GHS
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Katılım
- 10 Eylül 2019
- Mesajlar
- 10
- Elmaslar
- 10
- Puan
- 6.270
- Yaş
- 33
Discord:
GHS.NET.TR#2835
Grafik tasarım ile konfigürasyonu aynı şey sanacak kadar şaşırdıysan, sana laf anlatmakla daha fazla vakit harcamaya gerek yok. Kafalar güzel. Cahilliğine güveniyorsan, ihlal et, ettim hadi karış de ak kara çıksın ortaya :) Ama yok anca laf salatası sağda solda.Ekli dosyayı görüntüle 105468
Sınıf 42'de ki bu kısım başkalarına ait bir tasarımın düzenlenmesi değil, yeniden yapılmasıdır. yoksa herkes diğerinin dosyasını düzenleyip marka tescili alsın ve hak talep etsin ve biliyor musunuz üstte ki paintle yapılan çizim gayet iyi anlatmış oraya bakarak litespeed meselesini anlayabilirsiniz orada ki düzenlemeler bir not defteri gibi true ve false'lardan kırmızı ve beyazlardan oluşmuyor.
Düzenlenmiş ampul satılabilir üstüne marka yapıştırılabilirsiniz ama kırmızı ampulü ben icat ettim sende icat edemezssin diyemezssiniz çünkü icat kırmızı olması değil ampul olmasında saklıdır onu kırmızı yapmanız size ait yapmıyor öyle olsaydı her renk ampul için farklı patentler olurdu.
Marka Tescilinde olsa bir ürün üzerinde yapılan değiştirmeler şekil-renk gibi Sanat sayılmıyor. büyük değişiklikler yapılması gerekiyor. yoksa Edison'a gidip bu ampülü ben kırmızı yaptım "heeey edison edison neden benim kırmızı yaptığım ampul'ü sende kırmızı yaptın?" dersiniz. böyle bir hakkın yok Marka Tescili diye Patent sahibine bağrırsınız.
Aynı şekilde olan 100 ampul satılıyor, aynı tipte 100 bisiklet, aynı şekilde 100 masa, aynı şekilde 100 halı. Yani o kadar mantıksız para peşine düşmüş insanlar var ki yanlış bilg verip eksik anlatan insanlarsınız marka tescili ile telifli ürünleri kendi hakkınız gibi lanse ediyorsunuz. Daha fazla etrafa saçmalıklar saçmadan önce gidip bir marka tescili almış arkadaşınız dan polis ve avukatların konfigrasyon hakkında dediklerini bir de siz dinleyin.
Ek olarak hak talep edilmesi için yapılması gerekeni paint ile anlatmıştım. Sizler yazıya rengine ve konumuna benim yapamazsınız diyorsunuz. Bunu "sanat" sanıp fikir mülkiyet diyorsunuz :) oysa fikir mülkiyeti baya yanlış anlamışssınız;
Ekli dosyayı görüntüle 105469
siz düzenliyorsunuz bir eseri yapmıyorsunuz. eğer eklenti komple size ait olsaydı ve fikride sizin olsaydı o zaman haklı olurdunuz.
Daha detaylı bu konuları konuşmak isterseniz sizinle İstanbul da buluşup bir ofis de bu konuyu görüşelim derim. hatta buyrun şimdi discord üzerinden iletişime geçin seviyeli olarak tartışalım.
bir firma olarak insanları yanıltmanız eksik bilgi sahibi olmanız vahim bir durum :)) .
birde ek olarak paint çizimini anlamamışssınız sanırım okumamışssınız parantez içinde belirtmiştim. okumadan saldırgan bir tutum izleyip bir firma olarak yandaş seçmeniz ve o yandaşlara destek vermeniz kadar büyük bir rezillik düşünemiyorum. birde bu kişilerin insanları korkuttuğunu ele alırsak sizde bir firma olarak farksız olabilirsiniz. belkide ilerde "ben i10 getirdim" fikir mülkiyet hakkı bu Marka tescili hakkı bu git bak "ben satıyorum aynısını SATAMAZSSIN!" "sende getiremezssin" gibi söylemlerle davaya veririm bile diyebilirsiniz.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Orada kast edilen, skript içersinde farklı yerlerde yazma, farklı metodlarla ilerleme yolları mevcut. java'da da main yazmazssan olmuyor diyip dediklerine bunu dahil edemeyiz. skript'de yeteri kadar değişiklik hakkın bulunduğundan ve geliştiricinin sana senin sanat yapman için yani bir eklenti gibi geliştirmen için verdiği bir eklenti. 2 kişi aynı skripti yazabilir ama aynı veri isimleriyle yazamaz yine aynı 2 kişi skript adlarını aynı yapma ihtimali de çok düşüktür kanıtlanma dan kastım bu. ve 2 kişide o skript'in direk patentini alana kadar başkaları istediği kadar üretebilir satabilir. marka tescili almak size ait olmayan bir sanat'ı size ait yapmıyor maalesef. öyle olsaydı kitaplarda Edison ön planda olmazdı. sizde fikri mülkiyet hakkını yanlış algılamışssınız. yeni birşey yaratmanız gerekir. ve bunu yaptığınız da da başkası sizden önce patent aldığında isterse sizin marka tesciliniz olsun bunu ben yaptım sen satamazssın diyemezssiniz tam tersine sizden sonra yapıp da patentini alan kişi bunu size diyebilir.
özentilik ise hırsızlık falan değildir. eğer öyle olsaydı insanlar bu hırsızlık mı? yoksa özentilik mi? diye tartışıp durmazlardı.
Ekli dosyayı görüntüle 105467
ek olarak;
Ekli dosyayı görüntüle 105470
diyemezssiniz yazmışım, yani bu yazdıklarınız da zaten hemfikiriz.
Ekli dosyayı görüntüle 105471
bu kısmı ise GHS'ye açıkladım onu bilgilendirdim yukarıda. okuyabilirsiniz.