Çözüldü Minecraft sunucusu için vergi levhası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ElRich
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.021
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında bağış sistemi yapsa bence vergi ile uğraşmak zorunda kalmaz (!)
Peki genç girişimcilerin belli bir ciroya kadar vergiden muaf olması (Mc sunucu açmak bir girişim mi)?

Öyle insanlar var ki... yerde para bulsak şikayet edecek XD

wae23.png

Kusura bakma. Cahilmişim bu tarz konularda. Cahilliğimi ise senin sayende değil, mc-tr'de başkası bu konu hakkında tüm maddeleri teker teker yazmış. Bilgilenmek isteyen ve benim gibi sözüm kendime* cahil olan var ise okuyabilir linki bırakayım:

Vergi
Valla umurumda değil cahilliğinden nasıl kurtulduğun. Linkteki kişiyle aynı şeyleri söylüyorum sabahtan beri.

110.000TL yi geçen bir kazanç elde ettiğiniz zaman bu paranın vergisini ödemelisiniz.

Basit mantık ile;
110.000TL ve üzeri kazanç = Vergi ödemeniz gerekiyor.
110.000TL altı kazanç = Vergi ödemeniz gerekmiyor.

Kaynak:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
1719756975106.png

110.000 TL'ye kadar %15 vergi verilmesi gerektiği yazıyor. Ben mi yanlış anladım.?

"110.000TL'ye kadar" ifadesi gelirinizin 110.000TL'nin altında olduğu anlamına gelir. Türkçe dil bilgisi. Verdiğiniz kaynakta bu gelire kadar %15 vergi ödemeniz gerektiği yazıyor ve hiçbir yerde 110.000TL'nin altı muaftır yazmıyor.
Anlayacağınızı düşündüğüm için çok çok ayrıntılı yazmadım. 110.000TL'ye kadar Vergi Muafiyeti alınabiliyor ve ödemenize gerek kalmıyor.
1719757362891.png

Bu arada bunu da yeni öğrendim vergi muhafiyeti durumunda şöyle bir şey de varmış;
1719757417041.png

Maymunlar 110.000 Muz kazanmak, Maymunlar muzun vergisini ödemek. Maymun üzgün.

Maymunlar 110.000 Muz kazanmak ve Maymunlar Muafiyet Belgesi almak Maymun 700.000 Muz kazanana kadar vergi ödememek. Maymun mutlu.

Maymun muz ağacı için harcadığı şeyleri gider olarak göstermek. Maymun daha az vergi ödemek. Maymun mutlu.

Anlayacağınızı düşündüğüm için çok çok ayrıntılı yazmadım. 110.000TL'ye kadar Vergi Muafiyeti alınabiliyor ve ödemenize gerek kalmıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 244265
Bu arada bunu da yeni öğrendim vergi muhafiyeti durumunda şöyle bir şey de varmış;
Ekli dosyayı görüntüle 244268

Maymunlar 110.000 Muz kazanmak, Maymunlar muzun vergisini ödemek. Maymun üzgün.

Maymunlar 110.000 Muz kazanmak ve Maymunlar Muafiyet Belgesi almak Maymun 700.000 Muz kazanana kadar vergi ödememek. Maymun mutlu.

Maymun muz ağacı için harcadığı şeyleri gider olarak göstermek. Maymun daha az vergi ödemek. Maymun mutlu.
DJKFSAHDWH anladım sağ ol. Muafiyet mevzusuna hakim değilim zaten. Sen direkt 110.000'e kadar vergi ödenmiyor vergi levhası alma boş ver tarzında yazmışsın gibi olmuş biraz o yüzden.

Minecraft üstünde yapılan satışların genel olarak dijital ürün olarak sayıldığını düşünüyorum. İnternet üstünde dijital ürün vergisi olarak araştırma yaptığımda %7.5 Luk bir vergi söz konusu. Dijital ürün vergi muafiyeti ise 20 milyon TL olduğunu gördüm (muhtemelen baktığım şeyler başka bir şeye giriyor ama sanal eşya olarak geçen bu şeyler dijital ürün olarak geçiyor buda vergilendirmede dijital hizmet olarak geçiyor. Görseli bıraktım.)

Screenshot_2024-06-30-17-33-39-452_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-06-30-17-37-49-165_com.android.chrome.jpg

Ayrıca bunlardan ayrı olarak başka gördüğüm birşey ise şahıs şirketi açıp(ortalama ilk açılış için 5000 TL gibi bir rakam gerekli) eğer herhangi bir kar elde etmiyor iseniz KDV hariç herhangi bir vergilendirmeye tutulmuyorsunuz. KDV için ise KDV muafiyet belgesi alarak bu vergilendirmeden kurtulabilirsiniz.
Screenshot_2024-06-30-17-52-51-843_com.android.chrome.jpg

Kar elde etmeme olayını ise sunucu için harcadığınız ücretin hepsini gider olarak(örnek yetkililere ücret, plugin satın alımı, hosting ücreti vs) gösterip, giderlerinizi kazandığınız miktarın yıllık olarak üstünde tuttuğunuz durumda kar elde etmemiş olduğunuz için vergilendirmeye vergi levhanız olsa bile tabi tutulmazsınız.

Ayrıca sizin yerinize herhangi vergi ödeyen bir şirket bulunamaz. Bunun için sizin adınıza vergi ödenmesi için vergi levhanızın bulunması zorunludur. Sizin yerine bir şirketin vergi ödemesi için ayrıca noter onaylı bir izin belgesi olması gerekmektedir. Bundan ayrı olarak sizin adınıza birisinin fatura kestiği durumlarda bu faturanın size iletilmesi zorunludur. Eğer bunlardan hiç birisi yok is tebrik ederim o firma tarafından verginizi biz ödüyoruz diyerekten sizden fazla para koparmış olur.

Son olarak burada yaptığım küçük çaplı araştırma tam net bir bilgi değil çünkü birçok kaynak birbirine farklı yazılar içeriyor. En iyisi yakınınızda bulunan bir muhasebe ile iletişime geçip bu konu hakkında bilgi almanızdır. Yazdığım şeyler biraz karışık olabilir. Sorunuz olursa buralardayım.

Moderatör tarafından düzenlendi:
PayTR bunun ile ilgili zaten yardımcı olmuyor muydu? Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba.

PayTR bunun ile ilgili zaten yardımcı olmuyor muydu? Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba.
Hayır herhangi bir yer sizin için vergi ödemez. Ödemesi için gerekli şeyleri yukarıda maddeledim.

Orası sadece aktarılan paradan pay kesiyor aldığı paradan sadece kendi vergisini ödüyor sizin de ayrı olarak vergi ödemeniz gerekiyor.

Bazı kişiler vergilendirme konusunu yanlış anlatıyor. Siz en iyisi bir muhasebe işinin ehline sorun daha rahat edersiniz. İnternet kaynaklarından bulunan birçok şey doğru ya da yanlış gösteriyor.

Merhaba,

Vergi bölümü için x satışa kadar bir vergi ödemeniz gerekmez diye bir durum yok diye hatırlıyorum. 10 kuruşta kazansanız bunun vergisini ödemek zorundasınız. PAYTR bölümünden ödemeleri hesabınıza aldığınız için vergisini kesmeniz zaten gerekiyordu. Lakin son düzenlemeyle birlikte IBAN'a alınan ödemeler dahi artık detaylı inceleniyor geriye dönük inceleme yapılıyor.

01.01.2024 tarihinden önce Maliye sadece şüpheli gördüğü hesaplar için ilgili Sanal Pos firmalarından bilgi talep ediyordu.

Maliye 01.01.2024 ten itibaren bu sistemlere tamamen akredite olarak el atmış durumda, şöyleki ; sizin adınıza yapılan her tahsilat 01.01.2024 tarihinden itibaren artık anlık olarak maliyeyle paylaşılmakta ve artık maliye sizin hangi ay ne kadar tahsilat aldığınızı biliyor.

Örnek olarak Ali firma açtı ve Ocak 2024 döneminde 10.000 tl satış faturası kesti ve faturaları muhasebeye gönderdi, muhasebe de bu faturaları işledi ve Kdv beyanını göndermeye kalktığında maliye beyan sistemi uyarı verdi ;
‘’bu beyanı gönderiyorsun ama Ali Ocak ayında 10.000 TL değil 20.000 TL sanal postan tahsilat yapmış beyanı bu şekilde göndermek hususunda emin misin? ‘’

Muhasebe evet 10.000 TL satış faturam var böyle beyan edeceğim dediğinde direk olarak mimlenmiş oluyorsunuz ve yakın zamanda izaha/incelemeye çağrılma durumuna gelmiş bulunuyorsunuz.
(Muhasebe evet 20.000 TL gelir elde ettik diyemez bu arada)

Bir örnek
daha vermek gerekirse şirket açılışı yapmadan sanal pos kullanıyor ve ayda 5.000 TL hesabınıza para geliyor, bu rakamlar artık Maliyenin sistemine anlık düştüğü için direk mimlenmiş oluyorsunuz.
Firması olmayıp yaptığı iş karşılığı elde ettiği gelirleri sanal poslar üzerinden alanlarda çok yakın dönemde izah/inceleme yazılarıyla karşı karşıya kalacaktır.

Merhaba,

Vergi bölümü için x satışa kadar bir vergi ödemeniz gerekmez diye bir durum yok diye hatırlıyorum. 10 kuruşta kazansanız bunun vergisini ödemek zorundasınız. PAYTR bölümünden ödemeleri hesabınıza aldığınız için vergisini kesmeniz zaten gerekiyordu. Lakin son düzenlemeyle birlikte IBAN'a alınan ödemeler dahi artık detaylı inceleniyor geriye dönük inceleme yapılıyor.

01.01.2024 tarihinden önce Maliye sadece şüpheli gördüğü hesaplar için ilgili Sanal Pos firmalarından bilgi talep ediyordu.

Maliye 01.01.2024 ten itibaren bu sistemlere tamamen akredite olarak el atmış durumda, şöyleki ; sizin adınıza yapılan her tahsilat 01.01.2024 tarihinden itibaren artık anlık olarak maliyeyle paylaşılmakta ve artık maliye sizin hangi ay ne kadar tahsilat aldığınızı biliyor.

Örnek olarak Ali firma açtı ve Ocak 2024 döneminde 10.000 tl satış faturası kesti ve faturaları muhasebeye gönderdi, muhasebe de bu faturaları işledi ve Kdv beyanını göndermeye kalktığında maliye beyan sistemi uyarı verdi ;
‘’bu beyanı gönderiyorsun ama Ali Ocak ayında 10.000 TL değil 20.000 TL sanal postan tahsilat yapmış beyanı bu şekilde göndermek hususunda emin misin? ‘’

Muhasebe evet 10.000 TL satış faturam var böyle beyan edeceğim dediğinde direk olarak mimlenmiş oluyorsunuz ve yakın zamanda izaha/incelemeye çağrılma durumuna gelmiş bulunuyorsunuz.
(Muhasebe evet 20.000 TL gelir elde ettik diyemez bu arada)

Bir örnek
daha vermek gerekirse şirket açılışı yapmadan sanal pos kullanıyor ve ayda 5.000 TL hesabınıza para geliyor, bu rakamlar artık Maliyenin sistemine anlık düştüğü için direk mimlenmiş oluyorsunuz.
Firması olmayıp yaptığı iş karşılığı elde ettiği gelirleri sanal poslar üzerinden alanlarda çok yakın dönemde izah/inceleme yazılarıyla karşı karşıya kalacaktır.
Maliye çok şey istiyor. Levha açmak sorun değil, şirketi kurarım. Vergisi de umurumda değil, onu da öderim. Ama şimdi üniversitede staj yapıcam. Şirket kursam ona zarar verir mi? Babam memur, onun üzerinden SGK tescilim var. Şirket kursam o yanar mı? Bir dünya olay var ve çözümü nerede, onu bile bilmiyorum.

Maliye çok şey istiyor. Levha açmak sorun değil, şirketi kurarım. Vergisi de umurumda değil, onu da öderim. Ama şimdi üniversitede staj yapıcam. Şirket kursam ona zarar verir mi? Babam memur, onun üzerinden SGK tescilim var. Şirket kursam o yanar mı? Bir dünya olay var ve çözümü nerede, onu bile bilmiyorum.
Yani bu soruları direkt olarak ilçenizdeki bir muhasebe şirketine giderek çözmeniz mümkün. En sağlıklı cevapları da o şekil alırsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl