Merhabalar efenim, bende anılarımı şuralara bir yere sıkıştırayım.
- Yıl 2013 Türkiye’nin ilk Hub Sunucu Projelerinden (HeliosOnline. Zapto.org) -
12 Nisan 2013, o dönemlerde en çok oynadığım ve en ünlü sunuculardan bir tanesi axitrydi, her gün saatlerimi harcar tırnaklarımla yukarılara çıkmayan çalışırdım, suncu o kadar zordu ki altın demir için klan savaşları skype de eklemeli sövüşmeli ortamlar dönerdi. Ben fazla bulaşmazdım sadece kendi gelişimime odaklanırdım. Haftalar aylar geçti ve benim aklımda “Acaba bir sunucu açsam gelip oynarlar mı, nasıl bir sunucu açabilirim, nasıl açarım?” gibi temel sorular belirmeye başladı. Youtubeda sunucu açmakla ilgili çok az konu var, forumlarda çok az ve yarım yamalak anlatılmış ki çoğu hamachi sunucu açma rehberidi. Sonra forumlarda dolaşıyorum bir konu denk geldi, yeni bir sunucu için yetkili topluyorlarmış. Neyse ben başvuru yaptım kendimi, nasıl yenilikler yapılabileceğini vs anlattım ve beğenildim. Ahmet abi yani sunucunun sahibi beni skype ekledi görüştük konuştuk anlaştık. Sunucuda mimar olarak çalışacaktım ve fikir verecektim. Sunucunun plugineri ki benim ilk sunucuyu açmamda yardımcı olan Zorbey(TheLegend) ile HeliosOnline’ı yaratırken tanıştık. Sunucuda Faction ve Hungergames vardı, o zamanlar çok popülerdi LeHamam vardı video çekerdi özenirdik. Gel zaman git zaman sunucu açıldı;
60/60 çektiğini hatırlıyorum, Ahmet abinin askerlik mevzularından dolayı sunucunun ömrü maalesef kısa sürdü.
- Yıl 2013 İlk Sunucum MegaCraft -
21 Mayıs 2013, Faction her zaman hoşuma giden bir tür olmuştur, o dönemde açılan faction sunucuları hiç beğenmezdim ve daha iyisini yapabileceğimi düşünürdüm. O zamanın en zor işlemlerinden biri olan Portlu sunucumu açmayı başardım ve hosting firması sahibi gibi hissettim. Zorbey pluginlerde yardımcı oldu bende biraz düzenledim, haritalarını hazırladım ve bir an önce forumda yayınladım. Yaptığım en büyük yanlış arkadaşlarıma VIP lik vermem olmuştu tüm sunucuya kendi arsalarında elmas eventi yapıyorlardı, ona rağmen toplamda ay sonu telefonumda 200TL lik kontörü görmüştüm. Sonra portlu olduğu için tabii sunucuyu sürekli kapatıp açıyordum, bu iş canımı sıkmaya başladı ve bende kapattım.
Diğer Sunucu Projelerim;
-Let’s Craft 2013’ ün sonu
-VictoryMC 2014’ ün başları (Bu dönemlerde NoMercyMC’de görev aldım)
-MarvelCraft 24 Haziran 2014 (Süper kahraman temalı, özel büyülü pvp)
-MineZ x2 20 Eylül 2014
-Goliathus Online 8 Ocak 2015
-Traveler Online 27 Haziran 2017
-Oblivion Online 1 Eylül 2018
-Craftarius 30 Ekim 2018 ve son proje