Çözüldü Minecraft sunucusu için vergi levhası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ElRich
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 3.019
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ElRich

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
3
Minecraft
ElRich

Discord:

elrich61

Merhaba sunucu açmayı düşünüyorum fakat satış için vergi levhası gerekiyor mu yada satış belli bir seviyeye gelene kadar vergi levgası olmasa da olurmu bilmiyorum konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi? ayrıca şahıs şirketi açmak için yapmam gerekenler ve dikkat etmem gerekenler nedir teşekkürler

Minecraft sunucunun sitesinden ürün satın alan kişilere fatura kesmen, şahıs şirketini kurup gelir vergini ödemen gerekiyor.

Minecraft sunucunun sitesinden ürün satın alan kişilere fatura kesmen, şahıs şirketini kurup gelir vergini ödemen gerekiyor.
peki kazanılan paranın belli bir tutarda olması gerekiyormu

peki kazanılan paranın belli bir tutarda olması gerekiyormu
"Gerekiyor" denilenebilecek bir kural kâide yok ancak belli bir seviyenin üstünde gelire sahip olmayan sunucu sahipleri (30-40 kişilik yeni sunucular) genelde vergilendirme işini yapmazlar veya ertelerler, devletin de bunlara karıştığı pek görülmemiştir. Ancak yasal olarak ürün satacaksanız verginizi ödemelisiniz.

Normalde Anayasa'nın 73'üncü maddesinde, “Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, malî gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür” yazar.. Ama Türkiye'de olduğumuz için maalesef bu kural geçerli olmuyor. Özellikle sen halkı temsil ediyor ve altında %0 vergi alınan yat yoksa maalesef ödeyeceğin vergi yüksek oluyor.
Açacağın sunucu yüksek gelir getirmiyorsa, ciddi kazanç sağlamıyorsa bunun bir vergiye tutulacağını düşünmüyorum. Zaten sadece "Minecraft Sunucusu" açtıysan, ödemeyi sana özel olarak değil de site üzerinden yatırdıkları için sunucuyu açtığın hosting bu tutardan vergiyi kesiyor diye biliyorum. Tabii 0'dan her şey sana aitse, hatta hosting bile sana aitse.. İşte o zaman vergi ödemek zorundasın. Çünkü kendine has bir sunucun olduğu için* acı ama.. Bu sunucunun sana bir geliri varsa önce "Gelir vergisi" ödemek zorundasın.* Diye biliyorum. Hatam varsa düzeltebilirsiniz. İyi forumlar.

. Zaten sadece "Minecraft Sunucusu" açtıysan, ödemeyi sana özel olarak değil de site üzerinden yatırdıkları için sunucuyu açtığın hosting bu tutardan vergiyi kesiyor diye biliyorum. Tabii 0'dan her şey sana aitse, hatta hosting bile sana aitse.. İşte o zaman vergi ödemek zorundasın.
Tamamen yanlış. Ödeme yöntemi sağlayıcısı olan PAYTR, Shipy gibi siteler sizin verginizi ödemez. Sizden komisyon alır, kendi vergilerini öderler. Sizin vergi ödeme yükümlülüğünüz asla ortadan kalkmaz, kazanç sahibi sizsiniz çünkü. Hosting firmalarıyla ne alakası var anlamadım. Onlar da aynı şekilde sizin verginizi ödemez. Vergi ödeme yükümlülüğü hosting sahibi olup olmamanızla alakalı değildir. Vergi ödememek için hiçbir mazeret uyduramazsınız. TC vatandaşıysanız zorundasınız. Dediğim gibi küçük sunucular ertelerler bunu ve başlarına bir şey gelmez, buradan kendinize göre izleyeceğiniz yolu seçin. Biz size vergi ödemeyin diyemeyiz.

Vergi Muafiyeti
Bildiğim kadarıyla yıllık 110.000 TL net gelir kazanana kadar vergi ödeme zorunluluğu yok.

Kısacası 40-50 Oynanan küçük bir sunucu iseniz muhtemelen bu kadar kazanmıyorsunuzur ve bu miktarı geçene kadar ödeme zorunluluğunuz yoktur.

Düzeltme: Çoğu Minecraft sunucusu Reklam, Makine ve Yetkililere ödediği parayı faturalandırıp gider olarak gösterip ödenen vergiden düşüyor.

Vergi Nasıl hesaplanır?
- Yıllık geliriniz 110 bin TL'ye kadar ise vergi oranınız %15
-230 bin TL’ye kadar ise 110 bin TL'lik kısmı için 16 bin 500 TL, üzerindeki tutarlar için %20
-580 bin TL’ye kadar ise 230 bin TL’lik kısmı için 40 bin 500 TL, üzerindeki tutarlar için %27
-3 milyon TL'ye kadar ise 580 bin TL’lik kısmı için 135 bin TL, üzerindeki tutarlar için %35
-Daha yüksek tutarlarda ise 3 milyon TL’lik kısım için 982 bin TL, üzerindeki tutarlar için ise %40 olarak hesaplanır.

Vergi Muafiyeti
Bildiğim kadarıyla yıllık 110.000 TL net gelir kazanana kadar vergi ödeme zorunluluğu yok.

Kısacası 40-50 Oynanan küçük bir sunucu iseniz muhtemelen bu kadar kazanmıyorsunuzur ve bu miktarı geçene kadar ödeme zorunluluğunuz yoktur.

Vergi Nasıl hesaplanır?
- Yıllık geliriniz 110 bin TL'ye kadar ise vergi oranınız %15
-230 bin TL’ye kadar ise 110 bin TL'lik kısmı için 16 bin 500 TL, üzerindeki tutarlar için %20
-580 bin TL’ye kadar ise 230 bin TL’lik kısmı için 40 bin 500 TL, üzerindeki tutarlar için %27
-3 milyon TL'ye kadar ise 580 bin TL’lik kısmı için 135 bin TL, üzerindeki tutarlar için %35
-Daha yüksek tutarlarda ise 3 milyon TL’lik kısım için 982 bin TL, üzerindeki tutarlar için ise %40 olarak hesaplanır.
Aynı yanıt içinde hem "110.000 TL'ye kadar gelir yoksa vergi ödemeye gerek yok" hem de "110.000 TL'ye kadar %15 vergi" demişsiniz hocam aydınlatabilir misiniz? Ayrıca kaynak bırakırsanız güzel olur.

Aynı yanıt içinde hem "110.000 TL'ye kadar gelir yoksa vergi ödemeye gerek yok" hem de "110.000 TL'ye kadar %15 vergi" demişsiniz hocam aydınlatabilir misiniz? Ayrıca kaynak bırakırsanız güzel olur.
aynısını bende gördüm ama detayını bilmiyorum bir yerde yıllık brüt asgari ücretin altında satış yapıyorsan vergi vermek zorunda değilsin yazıyor fakat başka bi kaynakta şahıs şirketi için kazandığın paraya göre vergi veriyor nasıl oluyor anlamadım

110.000TL yi geçen bir kazanç elde ettiğiniz zaman bu paranın vergisini ödemelisiniz.

Basit mantık ile;
110.000TL ve üzeri kazanç = Vergi ödemeniz gerekiyor.
110.000TL altı kazanç = Vergi ödemeniz gerekmiyor.

Kaynak:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Tamamen yanlış. Ödeme yöntemi sağlayıcısı olan PAYTR, Shipy gibi siteler sizin verginizi ödemez. Sizden komisyon alır, kendi vergilerini öderler. Sizin vergi ödeme yükümlülüğünüz asla ortadan kalkmaz, kazanç sahibi sizsiniz çünkü. Hosting firmalarıyla ne alakası var anlamadım. Onlar da aynı şekilde sizin verginizi ödemez. Vergi ödeme yükümlülüğü hosting sahibi olup olmamanızla alakalı değildir. Vergi ödememek için hiçbir mazeret uyduramazsınız. TC vatandaşıysanız zorundasınız. Dediğim gibi küçük sunucular ertelerler bunu ve başlarına bir şey gelmez, buradan kendinize göre izleyeceğiniz yolu seçin. Biz size vergi ödemeyin diyemeyiz.
Öncelikle bana tamamen yanlış diyemezsin. Ben sunucu sahibi iken Nitrado gibi Minecraft sunucusu açmanı sağlayan yerler vardı. Bu yerler sana ödeme geldiği an bunu 1 hafta boyunca cüzdanından çıkaramıyordun. Otomatik olarak gelirin yarısı kesintiye, yarısı sunucunun aylık giderine gidiyordu. Sana kalan parayı 1 hafta sonunda talep ederek ve onay görürse banka hesabına aktarabiliyordun. Zamanımızda ise dediğim gibi çok fazla getirisi* yoksa bu devletin dikkatini çekmez. "Hosting firmasıyla ne alakası var?" diye soru sormuşsun. Atıyorum kafadan Batihost'u örnek alalım. Sen buradan bir sunucu açtın diyelim. Sunucun 1000 kişilik bir sunucu ve ilk ayında 400+ oyuncu aktiflik sağladın diyelim. Bu kadar büyük bir sunucunun, giderleri zaten fazla olacağı için ürünlerden-taleplerden aldığın paranın çoğu sunucuya gidiyor ki hostingler zaten direkt olarak* cebine para girmesini engelliyor diye biliyorum. Çünkü ne zaman bir sunucu sahibi görsem "Sizin aldığınız ürünlerden bize direkt olarak para gelmiyor." diyorlar. Sebebi ise, alınan ürünlerin hem site kesintisine, hem de sunucunun ödemesine gitmesinden ötürü. Eğer ben yanlış isem bana şunu söyleyin. Neden sunucu sahipleri, hosting tarafından yüksek kesintiler yaşıyorlar ve şunu da söyleyin. Şu forumda kaç tane küçük sunucu var. Büyük ve bilindik Minecraft Sunucuları hariç, ben vergi ödeyenini görmedim. Ki o büyük sunucular dahi vergi kanıtı bile paylaşmıyor. Saygı ve sevgi değer destek yetkilisi zaten cevabı vermiş. mc_elmasTeşekkürlerimi sunuyorum.

110.000TL yi geçen bir kazanç elde ettiğiniz zaman bu paranın vergisini ödemelisiniz.

Basit mantık ile;
110.000TL ve üzeri kazanç = Vergi ödemeniz gerekiyor.
110.000TL altı kazanç = Vergi ödemeniz gerekmiyor.

Kaynak:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
"110.000TL'ye kadar" ifadesi gelirinizin 110.000TL'nin altında olduğu anlamına gelir. Türkçe dil bilgisi. Verdiğiniz kaynakta bu gelire kadar %15 vergi ödemeniz gerektiği yazıyor ve hiçbir yerde 110.000TL'nin altı muaftır yazmıyor.

Öncelikle bana tamamen yanlış diyemezsin. Ben sunucu sahibi iken Nitrado gibi Minecraft sunucusu açmanı sağlayan yerler vardı. Bu yerler sana ödeme geldiği an bunu 1 hafta boyunca cüzdanından çıkaramıyordun. Otomatik olarak gelirin yarısı kesintiye, yarısı sunucunun aylık giderine gidiyordu. Sana kalan parayı 1 hafta sonunda talep ederek ve onay görürse banka hesabına aktarabiliyordun. Zamanımızda ise dediğim gibi çok fazla getirisi* yoksa bu devletin dikkatini çekmez. "Hosting firmasıyla ne alakası var?" diye soru sormuşsun. Atıyorum kafadan Batihost'u örnek alalım. Sen buradan bir sunucu açtın diyelim. Sunucun 1000 kişilik bir sunucu ve ilk ayında 400+ oyuncu aktiflik sağladın diyelim. Bu kadar büyük bir sunucunun, giderleri zaten fazla olacağı için ürünlerden-taleplerden aldığın paranın çoğu sunucuya gidiyor ki hostingler zaten direkt olarak* cebine para girmesini engelliyor diye biliyorum. Çünkü ne zaman bir sunucu sahibi görsem "Sizin aldığınız ürünlerden bize direkt olarak para gelmiyor." diyorlar. Sebebi ise, alınan ürünlerin hem site kesintisine, hem de sunucunun ödemesine gitmesinden ötürü. Eğer ben yanlış isem bana şunu söyleyin. Neden sunucu sahipleri, hosting tarafından yüksek kesintiler yaşıyorlar ve şunu da söyleyin. Şu forumda kaç tane küçük sunucu var. Büyük ve bilindik Minecraft Sunucuları hariç, ben vergi ödeyenini görmedim. Ki o büyük sunucular dahi vergi kanıtı bile paylaşmıyor. Saygı ve sevgi değer destek yetkilisi zaten cevabı vermiş. mc_elmasTeşekkürlerimi sunuyorum.
Hâlâ hostinglerin kesintisinden bahsediyorsun hocam. Vergimizi devlete ödüyoruz nitradoya değil.

Hâlâ hostinglerin kesintisinden bahsediyorsun hocam. Vergimizi devlete ödüyoruz nitradoya değil.
Kusura bakma. Cahilmişim bu tarz konularda. Cahilliğimi ise senin sayende değil, mc-tr'de başkası bu konu hakkında tüm maddeleri teker teker yazmış. Bilgilenmek isteyen ve benim gibi sözüm kendime* cahil olan var ise okuyabilir linki bırakayım:

Vergi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl