Rehber Minecraft'ta "FPS" nasıl yükseltilir | Launcher & Client "FPS" Destekliyormu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Optifine nası client olmuyormuş bro?

10/10 konu olmuş ki şahsen ben de çok beğendim. Ayrıca genel kültürümü de çok arttırdı mesela Optifine client değilmiş ben bunu bilmiyordum. Hiçbir client veya launcher fps de yükseltmezmiş bunu da bilmiyordum. Oldukça üst düzey bir bilgiyle iyi hazırlanmış bir konu olmuş ellerinize sağlık ki şahsen biz de çok beğendik.

Desert client'i çıkartınca bakarız, client fps yükseltiyormuymuş yoksa yükseltmiyormuymuş goruruz

Arkadaşlar konu tamamiyle doğru. 32gb ram verdim, i3 3220 işlemcim ve 126mb ekran kartım ile 500+ fps değerlerini görüyorum. Çok teşekkürler...

Burada, optifine client yanlış biliyorsun diyenler, OptiFine bir Minecraft optimizasyon modudur.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

ciddi misin?
bu konuyu mizah kategorisine açmak üzereyken mouseunun yanlışlıkla kaydığını düşünmek istiyorum
Keşke senin diline düşmemek için mizah katagorisine atsaydım

Son düzenleme:
Ciddi bir yorum yapıyorum.

Konuda pek çok yanlış şey var fakat 'Optifine client değildir moddur' kısmı doğru görünüyor.
1596659884242.png

Ayrıca 'Client ve Mod nedir' sorusuna karşılık bulabildiğim en iyi cevap bu:

1596659913558.png

Burada anlatmak istediği şey Client'ler bir mod paketi gibidir. (Kesinlikle mod paketi değildir.)

Client'ler Minecraft sürümlerinin düzenlenmiş halleridir. Modlar ise eklentilerdir. Bildiğiniz üzere, Optifine kendi kendine çalışmıyor eğer bir 1.8.8 sürümünü bilgisayarınıza yüklemezseniz Optifine yükleyemezsiniz.

Client olması için modları çalıştırabilmesi gerekir tarzında bir şey söyleyebilirim fakat bu durumda, Optifine shader modunu çalıştırır bu sayede Client olur da diyebiliriz. Buradaki adam da Optifine mod olarak kabul edilir demiş yani aslında çok ucu açık bir tartışma. Bu yüzden dediğimden emin değilim.

Hocam sizin de bilgilenmeniz açısından ram "FPS" arttırmaz.

Eğer minecraft'ınızda donma var ise sadece onu çözer FPS'yi ekran kartınız ve işlemciniz belirler.
Optimizasyon her şeydir.

Örneği bir minecraft sunucusundan vereceğim.
Ryzen 9 3900X Dedicated bir makineye sahipsinizdir ama eklenti paketinizi optimize etmediyseniz i3 4. nesil işlemcinin sağladığı performanstan farksız bir performans alırsınız.

"Minecraft tecrübeme dayanarak söylüyorum ki hiçbir client/launcher fps yükseltmez" ne demek yükseltmez ?!?

Lunar Client kullanıyorum görmediğim chunkları siliyor ve fps'im artıyor. İlerdedikçe yeni chunklar açılıyor.

Ayrıca orjinalde olan binlerce class yerine optimizeli classlar olan clientlarda bile fps artışı görürsünüz

Moderatör tarafından düzenlendi:
Ayrıca orjinalde olan binlerce class yerine optimizeli classlar olan clientlarda bile fps artışı görürsünüz
Bak uzun uzun uzun anlatıyorum, bir client yapımcısı kendi kodlarının çalınmaması için bir sürü zibilyon tane dosya kurar dosyaların içinde dosyalar onun içinde binlerce class dosyası bu şekilde kodlarını korur, istediğin optimizeyi koy, binlerce class barındıran bir clientin fps arttırdığını iddia edemezsin

Bak uzun uzun uzun anlatıyorum, bir client yapımcısı kendi kodlarının çalınmaması için bir sürü zibilyon tane dosya kurar dosyaların içinde dosyalar onun içinde binlerce class dosyası bu şekilde kodlarını korur, istediğin optimizeyi koy, binlerce class barındıran bir clientin fps arttırdığını iddia edemezsin
Tr'de bilgisiz bir cahil var birtek o yapıo binlerce class ı ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl