Minecraft Sunucu Piyasası Bitti mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
itemsadder al
builtbybitten 1 adet sunucu paketi, 1 adet boss paketi, 1 adet de süslü set paketi al (en pahalısını alsan total 100dolar)
mctrye gir
yeni survival sunucu konusu aç: %100 YENİLİKÇİ, EMEK, GELİŞMİŞ SİSTEMLİ, ÖZEL BÜYÜLER, ÖZEL SETLER SUNUCU.COM
youtuberla anlaş reels falan bas
+50/60 aktif oyuncu topla
ayda 1 sunucu sıfırlamaca emekler çöp

hayırlı olsun sonra mc sunucu piyasası neden gelişmiyor?
Haklısınız Hocam

itemsadder al
builtbybitten 1 adet sunucu paketi, 1 adet boss paketi, 1 adet de süslü set paketi al (en pahalısını alsan total 100dolar)
mctrye gir
yeni survival sunucu konusu aç: %100 YENİLİKÇİ, EMEK, GELİŞMİŞ SİSTEMLİ, ÖZEL BÜYÜLER, ÖZEL SETLER SUNUCU.COM
youtuberla anlaş reels falan bas
+50/60 aktif oyuncu topla
ayda 1 sunucu sıfırlamaca emekler çöp

hayırlı olsun sonra mc sunucu piyasası neden gelişmiyor?
sadece TR'de oluyormuş gibi konuşuyorsunuz, hazır paket alıp alıp açmak dünyanın her yerinde oluyor yurtdışında nereye baksan orada da milyon tane dediğin sunucudan var Hazır setupların 2000 3000 resmi satın alması oluyor. Ama oradaki fark piyasanın kalitesini düşüren sunucu açanlar olduğu gibi bir de bir ton piyasayı geliştiren sunucu çıkıyor, adam gidiyor WynnCraft yapıyor mesela, burada kalite dengesini sağlayacak (yeterli sayıda) sunucu görebiliyor musun oradaki gibi, orda adamlar piyasanın kötüye gittiğini görünce pat diye kaliteli sunucu açıyor tüm gün piyasa kötü diye sitem etmiyor. Ki yurtdışında milyon tane p2w sunucu var adamlar her gün p2w sunucu patlatıyor çökerterek. Onlarda da burda dediğin tarzdan sunucular var ama takmayıp kendi istediğini yapabiliyor biz neden yapmıyoruz? Birde böyle mesajları yazdığım zaman cevap verilememesi ayrı komik.

Son düzenleme:
oyuncu hatasından kastım "benim sunucum iyiydi ama oyuncular anlamadı/sevmedi/beğenmedi diye tutmadı" bahanesidir, yenilik yapıp tutturamayan sunucuların %95'i güzeldi de oyuncudan dolayı tutmadı değil kendi yaptıkları hatalardan dolayı tutmuyor, bir çok kişi tutmamalarındaki kendi hatalarını görmeden oyuncuyu suçlama peşinde.

Oyuncuların çoğu yeniliğe kapalı değil, yani güzel yeniliğe kapalı değil, kötü veya keyif vermeyen yeniliklere herkes kapalı zaten, bunun örneğini Hypixel Skyblockdan örnek verebiliriz, şuan günümüzde türkiye dahil skyblock sunucularının hepsinde en az 1 tane hypixel skyblockdan esinlenmiş veya direkt alınmış özellikler var hypixel sistemlerini direkt olarak herkes kullansın diye yapılmış pluginler var ve bu sistemler hypixel'den önce bir çok sunucuda yoktu. Oyuncu kendisi istiyor hypixel skyblock özellikleri ekleyin diye bunun hypixelden geldiğini bilmiyor yine de istiyor. Adamlar güzel ve keyifli bir yenilik yapmış oyuncular da beğenmiş gayet. O dönemlerde eşi benzeri görülmemiş sistemlerdi şimdi tüm sunuculara yayıldı.

O zaman peki Hypixel'in yaptığı yenilikçi sistemleri hazırdan ekliyorsunuz pluginleri yapılmış bunları eklerken hiç aklınızdan aa oyuncular yeniliğe kapalı eklemeyelim diye gelmiyor, ama bu sefer kendiniz yeni özelliik eklemeye gelince aklınıza geliyor ve bahane uyduruluyor. Hypixel'in yenilikçi özelliği niye sevildi de bizim yaptıklarımız sevilmemiş hiç oturup düşünmek yerine neden hemen suçlayacak birilerini veya birşeyleri arıyoruz? dediğim gibi türk oyuncular da o özellikleri sevdi yani ülke bahanesi de geçerli değil.

bu kısmı örnek vermeden detaylandırmadan birebir konuşma yapmadan konuşamayız, burayı ele almak istiyorsanız özelden bu konuyu tartışabiliriz ama forum üstünde başka bir konunun altında burayı uzatmam uygun olmaz.
Aslında bunu buradan konuşmak daha uygun olur. Piyasanın neden gelişmediğine örnekler içermekte.

Kendi yaptığım projeden bahsedersek:
Amacımız minecraftın kendi doğasına uygun büyü sistemleri ile mmorpg tarzı hikayeli bir survival oyun modu yapmaktı. Oyuncuların hikayeye uygun bir oyun şeklinde ilerlemesi için çeşitli rehberler ve sunucunun klasik bildiğimiz survival sunucusu olmadığını belirten birçok duyuru ve tanıtım yayınladık. Verdiğimiz reklam arasında ise topluluk sunucuları, Instagram üstünde öne çıkar reklamı, ufak tefek YouTube üstünde videolar ve daha farklı ufak tefek reklamlar üstüne çalışmalar yaptık.

Oyun modu içeriği gereği normal survivallarda olan claim envoy vb çeşitli klasikleşmiş sistemler yerine oyuncuların maceraya atılarak gelişmesi için dizayn edilmiş özel bir dünya ile oluşturulmuştu. Mmorpg temasını ise özel setler/aletler ile minecraftın kendi doğasına uygun büyüler ile(zıplama desteği, kuvvet vb büyüler) birlikte kullanabildiğiniz bir sistem içerisinde geliştirdim. Hikaye mantığında ise Minecraft içerisindeki dünyaların birbirine bozunmasını ve sonrasında çökmesini konu alan dünyaların temalarına uygun mob ve bossların etkileşime geçip hikayede ilerlediğimiz bir oyun yapmaya çalıştık ve projeyi %25 oranında tamamladık.

Oyun modu gereği büyük bir proje olduğu için hikayeyi sürekli geliştirmek gerekiyordu ve sürekli bir güncelleme içerisinde pakete görsel, sistemsel olarak iyileştirmeler yapılıyordu. Farklı hikayelere sahip 9 adet dünya planlandı ve bu dünyaların hepsi teması gereği [başlangıç dünyası(spawn değil), world, (başlangıç)world-nether, (ileri düzey)world-nether,nether, (başlangıç)nether-end, (ileri-düzey)nether-end, End, yok olmuş dünya] farklı hikayeler, moblar ve daha birçok içerik barındırıyordu. Bu içerikleri ise oyuna güncelleme ile aynı yeni sezonu beklenen bir dizi misali güncelleme ile eklemeye devam ettik fakat 3. Dünyayı eklediğimiz zaman 4 ay geçmişti ve oyuncu sayımız 15 barajını geçmedi. Oyuncu sayısının artmamasındaki en büyük sebep atılan onca adıma rağmen oyunun hala klasok bir survival tarzı oynanmaya çalışılmasıydı.

Aslında bunu buradan konuşmak daha uygun olur. Piyasanın neden gelişmediğine örnekler içermekte.

Kendi yaptığım projeden bahsedersek:
Amacımız minecraftın kendi doğasına uygun büyü sistemleri ile mmorpg tarzı hikayeli bir survival oyun modu yapmaktı. Oyuncuların hikayeye uygun bir oyun şeklinde ilerlemesi için çeşitli rehberler ve sunucunun klasik bildiğimiz survival sunucusu olmadığını belirten birçok duyuru ve tanıtım yayınladık. Verdiğimiz reklam arasında ise topluluk sunucuları, Instagram üstünde öne çıkar reklamı, ufak tefek YouTube üstünde videolar ve daha farklı ufak tefek reklamlar üstüne çalışmalar yaptık.

Oyun modu içeriği gereği normal survivallarda olan claim envoy vb çeşitli klasikleşmiş sistemler yerine oyuncuların maceraya atılarak gelişmesi için dizayn edilmiş özel bir dünya ile oluşturulmuştu. Mmorpg temasını ise özel setler/aletler ile minecraftın kendi doğasına uygun büyüler ile(zıplama desteği, kuvvet vb büyüler) birlikte kullanabildiğiniz bir sistem içerisinde geliştirdim. Hikaye mantığında ise Minecraft içerisindeki dünyaların birbirine bozunmasını ve sonrasında çökmesini konu alan dünyaların temalarına uygun mob ve bossların etkileşime geçip hikayede ilerlediğimiz bir oyun yapmaya çalıştık ve projeyi %25 oranında tamamladık.

Oyun modu gereği büyük bir proje olduğu için hikayeyi sürekli geliştirmek gerekiyordu ve sürekli bir güncelleme içerisinde pakete görsel, sistemsel olarak iyileştirmeler yapılıyordu. Farklı hikayelere sahip 9 adet dünya planlandı ve bu dünyaların hepsi teması gereği [başlangıç dünyası(spawn değil), world, (başlangıç)world-nether, (ileri düzey)world-nether,nether, (başlangıç)nether-end, (ileri-düzey)nether-end, End, yok olmuş dünya] farklı hikayeler, moblar ve daha birçok içerik barındırıyordu. Bu içerikleri ise oyuna güncelleme ile aynı yeni sezonu beklenen bir dizi misali güncelleme ile eklemeye devam ettik fakat 3. Dünyayı eklediğimiz zaman 4 ay geçmişti ve oyuncu sayımız 15 barajını geçmedi. Oyuncu sayısının artmamasındaki en büyük sebep atılan onca adıma rağmen oyunun hala klasok bir survival tarzı oynanmaya çalışılmasıydı.
Merhaba okudum, detaylı ve güzel yazmışsınız.

RPG çok ucu açık bir tür, dümdüz survival üstüne itemsadderle iki hazır set iki büyü ekleyen de kendine rpg'yim diyor komple hikayeli bambaşka bir şey yapan da rpg'im diyor. Sizin yaptığınız şey direk oyunu değiştirdiği için yaptığınız her hamle önemli çünkü sonuçta artık bu sunucuda düz minecraft oynanmıyor yeni bir oyun yapıyormuşsunuz gibi düşünün. İlk önce bunu netleştirelim, yani siz dünyanın en iyi rpgsini yapsanız bile oyunun ilk 10 dakikası ilk tutorial görevleri kötü olursa oyuncu direk çıkabilir böyle şeyler var. Bunu yazılı olarak okuyunca pek önemli gibi gelmeyebilir ama cidden o ilk baş kısım neredeyse mükemmel yapılması lazım bu sunucu türünde. Girmediğim için bilmiyorum ama belki burdan bile kaybetmiş olabilirsiniz. Sunucuya girdiğimde hiç bir şeyin doğru dürüst anlatılamadığı bilginin yarım yarım verildiği ve baş kısmında bile beni soğutan rpg sunucular gördüm türk.

Oyuncu sayısı artmamasındaki sebebin klasik survival olmadığı için olduğunu iddia ediyorsunuz, hemen hayır diyemem gerçekten giren kişiler böyle denk gelmiş olabilir, ama önce bu fikre kapılmanızı düşündüren şey neydi? Çünkü bende bir ton rpgye girip beğenmedim bu beni yeniliğe kapalı veya klasiğe alışık birisi yapmaz beğenmedim diye. Oyuncu sunucunun klasiklik yeniliklik muhabbetini bir kenara bırakıp direk sunucunun belki x tarafını belki y z tarafını beğenmemiş ve bu yüzden oynamamış olabilir ve çoğu zaman böyle oluyor.

Bu arada dosyalar ve bir makine elinizde hala duruyorsa girip bakmak isterim sadece yazı ile sunucu tetkik etmek zor görmeden anlaşılmıyor bu tarz şeyler.

Son düzenleme:
Merhaba okudum, detaylı ve güzel yazmışsınız.

RPG çok ucu açık bir tür, dümdüz survival üstüne itemsadderle iki hazır set iki büyü ekleyen de kendine rpg'yim diyor komple hikayeli bambaşka bir şey yapan da rpg'im diyor. Sizin yaptığınız şey direk oyunu değiştirdiği için yaptığınız her hamle önemli çünkü sonuçta artık bu sunucuda düz minecraft oynanmıyor yeni bir oyun yapıyormuşsunuz gibi düşünün. İlk önce bunu netleştirelim, yani siz dünyanın en iyi rpgsini yapsanız bile oyunun ilk 10 dakikası ilk tutorial görevleri kötü olursa oyuncu direk çıkabilir böyle şeyler var. Bunu yazılı olarak okuyunca pek önemli gibi gelmeyebilir ama cidden o ilk baş kısım neredeyse mükemmel yapılması lazım bu sunucu türünde. Girmediğim için bilmiyorum ama belki burdan bile kaybetmiş olabilirsiniz. Sunucuya girdiğimde hiç bir şeyin doğru dürüst anlatılamadığı bilginin yarım yarım verildiği ve baş kısmında bile beni soğutan rpg sunucular gördüm türk.

Oyuncu sayısı artmamasındaki sebebin klasik survival olmadığı için olduğunu iddia ediyorsunuz, hemen hayır diyemem gerçekten giren kişiler böyle denk gelmiş olabilir, ama önce bu fikre kapılmanızı düşündüren şey neydi? Çünkü bende bir ton rpgye girip beğenmedim bu beni yeniliğe kapalı veya klasiğe alışık birisi yapmaz beğenmedim diye. Oyuncu sunucunun klasiklik yeniliklik muhabbetini bir kenara bırakıp direk sunucunun belki x tarafını belki y z tarafını beğenmemiş ve bu yüzden oynamamış olabilir ve çoğu zaman böyle oluyor.

Bu arada dosyalar ve bir makine elinizde hala duruyorsa girip bakmak isterim sadece yazı ile sunucu tetkik etmek zor görmeden anlaşılmıyor bu tarz şeyler.
Tutorial kısmında ilk başta npc ler aracılığıyla farklı npc lere yönlendirme yaparak bir hikaye aktarımı vardı. Fakat gelen oyuncular daha ilk npc yen tıklamadan odun kesmeye gittiği için zorunlu bir tek npc üstünden hikaye anlatımına gittik.

Mmorpg temasını ise herkesin her özelliği kullanabilmesi harici belirli ırklar üstünden(enderman, iron golem vb) o ırkın temasına uygun set ve aletler ile MC nin kendi büyü sistemi ile ırka özel bir içerik yaptık. Vanilla tarzdan çıkıp aşırı bir görsel karmaşası istemedik. Ekleyeceğimiz birçok ırk için yükseltmeler(örneğin büyücü ırkı ilk seviyede sadece ateş topu atarken ikinci seviyede yıldırım sonraki seviyelerde farklı büyüler kullanabiliyordu) planladık ve bir kısmını yapma imkanımız oldu.(Tam olarak mmorpg teması olmayabilir fakat farklı tarzda bir ilerleme içeriği olduğu konusunda eminim)

"klasik survival olmadığı için" sunucunun aylık oyuncu girişi 450 oldu. Biz bunlardan gerçek devamlı aktiflik olarak sadece 15 kişi en fazla ise 35 aktiflik görebildik. Gelen oyuncuların neredeyse hepsi bahsettiğim klasik sistemler neden yok, bunlar eklensw güzel olurdu gibisinden yorumlar ve öneriler ile karşı karşıya kaldık.

npc lere yönlendirme yaparak bir hikaye aktarımı vardı. Fakat gelen oyuncular daha ilk npc yen tıklamadan odun kesmeye gittiği için zorunlu bir tek npc üstünden hikaye anlatımına gittik.
Girdiğim yabancı rpglerin neredeyse hepsinde bu yönlendirme işini çözmek için ilk girişte cutscene/animasyon eklediklerini gördüm, tümden cutscene yoksa bile her türlü dikkati bir yere çekmek için deli gibi map tasarımı, title'lar toastlar vb. atıyorlar o an işim olan npc'nin üstüne ok veya soru işareti çekiyorlar, ya bildiğin gen z tiktok yt videoları olur ya dikkat çekmek için ekranda 500 tane şey çıkar veya ikiye böler üstte bi adam konuşur altta gta 5 üzülüp düşen araba vs. Cidden buna yakın bir şey yapmışlar ve işe yarıyor çok da yormuyor aslında (Ekte soru işaretli npcye bir örnek attım) Ünlem/Soru işareti işin örneği mouse tıklama sembolü bile koyulabilir.

Başlangıcın neredeyse mükemmel olması lazım dediğimde örneği bu, her durumu her oyuncuyu düşünmen lazım bize göre basit gelen bir şey diğerleri için gelmiyor buna göre ayarlamamız lazım ince ayrıntısına kadar.

Resimdeki Yeşil NPC'nin kafasında ünlem olmasa bir çok oyuncu geçip giderdi önünden. Sen ben npc mi acaba diye denerdik ama bazıları denemez işte. Dikkat çekici yeterli yöntem uyguladığında buna rağmen hala geçip gidecek sadece %1'lik bir kesim kalıyor.
Murloc_RPG.webp

Vanilla tarzdan çıkıp aşırı bir görsel karmaşası istemedik. Ekleyeceğimiz birçok ırk için yükseltmeler(örneğin büyücü ırkı ilk seviyede sadece ateş topu atarken ikinci seviyede yıldırım sonraki seviyelerde farklı büyüler kullanabiliyordu)
Eğer bunlar normal ghast ateş topu, normal mc yıldırımı gibi ise pek ilgi çekici olmaz Cidden benim için kullanışlı olması lazım. Oyunculara göre bu kısım biraz underwhelming kalmış olabilir.
Birde skill büyü vb. sistemlerinde seçim yapma işi önemli mesela, ben büyücüyüm diyelim level atladım bir skill açma puanım var karşıma 2 tane skill çıksın bir tanesini seçeyim arasından, game design önemli bu işlerde.

Son düzenleme:
Girdiğim yabancı rpglerin neredeyse hepsinde bu yönlendirme işini çözmek için ilk girişte cutscene/animasyon eklediklerini gördüm, tümden cutscene yoksa bile her türlü dikkati bir yere çekmek için deli gibi map tasarımı, title'lar toastlar vb. atıyorlar o an işim olan npc'nin üstüne ok veya soru işareti çekiyorlar, ya bildiğin gen z tiktok yt videoları olur ya dikkat çekmek için ekranda 500 tane şey çıkar veya ikiye böler üstte bi adam konuşur altta gta 5 üzülüp düşen araba vs. Cidden buna yakın bir şey yapmışlar ve işe yarıyor çok da yormuyor aslında (Ekte soru işaretli npcye bir örnek attım) Ünlem/Soru işareti işin örneği mouse tıklama sembolü bile koyulabilir.

Başlangıcın neredeyse mükemmel olması lazım dediğimde örneği bu, her durumu her oyuncuyu düşünmen lazım bize göre basit gelen bir şey diğerleri için gelmiyor buna göre ayarlamamız lazım ince ayrıntısına kadar.

Resimdeki Yeşil NPC'nin kafasında ünlem olmasa bir çok oyuncu geçip giderdi önünden. Sen ben npc mi acaba diye denerdik ama bazıları denemez işte. Dikkat çekici yeterli yöntem uyguladığında buna rağmen hala geçip gidecek sadece %1'lik bir kesim kalıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 263692

Eğer bunlar normal ghast ateş topu, normal mc yıldırımı gibi ise pek ilgi çekici olmaz Cidden benim için kullanışlı olması lazım. Oyunculara göre bu kısım biraz underwhelming kalmış olabilir.
Birde skill büyü vb. sistemlerinde seçim yapma işi önemli mesela, ben büyücüyüm diyelim level atladım bir skill açma puanım var karşıma 2 tane skill çıksın bir tanesini seçeyim arasından, game design önemli bu işlerde.
Dediğin gibi bizde oyuncular hikayeye bakmayınca zorunlu kıldık ve buna uygun bir oyun oynamalarını istedik ve tanıttık fakat ilgilenen olmadı. İleriki içeriklerde daha da görsele önem vermeyi düşünmekteyim.

Minecraft doğasına aykırı özellikleri çok kullanmayı pek sevmiyorum. Genel olarak bu tarzda karmaşa oluşturabilecek(benim veya sizin veya belirli bir kitle için oluşturmaz) sistemler ve özellikler şuanki kitlenin büyük çoğunluğu tarafından anlaşılamayabiliyor. Bu yüzden MC doğasına uygun bir içerik ekleme planım bulunmakta. Seçim kısmına gelecek olursak evet güzel bir özellikmiş ilerleyen zamanlarda tekrar bu konu üstüne daha büyük bir ekip ile çalıştığım da ekleyebilirim.

Türkiye’de Minecraft sunucu piyasası ne yazık ki artık eğlence ve topluluk odaklı yaklaşımdan uzaklaşarak, büyük ölçüde maddi çıkar temelli bir yapıya dönüştü. Hosting firmalarının da bu yaklaşıma ayak uydurduğu bariz belli. Ancak, yüksek bütçeli ve vizyon sahibi girişimler bu alana yönelmediği sürece sektörde köklü yenilikler yapılması ve kalite standardının yükselmesi nerdeyse imkansız bu gidişatla.
Benimde Aklımda RPG Faction açmak Vardı ama Vazgeçmek zorunda Kaldım Harbiden Bu Devirde Aynı Özellikleri Eklemezsen sunucu Tutmayabiliyor

minecraftda çoluk çocuk sunucu açtığı zaman 1 - 2 ay sonra kapanıyor buda zaten popüler olan modu eskitiyor bence çünkü ben o modu çok seviyorum ama oynadıgım sunucu kapanıyor ben bidaha gidipde başka sunucuda zaman harcamam mesela bence türkiye piyasasında sunucuların bitmesinin en büyük sebebi bu olabilir ya düzensiz olması yada 1 - 2 ay sonra kapanması zaten sunucunun +6 ay açık kalınca düzenli reklam verince +100 çekiyor minimum

minecraftda çoluk çocuk sunucu açtığı zaman 1 - 2 ay sonra kapanıyor buda zaten popüler olan modu eskitiyor bence çünkü ben o modu çok seviyorum ama oynadıgım sunucu kapanıyor ben bidaha gidipde başka sunucuda zaman harcamam mesela bence türkiye piyasasında sunucuların bitmesinin en büyük sebebi bu olabilir ya düzensiz olması yada 1 - 2 ay sonra kapanması zaten sunucunun +6 ay açık kalınca düzenli reklam verince +100 çekiyor minimum
Sunucu açanlar için genel motivasyon kaynağı olan durum aktiflik değil aslında. Sunucu giderlerini karşılamak ve belirli bir miktarda kazanç sağlamak. Bunlars önem vermeyen kişiler zaten genelde benim gibi hobi amaçlı veya gerçekten birşeyler başarmak için sunucu açmakta

Sunucu açanlar için genel motivasyon kaynağı olan durum aktiflik değil aslında. Sunucu giderlerini karşılamak ve belirli bir miktarda kazanç sağlamak. Bunlars önem vermeyen kişiler zaten genelde benim gibi hobi amaçlı veya gerçekten birşeyler başarmak için sunucu açmakta
bu işten ilk 3 & 4 ay yüksek kazanç düşünen insanlar malasef günümüzde fazla ve sunucuları 1 ay bilemedim 2 ay açık kalıyor ve sadece ceplerini yakıyorlar ben kendi sunucumu açarken 6 ay boyunca herşeyi cebimden vermiştim ama 7. aydan itibaren +130 oyuncu oynatıyordum ve o zaman zararlarımı karşılamaya başlamıştım reklamlar olsun herşey otomatik gibiydi oyuncular otomatik buluyordular sunucuyu çok degişik gelmişti hobi amaçlı açıp gerçekden yükselmek istiyordum ama ani bir kapatma kararı alarak bunların hepsini unuttum

kısaca erkenden parayı basıp sunucu açıp parayı 2x yapıp kapatayım diye bi iş yok malasef :d (benim motivasyonum aktiflikdi)

sadece TR'de oluyormuş gibi konuşuyorsunuz, hazır paket alıp alıp açmak dünyanın her yerinde oluyor yurtdışında nereye baksan orada da milyon tane dediğin sunucudan var Hazır setupların 2000 3000 resmi satın alması oluyor. Ama oradaki fark piyasanın kalitesini düşüren sunucu açanlar olduğu gibi bir de bir ton piyasayı geliştiren sunucu çıkıyor, adam gidiyor WynnCraft yapıyor mesela, burada kalite dengesini sağlayacak (yeterli sayıda) sunucu görebiliyor musun oradaki gibi, orda adamlar piyasanın kötüye gittiğini görünce pat diye kaliteli sunucu açıyor tüm gün piyasa kötü diye sitem etmiyor. Ki yurtdışında milyon tane p2w sunucu var adamlar her gün p2w sunucu patlatıyor çökerterek. Onlarda da burda dediğin tarzdan sunucular var ama takmayıp kendi istediğini yapabiliyor biz neden yapmıyoruz? Birde böyle mesajları yazdığım zaman cevap verilememesi ayrı komik.
Hazır paketle bir derdim yok burada eleştirdiğim şeyi de anlamamışsın zaten. En azından hazır aldığı pakete çeviri yapmaktan başka bir şeyler ekleyip çıkarmalı sunucu sahipleri. Sunucuda golem spawnerından başka nasıl para kazanma yönleri bulabilirim diye düşünmeden sunucu açıyorlar. Yukarıda da söylendiği gibi baslat.bat oluşturmayı bilmeyenler sunucu açmaya devam ettiği sürece yani bas parayı aç sunucuyu mantığı sürmeye devam ettikçe, açtıkları sunucular da bir şeye benzemedikçe daha çok satırlı yazılar yazarız boşu boşuna.

Ayrıca konudaki arkadaşlara bir soru sormak isterim. Size MMORPG (veya bu tarz türlerin tamamı) sunucuların tutacağının garantisini veren kitlenin RPG oynamak istediğini söyleyen nedir tam olarak? Çünkü çok fazla RPG sunucular geldi geçti. Bence her şeyden önce kabullenmeliyiz ki Türkiye'de RPG tarzı sunucular oynanmıyor.

bu işten ilk 3 & 4 ay yüksek kazanç düşünen insanlar malasef günümüzde fazla ve sunucuları 1 ay bilemedim 2 ay açık kalıyor ve sadece ceplerini yakıyorlar ben kendi sunucumu açarken 6 ay boyunca herşeyi cebimden vermiştim ama 7. aydan itibaren +130 oyuncu oynatıyordum ve o zaman zararlarımı karşılamaya başlamıştım reklamlar olsun herşey otomatik gibiydi oyuncular otomatik buluyordular sunucuyu çok degişik gelmişti hobi amaçlı açıp gerçekden yükselmek istiyordum ama ani bir kapatma kararı alarak bunların hepsini unuttum

kısaca erkenden parayı basıp sunucu açıp parayı 2x yapıp kapatayım diye bi iş yok malasef :d (benim motivasyonum aktiflikdi)
Siz ve ben bu duruma istisna birkaç örneğiniz aynı zamanda yine para amaçlı olmayan birçok sunucu sahibi de gördüm ve tanıdım. Bahsettiğim durum şuan ki genel durumdan ibaret. Yoksa araya kaynamış birçok kaliteli ve istisna insanlar bulunmakta.

Dediğiniz her şeye katılıyorum.

Hazır paketle bir derdim yok burada eleştirdiğim şeyi de anlamamışsın zaten. En azından hazır aldığı pakete çeviri yapmaktan başka bir şeyler ekleyip çıkarmalı sunucu sahipleri. Sunucuda golem spawnerından başka nasıl para kazanma yönleri bulabilirim diye düşünmeden sunucu açıyorlar. Yukarıda da söylendiği gibi baslat.bat oluşturmayı bilmeyenler sunucu açmaya devam ettiği sürece yani bas parayı aç sunucuyu mantığı sürmeye devam ettikçe, açtıkları sunucular da bir şeye benzemedikçe daha çok satırlı yazılar yazarız boşu boşuna.

Ayrıca konudaki arkadaşlara bir soru sormak isterim. Size MMORPG (veya bu tarz türlerin tamamı) sunucuların tutacağının garantisini veren kitlenin RPG oynamak istediğini söyleyen nedir tam olarak? Çünkü çok fazla RPG sunucular geldi geçti. Bence her şeyden önce kabullenmeliyiz ki Türkiye'de RPG tarzı sunucular oynanmıyor.
Eleştirdiğin şey kalitesiz eforsuz sunucuların açılması ve piyasanın böyle sunucularla dolup kötüleşmesi, ben hazır paket derken kastettiğim şey paketi alıp bir şey değiştirmeden açılması zaten aynı şeyi diyoruz ikimizde anlamamışsın.

Sunucu kurmak çok basit paper jar indirip internetten hazır start.bat alınca sunucu açıyorsun zaten, yada kendin sunucu kurma hakkında hiçbirşey bilmeyip geliştiricilere para dağıtarak senin yerine sunucu kurmalarını bekleyebilirsin yapan çok var. Bu nedenle piyasada güzel sağlam sunucu az çıkıyor. Benim size anlattığım şey bu dünyanın her yerinde oluyor ve yurtdışında adamların piyasasında da böyle sunucular dolu olmasına rağmen adamı ilgilendirmiyor ki, adam zaten kendisi kaliteli sunucular açıp piyasayı geliştiriyor diğerlerinin açtığı kalitesiz sunucu adamı neden ilgilendirsin? O adamı ilgilendirmiyor ama seni neden ilgilendiriyor? Yanlış yerlere suç atıyorsun. Piyasada kötü sunucuların dolması senin güzel sunucu açmanı engelleyen bir şey değil. Adamlar kalitesiz ve p2w bir sunucunun şansa bala 1000 oyuncu oynattığını görünce takmıyor kendisi güzel bir şey ortaya çıkarmaya odaklanıyor ve yapıyor, boş şikayeti boş sitemi bırakıyor. Bu yüzden orası gelişti zaten.

Yatıp kalkıp şu şu sunucular ünlü oldu bu bu sunucular oynanıyor artık matemini bırakıp bunun yerine baktılar kimse uğraşılmış yapmıyor o zaman ben yapayım demiş adamlar yurtdışında. Bu konu hakkında türkiyede hiç uğraş vermeden yatılan yerden sunucular çok kalitesiz abi diyip kendisi piyasanın gelişmesi için çaba sarfetmeyenlere gülüyorum (genel hitap, kişiye yönelik değil) Burada insanlar daha yenilikçi bir sunucu açmayı denemeden dahi bir bahane kullanıyor daha yapmaya başlamadan önce.

RPG konusuna gelirsek, Kimse RPG Sunucusu garanti tutar herkes RPG istiyor demiyor ben de demiyorum. RPG sunucusu açıp kendi hatalarından dolayı sunucu tutmayınca kitleye suç atanların yanlış olduğunu beyan ediyorum.
RPG sunucu türü oynatılması için güzel yapılması lazım siz kötü yapılan bir survival sunucusunu belki bir şekilde yine oynatmayı başarırsınız ama kötü veya eh işte bir rpg sunucusunu oynatamazsınız, güzel bir sunucu olmalı tutması için. Bu yüzden bir çok kişi denedi denedi tutturamadı çünkü güzel ve kaliteli rpg yapmak zor ama yapıldığında ödülü büyük olan bir mod. Büyük Risk Büyük Ödül.

Deneyip tutamayan rpglerin %99 kadarı kendileri sunucuyu güzel ayarlamadılar diye tutturamıyorlar. Ben hayatımın 10 küsür yılı türlü türlü RPG oyunları oynadım tiryakisi oldum, buna rağmen bir çok türk rpg sunucusunu beğenemedim, sistemlerde kafası karışan birisi değilim buna rağmen düzgün anlatım gösterim teknikleri kullanmadıkları için bir çok yerde kafam karıştı, ama sorsan sunucular çok iyi hep oyuncular sorunlu. @benjamin17 arkadaş da rpg açmış önceki mesajlarda anlatıyor ama duyduklarıma göre sunucunun oynanışı keyifli gelmedi mesela. Büyük ihtimal ben de oynamazdım.

insanlar yenilik sevmiyor yeniliğe kapalı vs. bahanesi geçerli değil önceki mesajlarda hypixel örneğini verdim görmeyenler için bunu kısaca tekrar etmek gerekirse Hypixel Skyblock açıldığında skyblockda önceden yapılmamış alışılmışın dışında yeni ve klasiklerden uzak sistemler özellikler getirdi ve bu sistemler diğer sunuculara da yayıldı artık türk sunucular dahil tüm skyblock sunucularında hypixelin getirdiği yenilikler dolu oyuncularda kendisi beğeniyor zaten bu yenilikleri, yani yenilik güzel ise ve beğenilebilen bir şey ise zaten oyuncular sever yenilik getireceğiniz zaman güzel bir yenilik yaparsanız kimse buna kapalı olmaz Ama bizimkilerde bir yenilik sevilmeyince hemen oyuncuya suç atma alışkanlığı var.

Misal TR Skyblock sahipleri hypixel skyblockun getirdiği alışılmışın dışında sistemi kendi sunucusuna getirince (siz farketmeseniz de kullanıyorsunuz kötü bir şey değil) hiç oyuncular yeniliğe kapalı diye düşünmüyor ama kendisi yenilik getireceği zaman bu bahaneyi kullanıyor koparsın. Hypixelin getirdiği şey de önceden eşi benzeri görülmemiş di oyuncu ona niye kapalı olmamış hiç düşündünüz mü? Çünkü güzel bir yenilik. Başka bir sunucunun getirdiği yenilikçi sistemin spigotta ücretsiz plugini yapıldı diye kendi sunucusuna eklerken kimse yeniliğe kapalı bu insanlar bahanesini kullanamıyor ya :D

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl