Çözüldü Pluginde ekranın üstünde yazı nasıl yazabiliriz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kullanici0000

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
10
Minecraft
FertuzNetwors

Discord:

asdGetDo#5362

Pluginde veya skriptde ekranın üstüne nasıl yazı yazabiliriz, böyle bir şey var mı?

Pluginde veya skriptde ekranın üstüne nasıl yazı yazabiliriz, böyle bir şey var mı?
Ekranın üstüne dediğiniz şey tam olarak nedir hocam?
Bossbar mı? Action bar mı? Title, Subtitle mi? Yoksa bambaşka bir şey mi?

Bossbar ile yazdırabilirsin.

büyük ihtimalle ''bossbar'' dan kashediyor

Ekranın üstüne dediğiniz şey tam olarak nedir hocam?
Bossbar mı? Action bar mı? Title, Subtitle mi? Yoksa bambaşka bir şey mi?
büyük ihtimalle ''bossbar'' dan kashediyor
Bossbar ile yazdırabilirsin.

Evet ondan bahsediyordum, teşekkürler. Peki normal bir şekilde action bar'da ki gibi ama ekranın üstünde olan bir yazı yazılabilmesi mümkün mü?

@AmonPl ,@Berk_Bey ,@omurt14 peki bu BossBar'ları nasıl yapıyorlar acaba söyliyebilir misiniz?

Son düzenleme:
Bossbarlar minecraftın kendi yaptığı birşey, sadece plugin sayesinde aktif ediyorlar o kadar.
Anlamadığın birşey olursa discorddan arkadaşlık atabilirsin.

Bossbarlar minecraftın kendi yaptığı birşey, sadece plugin sayesinde aktif ediyorlar o kadar.
Anlamadığın birşey olursa discorddan arkadaşlık atabilirsin.

Hocam aslında işte bende o BossBar'ları aktif edip istediğimiz gibi yazı ve renk olarak özelleştirebildiğimiz BossBar pluginini nasıl yaptılar onu sorumuştum. Mesela ActionBarAPI'si nasıl yapıldı normal plugin kodlarken yapılamıyor ise 1.8.8'de.

Hocam aslında işte bende o BossBar'ları aktif edip istediğimiz gibi yazı ve renk olarak özelleştirebildiğimiz BossBar pluginini nasıl yaptılar onu sorumuştum. Mesela ActionBarAPI'si nasıl yapıldı normal plugin kodlarken yapılamıyor ise 1.8.8'de.
Plugin yazma işlerinden hiç anlamam ama bildiğim kadarıyla bossbar oluşturmak için client üzerine sahte bir wither oluşturuyorlar sonra onu isimlendiriyorlar böylece oyuncuda bossbar kısmında sahte witherın ismi neyse o çıkıyor.
(Yanlışım olabilir, 1.8 sunucularda oynarken ekranın ortasında witherı görebiliyordum diye hatırlıyorum skyblock sunucularında özellikle)

@kullanici0000 pluginini yükleyip oyun içinden komutla yapıyorsun video atayım sana
türkçe bulamadım ama yabancı kanaldan bakabilirsin

UYARI: HOSTİNG REKLAMI İÇERMEMEKTEDİR.

Minecraft pluginlerinde, ekranın üstüne yazı yazmak için Title ve ActionBar mesajlarını kullanabilirsiniz.

Title mesajları, oyuncunun ekranının üst kısmında büyük bir yazı olarak görüntülenir ve belirli bir süre sonra kaybolur. Aşağıdaki örnek, "Hello, world!" başlığıyla ekranda bir mesaj gösterir:
Kod:
Player player = Bukkit.getPlayer("oyuncu_ismi");
player.sendTitle("Hello", "world!");

ActionBar mesajları ise, oyuncunun eylem çubuğunun üzerinde küçük bir yazı olarak görüntülenir. Aşağıdaki örnek, "Hello, world!" mesajını eylem çubuğunda gösterir:

Kod:
Player player = Bukkit.getPlayer("oyuncu_ismi");
player.sendActionBar("Hello, world!");

Dikkat edilmesi gereken nokta, sendTitle() ve sendActionBar() metodlarının sadece Player sınıfında kullanılabileceğidir. Bu nedenle, öncelikle oyuncunun nesnesini almanız gerekmektedir.

Pluginde böyle başka bir forumdan alıntı yapılmıştır.

Kod:
import org.bukkit.Bukkit;
import org.bukkit.ChatColor;
import org.bukkit.entity.Player;
import com.connorlinfoot.actionbarapi.ActionBarAPI;

public void sendMessageToActionBar(Player player, String message) {
   ActionBarAPI.sendActionBar(player, ChatColor.GREEN + message);
}

//Örnek Kullanımı
Player player = Bukkit.getPlayer("KullanıcıAdı");
sendMessageToActionBar(player, "Merhaba Dünya!");

İşine Yarıyabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl