Önemli MC-TR üyelerimizin sorularını & önerilerini dinliyoruz.

@Felox @Zolqid @Nesna
Forumda çok aktif değilim ama karaliste konularını ve topluluğa bakınca bir kaç şeyin farkına vardım ve eleştirimi yapmak istedim.

Yukardaki arkadaşların dediği gibi forumda adaletsizlik var sanki suçsuz olan kişiler suçlu gibi gösteriliyor ve yasaklanıyor bu çok saçma bir sistem
Merhaba :) Forumda aktif olmadan bu tür şeyleri gözlemlemen açıkçası biraz zor bir durum. Olayları tek taraflı sadece satıcı veya müşteri açısından değerlendirmeye kalkınca işin içinden çıkılmaz oluyor. Biz maduriyetlerin giderilebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Satış sisteminde de çok köklü değişiklikler yapılacak şüpheniz olmasın.

Her önüne gelenin parayı basıp ekip kurması olayını ne zaman engelleyeceksiniz? İnsanlar dolandırılıyor, paraları gidiyor sonra ekip banlanıyor ama genel olarak mağdur kişinin parası dönmüyor.
Merhaba @Le'louch. Bununla alakalı da bir kaç düzenleme yapacağız. Eskiden tam potansiyeline ulaşamamış şeyleri de geri getirmek amaçlarımızdan birkaçı.

Banner sayısı düşürülecek mi ? GIF forumda olmaları telefon vb. cihazları zorluyor, göz yoruyor,

Kara liste konuları kavgaya dönüşmeden müdahale edilecek mi ?

Öncelikle şunu belirtmek isterim aşağıda yazdıklarım tamamen şahsi görüşümdür.

• MC-TR, Minecraft Ticaret ve Minecraft Sunucuları kategorilerinden ibaret olmaya başladı. Ya sunucu tanıtım ya da ürün satış konuları mevcut hemen hemen. Takımlardan, satıcılardan ziyade biraz daha üyelerin önü açılabilir. Her parayı veren satıcı oluyor veya takım oluşturuyor. Gerçekten bunun için sıkı bir kontrolden, denetimden geçilmeli.

• Forumda büyük-küçük sebep farketmeksizin yasaklanan kullanıcı sınırsız olsun ya da olmasın süresi dolmadan yasağı kaldırılıyor. Çok gördüm defalarca yasaklanıp kısa süre içerisinde yasağı kaldırılan. Bunun için de bir şeyler düşünülmeli.

• Eskisi gibi sohbet-muhabbet konuları açılmıyor, tartışma konuları açılmıyor. Veya eskisi kadar bilgilendirici konular açılmıyor. Üyelerin çoğu yeni bir şey var mı düşüncesiyle girip o koskoca reklamlardan forumu göremeyip tekrar çıkıyor. Kara liste kategorisinin Ticari Sorunlar bölümünde-başlığında kimden alışveriş yapılıp yapılmayacağı hakkında konu açılması gerekirken A kişisi B kişisine küfür ediyor ve ardından B kişisi onu rezil etmek için kara listeye konu açıyor...

• Herkes tabii ki emek veriyor kimisi para kazanıyor. Aynı şekilde MC-TR'de para kazanıyor bu reklamlardan ama yani foruma girdiğimde her yerde reklam var. Ya sunucu tanıtımıdır ya ürün tanıtımı ya da takım reklamıdır. Şimdi birisi çıkıp "AdBlok" ile reklamları gizleyebiliyorsun der...

• Birkaç tane kategori var ne konu açılmış ne de mesaj yazılmış. Üyeler açmıyorsa bile MC-TR Yazar Ekibi doldurabilir yani en azından dolu gözükür. Olmuyorsa da o kategoriler silinebilir.

Yani kısacası pek hayra alamet gitmiyor forum. Çeki düzen verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kolay gelsin.
Merhaba Zolqid. Değerli yorumun için teşekkürler sıra sıra hepsini cevaplamaya çalışayım:

1. Takım ve satıcılar belirli bir meblağa karşılığında satış izinlerine sahip oluyor. Satış izninin yanında bir kaç ayrıcalık da veriliyor. (İmza değiştirme vb.) Daha önce takım ve satıcıların öne çıkarılabilmesi/reklamının yapılabilmesi için bir kaç farklı yol denendi fakat pekte olumlu sonuçlar verilmedi ve eskisine dönülmesi istendi. Bundan dolayı şuanki olduğu gibi devam ediyoruz. Üye konularının öne çıkarılması gerektiği düşüncesine katılıyorum ve onunla alakalı da çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Yönetim olarak bahsettiğin problemi nasıl çözebileceğimizle alakalı fikir üreteceğiz.

2. Bu tür olaylar aslında çok nadir yaşanıyor. Güvenilmemesi Gereken Satıcılar ve Sunucular (TIKLA!) konusuna düzenli olarak ekleme yapmaya başladığımızdan beri oradaki yasaklama alanların cezalarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Eğer yapılsaydı da bunun sebebi ya olayın tekrar incelenmesinin istenmesi ya da gözden kaçırılan bir durumu farketmemiz olurdu. Elimizden geldiğince bazen saatler süren sorunsal gruplarında olay için iki tarafın da mağdur olmayacağı çözüm yolu bulmaya çalışıyoruz.

3. Kara Liste kategorisine denetim getirme sebebimiz de açıkçası tam olarak bu. Konular eskisine nazaran daha çok denetleniyor ve "Bu konu kara listede olmayı hak ediyor mu?" gibi sorulara cevap verilebiliyorsa açılıyor. Küfür gibi durumların da Kara Listede açılabilmesinin sebebi ise satıcının kişiliğini ve nasıl biri olduğunu yansıtacak olması. Öbür türlü dümdüz küfür edilmiş olan konuları onaylamıyoruz. Üyelerle alakalı sorun için ise ilk soruda benzer bir cevap verdiğim için tekrar girmeyeceğim. Reklamlarla alakalı soruların cevabı ise ne yazık ki bende değil.

4. Üstte cevabını verdiğim durum burada da geçerli. Bununla alakalı açıklamayı forum yöneticisi veya site sahiplerinin yapmasını doğru buluyorum.

5. @staffy2dev'in bu durumla ilgileneceğine eminim. Onun dışında bizde elimizden geleni yapacağız bu konu ile alakalı.

Umarım forumu düşündüğünden daha iyi hale getirebiliriz demek düşüyor bana. Aklına takılan bir durum olursa gene bu konu altından cevap yazabilirsin.

Selamlar,

Ben tekil soruları yanıtlamak amacıyla basit basit gidip detaylarına ineceğim. Şimdi baştan Zolqid'in verdiği 5. madde ile başlayalım. Bazı kategorileri yeni yazar sistemimiz ile beraber dolduracağız, bunun konusunu özel görüşmeler ve yazar ekibimiz ile konuşup detaylarıyla birlikte yoğun iş temposu olmadan gerçekleştirmeyi çalışacağız. Çoğu konu haber ve rehbere odaklı olacağını şimdiden bildireyim. ❤️

Nuage'nin verdiği öneriyi daha önceden başka bir arkadaşımızda vermişti. Mobil kullanıcılar için MC-TR V3.7 temasını geliştirdiğimizi duyuralım, ana odak mobil kullanıcılara olacağını. Reklam alanları bugün itibari artık .gif uzantısı yerine .webp ve gif dosyası 300 KB'e indirilerek gerek bilgisayarda, gerek mobilde ve diğer cihazlarda hızlıca yükseleceğini belirtelim. Keyubu'ya özel reklamlarında bu süreç içerisinde olacağını da.

ZirveNetwork'ün
( İsmi beğendim, yaratıcı ? ) paylaşmış olduğu öneri de çok hoşuma gitti. Zolqid'in önerisini vurgulayarak paylaşmış. Banner alanlarının çok fazla olduğunu ben de farkındayım; yeni tema -mc-tr v3.7 ve v3.7 gece- ile birlikte reklam alanları gözünüze sokulmadan daha ferah ve boşluklu bir alanın olacağını belirtmek isterim. Banner alanları çok fazla göz ve rahatsız ediyor, bunu biz de farkındayız. Üstte verdiğim cevap ile aynı yavaş yüklenme olayı.

Nesna'nın önerilerine sıra sıra değineyim, güzel ve dikkate alınacak önerileri bulunmakta: Biz 2015 yılından beri tarafsız bir forumuz, Minecraft Türkiye çapında en büyük, prestiji en derin olan bir forum olarak rakipsel, takipsel, prestij ezme, taraf tutma gibi bir amacımız veya kararımız hiç olmadı ve olacağını da düşünmüyoruz. Minecraft forumlarının asıl amacı zaten Minecraft ve oyun piyasasını geliştirmek, kitlesini daha üstün bir seviyeye taşıyıp oyun hakkında bilgi öğrenmek.

Satış kategorisi hep üstte mi duracak sorusuna cevap olarak, yeni bir özellik hakkında çalışıyoruz. Eğer yakın bir tarihte gelirse ilk senin haberinin olacağını belirtmek isterim :;p. Flama alma şartlarını zorlaştıracak mısınız, buna birkaç örnek versen eğer daha net ve derin konulara girebilirim. Takımlardan bahsediyorsak eğer elbette şartları zorlaştırmasak bile detaylaştırabiliriz.

Bannerlar çok fazla, azaltacak mısınız? Bu soruya cevap olarak azaltmayı planlamıyoruz ancak yeni tema ile birlikte gözünüze sokulmadan daha ferah ve boşluk olmasını sağlamayı deneyeceğiz. Keyubu hediyeleri gibi Batucloud Hediyeleri de olacak mı? Şu anda mevcut olarak reklam ön eki gibi takviyeleri bulunmakta Batucloud'ın. Önerilerin için teşekkürler, önerilerinizi gerçekleştirmeyi çok isteriz. ❤️

Felox'un önerisi Zolqid'in önerisine vurgu yapılarak yorumlanmış. Elbette bunun sebebini araştırmamıza dahi gerek yok, üye gözünden de sizin tercihiniz ve yorumlamalarınız ile beraber okuyabiliyor, görebiliyoruz ve farkındayız da. Forumun bu yönde ilerlemesini engellemek değil de yenilikler katmayı planlıyoruz çünkü engellersek satıcı & takımlara haksızlık olabileceğini düşünüyorum.

FurkannDogann'nın paylaştığı öneriye yanıt olarak: Elbette gelecek, şu an bile eklenebilir ancak gerek temadaki kod hataları ve gerek temanın 23 dakika gibi dar bir zamanda istenmesi bu temayı karanlık olması dışında kötü kılıyordu. MC-TR V3.7 ile beraber temanın adı Gece olarak değiştirilip yenilikleri ekleneceğini şimdiden duyurmak isterim sana Furkan. :) ?

Bazı arkadaşlarının önerilerini okuyamamış olabilirim, onlara 10 Haziran'a yakın bir sürede daha yakın bir zaman çapında yanıtlamayı çalışacağım çünkü ilgi odağım satıcılar & takımlar değil maalesef. Forumun teknik sorunlarıyla, şikayetleri ve önerilerini toplayıp daha kreatif, özgün ve yeni nesil bir forum yaratma amacında çalışmaktayım.

Biliyorsunuz biz dahil olmak üzere hostinglerden ürün alanlara bu güzelim, Türkiye'nin ilk Minecraft forumlarından biri olan MC-TR.com'da kullanıcılara ücretsiz reklam, konu sabitleme, banner vs. sağlıyoruz. Bunun yapılması işleri yoluna sokmak yerine aslında zarara sokuyor. Çünkü zamanında sunucu tanıtımları kategorisinde ilk 2 sayfa full sabitlenmiş konudan ibaretti. Bunun ne artısı olacak ki? Oynamak için sunucu arayan birinin sabitlemeleri fark etmesi bile imkansız. Bence parayı veren düdüğü çalmalı diyorum. Konu sabitlemenin, bannerların bir yararı olmalı.

Genel bir sorun üzerine yazacağım "Her önüne gelene ( Satıcı veya Ekip flaması) veriliyor hiç bir inceleme yapılmadan. Bence öncelikle ürünleri mc-tr yetkililerinin incelemesi lazım her gün açılan kim olduğu belirsiz gruplar insanları dolandırıyor.Tabiki sözüm işini iyi yapan insanlara değil fakat bu forum üzerinde çok fazla olmaya başladı sanırım satış için izin almak 40-50 tl veya bir ekip flaması 200 civarı bu insanlar bu tarz şeyleri alıp 1 koyup 2-3 alıyor bir çok yeni forum üyesi bu insanlardan ürün alabiliyor.Bunun nedeni bana sorarsanız forumun yetkililerinin hattası sonuçta bu insanlar forumda onayla satıcı vb gibi görüldüğü için insanların inanması normal buna bir denetim getirilmesi lazım

MC-TR'deki satış sisteminin market.mc-tr.com(örnek) alan adına taşınmasını bu sayede forum ana sayfasının satıştan bağımsız olabileceğini ve forum yerine burada satış(ticaret) dönmesini kaç kez talep ettiğimi sayamadım bile...

Elmas bırakma yerine +1 emojisi eklenmeli. ( Ayrı olarak )

MC-TR'deki satış sisteminin market.mc-tr.com(örnek) alan adına taşınmasını bu sayede forum ana sayfasının satıştan bağımsız olabileceğini ve forum yerine burada satış(ticaret) dönmesini kaç kez talep ettiğimi sayamadım bile...
Hmmm... Eski yöneticiyken @Hai ve @Batuhan Yenidogan a aynı öneriyi verdim. Sadece gelen cevap yapalım oldu. Sonuç ne mi ? @Garp çok iyi bir yöne eğilim yaptı @GUZZPLE ile çok güzel bir noktaya ilerliyorlar. Bu foruma sadece ayakta tutan kişide gitti. Şimdi başkalarının sırtına daha fazla yük kaldı. Diğerleri umarım bu yoğunluğun altından kalkabilirler. Güveniyorum onlara.

reklamlardan ne kadar kazanıyorsunuz merak ettimde :D

Forum teması eskide kalmış gibi duruyor değiştirecek misiniz ?

Forumda torpil ne zaman son bulacak ?

Discord sunucumuzu paylaşmak için neden bi paket veriyoruz onun yerine para ödeyelim veya başka bir şey yapalım böyle bir şey düşündünüz mü ?

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl