Gelişmeyecek 1 2 aya kapanacak sunucular neden fazla oyuncu toplar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lapetos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.717
Hergün 300 Event ve 200 V I O dağıtarak.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

•V I P

Böyle sunucular tutar :D

Sunucu Kurucusu: Reklam yapın Reklamcı kelleri

Reklamcılar: ehehe taam api yapalım bize vip vereceeeeeen mi ?

Sunucu Kurucusu: Ehehe tabiki yavrularım.

Reklamcılar: Abi 1500 kişi oldu sunucu vercenmi vipi ?

Sonuç : Reklamcı her serverden banned! ve sunucu 1501 kişi.

En dandik sunucuyu da açsan en iyi sunucuyu da açsan. Bir kaç youtubera (50k,70k 100k fln abonesi olan) reklam verdirip o youtuberlara 1-2 canlı yayın yaptırırsan server direk 2-3 ay boyunca +150 online oluyor. Bunu 1-2 ay kapacak sunucu sahipleri iyi biliyor ve servere yatırım yapmaktan çok reklamlara yapıyor.

Arkadaşlar o kadar kaliteli işler yapıyorsunuz ama oyuncular bize inat mı gidiyor bilmem ama hepsi 2 aya kapanıcak sunuculara gidiyorlar emekleri gidiyor o kadar kalitesiz konu tasarımlarıyla kendi başlarına iş çıkaranların sunucusu +25 doluyor kaliteli iş yapanlar sunucusunda günlük 10u zor görüyor bunun sebebi nedir? birde oyunculardan duymak isterim.
ben bu işe yazın başladım ama günlük +40 üzeri oyuncu çekiyordum o kadar kötü plugin paketi o kadar kötü konu tasarımım vardı şimdi 4.5 ay geçti hala devam ediyorum yavaş yavaş kötüden iyiye doğru ilerledim oyuncuların sunucuda kalması için sürekli ilgileniyorum sorunlarınızı çözüyorum sorularına cevap veriyorum herkes benle arkadaş gibi davranıyor konuşuyor o yüzden sunucumda fazla oyuncu çekiyorum şuanda bile okul çıkışında +40 üzeri oyuncu aliyorum tek önerim "Oyuncularınla İlgilen".

Sunucu her nekadar kaliteli olursa olsun, reklam olmassa bir işe yaramıyor.
Ayrıca, günümüzdeki -7 grubunun ahlak dışı hareketleri MC'den soğutmaya yetiyor insanları.
İyi forumlar dostlar!

1,2 Aylık sunuculara kızmayın, onların amacı zaten bu Amerikada satılan disposable(kullan-at) telefonlar gibi. yapacak daha iyi bir işi olmayanlar için açılıyorlar o sunucularda Vip alanlarda suç. vip alanlar uzun süreli olacağını düşündükleri için alıyorlar halbuki sunucu sahipleri sunucu sürecini hızlandırıyorlar ve girişte Spawner,edit eşya gibi hediyelerle karşılıyorlar sunucuda 1 ay sonra işin kalmıyor ve çıkıyorsun emeklerinin silinmesi pek kişiyi üzmüyor vip alan zekiler hariç.

1,2 Aylık sunuculara kızmayın, onların amacı zaten bu Amerikada satılan disposable(kullan-at) telefonlar gibi. yapacak daha iyi bir işi olmayanlar için açılıyorlar o sunucularda Vip alanlarda suç. vip alanlar uzun süreli olacağını düşündükleri için alıyorlar halbuki sunucu sahipleri sunucu sürecini hızlandırıyorlar ve girişte Spawner,edit eşya gibi hediyelerle karşılıyorlar sunucuda 1 ay sonra işin kalmıyor ve çıkıyorsun emeklerinin silinmesi pek kişiyi üzmüyor vip alan zekiler hariç.
Bizde açmıştık rabisu sağolsun para hesabtaydı almadı parayı kapattı sunucuyu.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Kullanıyor İsen Onların Kendi Plugin Paketini Değiştirmelisin. Fakat Bazı Oyuncular Bu Plugin Paketinin Oyuncusu Adeta. Bu Yüzden Kaliteli Bir Plugin Paketi Kullanırsan Adamlar Beğenir Ve VIP Alırlar. Ben Kesinlikle
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
'un Kendi Plugin Paketini Kullanmam. Forumda 100'den Fazla Plugin Paketi Bulunmakta Kaliteli Ve Güvenirler. Sİzin Sorunuzun Cevapı Aşağıda Bulunmakta
Eğer
Kullanıyorsalar Bazıları Bu Plugin Paketlerini Seviyor Yada Bugunu Biliyorlar O Yüzden Fazla Oyuncu Topluyor Olabilir.

RivenCraft nedir, nasıl ortaya çıktı? Sahibi yada sahipleri kimdir sorusunu bu konuda cevaplama ihtiyacı duydum.

Biraz uzundur sonuna kadar okuyanları tebrik ediyor D404 scriptini hediye ediyorum :)

Yıl 2015 hava sıcak haziran ayının son günleri. Evde sırtımdan aşağı çatala doğru ter akıyor. Her neyse. Yine girdim o zamanın büyük sunucularından olan FetihCraft'a oynuyorum. Saati fark etmemişim gecenin 4ü olmuş sıkıntıdan lapiste huzuniyi açıp kazmaya başlamışım. Nuke mi ne vardı böyle çevreyi baya kazan onu deniyorum. Chat desen sinek uçuyor. Neyse sonra ben başıboş gezinirken sol altta bir yazı belirdi, IP adresi geldi iHuahwi adında biri reklam yapıyor. Neyse zaten gecenin 4'ü sunucuda 10 kişi var 8'i afk biri ben diğeri reklamcı çocuk. SS aldıydım hatta sabah banlattırırım diye. Her neyse dedim şunun sunucuya bir gideyim muhabbet ederiz. Gittim sunucusuna bozuk plugin paketiyle birlikte alıntı mapları vardı. Az bilinen maplardı ama benim kadar çok map araştıran kişilerin rahatlıkla alıntı olduğunu görebilecek. Belirttim buna hataları. Zaten sunucuya girer girmez chatta pluginlerin errorları doldurmuştu chati. Neyse ben takıldım biraz sunucuda bu çocukla sabah 6 ya kadar sohbet ettik. Tekmiş sadece finansal desteği ve oyuncu çevresi varmış. O oyuncu çevresi de zaten böyle bozuk bir sunucuda durmamış tabi. Sohbeti bitirdik işte 6 gibi yattım uyudum. Öğlen 1 gibi uyandım kalktım kahvaltı falan derken oturdum saat 2 de tekrardan bilgisayara. Dün gece yatmadan skypesini almıştım Ruhat'ın. Aradım öğlen yine akşama kadar muhabbet ettik falan. Hatta ben FetihCraft'a davet ettim Skyblock'ta kendi adama ekledim beraber oynadık baya samimi bir şekilde. Sonra dedim şu sunucuya bir bakalım ne yapabiliriz. (Sanki çok biliyom ya.) Çıt pıt bir şeyler yaptım sonra dedim bu böyle olmaz bir pluginer bulmamız lazım. Gittim FetihCraft'a yazdım chate pluginden anlayan var mı. Kimsenin umrumda değil herkes kendi arasında muhabbet ediyor biri diyor benim adam daha iyi öteki diyor benim 10 tane iron golem spawnerım var. ben 3-4 defa daha attıktan sonra HakanCakal35 nickli arkadaş dedi ben biliyorum. Aldık bunu skype başladık muhabbete. Ruhat Hakan Ben başladık FetihCraft'ta oynamaya. O günü öyle bitirdikten sonra öteki gün Hakan'a sunucudan bahsettik ve böyle böyle plugin sorunları var diye ilettik. Sorun dediğim şeyde lav akmaması su akmaması gibi şeyler he. Basit şeyler yani 2 dakikanızı almayacak şeyler. Tabi biz Ruhat'la plugini bırakın config.yml nedir onu bile bilmiyoruz. Ben Ruhat ile baya samimi olmuştum fakat Ruhat panel şifresini Hakan'a vermeye çekiniyordu, tanımıyoruz diyordu. Bende daha 2 günlük tanıdığım adama kefil oldum zaten ne kaybedecektik ki? Verdim ben Hakan'a paneli Ruhat halen tedirgin. Konuşuyoruz Skype'da o zamanlar daha Discord popüler değil işte. Neyse girdik abi muhabbete oyuna derken bir yandan ben harıl harıl buildleri warpları düzenliyorum marketi yapıyorum diğer yandan Hakan desen benim söylediğim hatalarla ilgileniyor. Hem sunucuyu yaptık hemde RadanatCraft'ta takıldık. HOP! Abicim bi dur ya?! RadanatCraft'ta nereden çıktı dediğinizi duyar gibiyim. Hemen açıklıyayım. RadanatCraft aslında bizim FetihCraft fakat biz ona neden RadanatCraft dediğimizi şöyle açıklayayım. Ben tabi buildlerle oynarken WorlEdit komutlarını falan öğrendim girdim FetihCraft'ın Creative'ine boş boş şeyler yapıyorum yıkıyorum falan. O sırada benim yokluğumu fark edince bizimkiler nerdesin sen dedi ben dedim Fetih'teyim. Girdiler işte başladık bir bir şeyler inşa etmeye falan. Neyse Hakan tabi biraz daha bilgili. Abi bu gitti plotme'de en alta indi orayı işaretledi //wand ile. gitti bide en üstü işaretledi öteki ucunu yazdı komutu ("//set 8"). Tabi biz bir şey bilmiyoruz Hakan oradan bize diyor ki bir şey deneyeceğim olursa sunucu çökecek falan bizde Yav He He modunda Ruhat'la yaptığımız maple uğraşıyoruz. Neyse abi Hakan yaptım dedi bizde hala build yapıyoruz falan bir baktım plotme alanı dışını falan kırabiliyorum. Sonra aradan 2 saniye geçmedi sunucu çöktü. Abartmıyorum sunucunun kendine gelmesi 15 dakika hatta daha bile uzun sürmüş olabilir. Her neyse o sırada Hakan baya gülüyo falan bizde sorduk nasıl yaptın bize de öğret falan derken sunucu açıldı. Girdik sunucuya bir baktık Radanat (sunucu sahibi) Creative de. Biz sessizce plotme gittik. Hakan ın plotme bomboştu (sunucu geri sarmış belli) Hakan'ın öğrettiği gibi yaptık 3 den geriye saydık tahmin edin ne oldu? Bu sefer hem creative çökmüştü hemde Lobi. Neyse aradan 10 dakika geçti sunucu açıldı. Girdik bir baktık Creative sizlere ömür. Abartmıyorum tüm gün creative kapalıydı. Sonraki gün sunucu açıldı girdik yine aynısını yaptık. Tabi bu sırada biz sık sık Radanat ile karşı karşıya geldik. Hatta ben sordum taşına neden kapanıyor falan diye. Verdiği tek cevap: Yapanları tespit ettik ve banlandılar. (ALOO HOCAM SANA SORUYU SORAN KİŞİ BUNU YAPANLARDAN BİRİ) Zaten o an skypedeyiz hatta kendi konuşmamızın rekorunu falan kırmışız 14 saati geçmiş konuşma. O an biz kahkahalara boğuluyoruz çünkü üçümüzde yine creative girmiştik. İşin kötü tarafı bu sefer set komutunu limitlemiş 200 yapmıştı. Bu bize yine yetti. Girdik 3 kişi yine çökerttik ama bu sefer 5 dakika falan sürdü tekrar açılması. Açılınca bi whitelist yedik biz. Whitelist kalktı 100 e limitlemiş. Neyse biz döndük sunucuya başladık son dokunuşları atmaya. Ruhat zaten oyuncu çevresine sahip. Açılışa yakın skype üzerinden oto mesajlar atıyor dönende 5 6 kişiyi geçmiyordu. Neyse gel zaman git zaman o bugu düzelt bu bugu fark etmeden yarat derken biz sunucuyu açtık. Forumlarda reklam yapıyoruz skypeden bildirimler havada uçuşuyor. Sonuç mu? Sunucuya giren balon gibi saldırılar deniyor. Çok net hatırlıyorum sunucunun ilk günü akşam toplasan 10 kişiydik. Öteki gün öğlen uyanmışım ilk iş bilgisayarı açıp sunucuya girmek diyorum event yapayım elimdeki oyuncuyu kaybetmeyeyim. Ulan birde ne göreyim sunucu 30 kişi skypede millet destek bekliyor. Aradım hemen Hakan ı dedim kanka sunucu 30 kişi olmuş *** çabuk gel (heyecan tavan). Aradan bir hafta geçti sunucu 50/50 dolu hiç beklemediğimiz bir şekilde sunucu tutmuştu ki biz tutmaz diye çokta üstünde durmamıştık. Ağustos ayındayız harıl harıl sunucuyu toparlamaya çalışıyoruz her gün onlarca bug kapatıyor hatalarla uğraşıyor bir yandan da oyuncu isteklerini yerine getiriyoruz. Vessalam ağustos ayı biter bizim okul başlar. Zaten okulun başlamasıyla bizim 100 kişilik sunucunun hiti ortalama 30'a düştü. Halbu ki ağustos ayı boyunca slot yükseltin diye sürekli spam alıyorduk. Eylül ayının ilk 15 günü bizde çok ilgilenemedik oyuncularda aynı öyle. Sunucuda en son 10 oyuncu kaldı eylül ayının sonu. Panele gelen tüm bağışlar sunucu slotuna ve süresine gitmiş ve eylül ayında hiç VIP almadığımız için bu projenin sonu görünmüştü. Ortalıkta ne Hakan nede Ruhat vardı ikiside okulla meşgul. Eylül ayı Hakan'ın olmaması nedeniyle plugin hatalarının artmasına ve oyuncunun canını sıkmaya başlamıştı. Zaten eylülün son günlerinde sunucunun bitmesine yakın sunucuya girip o 10 oyuncuya aynen şunları yazdım: Biz bu sunucuyu açarken bu kadar ilgi duyulacağını beklemiyorduk. Bu sebepten ötürü sunucuyu kurarken üstünde çok durmadık. Bu yoğun ilginiz için teşekkür ederiz. 2016 Haziran ayında tekrardan bu sunucuyu açacağız ve bu sefer daha iyi olacak.

Gel zaman git zaman 2016 Mayıs ayındayız ben başladım sunucuyu düzenlemeye. Gittim pluginleri yeniledim Hakan dan az biraz öğrendiğim bilgiyle pluginleri düzenledim buildlerle uğraştım falan derken vakit geldi girdim foruma açtım konuyu. Konu genellikle kötü yorumlar almıştı hem plugin paketine hemde buildlere. Bir şeylerin yanlış gittiğini fark etmiştim. Harçlıklardan biriktirdiğim 3-5 lira ile gidip açtım sunucuyu. Yetersiz reklam ve kötü yorumlar nedeni ile sunucu 1 ay bomboş durdu ve kapandı. Halbu ki Ruhat'ın Skype'den millete spam atıyorum. O yaz üstünde çok çalıştım ve Ağustos'ta tekrar açtım. Bu sefer yorumlar iyi olsa da hit 15i zorluyordu. Hayli ile kimse de VIP gibi şeyler almadığından eylül ayında oda kapandı. Ne Hakan nede Ruhat üstünde çok durmuyordu. Hakan ile halen iletişim kursam da "Kanka bitti artık bir kereydi o birdaha olmaz" demişti. Pes etmedim üstüne 6 kez daha sunucu açtım ve her açışımda hatalarımı gördüm. En son sunucu açtığımda 2 ay boyunca Berk'i beklemiştim çünkü o zamanlar başka düzgün çalışan web scripti yok. 150 ₺ ödedim kurdu ve ortalıktan kayboldu. 1 hafta sonra sunucu açılacak ben IP adresi değiştirmişim ama ayar.php'nin kodlarını encode etmesi yüzünden ne IP düzeltebildim nede siteyi açabildim. Açtım sunucuyu gene 20 25 kişi giriyordu iyi gidiyordu ama ben çalışıyordum sunucuya giremiyordum. Website 2 ay boyunca kurulmadığı için millet ne Destek alabildi nede VIP. Zaten desteği ben her gece yarısı yanıtlayacaktım VIP ise otomatik alınacaktı. Derken ne website kuruldu nede benim binlerce mesajım berkin yanıt vermesini sağladı. Sunucu 2. ayının sonunda yine kapandı ilgisizlik nedeniyle. Aslında ilgilenmemek değil sonuçta site kurulsa destek taleplerine her akşam bakacaktım. Aradan 2 ay geçti (yani ben ödemeyi yaptıktan 4 ay sonra) Berk mesaj attı kurulum için ayrıca ücret istedi. Bende dedim ki sen benimle dalga mı geçiyorsun, 4 ay sonra gelip para istiyorsun. (Anlaşılan parası bitmişti) Her neyse son sunucumda bu sebepten kapanınca ben pes eder miyim hayır. Gittim PHP öğrendim yaptım kendime bir minecraft sunucu scripti hani şuan beğenmediğiniz D404 tasarımı var ya metarial olan. İşte o tasarımı ilk seferinde sadece Bootstrap 4 kullanarak yaptım. Daha sonra başka bir tasarım aracı kullanarak şuanki haline getirdim. İnanın bana sizin görmediğiniz tarafta o D404 scriptinin bile hikayesi bir başka.

Her neyse öğrendim PHP başladım siteyi yapmaya. Yaptım güzelde oldu. Sonra tam sunucu açacaktım bilin bakalım ne eksik? Para. Para olmadan nefes alamıyoruz artık hayatta biliyorsunuz. 200 ₺ sunucuya para ayırdım açtım bilin bu sefer ne eksik? Reklam. Forumda konu açsam da yeterli olmadı sunucu yine o ayın sonunda kapandı. Durum şudur ki: Hatalarımı her defasında gördüm bir sonraki sefere düzelttim. Fakat her seferinde farklı bir sorunla karşılaştım. Bakalım 2019 Haziran ayında neler yaşanacak. Şuanda D404 tasarımının V2 sürümünü kendi sunucumunda kullanmaya başlayacağım ilk. Bu arada D404 neden ücretsiz sorusunu sanırım yukarıda cevaplamış oldum. Sözüm olsun her sorununuza en kısa sürede ücretsiz olarak destek vermeye çalışacağım. Sorununuza D404 scriptinde 48 saat içerisinde çözmeye çalışacağım çözemezsem bile ne kadar süreceğini sebebini mutlaka açıklayacağım.

Şimdi sırada D404 scriptini hediye etmem konusuna. Şaka yaptım zaten ücretsiz!

Gerçi burada başka bir konudan bahsetmek konuyu baltalamak mı oluyor sanırım evet. Boş verin siz asıl konuya odaklanın bırakın 1-2 aylık sunucu olmayı düşünmeyi. Biz açılışı yaptığımızda maksimum 15 kişi olur dediğimiz sunucuyu nasıl 1-2 ay ayakta tutup 50+ hite ulaştık onu anlattım. Asıl amacımız asla diğer sunucuları baltalamak yada ne bileyim o sunucular kadar iyi olmaya çalışmak. Sadece arkadaşlarımız arasında takılırız diye açmıştık. Şimdi ne mi yapmaya çalışıyorum. O sunucuyu bırakın 1-2 aylık 10-12 yıllık dev bir projeye dönüştürmeyi hedefliyorum.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl