Minecraft Sunucularında Hâlâ Yapılmayan Şey Ne Kaldı?

Sunucuların Gelişimini En Çok Ne Engelliyor?

• Yaratıcı tükenmişlik

Oy: 11 40,7%
  • Süreç ve proje yönetimi eksikliği

Oy: 7 25,9%
  • Finansman ve sponsorluk desteği yetersizliği

Oy: 0 0,0%
  • Hazır eklenti/mod bağımlılığı

Oy: 6 22,2%
  • Diğer (yorumda belirtin)

Oy: 3 11,1%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şahsi görüşüme göre client tabanlı sunucu olmak bir şey kazandırmaz ve bu sunucuların client tabanlı olmalarıda onlara kitle kazandırmadı, hatta tam tersi client launcher gibi saçma işler ile uğraşmak yerine projeye ekstra özgünlük katacak şeylere para ve mesai harcamak uzun vadede çok daha kazançlı olacaktır.
ben özellik olarak söylüyorum client taraflı sunucularda biliyorsan minecraftda olmayan birçok özellik ekleyip yenilikler getirebilirler ben clienti önemli bişey olarak görmüyorum sadece özellik ve yenilik açısından değerli bir mücevher

ben özellik olarak söylüyorum client taraflı sunucularda biliyorsan minecraftda olmayan birçok özellik ekleyip yenilikler getirebilirler ben clienti önemli bişey olarak görmüyorum sadece özellik ve yenilik açısından değerli bir mücevher
Bu kısım için standart minecraft özellikleri kullanılarak çok fazla şey yapılabilir, tamamen hayal gücünüze kalmış bir şey.

Piyasada bulabileceğiniz ücretli eklentilerin bir kaçının çıkış noktası olan Wynncraft bir client ya da launcher gibi işlere girmek yerine 35 mb bir kaplama paketi ile sizlere çok farklı bir Minecraft deneyimi sunuyor, bunun yanında Hypixel'in skyblock oyun modunun derinliğinden bahsetmeyeceğim. Ekstra olarak OG SMP, Pirate gibi bir kaç farklı yapım daha var farklı şekillerde özgünlük kazanan.

Minecraft Kitlesi yeni şeyler görmek istemiyor hep aynı kafada minecraft kitlesi aslında bir çok şey yapılabilir isteyen her türlü minecraft yeni sistemler getirebilir veya yeni konseptler olabilir fakat millet lafta yenilik istiyoruz der ama yeni nesil bir sunucu açılınca yeni bir konsept açılınca alışmaya değil de sunucuya girip bu ne biçim sunucu deyip çıkıyolar ya minecraft kitlesi çok karışık bi kitle bi kesim yenilik ister bi kesim de eski sistem ister o yüzden çok da takmamak gerek millet eskiye alışmış eski sistemlerle yola devam yenilik olsa cidden yani şu minecraft örnek veriyorum roleplay konseptli sunucular açılsa yani sağlam sunucular açılsa farklılık getirseler müthiş olur da işte herkes eski kafada bişey diyemiyorum

Artık bir anlamı kalmadı itemsadder ve bir iki eklentiyle clientten daha iyi şeyler üretiliyor, ayrıca o bahsi geçen iki sunucudan biri zamanında mining mi ne yapıyordu cliente girince ekran kartım %80 90lara varıyordu kullanımı

gerçeken mükemmel bir suncuu bakın ben hiç görmedim demekki reklam eksik güzel bir reklam olsaydı emin olun baya oynardım açıkmı şuanda
Con.city eski sunucum orada moderatörlük yapıyordum gerçek anlamda şunu söyleyebilirim, TR'den farklı ilerliyordu yönetimi olsun geliştiricisi olsun Cinax geliştiriyordu başta sonra cinax'dan sonra Alpho devr almıştı geliştirmeyi

Dediklerinize katılmıyorum.Kaliteli veya yeni oyun modları tutmuyor yakın zamanda Realms oyun modunu açtık ve TR de sadece 1 developerin açtığı bir oyun moduydu.Herşeyi mükemmel yapsan bile sesini duyuramıyorsan veya bir ünlü değilsen tutmuyor.Ünlü olsan bile sunucunun tutması garanti değil.Ünlü youtuber olan Luser, Realms'i açtı ama anlaşmazlıklar nedeniyle 2 defa sunucunun ismi değiştirildi elindeki kitleyi fazlasıyla kaybetti.Daha sonrasında aynı developer başka ünlü youtuber olan BugraaK ile anlaştı ve yine başarısız oldular.İster istemez bilinen ve oynanan oyun modlarını yapmak zorunda kalıyorsun.Eğer sunucun yeniyse oyuncuya yeni birşey sunduğunda bunu asla kabullenmez aksine eklemememiz gerektiğini savunur.
Geçen sene olması lazım, bir trappvp (veya box da olabilir %100 emin değilim) sunucusu açmıştın hatta geldiğimde klanımı getircem kolpası ile güçlü itemler almıştım senden, o yaptığın sunucu baya amatördü küçük çocukların ilk yaptığı sunuculara benziyordu, şimdi öyle bir sunucu yaptıktan sonra bu yaptığın konuşmalar hiç güven vermiyor. Ayrıca forumda herkes şöyle güzel böyle güzel sunucu açtım diyor, daha 2 gün önce kendine yenilikçi özel daha önce yapılmayan sistemler diye tanıtan bir sunucuya girip baktım bildiğin sıradan bir sunucu sadece 1 tane özel sistem var o da oyuna çok etki etmiyordu, demek istediğim forumda güzel yaptım tutmadı diyip geçmenin bir anlamı yok bu konu detaylı bir konu ama geçiştirip duruyorsunuz.

Yenilikçi sistemlerle donatılmış sunucuların başarı elde etmesi gerekirken elde edemiyorlar çünkü oyuncular yeniliğe açık değiller
Yenilikçi sistem her zaman güzel sistem demek değildir, eşi benzeri görülmemiş bir şey yaparsın ama bu keyifli bir şey değilse kim oynasın istediğin kadar yenilikçi olsun, minecraftta oruç tutup iftar açma sistemi muhtemelen sunucularda hiç yapılmamıştır bu tutacak anlamına mı geliyor sence

minecraftta daha ne kadar fazla iyi iş olabilir anlatsana bize
En basit örnek olarak tam anlamıyla bir mmorpg daha tutan şekilde yapılmadı, ama tam anlamıyla diyoruz metin2 gibi, skyblock survival vb. üstüne açılmış veya artı basma eklendi diye kendine rpgyim diyenden bahsetmiyoruz, şuanda 1 tane geliştiren adam akıllı var tutmasını umuyorum.

Son düzenleme:
ben zamanında ragnaroknetwork u açmıştım bir kaç ortakla 40k dan fazla eklenti ve modellere gitti bir çok etkinlik ve teması vardı özel müzik ve sesler, sinematik geçişler diyarlar arası yolculuk bildiğin iskandinav mitolojisindeki her şeyi uyarladım isteyen hikaye üzerine oynar isteyen çok oyunculu takılırdı npc dialogları bol ve kaliteliydi fakat türk oyuncular yeniliğe açık değildir
hayır bakmıştım ve amatördü bir sürü hatası vardı profesyonel ve kaliteli değildi, sizde bunu kabul edip daha iyisini geliştiriyorum gibi bişeyler diyordunuz. ayrıca 150 plugin kullandım diyordunuz ya kolpa sıktınız ya da kendiniz hiç bir eklenti geliştirmeyip her şey için spigot vb. den aldınız özel sistem geliştiren adam kendisi yapar bir sürü bu kadar eklentiye gerek kalmazdı zaten.

şu forumda 1 kere bile şu hataları yaptım diye tutmadım diye kabul eden bir kişi bile görmedim herkes sürekli ne biçim yaptım varya of of diye dolanıyor yahu herkes de mi çok güzel sunucu yapıp tutamıyor ya :D

Bu tür konularda bilgili kişiler fikrini asla paylaşmaz, paylaşacak olsalar bile genelleme yaparlar ve okuyacak kişi için okuduğunu anlama yetersiz kalır.
Bilgili bir kişinin kimseden saklayacağı bir şey yok, mesela sen kendi özel eklentilerini geliştirebilecek bir kapasitede isen özel eklentini göstermek veya /pl yazıp plugin listeni açman sana koymaz, kimse indirip aynısını alamayacak zaten özel çünkü, veya özel bir 3d modelci isen yaptığın modelleri gösterebilirsin kimse aynısını indiremeyecek. Hazır harita kullanmazsa herkese gösterebilir aynısını alamayacaklar, aklına güzel bir eklenti fikri gelse ve bunu söylesen, bilgili kişiler o fikri alıp bir eklenti yapsa dahi, sen daha iyisini yapabilirsin gene, daha fazla özellik vb. ile.

bu gatekeeping işini asıl bilgisiz hazır plugin hazır paket kullananlar yapar ancak, adamın saklayacağı bir sürü şey var çünkü herkesin indirebileceği şeyleri kullanıyor, spigottan kimsenin bilmediği güzel bir eklentiyi kullanıp böylece sunucusuna güzel bir özellik eklemiştir, bu yüzden kimsede olmasın diye eklentinin yayılmaması için elinden geleni yapar. kimsede olmadığı sürece hazır eklentiye bile ilk biz yaptık diyecek.

Son düzenleme:
Bilgili bir kişinin kimseden saklayacağı bir şey yok, mesela sen kendi özel eklentilerini geliştirebilecek bir kapasitede isen özel eklentini göstermek veya /pl yazıp plugin listeni açman sana koymaz, kimse indirip aynısını alamayacak zaten özel çünkü, veya özel bir 3d modelci isen yaptığın modelleri gösterebilirsin kimse aynısını indiremeyecek. Hazır harita kullanmazsa herkese gösterebilir aynısını alamayacaklar, aklına güzel bir eklenti fikri gelse ve bunu söylesen, bilgili kişiler o fikri alıp bir eklenti yapsa dahi, sen daha iyisini yapabilirsin gene, daha fazla özellik vb. ile.

bu gatekeeping işini asıl bilgisiz hazır plugin hazır paket kullananlar yapar ancak, adamın saklayacağı bir sürü şey var çünkü herkesin indirebileceği şeyleri kullanıyor, spigottan kimsenin bilmediği güzel bir eklentiyi kullanıp böylece sunucusuna güzel bir özellik eklemiştir, bu yüzden kimsede olmasın diye eklentinin yayılmaması için elinden geleni yapar. kimsede olmadığı sürece hazır eklentiye bile ilk biz yaptık diyecek.
hepsinin sunucusu çöp olm, boş atıp tutuyorlar, alt yapı desen yok, game design desen hayatlarında 1 tane makale okumamışlar, site leaderos, hiçbir marketing stratejisi yok.

Bu kadar agresif konuşmamın sebebide oyuncuya sallamaları. Bunlar çok müthiş sunucular yapıyorlarmışta oyuncular az akıllıymış anlamıyorlarmışmış

Geçen sene olması lazım, bir trappvp (veya box da olabilir %100 emin değilim) sunucusu açmıştın hatta geldiğimde klanımı getircem kolpası ile güçlü itemler almıştım senden, o yaptığın sunucu baya amatördü küçük çocukların ilk yaptığı sunuculara benziyordu, şimdi öyle bir sunucu yaptıktan sonra bu yaptığın konuşmalar hiç güven vermiyor. Ayrıca forumda herkes şöyle güzel böyle güzel sunucu açtım diyor, daha 2 gün önce kendine yenilikçi özel daha önce yapılmayan sistemler diye tanıtan bir sunucuya girip baktım bildiğin sıradan bir sunucu sadece 1 tane özel sistem var o da oyuna çok etki etmiyordu, demek istediğim forumda güzel yaptım tutmadı diyip geçmenin bir anlamı yok bu konu detaylı bir konu ama geçiştirip duruyorsunuz.

Yenilikçi sistem her zaman güzel sistem demek değildir, eşi benzeri görülmemiş bir şey yaparsın ama bu keyifli bir şey değilse kim oynasın istediğin kadar yenilikçi olsun, minecraftta oruç tutup iftar açma sistemi muhtemelen sunucularda hiç yapılmamıştır bu tutacak anlamına mı geliyor sence

En basit örnek olarak tam anlamıyla bir mmorpg daha tutan şekilde yapılmadı, ama tam anlamıyla diyoruz metin2 gibi, skyblock survival vb. üstüne açılmış veya artı basma eklendi diye kendine rpgyim diyenden bahsetmiyoruz, şuanda 1 tane geliştiren adam akıllı var tutmasını umuyorum.
Yenilik getirmeyen sunucular elde tutulabilir bir kitle elde ediyor hep aynı sistemlerin birbirini tekrar etmesi. Örneğin ben trappvp açtım ama trappvp de olmayan birçok özelliği sunucuma ekledim.Bu görsel yandan olabilir veya oyuncuyu etkileyecek şekilde olabilir.Hiçbir sunucuda görülmeyen sistemleri boklayıp 2 3 model eklemişsin demek yeniliğe açık olmadığınızı gösterir.Daha kimsenin öyle bir trappvp paketi yaptığını da görmedim yani kendi gözümde hala paketim bir ilk.Daha önce yorumlarda örnek verilen ZENITMC hiçbir yeniliği olmayan sunuculardan biri ama belirli bir oyuncu kitlesi toparladı.Burada stratejiden çok yapılan yenilikten bahsediyoruz ama evet stratejileri iyiydi ve iyi bir kitle topladılar.Daha sonrasında 250 oyuncu barajını geçtikten sonra farklı oyun modlarıyla hub sunucusuna çevirdiler.Başta bunu düşünmesemde şuanda burada olay yenilikçiden daha çok strateji olduğuna katılıyorum.TR'de mmorpg AesirMC tarafından açılmıştı ve sunucuları gayet güzel daha öncesinde girip baktığım bir sunucu.Yaptığım realms sunucusu da yenilikçi bir sunucu.Burada hepimizin hemfikir olduğunu düşünüyorum.Hazır plugin mevzusuna gelirsek illa ki hazır eklentiler kullanırsınız.Bu anticheat, world management veya bir açığı fixleyen pluginler olabilir.Bunların gizlenmesi diğer sunucu sahiplerinin o eklentileri bilmemelerine ve ekleyememelerine sebep olur ve buda sunucunu bir tık öne taşır.

Son düzenleme:
Bazı sunucuların bir oyuncu sınırında kaldığını gördüm ve bunun üzerine çıktıklarında sunucuları kaldırmıyordu.Şuanda da Folia Towny yapmaya çalışıyorum.Herzaman yenilik görünen kısımlarda olmayabilir.tutturabilirsek folianın multi thread özelliğini kullanabileceğim.

bence minecraft türkiyede yasaklansın en azından 10 12 yaş aralığındaki arkadaşları sunucularda görmeyiz -_- diğerleri zaten discorda vb nasıl giriyorsa girmenin yolunuda bulur

Bu anticheat, world management veya bir açığı fixleyen pluginler olabilir.Bunların gizlenmesi diğer sunucu sahiplerinin o eklentileri bilmemelerine ve ekleyememelerine sebep olur ve buda sunucunu bir tık öne taşır.
yav world management eklentisini bilmen senin sunucunu nasil one cikartsin. world managementin veya protocollib vault papi vb. bunlarin neyini gizleyeceksin, sunucuyu one cikartmak zaten jari plugins klasorune atmakla olmuyor zaten :D

Daha kimsenin öyle bir trappvp paketi yaptığını da görmedim yani kendi gözümde hala paketim bir ilk
sunucunda oynadim OBJEKTİF olarak kotuydu, hazir paketler bile daha iyiydi.

Birden fazla oy verebilmemiz mümkün mü? Çünkü yaratıcılık tükenmişliği ile hazır eklenti bağımlılığı bir tık birbirine benziyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl