Radiagon MMORPG | Geliştirme Konseyi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RADHON
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.844
  • Etiketler Etiketler
    mmorpg

RADHON

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
16
Minecraft
RADHON

Discord:

radhon

Merhaba Radiagon geliştirme konseyi!

Geliştirme süreci yaklaşık 2 yıla merdiven dayayan ve sadece küçücük bir geliştirme ekibinin desteğiyle artık son aşamalarına gelen bu projenin şimdiden itibaren sizin fikirlerinize ve geri bildirimlerinize ihtiyacı var.

Amacımız hepinizin arayıpta bulamadığı mekaniklere sahip bir mmorpg sunucusu geliştirmek. Elimizdeki sistemler ve mekanikler zaten hiçbir sunucuda bulunmayan, tamamen kendimce kodlanmış unsurlardır. Ana harita ve zindanlar bu 2 yıllık süreç boyunca tamamen sıfırdan inşa edilmiş ve tamamlanmış durumdadır.

Bu noktada, sunucumuzun potansiyelini en üst seviyeye taşıyabilmek için sizlerin katılımı büyük önem taşıyor. Bu nedenle, bu forum başlığı altında, aklınıza gelen her türlü mekanik ve sistem önerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Burada yaratıcılığınızın sınırlarını zorlamanızı ve en ilginç fikirlerinizi bile açıkça ifade etmenizi istiyoruz. Artık güncelleme notlarımızı buradan paylaşacağız ve sizde kendi yorumunuzu katabileceksiniz

Gerçek anlamda bu kaliteye ulaşmanın mümkün olmadığı düşünülen bir sunucunun geliştirmesini tamamlamaya kararlıyız.

2024-09-09_18.20.22-min.webp

2024-09-09_18.25.47-min.webp

2024-09-09_18.27.42-min.webp

Son düzenleme:
Bildirim ne istediğimi sordu, bu yüzden sizden bir adet gaming laptop rica ediyorum :sohappy:

Dark Souls, Elden Ring, World of Warcraft, Final Fantasy, Zelda, Metin2 ve daha fazlası gibi RPG ve MMORPG oyunlarını oynarsanız veya oynamış kişiler ile iletişime girerseniz bu oyunlardan Minecraft'a direkt olarak uyarlanabilecek veya değiştirilip adapte edilecek tonlarca ama tonlarca özellik ve sistem keşfedebilirsiniz, Tavsiyem oralara bir göz atmanız olacaktır.

Merhaba öneri ve fikir vermeyi çok isterim ancak sunucunun oynanışını ve temasını görmeden şunu yapın diyemem. Discord üzerinden tanıtabilme imkanınız var mı?

Bildirim ne istediğimi sordu, bu yüzden sizden bir adet gaming laptop rica ediyorum :sohappy:
Merhabalar, "Minecraft Sunucuları Artık Zevk Vermiyor, Neden?" konunuzu okumuştum, her şeyi gayet net ve anlaşılır bir şekilde açıklamışsınız. Aynısını Radiagon'un Türkiye'ye getirmeye çalıştığı içerik nezdinde de yaparsanız çok sevinirim. Görüşünüz ve yorumlarınız geliştirme süreci boyunca dikkate alacağım.

Son düzenleme:
Dark Souls, Elden Ring, World of Warcraft, Final Fantasy, Zelda, Metin2 ve daha fazlası gibi RPG ve MMORPG oyunlarını oynarsanız veya oynamış kişiler ile iletişime girerseniz bu oyunlardan Minecraft'a direkt olarak uyarlanabilecek veya değiştirilip adapte edilecek tonlarca ama tonlarca özellik ve sistem keşfedebilirsiniz, Tavsiyem oralara bir göz atmanız olacaktır.
Mevcut mekanikleri henüz paylaşmadım fakat kodlanan mekaniklerin benzerlerini bahsettiğiniz oyunlarda da görebilirsiniz. Şahsen okumayı ve araştırmayı çok sevdiğim için Radiagon'u geliştirirken de oynanış hakkında sayfalarca doküman hazırladım. Şu aşamada ihtiyacım olan şey, dinamik fikirleriyle geliştirme sürecine katkıda bulunacak forum kullanıcıları ve bu insanlarla beraber herkesi Radiagon'un gelişme sürecine tanıklık etmesini sağlamak.

Merhaba öneri ve fikir vermeyi çok isterim ancak sunucunun oynanışını ve temasını görmeden şunu yapın diyemem. Discord üzerinden tanıtabilme imkanınız var mı?
Merhaba, mekaniklerin videolarını 1-2 gün içerisinde paylaşacağım.

Sunucuda geçen sene açıldığı zaman oynamıştım, wynncraft benzeri 3 4 tane sınıf olan her sınıfın kendine ait yetenekleri olduğu bir mmorpg sunucusuydu. Moblardan kılıç yay asa sınıfınıza ait zırh vs. düşürüyordunuz , hatırladığım kadarıyla dungeonlar vardı fakat dönemiyorduk çünkü girmesi aşırı zordu. O zaman açıldığında lag problemi çok fazla vardı bu açılışta umarım olmaz ve en önemlisi sunucu zorluğunu normal mmorpgler gibi yapmayın insanlar bir minecraft sunucusuna sırf level atlamak, daha iyi eşya kuşanmak için 4 5 ayını veremez (sadece mob keserek).

Emek sarf edilmiş, Başarılar diliyorum projenizde...

2020'ye dönsek güzel olurdu

Discorddan istek attım ulaşmanız mümkün mü

Sunucuda geçen sene açıldığı zaman oynamıştım, wynncraft benzeri 3 4 tane sınıf olan her sınıfın kendine ait yetenekleri olduğu bir mmorpg sunucusuydu. Moblardan kılıç yay asa sınıfınıza ait zırh vs. düşürüyordunuz , hatırladığım kadarıyla dungeonlar vardı fakat dönemiyorduk çünkü girmesi aşırı zordu. O zaman açıldığında lag problemi çok fazla vardı bu açılışta umarım olmaz ve en önemlisi sunucu zorluğunu normal mmorpgler gibi yapmayın insanlar bir minecraft sunucusuna sırf level atlamak, daha iyi eşya kuşanmak için 4 5 ayını veremez (sadece mob keserek).
Evet doğru hatırlıyorsunuz, Radiagon'un şuanki haliyle 1 sene önce oynadığınız hal arasında dağlar kadar fark var. Eski sunucuda sadece moblardan ekipman düşürüyordunuz, ekipmanların sayısal değerleri berbattı, zindan tasarımları yeterli değildi, moblar ve sınıflar dengeli değildi. Bu saydıklarım üzerine sayacağım yüzlerce şey daha var :squint:. Kullandığımız makine pahalıydı ama sunucunun optimizasyonu zayıf olduğu için aşırı lag oluyordu. Şimdi bu saydıklarımı komple silin çünkü güncel Radiagon'un eski versiyonuyla herhangi bir bağlantısı yok. :super:

Güncel Radiagon'da oyuncu nasıl gelişeceğini kendisi belirler. Ekipman için örnek verecek olursam, ekipman elde etmenin farklı yolları var. İster moblardan düşür, ister üret, istersen zindandan elde et. Üretim olayına fazla detaya girmeden değinecek olursam, mekaniği komplike ama anlaması ve uygulaması aşırı zevkli. Dediğim gibi gelişmeleri buradan video olarak paylaşacağım. Ayriyetten Radiagon'unda discord sunucusu var. Sunucunun gelişimine şahit olmanız için bu konuyu açtım, burada yazılan fikirleri geliştirme sürecinde dikkate alacağım. :heart:

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl