freadfries
Yanıtınız için teşekkürler, sunucuyu henüz oynamadım. Oynadıktan sonra buraya görüşümü yanıtlayarak bırakırım.Merhabalar, "Minecraft Sunucuları Artık Zevk Vermiyor, Neden?" konunuzu okumuştum, her şeyi gayet net ve anlaşılır bir şekilde açıklamışsınız. Aynısını Radiagon'un Türkiye'ye getirmeye çalıştığı içerik nezdinde de yaparsanız çok sevinirim. Görüşünüz ve yorumlarınız geliştirme süreci boyunca dikkate alacağım.
takendisiyim
Dediğiniz şey bir çok yabancı mmorpglerde ve mmorpg oyunlarında yapılıyor aslında, insanlar set parçaları toplamak için aylarını veriyor çar kasmak için saatlerce zindanlarda takılıyorlar ve memnunlar, mmorpg sunucusu zaten böyle olması lazım fakat aradaki orta denge bulunmalı ve ne çok hızlı nede çok yavaş gelişme olması lazım, öbür türlü çok hızlı yapılırsa mmorpg dediğin op factions gibi bir şeye dönüşürSunucuda geçen sene açıldığı zaman oynamıştım, wynncraft benzeri 3 4 tane sınıf olan her sınıfın kendine ait yetenekleri olduğu bir mmorpg sunucusuydu. Moblardan kılıç yay asa sınıfınıza ait zırh vs. düşürüyordunuz , hatırladığım kadarıyla dungeonlar vardı fakat dönemiyorduk çünkü girmesi aşırı zordu. O zaman açıldığında lag problemi çok fazla vardı bu açılışta umarım olmaz ve en önemlisi sunucu zorluğunu normal mmorpgler gibi yapmayın insanlar bir minecraft sunucusuna sırf level atlamak, daha iyi eşya kuşanmak için 4 5 ayını veremez (sadece mob keserek).
bu sunucu daha başlangıç olacağı için karşılaştırdığınız mmorpg mc sunucuları gibi bir kitlesi yok kimse kapanmayacağının garantisini veremez. 3 4 ay emek verdin kapandı sunucu ne yapacaksın?Dediğiniz şey bir çok yabancı mmorpglerde ve mmorpg oyunlarında yapılıyor aslında, insanlar set parçaları toplamak için aylarını veriyor çar kasmak için saatlerce zindanlarda takılıyorlar ve memnunlar, mmorpg sunucusu zaten böyle olması lazım fakat aradaki orta denge bulunmalı ve ne çok hızlı nede çok yavaş gelişme olması lazım, öbür türlü çok hızlı yapılırsa mmorpg dediğin op factions gibi bir şeye dönüşür
garkom
takendisiyim
Kapanmayacağının garantisi yok diye sunucuda kimse emek vermesin mi hocam en başlarda anlamadım, Hiçbir sunucunun tabii ki Kapanmama garantisi yoktur düz factions bile girseniz klan kurmak isteseniz bile yine o sunucunun siz tam klanınızı kurup emek verince kapanacağını bilemezsiniz, buradaki görev sunucudadır Sunucu Sahibi kendisini ve sunucusunu sağlama alacak sistemlerini daha ilk günden gelecekte op olmayacak oyunu bozmayacak oyunu ve kasılmayı çok zorlaştırmayacak şekilde ayarlamalı, bu yüzden ilk yanıtımda da dediğim gibi sunucu dengesi ve sistemler daha ilk günden planlı ve hesaplı bir şekilde düşünülecek ve beyin fırtınası yapılacak ki ilerde sistemsel bir sorun olmasın 2 ay sonra oyuncu gelip çok zor kasılmak hocam diyip oyunu bırakıp sonra sunucu aktifsizlikten kapanmasın, diğer kapanma sebepleri finansal sorunlar diğer sorunlar vb. tabii ki sunucu sahibi onları da planlayacak ki zaten Her şeyi doğru yapan bir sunucu bile çat diye Sunucu Sahibi hayatındaki kişisel sebeplerden dolayı bile kapatabilir ki. Sunucu önce doğru planlamayı ve uygulamayı yapsın oyuncunun gözünde bu kaliteli ve kapanmayacak bir sunucu imajı bıraksın en azından verdiği deneyim, kalitesi, oynanışı, ayarlanışı, zevki, sistemleri vesaire ile.bu sunucu daha başlangıç olacağı için karşılaştırdığınız mmorpg mc sunucuları gibi bir kitlesi yok kimse kapanmayacağının garantisini veremez. 3 4 ay emek verdin kapandı sunucu ne yapacaksın?
notpatch

Neden kodlama, modelleme vb konularda mmorpg yapabilecek kadar cesur ve vakti olan insanlar böylesine riskli projelerle uğraşıyor anlamıyorum.
Onun yerine daha ufak çaplı, daha az riskli ve kitleye hitap eden kaliteli bir mod yaratmak daha mantıklı bana göre.
radhon
Aşağıdaki örnekte zırhsız bir canavarın 20% kılıç direnci varken, aynı türden fakat ağır zırhlı canavarın da 90% kılıç direnci var.Bahsi geçen zırh, moblara giydirilen zırh değil. Modeldeki zırh görüntüsü
- Kılıçla, zırhı olmayan bir canavarı kolayca kesebilirsiniz. Peki canavarın kalın bir zırhı varsa? O zaman kullanmanız gereken silah hafif kılıç değil, baltadır.
radhon
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!