Girdiğim yabancı rpglerin neredeyse hepsinde bu yönlendirme işini çözmek için ilk girişte cutscene/animasyon eklediklerini gördüm, tümden cutscene yoksa bile her türlü dikkati bir yere çekmek için deli gibi map tasarımı, title'lar toastlar vb. atıyorlar o an işim olan npc'nin üstüne ok veya soru işareti çekiyorlar, ya bildiğin gen z tiktok yt videoları olur ya dikkat çekmek için ekranda 500 tane şey çıkar veya ikiye böler üstte bi adam konuşur altta gta 5 üzülüp düşen araba vs. Cidden buna yakın bir şey yapmışlar ve işe yarıyor çok da yormuyor aslında (Ekte soru işaretli npcye bir örnek attım) Ünlem/Soru işareti işin örneği mouse tıklama sembolü bile koyulabilir.
Başlangıcın neredeyse mükemmel olması lazım dediğimde örneği bu, her durumu her oyuncuyu düşünmen lazım bize göre basit gelen bir şey diğerleri için gelmiyor buna göre ayarlamamız lazım ince ayrıntısına kadar.
Resimdeki Yeşil NPC'nin kafasında ünlem olmasa bir çok oyuncu geçip giderdi önünden. Sen ben npc mi acaba diye denerdik ama bazıları denemez işte. Dikkat çekici yeterli yöntem uyguladığında buna rağmen hala geçip gidecek sadece %1'lik bir kesim kalıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 263692
Eğer bunlar normal ghast ateş topu, normal mc yıldırımı gibi ise pek ilgi çekici olmaz Cidden benim için kullanışlı olması lazım. Oyunculara göre bu kısım biraz underwhelming kalmış olabilir.
Birde skill büyü vb. sistemlerinde seçim yapma işi önemli mesela, ben büyücüyüm diyelim level atladım bir skill açma puanım var karşıma 2 tane skill çıksın bir tanesini seçeyim arasından, game design önemli bu işlerde.