Rehber Minecraft'ta "FPS" nasıl yükseltilir | Launcher & Client "FPS" Destekliyormu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bak uzun uzun uzun anlatıyorum, bir client yapımcısı kendi kodlarının çalınmaması için bir sürü zibilyon tane dosya kurar dosyaların içinde dosyalar onun içinde binlerce class dosyası bu şekilde kodlarını korur, istediğin optimizeyi koy, binlerce class barındıran bir clientin fps arttırdığını iddia edemezsin
1596700684691.png

qwelqğpelĞQPWELQPĞELQWQPĞWELQWPĞELQWĞEPWLQEPĞQWLEPĞQWLEQWPĞELQWEPĞLQWĞPLĞQPRLQĞWEPLFQPĞWEKFPOKFOSDKFSŞLAMSDKL KMJK NCKNZÖCNSOAJDQWPOEKİDÖŞLSDÖKAdmcaskcmqıoejk239ı14u98u

Herhangi bir oyunda FPS değeri, oyunun kare başına yaptığı işlem sayısına ve makinenizin bu işlem sayısına karşı ne kadar dayanabildiğine bağlıdır. Bu işlem sayısı da en çok ekranda ne kadar şey çizildiğine bağlı olur. Yani particle efektleri gibi veya bir oyuncu modeli gibi. Optifine çok uzun bir zamandır Minecraft optimizasyonu üzerine çalıştığı için bu tür şeylerde en iyi optimizasyonu sağlayabilmeyi tecrübe etmiş bir şey.

Minecraft, Java ile yapıldığı için Garbage Collection denen bir yöntem kullanıyor. Yani kullandığı RAM'i anında temizlemiyor. Daha fazla RAM ihtiyacı olduğu zaman veya sistemde bir boşluk olduğu zaman artık kullanılmayan bölümleri araştırıp temizliyor. Ancak bunu yapması biraz ağır bir işlem olduğu için oyunun ortasında sürekli RAM sınırına ulaşırsanız dolayısıyla da sürekli olarak donma gözleyebilirsiniz. Bu yüzden RAM artırmak oyundaki donmaları azaltacaktır. Genel FPS için bir şey söylenemez ama belli bir sürenin ortalama FPS değeri için artış yapabilir herhalde.

Ayrıca bir mod ve bir client nerdeyse aynı şeylerdir. Aralarındaki tek fark, modların, yazmayı kolaylaştırmak için bir Modloader client'ını kullanmalarıdır. (Artık Forge'dan başka kaldı mı bilmiyorum da.) Minecraft'ın kendi kodu mâlum baya saçma sapan yazıldığı için işleri kolaylaştırmak adına sadece kodu düzenleyen bir client'a ekleme yapıyor modlar. Optifine da aynı böyle bir durumdaydı zaten. Ancak artık insanlar sadece Optifine için Forge kurmak zorunda kalmasın diye kendi başına bir client olmaya geçti. Yani yaptığı tek şey, artık Forge gibi kodu kolaylaştıran bir Modloader temeline bağlı olmaması.

He bir de... Class sayısının veya kod uzunluğunun oyunun hızıyla bir ilgisi yoktur. Sadece oyunun açılışı daha yavaş olacaktır. Kodların çalınmaması için de ekstra kodlar eklenmiyor. Sadece var olan kodlardaki şeylerin isimleri bir anlam ifade etmeyecek şekilde değiştiriliyor.

Bak uzun uzun uzun anlatıyorum, bir client yapımcısı kendi kodlarının çalınmaması için bir sürü zibilyon tane dosya kurar dosyaların içinde dosyalar onun içinde binlerce class dosyası bu şekilde kodlarını korur, istediğin optimizeyi koy, binlerce class barındıran bir clientin fps arttırdığını iddia edemezsin
Ben de aynı şeyi söyledim ama o kadar karşıt durmaya çalışıyorsun ki okuyup yorumlayamıyorsun bile
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca sayısı kadar işlevi önemlidir tabii yapmayı veya nasıl yapıldığını biliyorsan bunu yorumla

Bu arada normal minecraftta da mod çalıştıramazsınız, bunun için forge var, optifine için optifineforge...
Ayrıca optifine client değilse içinde client path olmazdı gibime geliyor.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Ben de aynı şeyi söyledim ama o kadar karşıt durmaya çalışıyorsun ki okuyup yorumlayamıyorsun bile

Ayrıca sayısı kadar işlevi önemlidir tabii yapmayı veya nasıl yapıldığını biliyorsan bunu yorumla

Bu arada normal minecraftta da mod çalıştıramazsınız, bunun için forge var, optifine için optifineforge...
Ayrıca optifine client değilse içinde client path olmazdı gibime geliyor.
Bir dakika, OptiFine Forge ? one ( optifine'yi çalıştırmak için forge kullanmıyorsunuzdur umarım )

Bir dakika, OptiFine Forge ? one ( optifine'yi çalıştırmak için forge kullanmıyorsunuzdur umarım )
Eğer optifine'ı çalıştırmak için forge'a ihtiyaç duysaydık mod olurdu, duymuyoruz çünkü client.
OptifineForge ise forge'un optimizeli hali fakat optifine yapımcılarının mı forge yapımcılarının mı yaptığını bilmiyorum. Eğer eski optifinelara bakarsanız mod olarak kullanıldığını ve yenilerinden farkını anlarsınız

Eğer optifine'ı çalıştırmak için forge'a ihtiyaç duysaydık mod olurdu, duymuyoruz çünkü client.
OptifineForge ise forge'un optimizeli hali fakat optifine yapımcılarının mı forge yapımcılarının mı yaptığını bilmiyorum. Eğer eski optifinelara bakarsanız mod olarak kullanıldığını ve yenilerinden farkını anlarsınız
OptifinrForge diye birşey varmıdır bilmem ama sonuçta aynı jar dosyasını atıyorsun sonuçta ikiside aynı ve bude optifineforge diye birşeyin olmadığını kanıtlıyor... ( client değil artık kabulleninnn )

opt.png

opt2.png

op3.png

opt4.png

...

OptifinrForge diye birşey varmıdır bilmem ama sonuçta aynı jar dosyasını atıyorsun sonuçta ikiside aynı ve bude optifineforge diye birşeyin olmadığını kanıtlıyor... ( client değil artık kabulleninnn )

Ekli dosyayı görüntüle 135742

Ekli dosyayı görüntüle 135743

Ekli dosyayı görüntüle 135744

Ekli dosyayı görüntüle 135745

...
Optifine eskiden moddu ve forga bağımlıydı artık değil anlatabildim mi, en özü bu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl