Çözüldü Map tamamen dondu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HelloBaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.292
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam selam. bu sorun bilgisayar performansından kaynaklanıyor. eğer launcher üzerinden rami ayarlamadıysanız girip ayarlayın ve rami artırın. ayrıca eğer bilgisayarınız yeni nesil değilse, son sürüm oynamanızı tavsiye etmem. köylülerin 5 10 saniye sonra tepki vermeside bilgisayarınızdan kaynaklanıyor. sorun donanımsal.
Cevabınız için teşekkür ediyorum. İ3 9. nesil 3.6 ghz işlemcim var 8 gb ram ve nvidia gtx 1050 ti 4 gb ekran kartım var oyun ssd üzerinde yüklü. Bahsettıgım gıbı 1600 gundur aynı map üzerinde oynadım elbette kasma, donma vs gibi durumlar yapıyordu ama hani çok fazla değildi. Artık sadece oyuna girdikten sonra 5 sn kadar oynayabılıyorum 4-5 sn ıcınde köylüler tamamen donuyor. Yalnız kafamı karıştıran durum şu yeni dünya oluşturduğumda hiç sorun yasamadan devam ediyorum. Bedrock oynamaya basladım ama sanırım Java daha iyi geldi. Java ' nın eski sürümlerinde nasıl oynayabilirim ? Sistemim yetersiz mi ? Dönüş yaparsanız sevinirim iyi akşamlar..

Örnek bir video çekip atma şansınız varmıydı?
Hocam merhaba. 8 gb ram den 16 gb ram e gecis yaptim. Launcher uzerinden yeterli ram verdigim halde dunyaya giriş yaptigimda donma devam ediyor. Birkac gundur hata vermeye basladi. '' Sorununuz yeterli bellek verirseniz cozulecektir bunu farkettik" tarzinda bir yazi cikiyor. 12 gb kadar ram verdim yine ayni sorun devam ediyor. Cevrede 70 80 tane köylü 100 farkli hayvan vardi onlar yuzunden yetmiyor olabilir mi bellek ?

Öncelikle selamlar, oyunda gördüğünüz her şeyi entity olarak düşünebilirsin, eğer görüşünüzde (görüşünüzde olmasa bile bulunduğunuz chunk yüklendiğinde) çok fazla entity varsa bu donmaya sebep olabilir. Yaptığınız farm bir xp farmıysa çok fazla mob birikmiş ve bu sebepten ötürü o alana girdiğiniz anda oyun yanıt vermiyor durumuna düşebilir. Aynı şekilde eşya farmı yaptığınızda tek bir yerde aşırı miktarda eşya biriktiyse de aynı sonuç oluşacaktır.
Çözüm için dünyanızın yedeğini alın ve dünyanızı bir sunucuya atın, sunucu açıldıktan sonra çok fazla olabileceğini düşündüğünüz entityi(eşya ve mob olabilir) console aracılığıyla öldürün ve sunucuya giriş yapmaya çalışın. Eğer giriş yapabilirseniz sebebinin bu olduğunu varsayabilirsiniz.
Eğer yeni bir survival dünyasına başlamayı düşünüyorsan yine bilgisayarında bir sunucu açıp oynamak her zaman mantıklı olacaktır, bunun sebebi sunucular aracılığıyla rahatlıkla optimize yapabilir ve yedeklerini tutabilirsin. Eğer uçuk bir şey olursa sadece yedeğine geri döner rahatına bakarsın.
Bedrock denediğini gördüm, java versiyonu optimizasyon konusunda ne yazık ki çok da iyi sayılmaz bedrock edition o konuda çok daha başarılı, açıkçası bende javayı tercih ediyorum bedrock sürümüne istesemde ısınamadım bir türlü
Düzenleme: Modlar yükleyerek de performansını arttırabilirsin, sodium optifine lithium betterfps gibi farklı farklı modlar var bunun için, bazı modlar oyun içerisindeki AI larıda düzeltiyor aklımda bir isim yok ama kısa bir google aramasıyla bulabileceğini düşünüyorum, AI düzenlemeleri sayesinde mobların oluşturduğu fps sıkıntılarının önüne geçebilirsin

Son düzenleme:
Öncelikle selamlar, oyunda gördüğünüz her şeyi entity olarak düşünebilirsin, eğer görüşünüzde (görüşünüzde olmasa bile bulunduğunuz chunk yüklendiğinde) çok fazla entity varsa bu donmaya sebep olabilir. Yaptığınız farm bir xp farmıysa çok fazla mob birikmiş ve bu sebepten ötürü o alana girdiğiniz anda oyun yanıt vermiyor durumuna düşebilir. Aynı şekilde eşya farmı yaptığınızda tek bir yerde aşırı miktarda eşya biriktiyse de aynı sonuç oluşacaktır.
Çözüm için dünyanızın yedeğini alın ve dünyanızı bir sunucuya atın, sunucu açıldıktan sonra çok fazla olabileceğini düşündüğünüz entityi(eşya ve mob olabilir) console aracılığıyla öldürün ve sunucuya giriş yapmaya çalışın. Eğer giriş yapabilirseniz sebebinin bu olduğunu varsayabilirsiniz.
Eğer yeni bir survival dünyasına başlamayı düşünüyorsan yine bilgisayarında bir sunucu açıp oynamak her zaman mantıklı olacaktır, bunun sebebi sunucular aracılığıyla rahatlıkla optimize yapabilir ve yedeklerini tutabilirsin. Eğer uçuk bir şey olursa sadece yedeğine geri döner rahatına bakarsın.
Bedrock denediğini gördüm, java versiyonu optimizasyon konusunda ne yazık ki çok da iyi sayılmaz bedrock edition o konuda çok daha başarılı, açıkçası bende javayı tercih ediyorum bedrock sürümüne istesemde ısınamadım bir türlü
Düzenleme: Modlar yükleyerek de performansını arttırabilirsin, sodium optifine lithium betterfps gibi farklı farklı modlar var bunun için, bazı modlar oyun içerisindeki AI larıda düzeltiyor aklımda bir isim yok ama kısa bir google aramasıyla bulabileceğini düşünüyorum, AI düzenlemeleri sayesinde mobların oluşturduğu fps sıkıntılarının önüne geçebilirsin
İlginiz, cevabiniz ve ayirdiginiz vakit icin cok tesekkur ederim. Hepsi iç içe vaziyette cok farkli farmlar ve moblar vardi. Sanirim sorunum bu. Sunucu acmak konusunu arastiracagim. Ücret vs. gibi durumlari nasil acaba ? Tavsiye edebileceginiz bir yer var mi ?

İlginiz, cevabiniz ve ayirdiginiz vakit icin cok tesekkur ederim. Hepsi iç içe vaziyette cok farkli farmlar ve moblar vardi. Sanirim sorunum bu. Sunucu acmak konusunu arastiracagim. Ücret vs. gibi durumlari nasil acaba ? Tavsiye edebileceginiz bir yer var mi ?
Merhaba hocam, kendi makineniz üzerinden de sunucu açabilirsiniz. Eğer sisteminizin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız size yardımcı olabilirim. Bana discord adresim üzerinden veya MC-TR'de özel mesaj atarak ulaşabilirsiniz.

Fakat illa bir vds üzerinden yapmak istiyorsanız hosting olarak Keyubu'yu önerebilirim.

şöyle ki eğer kendi cihazınıza sunucu kurarsanız herhangi bir ücret gerekmez serverı localhost olarak açıp aynı sunucu kullanır gibi yararlanabilirsin, eğer sunucu kiralamak istersen pek çok hosting firması mevcut, örnek verecek olursam, serverkurma, hostifox, keyubu, batihost, nitrado, rabisu gibi şirketler var, ancak kişisel olarak oynamanız için local olarak kendi cihazınıza server kurmanızı öneririm
Yapımı için bir mctr rehberi bulunuyor TIKLA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl