Çakma Lisanslar :)) !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SYN_T3SL4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.358
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ekli dosyayı görüntüle 105468
Sınıf 42'de ki bu kısım başkalarına ait bir tasarımın düzenlenmesi değil, yeniden yapılmasıdır. yoksa herkes diğerinin dosyasını düzenleyip marka tescili alsın ve hak talep etsin ve biliyor musunuz üstte ki paintle yapılan çizim gayet iyi anlatmış oraya bakarak litespeed meselesini anlayabilirsiniz orada ki düzenlemeler bir not defteri gibi true ve false'lardan kırmızı ve beyazlardan oluşmuyor.

Düzenlenmiş ampul satılabilir üstüne marka yapıştırılabilirsiniz ama kırmızı ampulü ben icat ettim sende icat edemezssin diyemezssiniz çünkü icat kırmızı olması değil ampul olmasında saklıdır onu kırmızı yapmanız size ait yapmıyor öyle olsaydı her renk ampul için farklı patentler olurdu.

Marka Tescilinde olsa bir ürün üzerinde yapılan değiştirmeler şekil-renk gibi Sanat sayılmıyor. büyük değişiklikler yapılması gerekiyor. yoksa Edison'a gidip bu ampülü ben kırmızı yaptım "heeey edison edison neden benim kırmızı yaptığım ampul'ü sende kırmızı yaptın?" dersiniz. böyle bir hakkın yok Marka Tescili diye Patent sahibine bağrırsınız.

Aynı şekilde olan 100 ampul satılıyor, aynı tipte 100 bisiklet, aynı şekilde 100 masa, aynı şekilde 100 halı. Yani o kadar mantıksız para peşine düşmüş insanlar var ki yanlış bilg verip eksik anlatan insanlarsınız marka tescili ile telifli ürünleri kendi hakkınız gibi lanse ediyorsunuz. Daha fazla etrafa saçmalıklar saçmadan önce gidip bir marka tescili almış arkadaşınız dan polis ve avukatların konfigrasyon hakkında dediklerini bir de siz dinleyin.

Ek olarak hak talep edilmesi için yapılması gerekeni paint ile anlatmıştım. Sizler yazıya rengine ve konumuna benim yapamazsınız diyorsunuz. Bunu "sanat" sanıp fikir mülkiyet diyorsunuz :) oysa fikir mülkiyeti baya yanlış anlamışssınız;
Ekli dosyayı görüntüle 105469
siz düzenliyorsunuz bir eseri yapmıyorsunuz. eğer eklenti komple size ait olsaydı ve fikride sizin olsaydı o zaman haklı olurdunuz.

Daha detaylı bu konuları konuşmak isterseniz sizinle İstanbul da buluşup bir ofis de bu konuyu görüşelim derim. hatta buyrun şimdi discord üzerinden iletişime geçin seviyeli olarak tartışalım.

bir firma olarak insanları yanıltmanız eksik bilgi sahibi olmanız vahim bir durum :)) .
birde ek olarak paint çizimini anlamamışssınız sanırım okumamışssınız parantez içinde belirtmiştim. okumadan saldırgan bir tutum izleyip bir firma olarak yandaş seçmeniz ve o yandaşlara destek vermeniz kadar büyük bir rezillik düşünemiyorum. birde bu kişilerin insanları korkuttuğunu ele alırsak sizde bir firma olarak farksız olabilirsiniz. belkide ilerde "ben i10 getirdim" fikir mülkiyet hakkı bu Marka tescili hakkı bu git bak "ben satıyorum aynısını SATAMAZSSIN!" "sende getiremezssin" gibi söylemlerle davaya veririm bile diyebilirsiniz.

Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Orada kast edilen, skript içersinde farklı yerlerde yazma, farklı metodlarla ilerleme yolları mevcut. java'da da main yazmazssan olmuyor diyip dediklerine bunu dahil edemeyiz. skript'de yeteri kadar değişiklik hakkın bulunduğundan ve geliştiricinin sana senin sanat yapman için yani bir eklenti gibi geliştirmen için verdiği bir eklenti. 2 kişi aynı skripti yazabilir ama aynı veri isimleriyle yazamaz yine aynı 2 kişi skript adlarını aynı yapma ihtimali de çok düşüktür kanıtlanma dan kastım bu. ve 2 kişide o skript'in direk patentini alana kadar başkaları istediği kadar üretebilir satabilir. marka tescili almak size ait olmayan bir sanat'ı size ait yapmıyor maalesef. öyle olsaydı kitaplarda Edison ön planda olmazdı. sizde fikri mülkiyet hakkını yanlış algılamışssınız. yeni birşey yaratmanız gerekir. ve bunu yaptığınız da da başkası sizden önce patent aldığında isterse sizin marka tesciliniz olsun bunu ben yaptım sen satamazssın diyemezssiniz tam tersine sizden sonra yapıp da patentini alan kişi bunu size diyebilir.

özentilik ise hırsızlık falan değildir. eğer öyle olsaydı insanlar bu hırsızlık mı? yoksa özentilik mi? diye tartışıp durmazlardı.
Ekli dosyayı görüntüle 105467
ek olarak;
Ekli dosyayı görüntüle 105470
diyemezssiniz yazmışım, yani bu yazdıklarınız da zaten hemfikiriz.

Ekli dosyayı görüntüle 105471

bu kısmı ise GHS'ye açıkladım onu bilgilendirdim yukarıda. okuyabilirsiniz.
Grafik tasarım ile konfigürasyonu aynı şey sanacak kadar şaşırdıysan, sana laf anlatmakla daha fazla vakit harcamaya gerek yok. Kafalar güzel. Cahilliğine güveniyorsan, ihlal et, ettim hadi karış de ak kara çıksın ortaya :) Ama yok anca laf salatası sağda solda.

Öncelikle tüm yorumları pür dikkatle okudum ve ampul olayından başlamak istiyorum. Ampul ortak bir mahsul olarak kabul edilir. Çoğu bilim insanı zaten bir tele gerilim uygulayarak ısı ve ışık yayımını gözleyebiliyordu ancak Akkor ampul ve ampullerin süresinin uzamasını sağlayan kişi bizzat Edison'dur. Ayrıca tüm bunların yanında Edison'un kişiliğini de göz önüne alınca asıl ampul fikrini ortaya çıkaran olmadığını anlamak çok da uzun sürmez. Çünkü Edison bilimsel dayanaklardan ziyade deneme yanılma ile faaliyetlerini sürdüren bir kişiliktir. Yani şöyle düşünün. Zaten ampul diye bir kavram var ve Edison ise " ulan bu lanet şey yanıp hemen sönüyor acaba nasıl sönmemesini sağlarız " düşüncesiyle deneme yanılmaya yoluna giriyor.

Tüm bunların yanında yaptığım eklentilerde elbette bir config dosyası koyuyorum ve müşterilerim destek almaya geldiklerinde bazen ben bile eklentiyi nasıl o hale getirdiklerine şaşırıyorum. Özellikle spawner alanında insanların aklına çeşit çeşit fikirler geliyor ve bunları uyguladıklarını görünce yapımcı olarak ben bile şaşırıyorum.

Sunucu içerisindeki modifikasyon dosyaları da aynen böyledir. En basitinden kullandığınız tetikleyici kodlar bile sunucunuz için ayarlanmış dosyalardır. Çünkü elinizde ki makinenin özelliklerinden sunucuya kurduğunuz eklentilere kadar her şey o tetikleyicinin değişmesini sağlar. Ve yine rahatlıkla söyleyebilirim ki sunucunun teması kendini her yerde belli eder ve bunu rahatlıkla kanıtlayabilirsiniz.

Tüm bunların yanında özenti bir hevestir. Sen bir kişiyi, bir sunucuyu kendine kriter olarak seçersin onun aynısı olursan bu sefer onu taklit etmiş sayılırsın ve taklit ettiğin kişi, sunucu bu durumdan zarar görebilir. Taklit edilenin oyuncuları azalabilir, bu işten kazandığı para da azalma olabilir ve tüm bunların suçlusu da senin taklit etmenden kaynaklanır.

Evet her yazılımcı kendine göre yazar ve birbirlerini taklit etmeleri zordur. Bu sunucu ayarlama dosyaları içinde geçerlidir tasarımı için de geçerlidir. Ben turkuaz renginden hoşlanıyorsam yüksek ihtimalle sunucuda turkuaz ağır basacaktır. Çok iyi bir taklitçi değilsen senin beni taklit etme ihtimalin çok çok düşüktür.

Özentilik yapmak suç değildir çünkü özentilik bir hevestir. Eğer sen hevesini tutamayıp işi büyütürsen bunun sorumluluğunu da almak zorundasın. Yasalar çerçevesinde bu sorumluluklardan doğan cezai yükümlülüklerle baş etmekte senin problemin olur. Bende adam öldürmeye hevesliyim diye adam öldüremem herhalde. Bu karşıdakinin haklarını hatta en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden alır. Senin hevesinde karşıdaki sunucu sahibinin yasalarla korunan hakkını gasp etmiş olursun.
yazdıklarını dikkatlice okumaya ve okurken de araştırmaya özen gösterdim gerçekten güzel ve objektif bir yorumda bulunmuşssunuz, bu dediklerinize kısmende olsa katılıyorum.

aslında benimle hemen hemen hem fikir olarak konuştunuz, benim de kast ettiğim olay budur. bazı kimseler TitleManager - Motd gibi durumlar için "fikir mülkiyet" demesinden ötürü doğruyu yazmak istedim. ampul meselesinde ise ortak olarak kabul edilse bile patent sahibi edison oluyor. ve dünya genelinde kim icat etti diye sorulduğunda 3 isim sayılırken sahibi kim sorusuna edison cevabı veriliyor.
aslında konuyu daha da genişletmek gerekirse yapılan iş'e göre bu olaylar değişim gösteriyor.

config dosyalarının çok kompleks olması sunucuyu bozabilir fakat bu konuda hem fikir olamayacağız, dünyada ki tüm minecraft sunucularının ayar dosyalarında hak talep etmiş oluyorsunuz neden mi? çünkü mutlaka birileri sizinle aynı ayarları yapmış olabilir.

üst kısımda Sınıf 42. dendi bende o 42. olan kısmı buraya ekledim ve anlattım. özentilik meselesi patentli ürünlerde yapılamıyor, taklitçilik de kıyafet sektöründe yasal değil. fakat bu configler birer baştan yapılan kıyafet değil. eğer aranızdan bir kişi bir config üzerine patent alabiliyorsa o zaman haklısın derdim. daha net anlamak için TornadoSpawner'sı düşün ben bu senin yaptığın eklentinin config parçasına patent alma hakkına sahip miyim? hayır değilim. o halde kendi düzenlediğim config'den "çalınarak alınmadığı" müddetçe hak talep edemem. ama eklenti sahibi siz olduğunuzdan siz talep edebilirsiniz yani eklenti sahibinin telifi ve patenti varsa(olmasa bile özel kodlama olduğundan"fikir mülkiyet" bu konuda belki denilebilir) özel olarak benim dosyalarımda x kişisi sadece bu tasarımı böyle kullanma iznine sahiptir diyebilirsiniz o zaman taklitçilik/özentilik yapılamaz...

bakın birşeyi iyi anlamak gerekiyor, bende bir takım sahibiyim hatta açılan ilk genel platformun da sahibiyim diye biliyorum. bu dediklerim ve anlattıklarım benim de işime gelmez ben herhangi bir kişiye düşmanım diye kendime zarar verecek bir yazıda bulunmam ama "dürüstlük" benim için çok önemli bir kavramdır bundan dolayı beni de etkileyecek olmasına rağmen bunları yazmam gerekiyor. iyi forumlar.

Grafik tasarım ile konfigürasyonu aynı şey sanacak kadar şaşırdıysan, sana laf anlatmakla daha fazla vakit harcamaya gerek yok. Kafalar güzel.
orada bahsettiğim bir örnek, Tasarım yerine Ücretsiz Verilen eklenti olarak düşünebilirsiniz, PSD'yi ise Config olarak değerlendirebilirsiniz. tasarım'dan kasıt temel'i yani arka plan'ı kullanılan pngler. eklentide ki örneği; kod olan yazılımlar. kısaca kod/config/plugin demek yerine daha anlaşılabilir örnek tercih ettim bunu anlatmak istemiştim ama sen kafanın döndüğü kadar anlamışssın iyi forumlar daha fazla vakit harcamayın.

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 105468
Sınıf 42'de ki bu kısım başkalarına ait bir tasarımın düzenlenmesi değil, yeniden yapılmasıdır. yoksa herkes diğerinin dosyasını düzenleyip marka tescili alsın ve hak talep etsin ve biliyor musunuz üstte ki paintle yapılan çizim gayet iyi anlatmış oraya bakarak litespeed meselesini anlayabilirsiniz orada ki düzenlemeler bir not defteri gibi true ve false'lardan kırmızı ve beyazlardan oluşmuyor.

Düzenlenmiş ampul satılabilir üstüne marka yapıştırılabilirsiniz ama kırmızı ampulü ben icat ettim sende icat edemezssin diyemezssiniz çünkü icat kırmızı olması değil ampul olmasında saklıdır onu kırmızı yapmanız size ait yapmıyor öyle olsaydı her renk ampul için farklı patentler olurdu.

Marka Tescilinde olsa bir ürün üzerinde yapılan değiştirmeler şekil-renk gibi Sanat sayılmıyor. büyük değişiklikler yapılması gerekiyor. yoksa Edison'a gidip bu ampülü ben kırmızı yaptım "heeey edison edison neden benim kırmızı yaptığım ampul'ü sende kırmızı yaptın?" dersiniz. böyle bir hakkın yok Marka Tescili diye Patent sahibine bağrırsınız.

Aynı şekilde olan 100 ampul satılıyor, aynı tipte 100 bisiklet, aynı şekilde 100 masa, aynı şekilde 100 halı. Yani o kadar mantıksız para peşine düşmüş insanlar var ki yanlış bilg verip eksik anlatan insanlarsınız marka tescili ile telifli ürünleri kendi hakkınız gibi lanse ediyorsunuz. Daha fazla etrafa saçmalıklar saçmadan önce gidip bir marka tescili almış arkadaşınız dan polis ve avukatların konfigrasyon hakkında dediklerini bir de siz dinleyin.

Ek olarak hak talep edilmesi için yapılması gerekeni paint ile anlatmıştım. Sizler yazıya rengine ve konumuna benim yapamazsınız diyorsunuz. Bunu "sanat" sanıp fikir mülkiyet diyorsunuz :) oysa fikir mülkiyeti baya yanlış anlamışssınız;
Ekli dosyayı görüntüle 105469
siz düzenliyorsunuz bir eseri yapmıyorsunuz. eğer eklenti komple size ait olsaydı ve fikride sizin olsaydı o zaman haklı olurdunuz.

Daha detaylı bu konuları konuşmak isterseniz sizinle İstanbul da buluşup bir ofis de bu konuyu görüşelim derim. hatta buyrun şimdi discord üzerinden iletişime geçin seviyeli olarak tartışalım.

bir firma olarak insanları yanıltmanız eksik bilgi sahibi olmanız vahim bir durum :)) .
birde ek olarak paint çizimini anlamamışssınız sanırım okumamışssınız parantez içinde belirtmiştim. okumadan saldırgan bir tutum izleyip bir firma olarak yandaş seçmeniz ve o yandaşlara destek vermeniz kadar büyük bir rezillik düşünemiyorum. birde bu kişilerin insanları korkuttuğunu ele alırsak sizde bir firma olarak farksız olabilirsiniz. belkide ilerde "ben i10 getirdim" fikir mülkiyet hakkı bu Marka tescili hakkı bu git bak "ben satıyorum aynısını SATAMAZSSIN!" "sende getiremezssin" gibi söylemlerle davaya veririm bile diyebilirsiniz.

Orada kast edilen, skript içersinde farklı yerlerde yazma, farklı metodlarla ilerleme yolları mevcut. java'da da main yazmazssan olmuyor diyip dediklerine bunu dahil edemeyiz. skript'de yeteri kadar değişiklik hakkın bulunduğundan ve geliştiricinin sana senin sanat yapman için yani bir eklenti gibi geliştirmen için verdiği bir eklenti. 2 kişi aynı skripti yazabilir ama aynı veri isimleriyle yazamaz yine aynı 2 kişi skript adlarını aynı yapma ihtimali de çok düşüktür kanıtlanma dan kastım bu. ve 2 kişide o skript'in direk patentini alana kadar başkaları istediği kadar üretebilir satabilir. marka tescili almak size ait olmayan bir sanat'ı size ait yapmıyor maalesef. öyle olsaydı kitaplarda Edison ön planda olmazdı. sizde fikri mülkiyet hakkını yanlış algılamışssınız. yeni birşey yaratmanız gerekir. ve bunu yaptığınız da da başkası sizden önce patent aldığında isterse sizin marka tesciliniz olsun bunu ben yaptım sen satamazssın diyemezssiniz tam tersine sizden sonra yapıp da patentini alan kişi bunu size diyebilir.

özentilik ise hırsızlık falan değildir. eğer öyle olsaydı insanlar bu hırsızlık mı? yoksa özentilik mi? diye tartışıp durmazlardı.
Ekli dosyayı görüntüle 105467
ek olarak;
Ekli dosyayı görüntüle 105470
diyemezssiniz yazmışım, yani bu yazdıklarınız da zaten hemfikiriz.

Ekli dosyayı görüntüle 105471

bu kısmı ise GHS'ye açıkladım onu bilgilendirdim yukarıda. okuyabilirsiniz.

Tamamen bir şeyi bakarak yapmak nasıl hırsızlık değil de özentilik oluyor? Hadi diyelim özentilik oluyor, bu yapılan işi daha mı masum kılıyor? Çalıntı yerine alıntı diyince, çalmamış mı oluyorsunuz?

Sınıf 42'de ki bu kısım başkalarına ait bir tasarımın düzenlenmesi değil, yeniden yapılmasıdır. yoksa herkes diğerinin dosyasını düzenleyip marka tescili alsın ve hak talep etsin

Sanırım anlaşılmayan nokta şu ki sizin bir şeyi düzenlemeye eğer yapımcısı izin veriyor ise hakkınız vardır; ve eğer düzenlerseniz hak talep edebilirsiniz. Orijinal yapımcı ve sizin hakkınız olur bu durumda. Mesela GitHub'dan bir projeyi lisansının şartları dahilinde forklayıp düzenleyebilir, yayımlayabilirsiniz. Eğer orijinal projesinin lisansı re-branding ve lisans değişikliğine izin veriyor ise de lisans değiştirebilir; sizden de başkalarının alıp aynısını yapmasını engelleyebilirsiniz.

Konumuz configti fakat siz "başkalarına ait bir tasarımın düzenlenmesi değil, yeniden yapılmasıdır. yoksa herkes diğerinin dosyasını düzenleyip marka tescili alsın ve hak talep etsin" dediğiniz için düzeltmek istedim; illa bir şeyi en baştan yapmanıza gerek yok düzenlemeniz de size hak verir.

Burada etken yapılan değişiklik olabilir; veya ilk yapan kişi sahiplenebilir, orası fark etmez fakat sonuç olarak ister en baştan ortaya bir şey at; ister makine kodu ile 010101 ile yaz, ister Java ile yaz, ister Skript ile yaz, ister ChestCommands, MyCommands ile bir şeyler yaz, istersen de sadece hazır bir eklentinin mesaj dosyalarını düzenle. Burada sen bir iş, uğraş verirsin ve sonuç olarak ortaya bir şey çıkar. Bu çıkan şey de senin ve sana temel aldığın şeyi sağlayan kişinin (örn. eklenti yapımcısı veya programlama dili yapımcısı) hakkı vardır.

config dosyalarının çok kompleks olması sunucuyu bozabilir fakat bu konuda yine hem fikir olamayacağız, dünyada ki tüm minecraft çünkü sunucularının ayar dosyalarında hak talep etmiş oluyorsunuz neden mi? çünkü mutlaka birileri sizinle aynı ayarları yapmış olabilir.

Meselenin komplekslik ile bir alakası yok. Java ile yazdığın kodu da dünyadaki 7 milyar insandan birisi yapmış olabilir. Skript kodunu da. Bu programlama dillerini de insanlar yaptığına göre sana aynı şeyi yapmak için sınırsız yol sunacaklar diye bir şey yok. Herkesin farklı kod kalıpları kullanması imkansız. Kodlama dünyasında da belli standartlar, coding conventions vardır, aşağı yukarı herkes aynı kodlama yapar. Dilin sağladığı kod kalıpları da bunu destekler.

Şu anda yapmaya çalıştığınız şey tamamen hırsızlığı meşrulaştırmak. Birisi benim sunucuma gelip tüm yazılarımı grup isimlerimi rütbelerimi her şeyimi kopyalayacak ve çıkıp "Bakarak yaptım, bir şey çalmadım. Sadece özendim! Aksine suçlu sizsiniz, bana iftira atıyorsunuz. Ben suçsuz günahsız sütten çıkmış ak kaşığım, senin yaptığın tasarımı, düzeni kopyalar üzerinden para da kazanırım, bunu satışa da sunarım" diyecek, ben de bir şey demeden "Haklısın." mı diyeceğim?

Bunu özentilik adında masum kılamazsınız; özentilik aynı şey değildir. Bahsettiğiniz konu bir şeyi tamamen bakarak yapmak ve kopyalamak. Rastgele denemeler sonucu başkasının yaptığı konfigürasyon dosyası ile aynısını yapmak veya bakarak yapsa bile kendine göre değişiklikler uygulamak değil; tamamen tıpkısının aynısını yapmak. Bu durumda bu şüphesiz olarak bir hırsızlık oluyor. Çalmak, alıntılamak, hırsızlık yapmak veya özenmek; ne derseniz diyin.

Tamamen bir şeyi bakarak yapmak nasıl hırsızlık değil de özentilik oluyor? Hadi diyelim özentilik oluyor, bu yapılan işi daha mı masum kılıyor? Çalıntı yerine alıntı diyince, çalmamış mı oluyorsunuz?

Sanırım anlaşılmayan nokta şu ki sizin bir şeyi düzenlemeye eğer yapımcısı izin veriyor ise hakkınız vardır; ve eğer düzenlerseniz hak talep edebilirsiniz. Orijinal yapımcı ve sizin hakkınız olur bu durumda. Mesela GitHub'dan bir projeyi lisansının şartları dahilinde forklayıp düzenleyebilir, yayımlayabilirsiniz. Eğer orijinal projesinin lisansı re-branding ve lisans değişikliğine izin veriyor ise de lisans değiştirebilir; sizden de başkalarının alıp aynısını yapmasını engelleyebilirsiniz.

Konumuz configti fakat siz "başkalarına ait bir tasarımın düzenlenmesi değil, yeniden yapılmasıdır. yoksa herkes diğerinin dosyasını düzenleyip marka tescili alsın ve hak talep etsin" dediğiniz için düzeltmek istedim; illa bir şeyi en baştan yapmanıza gerek yok düzenlemeniz de size hak verir.

Burada etken yapılan değişiklik olabilir; veya ilk yapan kişi sahiplenebilir, orası fark etmez fakat sonuç olarak ister en baştan ortaya bir şey at; ister makine kodu ile 010101 ile yaz, ister Java ile yaz, ister Skript ile yaz, ister ChestCommands, MyCommands ile bir şeyler yaz, istersen de sadece hazır bir eklentinin mesaj dosyalarını düzenle. Burada sen bir iş, uğraş verirsin ve sonuç olarak ortaya bir şey çıkar. Bu çıkan şey de senin ve sana temel aldığın şeyi sağlayan kişinin (örn. eklenti yapımcısı veya programlama dili yapımcısı) hakkı vardır.

Meselenin komplekslik ile bir alakası yok. Java ile yazdığın kodu da dünyadaki 7 milyar insandan birisi yapmış olabilir. Skript kodunu da. Bu programlama dillerini de insanlar yaptığına göre sana aynı şeyi yapmak için sınırsız yol sunacaklar diye bir şey yok. Herkesin farklı kod kalıpları kullanması imkansız. Kodlama dünyasında da belli standartlar, coding conventions vardır, aşağı yukarı herkes aynı kodlama yapar. Dilin sağladığı kod kalıpları da bunu destekler.

Şu anda yapmaya çalıştığınız şey tamamen hırsızlığı meşrulaştırmak. Birisi benim sunucuma gelip tüm yazılarımı grup isimlerimi rütbelerimi her şeyimi kopyalayacak ve çıkıp "Bakarak yaptım, bir şey çalmadım. Sadece özendim! Aksine suçlu sizsiniz, bana iftira atıyorsunuz. Ben suçsuz günahsız sütten çıkmış ak kaşığım, senin yaptığın tasarımı, düzeni kopyalar üzerinden para da kazanırım, bunu satışa da sunarım" diyecek, ben de bir şey demeden "Haklısın." mı diyeceğim?

Bunu özentilik adında masum kılamazsınız; özentilik aynı şey değildir. Bahsettiğiniz konu bir şeyi tamamen bakarak yapmak ve kopyalamak. Rastgele denemeler sonucu başkasının yaptığı konfigürasyon dosyası ile aynısını yapmak veya bakarak yapsa bile kendine göre değişiklikler uygulamak değil; tamamen tıpkısının aynısını yapmak. Bu durumda bu şüphesiz olarak bir hırsızlık oluyor. Çalmak, alıntılamak, hırsızlık yapmak veya özenmek; ne derseniz diyin.
yani daha fazla uzun uzun yazmaya gerek yok, aynı icadı 100 kişinin yapması birşeyi değiştirmiyor patent kimdeyse ürün onundur patent yoksa birşey yapılamaz, config'e de yapılamaz. sen istersen buna hırsızlık de istersen başka birşey de benim konuştuğum konu config'lerde hak talep eden takımlar. eklentiler onlara ait bile değilken Marka Tescili diyip geçiyorlar. bana söyledikleri 42.'yi geldim burada forumda gözler önüne serdim. en son sinirlenip "cahil" gibi bir hakaretle aramızdan ayrıldı.

ben hırsızlığı meşrulaştırmıyorum burada o takımların her config dosyası için "hak talep" ediyoruz diye insanları korkutmasının önüne geçmeye çalışıyorum. taklitçilik bu dosyalar için yapılamıyor dediğiniz tarzda hırsızlık olması için taklitçilik olması gerekir fakat taklitçilik kumaş'ın yapılmasıyla aynı şekle getirilmesiyle ve boyanmasıyla oluyor sadece kıyafetin boyanmasıyla değil. ek olarak 7 milyar insanın 7 milyarıda aynı skripti yapabilir, eğer sen patent'ini aldıysan ancak o zaman o kişilere laf edebilirsin.

olayı daha geniş algılamak gerekiyor.

ek olarak ücretsiz eklentilerin düzenlenip satılmasına karşı değilsinde düzenlenen dosyaların yapılmasına mı karşısın!(mizah yapıyorum ikisinede karşı değilim)
1580726000627.png

gerçekten....

@GHS bey, bana cahil diyip aynı bir nevi Titlemanager ve Motd tasarımını yaparsan katlanırsın demiş oldu çünkü konuştuğum dosyalar bu ikisiydi ve bu ikisi gibi olanlardı. şu an da yapımına başlıyorum ve ücretsiz dağıtımını da yapacağım. kesinlikle dediklerinizde haklı çıkmayacağınızı biliyorsunuz buyrun bekliyorum mahkemelerde mor olarak salondan ayrılacağınız günüde iple çekiyorum.

gerçi etik olmaz. herşeye rağmen yapmamak gerekiyor zigzigların bir sözü var "Gerçek Profesyoneller sadece Etik'den bahsetmez aynı zaman da Etik yaşarlar" iyi forumlar.

Son düzenleme:
yani daha fazla uzun uzun yazmaya gerek yok, aynı icadı 100 kişinin yapması birşeyi değiştirmiyor patent kimdeyse ürün onundur patent yoksa birşey yapılamaz, config'e de yapılamaz. sen istersen buna hırsızlık de istersen başka birşey de benim konuştuğum konu config'lerde hak talep eden takımlar. eklentiler onlara ait bile değilken Marka Tescili diyip geçiyorlar. bana söyledikleri 42.'yi geldim burada forumda gözler önüne serdim. en son sinirlenip "cahil" gibi bir hakaretle aramızdan ayrıldı.

ben hırsızlığı meşrulaştırmıyorum burada o takımların her config dosyası için "hak talep" ediyoruz diye insanları korkutmasının önüne geçmeye çalışıyorum. taklitçilik bu dosyalar için yapılamıyor deidğiniz tarzda hırsızlık olması için taklitçilik olması gerekir fakat taklitçilik kumaş'ın yapılmasıyla aynı şekle getirilmesiyle ve boyanmasıyla oluyor sadece kıyafetin boyanmasıyla değil. ek olarak 7 milyar insanın 7 milyarıda aynı skripti yapabilir, eğer sen patent'ini aldıysan ancak o zaman o kişilere laf edebilirsin.

olayı daha geniş algılamak gerekiyor.

@GHS bey, bana cahil diyip aynı bir nevi Titlemanager ve Motd tasarımını yaparsan katlanırsın demiş oldu çünkü konuştuğum dosyalar bu ikisiydi ve bu ikisi gibi olanlardı. şu an da yapımına başlıyorum ve ücretsiz dağıtımını da yapacağım. kesinlikle dediklerinizde haklı çıkmayacağınızı biliyorsunuz buyrun bekliyorum mahkemelerde mor olarak salondan ayrılacağınız günüde iple çekiyorum.

Patent almanıza gerek yok. Ürünü/kodu/fikri/tasarımı, kopyalayan/taklit eden kişiden daha önce yaptığınıza dair bir kanıtınızın olması yeterli. GitHub örneğini inceleyebilirsiniz; DMCA sitesine göz atmanız tavsiyem. Evet marka tescili patent değildir ürünü korumaz fakat markayı ve marka adını korur. Siz gidip bir markanın sattığı bir ürünü taklit ederseniz ve satış yapmaya ve paylaşmaya kalkarsanız markaya ve adına zarar verdiğiniz için bu da hak ihlaline girer. Taklitliçilik sadece kumaşta olmaz.

patent kimdeyse ürün onundur patent yoksa birşey yapılamaz, config'e de yapılamaz.

Config sahibi belirtir veya herkese açık şekilde eklentisini paylaşır ise istediğinizi yapabilirsiniz. Bir şeyi korumak için Patent almanıza gerek yok. Paylaşır veya sunar iken Terms of Use kısmında veya bir LICENSE.md dosyasın da şartlarınızı belirtebilirsiniz. Bu başka ürünlerden türevlendirdiğiniz şeylerde de geçerli. Java kullanarak yaptığınız bir eklenti de size ait olur yapılan bir eklentiyi düzenlediğinizde de orada düzenlediğiniz kısım size ait olur; configini düzenlediğinizde de configte düzenlediğiniz kısım size ait olur.

Biz programlama dilleri bilen kişiler olduğumuz için config bize hak talep edilmeyecek, basit bir şey olarak geliyor olabilir fakat config düzenlerken de ortaya bir iş çıkarırsınız sonuç olarak ortada bir emek ve eser olur. Yine de tabii ki yanlış düşünüyor olabiliriz, bilemiyorum. Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım, bu olayda muhattabınız ben değilim. Eğer ortada ciddi bir durum var ise sorun yaşadığınız takım ile tartışmalısınız.

Eğer ortada ciddi bir durum var ise sorun yaşadığınız takım ile tartışmalısınız.
herhangi bir takım ile bir problemim yok, kendi yorumlarımı konuda bildirmemin sebebi yaşı küçük olan insanların korkutulmaması içindir. bu yazılar ise konu sahibiyle veya takımıyla ilgili değildir forum konusu olduğundan doğrudan herkes konuyu okuyabilir ve kötü düşünceli insanlar küçük çocuklara seni davaya vericez gibi korkutmalarda bulunabilir sonradan okuyan insanlar için ek bilgi sundum sadece.

sadece son mesajıma bakanlar için;
"Çalamazssınız" "Özel Kodlamalı eklentileri Ücretsiz Sağa Sola Dağıtamazssınız" ama başkasından "konfigrasyonları" gördüğünüz kadarıyla benzer yapabilirsiniz. sadece görüntüsünü almış olursunuz. bunu yaparken de 7 tane fark oluşturmalısınız. eğer dosya içersinde tasarım haricinde 7 farklı ayar varsa onları değiştirmeniz bile yeterli olacaktır. ek olarak marka tescili olan bir takımın içeriklerinde takımın adı geçiyorsa o isimli eklentileri/konfigrasyonları izinsiz kullanamaz dağıtamazssınız. sunucu isimleriniz de marka tescilli isimler bulunması yasaktır. onun dışında her konfigrasyon için ayrı telif alınması şartı vardır marka tescili almak ürünleri telifli yapmaz. diğer türlü herhangi bir problem yaşamazssınız. zaten içersinde başkalarının adı yazıyorsa bunu siz yapmamışssınızdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl