Hep aynı sunucular

Deleted User 267111

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
6
Tr de hypixel tarzı bir sunucu açılsa oyuncusu olur mu? Veya daha farklı sistemler olsa sonoyuncu ve craftrise'a alternatif bir sunucu olsa nasıl olurdu veya Türk oyuncu ne istiyor gerçekten ne olmasını istiyor? Ne farklı yapılsın istiyor? Türk oyuncusunu ne tekrardan heyecanlandırır

Tr de hypixel tarzı bir sunucu açılsa oyuncusu olur mu? Veya daha farklı sistemler olsa sonoyuncu ve craftrise'a alternatif bir sunucu olsa nasıl olurdu veya Türk oyuncu ne istiyor gerçekten ne olmasını istiyor? Ne farklı yapılsın istiyor? Türk oyuncusunu ne tekrardan heyecanlandırır
MC-TR'de yeni bir tycoon sunucusu açılmış bakabilirsin.

O halde sen aç dostum

Hayır kurduğun cümleyi yanlış anlamışım ama tyt sınavına girip 300 puan'la polis olmuş birisine bunu söylemen yanlış birşey. :)

Hayır kurduğun cümleyi yanlış anlamışım ama tyt sınavına girip 300 puan'la polis olmuş birisine bunu söylemen yanlış birşey. :)
Bro sen 14 yaşında değilmiydin ya
Açılacak olsa destekleriz ayıpsınız

Türk oyuncusu uğraşmadan pvp atıp yatmak istiyor o yüzden zor.

Bu konuda bir çok kişi bana hak verecektir, Türkiye piyasasında belli başlı oyun modları haricinde diğer oyun modlarının tutması gerçekten çok zor ve maliyet açısından sunucu sahiplerini bir hayli yormakta.

Craftrise veya sonoyuncu gibi bir sunucu yapmak şu devirde gerçekten zor, aynı anda birsürü oyun modunun yönetimi, devamlı güncellemeler, altyapı sorunları, güvenlik hizmetleri, veri akışı... bunları sorunsuz sağlamak gerçekten her yiğidin harcı değil.

Tabi bu sorunların yanı sıra barındırma masrafları, reklamlar ve Minecraft Türkiye kitlesinin bu sunucuya olan tutumlarıda sunucunun geleceğini belirleyecek bir unsurdur. Ülkemizde olan yüksek enflasyon ve yüksek maliyetler yüzünden bugün bir çok sunucu açılışından kısa bir süre sonra kapanıyor. Elbette böyle bir sunucu açmak için bazı şeylerden fedakarlık göstermek gerekir ancak genel olarak sunucuların en büyük sıkıntısı mali açıda yaşanılan zorluklar.

Oyuncu bakımında ise ülkemizdeki kesimin sevdiği sunucu tarzı, yapısı uzun süredir değişmemekte. Belkide bütün sunucuların sistemleri dahil konfigürasyon dosyalarına kadar aynı olmasının sebebi oyuncuların buna alışmış olmasıdır. Bundan dolayı oyuncuların farklı bir tarzda sunucu arayacağını ben düşünmüyorum.

Gönül ister ki ülkemizde globalde duyabileceğimiz sunucu sayısı Craftrise ve Sonoyuncu'dan fazlası olsun. Ancak bu projeler bir anda olacak şeyler değildir, ciddi bir ekip, disiplinli çalışma, sürekli ilgilenme ve modernizeyi takip etmek gerektirir. En önemlisi de mali açıdan sorunlarla çözüm yaratmayı ilgilendiriyor.

Anlatsakta boșa be artık herkes bilmesede biliyor olmalı kafası basan her insan anlar p2w çer çöp hazır paket sunucular kazanıyor hep bu piyasaya yıllarımı verdim hâlada veriyorum ama yok yani çok güzel projeler var oynuyorum yok böyle bir șey ama sonuç hep hüsran bi 1 2 ay olmadan hepsi kapanıp gidiyor yani Sunucunun değerini bilmiyorlar Yolun Sonu hep aynı yerde kesișiyor herkes oynamak desteklemek eğlenmek ister ama iște Klastik Türk kitlesi anlatsanda boș

K
Anlatsakta boșa be artık herkes bilmesede biliyor olmalı kafası basan her insan anlar p2w çer çöp hazır paket sunucular kazanıyor hep bu piyasaya yıllarımı verdim hâlada veriyorum ama yok yani çok güzel projeler var oynuyorum yok böyle bir șey ama sonuç hep hüsran bi 1 2 ay olmadan hepsi kapanıp gidiyor yani Sunucunun değerini bilmiyorlar Yolun Sonu hep aynı yerde kesișiyor herkes oynamak desteklemek eğlenmek ister ama iște Klastik Türk kitlesi anlatsanda boș
Sizlere katılıyorum, bu piyasa yavaş yavaş sönüyor.

K

Sizlere katılıyorum, bu piyasa yavaş yavaş sönüyor.
10/10 Yabancı dil biliceksin ne varsa yabancılarda istemesekte zorlansakta heves olmasa da yapıyorsa en babasını onlar yapıyordur eminim Türklerden geçti artık o ișler ha oluyor mu tabi ki oluyorda onunda sonu belli nasıl olsa farklılık sevmiyor bu adamlar oynadıkları oyundan ne anlıyorlar bende bilmiyorum

Öncelikle Türk sunucu piyasasının dinamikleri farklı bunu bilerek böyle bir işe girişmek gerekiyor. Burada yeni ve kitlesi olmayan bir sunucuysanız klasik tarzda bir sunucu açıp ilerlemek ve sonradan daha modern daha özgün bir sunucu yapısına dönmeniz dışında CraftRise ve SonOyuncu gibi sunucularla rekabet etmenizin pek bir yolu yok.

Bu arada şuna bir açıklık getirmek istiyorum burada karşılaştırdığım CraftRise ve SonOyuncu en iyi zamanlarından bahsediyorum yoksa şu anda oyuncu aktifliği ve toplam oyuncu kitlesi olarak bu iki sununun tahtının en fazla sallandığı ve geçilebilir olduğu dönemdeyiz bu sebepten ötürü bu sunucuların "prime dönemi" yani 15-30k arası aktiflik gördüğü zamanı dikkate alın.

Ana konuya dönmek gerekirse yukarıda dediğim gibi özgün bir sunucu kurmak istiyorsanız öncelikle sisteme ayak uydurmanız gerekmektedir bunun sebebi Türk oyunucu kitlesinin yeniliğe kapalı/ön yargılı olmasıdır. Bunu kırmak için aşamalı olarak modernleşmek gerekiyor. Gelin aşama aşama bunu size anlatayım.

1.) Sunucuyu açın ve kitle kazanın:
Sağlam ve diğer sunucular arasında pek sırıtmayacak bir paket ile sunucunuzu açın ve sunucu devamlılığı için sunucuyu reklamlayın. Paketin temasını ortalama ve oyuncuların alışık olduğu bir düzende tutun, Sunucunun p2w oranını abartmayın ama parada kazananın yani :D bunun oranını iyi ayarlayın. Size tavsiyem SkyBlock ile başlamanız olacaktır sebebi ise diğer oyun modlarına göre daha az efor gerektirmesi ve daha stabil olmasıdır.

2.) Reklamlama:
Doğru reklamlama yapın, Tüm paranızı bi anda döküp ani oyuncu artışlarından daha çok zamana yayıp doğru ve oyuncu getirecek yerlere reklam verirseniz sunucunun geleceğini sağlamlaştırmış olursunuz.

3.) Kazanç:
Para kazancınızı doğru harcayın, sunucu ödemeleri haricinde kazandığınız parayı reklama yatırmak en doğrusu olacaktır.

4.) Yeni Oyun Modları:
Sunucunuz belirli bir aktifliği geçiyse ve para kazancınız da yeterli düzeydeyse yeni oyun modlarına geçmenizin zamanı gelmiştir demektir. Açtığınız her bir oyun modu belili bir aktifliğin üzerine çıktığında yeni oyun modu açmanızı öneririm önenk vermek gerekirse: A Oyun Modu 400 Stabil 300 Aktiflik görüyor --> B Oyun Modunu açın ve bunu tekrarlayın.

5.) Oyuncu Sayısı ve Yenilikler:
Tüm oyun modlarınız belirli bir aktifliğe ulaştıktan ve kitleniz yavaştan oturmaya başlayınca bu oyun modlarını yenilemeye ve daha özgün sistemlere geçiş yapabilirsiniz. Bu aşamada çoğu sunucu sahibi sunucuyu olduğu gibi bırakmayı tercih ediyor. Onlardan birisi olmak istiyorsanız buraya kadar okumanız bile yanlış.

Neyse bu aşamada yenilikler ile daha özgün bir sunucuya sebebi oyunculara direkt al bu yenilikçi özelliklere sahip özgün ve cafcaflı bir sunucumuz diye sunarsan oyuncu kitlesinin çoğu yeniliğe zor gelecektir bu yüzden yeniliği azar azar sunmak gerekiyor.

Bunu kaynayan kurbağa deneyine benzetebilirsin.

6.) Yeni oyunlar ve mini oyunlar:
Bu aşamadan sonra açıcağın yeni oyun modlarını ve mini oyun modlarını önceki aşamaların hızlandırımış hali gibi geçmen gerekiyor. Sallıyorum X Oyun modunu bililen ve tanına bir şekilde açıp reklam ve diğer etkenlerle oyuncu kitlesini bu oyuna yönlendirip sonradan zamanla az az güncelleyip bu oyun modunu özgün bir hale sunmalısın.

7.) Artık bir büyük sunucuya sahipsin:
Bu aşamadan sonra artık boş vanilla sunucusu açsan bile burada ne oluyo ne bitiyo dire girip merak edecek insanlar olacak ve buradan sonra gerçekten özgün ve benzersiz oyun modlarını oyunculara sunabilirsin ama yine de aşamalı olarak ilerlemenin en doğrusu olacağını düşünüyorum.

Bu dediğim şeyi Hypixel bile yapıyor :D mesela Mineplex/GommeHD/HiveMC gibi sunucularda olan BedWars oyun modunu alıp belirli bir oyuncuya ulaşana kadar ufak ufak değiştirdiler ve oyunun kitlesi büyüyünce neredeyse tamamiyle yenilediler ve sonuç olarak bakılırsa herkes BedWars oyun modunun sahibinin veya ilk yapan sunucunun Hypixel olduğunu düşünüyor.

Bak bu tür işlerde ne sunuduğundan çok nasıl sunduğun önemli ve bunu iyi yaparsan Hypixeli bile geride bırakabilirsin.

Anlatımım çok iyi olmasa da ne anlatmak istediğim şeyi iyi kötü anladığınızı düşünüyorum, iyi forumlar.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl