniz daha yeni açılan sunuculardan bunu, o halde siz oyuncu olarak o sunucuda emek vermeye daha meyilli olacaksınız illa ki. Sunucu Sahibi de sizin dediğiniz sorunu yani oyuncunun ya ben gelişirim ama kısa süre sonra kapanırsa korkusunu bu şekilde giderecek.

harita-update.webp

İnşa sürecindeki haritamızdan güncellemeler.

Minecraftta MMORPG geliştirmek her seferinde deneyip harita konusundan dolayı hep yarım bıraktığım hayalim, sadece yaratık keserek gelişmek yerine görev ve hikaye kısmına da odaklanırsanız keyifli olur. Böyle bir projeye destek sağlamaktan mutluluk duyarım eğer eklenti geliştirme kısmında bir şeye ihtiyacınız olursa iletişime geçebilirsiniz.
mc_elmas

MMORPG rekabete dayalı bir oyun modu olduğu için mutelerin çok kısa sürmesini ve otomatik olmasını öneririm. Oyuncular arasında rekabetin sağlanması için "trash talk"a açık olunması lazım. Ayrıca moderatörlerin chatteki yazışmalara çok müdahale etmemesini de öneririm. Mümkünse bazı küfürlü kelimeleri otomatik mute atayıp bu konuda hiç uğraşmazsınız.

Ayrıca mmorpglerde gördüğüm kadarıyla işlevsiz veya değersiz itemler olacaktır. Bu tür itemlerin npc satışını oluşturabilirseniz hoşumuza gider. Meta itemi oyunculara meta olmayan itemi de npcye, markete, sisteme satmak bence mantıklı bir sistem. Birkaç tane açık mmorpg sunucu biliyorum yabancı, yerel. Bir tane mmorpg sunucusunda (yerel ama isim vermeyeyim.) moblardan çok değerli silah düşürebiliyorsun. Ama itemin bir pazar değeri yok. İnsanlar satışa koyuyor ve kimse almıyor. Çünkü eski oyuncuların daha iyi itemleri var yenilerin alabilecek durumu yok. Sen o seviyede o itemi düşürdüğün için sevinmiyorsun kısacası. Markette bu ve bunun gibi aslında iyi gibi duran ama asla satılmayacak itemler kaynıyor. Wynncraft gibi bir sunucuda ise düşen item iyiyse pazara satıp değilse satıp kurtulabiliyorsun. Hypixel Skyblockta da durum böyle.

Selamlar.

Radiagon'u tek cümleyle açıklayabilirim sanırım: gayet efendi bir insanın, şans verilebilecek projesi.
Zamanında bu sunucuda geliştiricilik için başvuruda bulunmuştum ve Radhon ile kısa bir süre vakit geçirme
fırsatım oldu. Tanıdığım kadarıyla gayet efendi ve iyi birisi. Radiagon'a da katkılarım oldu fakat kendimi o sunucunun
Developer'ı olarak tanıtacak kadar küstah değilim tabii ki :)

WynnCraft seviyesinde bir sunucu olmasa da neredeyse tüm sunucuların birbirinin kopyası olduğu
Türkiye piyasasında güzel bir ilerleme oldu denilebilir. Radhon'un bana yıllardır geliştirildiğini söylediğini
hatırlıyorum. Hatırladığımdan daha iyi olacak ise beklentinizi yüksek tutabilirsiniz.

Kendilerine geliştirilme sürecinde başarılar diliyorum.
Tüm ekibe kolay gelsin.​

Neden kodlama, modelleme vb konularda mmorpg yapabilecek kadar cesur ve vakti olan insanlar böylesine riskli projelerle uğraşıyor anlamıyorum.

Onun yerine daha ufak çaplı, daha az riskli ve kitleye hitap eden kaliteli bir mod yaratmak daha mantıklı bana göre.

Neden kodlama, modelleme vb konularda mmorpg yapabilecek kadar cesur ve vakti olan insanlar böylesine riskli projelerle uğraşıyor anlamıyorum.

Onun yerine daha ufak çaplı, daha az riskli ve kitleye hitap eden kaliteli bir mod yaratmak daha mantıklı bana göre.

Çok iyi bir konuya değinmişsin, kesinlikle sonuna kadar katılıyorum!
Farklı oyun zevkleri olabileceğini unutmamalıyız. Ama yine de MMORPG kategorisi
geliştiricilerin istemeyeceği şekilde de olsa büyük başarı olasılığı ile girilmediği sürece
piyasaya zarar verebilir. Umarım böyle bir durum olmaz. Radiagon'un başarı olasılığının
yüksek olduğunu düşünüyorum.​

Yukarıdaki güzel yorumlar için teşekkür ediyorum.
Sistemsel güncellemeleri paylaşmaya başlamanın vakti geldi. Her şeyin özel kodlandığını biliyorsunuz ama ben yinede altını çizicem.

Radiagon için özel kodlanmış ileri seviye hasar kontrol sistemi. Her bir canavarın kendine has silah zayıflıkları ve silah dirençleri olduğu için canavar kategorisine göre farklı kategoriden silah kullanacaksınız. Bu sistem sayesinde elinize aldığınız her silahla önünüze çıkan her mobu kolaylıkla kesemeyeceksiniz.
:ehehehehehe:

• Kılıçla, zırhı olmayan bir canavarı kolayca kesebilirsiniz. Peki canavarın kalın bir zırhı varsa? O zaman kullanmanız gereken silah hafif kılıç değil, baltadır.
Aşağıdaki örnekte zırhsız bir canavarın 20% kılıç direnci varken, aynı türden fakat ağır zırhlı canavarın da 90% kılıç direnci var.Bahsi geçen zırh, moblara giydirilen zırh değil. Modeldeki zırh görüntüsü
Onun dışında direnç veya zayıflık yuzdesi tamamen bizim kontrolümüz altında.
:878619517738168350:

1734281728609.webp

1734281847624.webp

((Videodan kesit aldığım için netlik düşük.))

Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı