Konuyu daha fazla uzatıp forumu meşgul etmemek adına bu son cevabımdır.
Yazdıklarında kendi içinde çelişen ve süreci tamamen farklı yansıtan iddialarına, yalnızca olan biten üzerinden son kez ve net bir şekilde cevap veriyorum:
1- Referans ve Güven İddiası
"Bana hiçbir referans iletilmedi" diyorsun fakat konuşmanın başında sana daha önce açtığım (ve 100'e yakın online alan) sunucularımdan ve bizzat geliştirdiğim bazı eklentilerden bahsettim. Sektörde "referans" tam olarak budur; geçmişte hayata geçirilen projeler ve yapılan işlerdir. Referansın kelime anlamını bilmiyorsan veya bunu referanstan saymıyorsan, bu senin eksikliğindir. MC-TR'deki Onaylı Satıcı rozetimi ve ana hesabımı ise sana ekstra bir güven faktörü olarak sundum.
2- "Bütçe Sınırı Vermedim" İddiası
Bütçeni ilk sorduğumda ısrarla topu bana atıp "sen bir fiyat söyle" dedin. Ben detay isteyince de şuna benzer bir cümle kurdun (tam cümleyi yasal nedenlerden ötürü paylaşmıyorum): "max 8k olsa daha iyi olur"
Şimdi çıkıp "Ben sınır belirtmedim, sadece bankamda o an 8K vardı, üstünü hızlıca ayarlardım" diyerek durumu toparlamaya çalışıyorsun. Madem bütçeni esnetebiliyordun ve paran vardı, ben fiyat çıkardığımda neden "Pazarlığımızı yapalım" diyerek fiyatı aşağı çekmeye çalıştın? Kendi cümlelerin ve eylemlerin birbiriyle tamamen çelişiyor.
3- "Anlaştık" İddiası (En Büyük Çarpıtma)
Yazdığın metindeki en asılsız iddia "temel iskelet paketi için bizzat sizinle çalışmak konusunda ANLAŞTIK" kısmıdır.
Yazışmalarımızın hiçbir yerinde benim tarafımdan yazılmış bir "Tamam", "Kabul" veya "Anlaştık" ifadesi yoktur. Ben sana henüz sistemleri ve fiyatları anlatırken sen aniden konuyu ödemeye getirdin. İban/Bionluk muhabbetinde senin "önce işin bir kısmını yap kanıtla" dayatmanı gördükten sonra da sana cevap vermeyi tamamen kestim. Bir geliştiricinin iletişimi kesmesi "anlaştık" anlamına gelmez; aksine şartların ve tavrın reddedildiği anlamına gelir. Kendi kendine anlaşıp, sonra da "neden cevap vermeyi bıraktı" diye sorman gerçekten ironik.
4- "Sıfırdan İstememiştim" İddiası
İnternetteki ücretsiz pluginlerden bahsediyorsun ancak benden istediğin seviyedeki birbiriyle tam entegre, özel meslek zincirlerine ve detaylı ekonomiye sahip bir sistemin sadece hazır eklentilerle kusursuz çalışamayacağını sektördeki herkes bilir. Ben de bunu bildiğim için sana sıfırdan geliştirme gerektiğini belirttim. Sen de itiraz etmedin ve sistemleri onaylayarak fiyat istedin.
Özetle;
Ortada verilmiş bir söz veya benim tarafımdan kabul edilmiş bir anlaşma yoktur. Emeğinin karşılığını alamayacağını ve sürekli yeni şartlar (Bionluk komisyonu, işi baştan yapıp kanıtlama, bütçe daraltma) dayatıldığını gören bir geliştirici olarak projeyi reddettim. Benim için bu konu burada tamamen kapanmıştır.
Zamanını ve bütçeni, vizyonunuza uygun başka geliştiricilerle çalışarak değerlendirmeni tavsiye eder, projende başarılar dilerim.
Dostum, laf çarpıtmaya devam ediyorsun. Bu yüzden sana direk yazdığım cevaplarla yanıt vereceğim.
1- Referans:
Bana gösterdiğin sadece bir sunucu oldu. Bu sunucudan da sadece sinematik tutorial eklentisini gösterdin. Senin yaptığını bile bilmediğim. Belki de sen yapmışsındır. Bu konuda bir iddiam yok sonra bunu da çarpıtma lütfen. Referansın ne olduğunu iyi biliyorum. Bana referans olarak kendi sunucun yerine plugin veya plugin paketini yaptığın başka sunucular ve bu kişilerin yorumları olmalıydı.
2- Bütçe:
Sana ilk yazdığım mesaj,
"yani ben size net bir bütçe veremem. elimde olan para şuan 8k öyle söyleyeyim. ama bu önemli değil. paketin içeriği önemli. siz bana öyle bir paket sunarsınız 15k dersiniz ona da ok derim yani. ama max 8k olsa daha iyi olur yani"
Türkçeyi ana dili olarak kullanan herkes burada elimde 8.000₺ mevcut olduğunu ama pakete göre bunu kolayca esnetebileceğimi belirtmişim. Lafı çarpıtmaya gerek yok. Pazarlığımızı yapalım diye neden mi dedim? Neden demeyeyim ki? Bir insanın bir ürün veya hizmet alırken pazarlık yapması o insanın bütçesinin olmadığını mı gösteriyor? Benim bu sunucu için tek masrafım plugin değil. Senle 2.000₺ pazarlık yapsam bunu yine sunucunun yararına başka bir şey için kullanacaktım veya 2.000₺ tasarruf etmiş olacaktım. Bir insana neden pazarlık yaptığının sorulması ne kadar mantıklı bir soru bilmiyorum.
3- Anlaştık:
Seninle 2-3 gün detaylı şekilde paketi konuştuk, bana bir paket önerdin sonra bundan caydın, en son bana bir paket sundun ben de fiyatını tamamdır o zaman diyip ödemenin nasıl yapılacağını sormuşum. Bunu bir anlaşma olarak düşünmüyorsan sana bir şey anlatamam ki zaten. Bildiğin gibi devam et.
4- Sıfırdan İstememiştim:
Bana sorulan soru, (kabaca, açıkça yazılmasını istiyorsa kişi burada kendi paylaşabilir ben onun gibi mesajlarını ifşa etmeyeceğim)
"Sunucu paketini nasıl planlıyorsunuz? Hazır assetler üzerine mi kuralım yoksa sıfırdan mı gidelim?"
Cevabım,
"şimdi şöyle söyleyeyim, benim için hazır mı 0 dan mı hiç önemli değil, isterseniz elinizdeki hazır paketi verin dediğim gibi varsa. benim istediğim hepsi entegre çalışsın güzel çalışsın, bütünlük olsun yeterli"
Evet yine çok basit bir Türkçe konusu. Bunu okuyan herkes sunucuyu hazır assetlerin üstüne kurmak ve sıfırdan yapmak arasındaki tercihin satıcıda olduğunu anlayabilir. Siz burada benim sıfırdan bir paketi 7bin ₺'ye yapan birini arıyormuşum gibi lanse ettiniz. Ve burada hala kendiniz vaat olarak verdiğiniz özel zincirli ve birbirine bağlı meslek sistemini benim istediğimi söylüyor ve bunu hazır assetle nasıl yapılacağını soruyorsunuz. Burada benden kaynaklı bir problem göremiyorum. Kişi kendisi böyle detaylı bir sistem yapmak istemiş ama bunu hazır assetlerle yapamamasının suçu ise ürünü satacağı kişi. Evet, mantıklıymış.
Ekstra yazdığınız bionluk komisyonu kısmında komisyon tutarının %100'ünü tarafımca ödeneceğini belirttim, işi baştan yapıp kanıtlama gibi bir konu yok sadece bir sistemin demosu istendi dosyalar vs verilmeyecek şekilde, bütçe daraltma gibi bir konu yok siz daha kısa sürecek bir paket istediniz ben de kabul ettim. BÜTÇE DARALTMA olarak size bir şey sunmadım. Pazarlık teklifimi sundum, siz direk benim fiyatımın üstüne fiyat söylüyorsun tarzı bir sitemde bulundunuz. Bu ticaret, siz nasıl bir teklif sunduysanız ben de sunarım ve ikimiz için de uygun olan ortak bir teklifte karar kılınır. siz 9 dersiniz ben 7 derim 8 de anlaşırız. Anlatabiliyor muyum?
Tahminimce yapay zekayla oluşturduğunuz metinleri okumadan bana attınız, daha sonra okuduğunuz zaman ne kadar komplike ve yapamayacağınız bir sistem olacağını düşündüğünüz için caydınız. Bu benim düşüncem yanlış anlamayın. Ama lafları çok doğru anlamıyorsunuz zaten o yüzden çok önemli değil bunu söylemem. Ama foruma gelip lafları çarpıtarak böyle bir dram neden oluşturduğunuzu gerçekten anlayamadım. Galiba tahmin ettiğim gibi canınız biraz sıkılmış ve böyle yaparak sıkıntınızı gideriyorsunuz. Sıkıntı değil, eğlenmenize bakın. Bundan sonra bir şey diyecekseniz de Discord üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz. Burada boş 5-6 paragraf yazarak benim ve sitedeki diğer insanların zamanını harcamayın lütfen.
Herkese iyi forumlar.