Bu Sektör Yatırıma Değer Mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BY LEWU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 529

BY LEWU

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Arkadaşlar merhaba, 50-100 bin TL bütçe ile şirket kurup markalaşarak MC sunucusu açmak mantıklı mı ? Her akşam 3 saat vakit ayırarak yapılabilir mi ? Sizce bu sektöre vakit ayırmaya ve yatırım yapmaya değer mi ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu sektörde asıl para kazandıran şey para harcamaktan çok zaman harcamaktır, savurgan para harcamak yerine gerekli pluginleri alıp, ekip toplayıp, yeterli miktarda reklam bütçesi harcarsan çok daha mantıklı hareket etmiş olursun.

Arkadaşlar merhaba, 50-100 bin TL bütçe ile şirket kurup markalaşarak MC sunucusu açmak mantıklı mı ? Her akşam 3 saat vakit ayırarak yapılabilir mi ? Sizce bu sektöre vakit ayırmaya ve yatırım yapmaya değer mi ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Başlangıç olarak 50 bin belkide 100 bin tl çok mantıksız ve minecraft da yatırım yani ne yapacağına bağlı şuan ki sunucuların çoğu copy paste şeklinde ilerliyor yatırım amaçlı düşünüyorsan burayı kumar gibi düşün

Bu sektörde asıl para kazandıran şey para harcamaktan çok zaman harcamaktır, savurgan para harcamak yerine gerekli pluginleri alıp, ekip toplayıp, yeterli miktarda reklam bütçesi harcarsan çok daha mantıklı hareket etmiş olursun.
Dediğim şartlarda açılır mı sizce ?

günde 3 saat çok az bir zaman maalesef.

Dediğim şartlarda açılır mı sizce ?
Şöyle Minecraft da suncuu açmayı özetleyim şuan x suncularda bunu yapmakta paket al (survival vb farketmez) üstüne bi kaç düzenleme yap varsa kendi sistemin falan koy sonra forumlara reklam yap youtuber vb bul oraya para ver falan ondan sonra al sana yatırımlık sunucu ama 1 yıl garantisi yok uzun vadeli bir sunucu için uzun vadeli bir yatırım için tek para kazanma amacıyla değilde oyunculara önem veren bir sunucu açarsan nasıl deyim çeşittli sistemler yani eğlenceli sistemler ile sunucuyu uzun vadeli yapabilirsin yatırımlık bir sunucun olur ama diğer dediğim gibi hazır paket artı reklam la bir sunucu ömür boyu açık kalmaz yani garantisi olmayan bir sunucu olur sana tavsiyem sağlam bir altyapı oluştur kendine sağlam bir ekip ufaktan bi kitle topluluk oluştur kendine ondan sonra 0 dan bir paket yaptır kendine kendine özel sistemler bu arada türk developarları vb çok sever pahalıdan yapmayı en 0 dan paket için en düşük 15 20 en pahalı 50 falan heralde 0 dan bir paket yaptırmanın maliyeti yani düz hesap 50 bin tl onun yerine git kısa vadeli yatırımlık amaçlıyorsan hazır paket al üstünde oynamalar yap kendi 2 sistem falan özel bir sistem yaptır logo konu tasarımı vb bunlarda para ama emin ol sadece bir pakete 50 bin tl vermektense böyle yapıp zaten minecraft kitlesi aynı sistemlere alışık

Kime göre neye göre değişir bu tabi ama bu sektör çok fazla hazır paket kaynıyor daha herhangi bir bilginiz filanda mevcut değil sanırsam başlangıç için hazır paket alıp üstünden yavaş yavaş ilerlemeler yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz en azılan temelini öğrenmiş olursunuz ama bu sektörde tutunmak istiyorsanız piyasada olmayan kendinize özel has sistemler pluginler geliştirerek piyasaya bomba gibi giriş yapabilirsiniz ama hiç bi şey bilmeden p2w hazır paket diğer sunucuların aynısını yaparsanız tutunmak başta biraz zor olabilir ama dediğim gibi ilerleyen zamanlarda daha çok yenilik çeşitlilik eklerseniz kemik bir oyuncu kitlesi oluşturabilirsenz siz oyuncularınızı memnun ettikten sonra sunucunuz da sizi her türlü mutlu eder

plugin almak değil yaptırtmak mantıklıdır.

Bak bütçen var ise yaparsın fakat her akşam 3 saat ayırmakla sunucu yönetilmez. Şöyle düşün sen bir yatırımcı olursun bir adamı senden sonra sunucunun başına koyarsın o yönetir örneğin o ay 100₺ kazandınız 40 ını o alır 60 ını sen alırsın reklam ve sw giderlerini sen karşılarsın gibi düşünürsen yapabilirsin fakat her akşam 3 saat ayıra ayıra paket yapabilirmisin bilemem.

İşin içinde olan biri olarak piyasa fiyatlarına çok diyenler olmuş. Amacım satış yapmak veya reklam yapmak değil bilginiz olsun.

1000 tl altında yaptığınız özel paket nedir açıkçası merak ettim. 0 alıntı ile tamamen o kişiye özel yapılan paketler emek ister zaman ister. 1 plugin paketinin yapımı survival veya skyblock için minumum 2 hafta sürüyor. Bu süreye map dahil değil. Bu işten asgari ücret kazanmak isteyen biri olsa bile 1 paketin en az 15k olması lazım ki 2 pakette kazanabilsin. Asgariyi geçtim bu işin daha sigorta tarafı var. 2 haftayı geçtim 1 paket bırakın 2 haftayı hata çözümleri, ek revizeler ve satıcı/müşteri arasındaki iletişim sorunlarından 1 ayı bile bulabiliyor. Allah aşkına yapmayın ya 1 pluginin fiyatı zaten 1k civarına satılıyor :D o paraya özel paket yapmak yerine gider 2 haftada 4 plugin yazar hepsinden tek satışta 4k kazanırım düş vergileri 3k kalsın gene fazla kazanırım. Sürekli satış olur özel paket kadar uğraşmam oturduğum yerden kazanç.

Kimsenin fiyat politikası beni ilgilendirmez ancak yurt dışı üstünden örnek verilmiş. Özel paketlerde ortalama paket fiyatları Yurt dışı için 100-200 dolar arasında değişiyor. Bu fiyat boxpvp gibi lobi gibi daha az iş gerektiren paketler için değil. Ekstradan unuttuğunuz şey model ve plugin masrafları bu fiyatlara dahil olmuyor :D. Sizin aldığınız ve adamlara ilettiğiniz modelleri adamlar pakete ekleyince özel kaynak paketli sunucumu olduğunu düşünüyorsunuz. Adı üstüne özel kaynak paketi dediğiniz şey sadece o sunucuya özel içeriklerin olduğu bir kaynak paketidir. Animasyonu yapması, 3d ve 3d modelleri yapması bunları pluginlere entegre etmesini 0 dan yapılmasının kolay olduğunu sanmayın. Kendi modelini yapmış hazır paketi dahil 100-200 kişide olan modelli sunucular üzgünüm ancak hiçbiriniz özel kaynak paketi kullanmıyorsunuz.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
buyrun inceleyin gerçekten kendine ait modelleri olan sunucular ne alemde bakalım. Bu tarz özel sistemleri olan, modelleri olan, animasyonları olan ve farklı mekanikleri olan sunucular için 20k-50k arası size fazla geliyorsa diyecek söz bulamıyorum.

Ben kendim model, 2d tasarımlar veya animasyonlar vs yapmıyorum. İşi bildiğini söyleyen @WellSetups soralım bakalım 3d model yapıyor mu fiyatlar neler veya ilettiğim linkteki gibi bir sunucuyu kaça yapar.

Bu arada konuda 50-100 k piyasada 1 tane paket için fiyat veren daha görmediğimi belirteyim. Dolandırıcısını tanıdım, işini hakkıyla yapanı tanıdım, 3-5 birşeyler bilip paket yapmaya çalışanı tanıdım. Kimsedende 25k üstü 1 paket için fiyat görmedim. 25k fiyat gördüğüm zaman geçen yıl ekim civarında komple özel sistemler(pluginleri hazır birkaç özel), harita sıfırdan, modellerin birçoğu hazır ama animasyon ekleme bir kısmı da özel tasarım olan bir sunucuydu. Gördüğüm en yüksek teklifler şu ana kadar 55k fiyattı. Lobi, velocity, skyblock, survival, towny, boxpvp. Fiyatın içine mcmodels, polymart ve byb gibi sitelerde satılan model ücretleri, harita ücretleri dahil. Bu fiyatı da gene geçen yıl haziran ayında komple sunucu devri evet yanlış duymadınız online aktifi 100 civarı olan bir sunucu için verildi. Bu yüzden 1 tane pakete 50k fiyat veren yeri söyleyin bizde bilelim. Sonuç olarak forum kurallarını ihlal eden bir durum olduğunu sanmıyorum.

Bu arada konuda 50-100 k piyasada 1 tane paket için fiyat veren daha görmediğimi belirteyim. Dolandırıcısını tanıdım, işini hakkıyla yapanı tanıdım, 3-5 birşeyler bilip paket yapmaya çalışanı tanıdım. Kimsedende 25k üstü 1 paket için fiyat görmedim. 25k fiyat gördüğüm zaman geçen yıl ekim civarında komple özel sistemler(pluginleri hazır birkaç özel), harita sıfırdan, modellerin birçoğu hazır ama animasyon ekleme bir kısmı da özel tasarım olan bir sunucuydu. Gördüğüm en yüksek teklifler şu ana kadar 55k fiyattı. Lobi, velocity, skyblock, survival, towny, boxpvp. Fiyatın içine mcmodels, polymart ve byb gibi sitelerde satılan model ücretleri, harita ücretleri dahil. Bu fiyatı da gene geçen yıl haziran ayında komple sunucu devri evet yanlış duymadınız online aktifi 100 civarı olan bir sunucu için verildi. Bu yüzden 1 tane pakete 50k fiyat veren yeri söyleyin bizde bilelim. Sonuç olarak forum kurallarını ihlal eden bir durum olduğunu sanmıyorum.
200k ve 50k fiyatları Gerçekten Verildiğini Duyunca zaten bende şaşırdım Fakat Paket Fiyatlarının 10-20k civarlarında olduğunu bilmiyorum daha önce bütün paketlerimi kendim yaptığım için.
İşin içinde olarak bizi bilgilendirdiğin için sağol

Moderatör tarafından düzenlendi:
200k ve 50k fiyatları Gerçekten Verildiğini Duyunca zaten bende şaşırdım Fakat Paket Fiyatlarının 10-20k civarlarında olduğunu bilmiyorum daha önce bütün paketlerimi kendim yaptığım için.
İşin içinde olarak bizi bilgilendirdiğin için sağol
Sana şöyle bilgi vereyim. Amacım kesinlikle reklam değil onu da söyleyeyim.

Elimde bir liste var. Bu listede güncel skyblock ve survival(donut smp mantığı değil) sistemleri yazılı. Bu listeyi müşteriye iletirim ve liste uygunsa benim müşterilere verdiğim fiyat bu liste için tamamen sabit olur. Bu bırak 10k yı paketin fiyatı 7000 civarı(net liste ve fiyat vermiyorum tamamen değişiklik gösterebilir.) olur. eğer o an acil ihtiyacım varsa normal fiyatından bile ucuza yaparım. Bunu geçtim ödeme o gün içinde yapılırsa ek indirim ve survival skyblock gibi ana büyük paket alımlarında lobi ve velocity paketi hediye veriyorum. Kurulumları yapıyorum ve herşey hatasız eksiksiz teslim sağlıyorum. Benim hata çözümleri, ek destek, revizeler ve paket yapımı ile birlikte yaptığım bu iş 3 hafta sürüyor. 3 hafta süren bir işte herkesin verdiği ve söylediği fiyata göre ve benimde işin içinde olduğum bir piyasaya göre ben verdiğim bu hizmeti 10k nın bile altında verirken piyasada kim 50k ya 1 tane paket yapıyor? Kaldıki saydıklarım 1 tane özel paket için geçerli durumlar. Müşteri geliyor toplu almak istiyor ben toplu indirim yapıyorum ve bunların süresi daha da uzun oluyor.

Ufak bir bilgi daha vereyim. İtemsatış vs olsun farklı satıcı platformalarında vs olsun biraz araştırın fiyatlar neden 500-1500 arası diye :D. Yurtdışı hazır paketleri alıp harita bile değiştirmeden(bazılarının hakkını yemeyeyim haritayı değiştiriyolar) Türkçe yapıp editleyip kaç kişiye iteleniyor. Özel paketi geçtim içindeki açık kaynak pluginlere bile zararlı kod ekleyip mining yiyen kaç kişiye rastladım sorsanız sayamam.

Moderatör tarafından düzenlendi:

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl