Çözüldü 8 TPS alıyorum yardımcı olur musunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BlackKpoT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.525
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BlackKpoT

İlim Sahibi Olmak İsteyen
Hosting Görevlisi
Elmaslar
540
Minecraft
BlackKpoT

Discord:

BlackKpoT#3087

Merhabalar 8 TPS alıyorum yardımcı olur musunuz rica etsem.

Sunucu Türü: Emek Skyblock
Spigot.yml, Paper.yml, Bukkit.yml, server-properties optimizasyonları yapılı.
4 saatlik timings raporu:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

TPS
LAG sebebi nedir?
w3xXdf.png

hHZgVG.png

Merhabalar 8 TPS alıyorum yardımcı olur musunuz rica etsem.

Sunucu Türü: Emek Skyblock
Spigot.yml, Paper.yml, Bukkit.yml, server-properties optimizasyonları yapılı.
4 saatlik timings raporu:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

TPS
LAG sebebi nedir?
w3xXdf.png

hHZgVG.png
6 gb ram e göre 85 oyuncu çok işlemci gereğinden fazla ısınıyordur.

6 gb ram e göre 85 oyuncu çok işlemci gereğinden fazla ısınıyordur.
Yani RAM miktarını arttırırsam sorunumun çözüleceğini mi söylüyorsunuz? Bence gerek yok çünkü 6GB kullanmıyor bile 5,5 GB kullanıyor. 500 MB boş yer var ayrıca makineye de 1,5 GB yer bıraktım. Toplam 8 GB'lık bir makine.​

Yani RAM miktarını arttırırsam sorunumun çözüleceğini mi söylüyorsunuz? Bence gerek yok çünkü 6GB kullanmıyor bile 5,5 GB kullanıyor. 500 MB boş yer var ayrıca makineye de 1,5 GB yer bıraktım. Toplam 8 GB'lık bir makine.​
Şöyle Düşün 6 Tane Kölen Var 5 i Çok Çalışıyor 1'i Az Çalışıyor ve Bazenleri O 1 De Aşırı Çalışmaya Başlıyor . Makineye 1,5 Gb Ram Bırakman Eğer Arkada Google vs. Açıksa Normal. 7 - 7,5 Gb Ram Verip Dene İstersen. Eğer Bunlarda İşini Görmüyorsa Sorun İşlemcidedir. Eğer Oyunda Takılmalar Laglar Vs. Oluyorsa Kesin İşlemcidir.

Dostum TitleManager lag yapıyor sanırım istersen onu bi kontrol et ve güncelle.
makina bilgilerini yazarmısın.

2 gb ram 20 oyuncu kaldırıyorsa 80 oyuncu :d bençe onada şükür xd eğer sunucu ramini yükseltirsen tps sorunu çözülür

Şöyle Düşün 6 Tane Kölen Var 5 i Çok Çalışıyor 1'i Az Çalışıyor ve Bazenleri O 1 De Aşırı Çalışmaya Başlıyor . Makineye 1,5 Gb Ram Bırakman Eğer Arkada Google vs. Açıksa Normal. 7 - 7,5 Gb Ram Verip Dene İstersen. Eğer Bunlarda İşini Görmüyorsa Sorun İşlemcidedir. Eğer Oyunda Takılmalar Laglar Vs. Oluyorsa Kesin İşlemcidir.
Linux kullanıyorum. Aikar'ın dediğine göre makineye 1G - 1,5G boş alan bırakmak gerekiyor.
Dostum TitleManager lag yapıyor sanırım istersen onu bi kontrol et ve güncelle.
makina bilgilerini yazarmısın.
TitleManager'ı güncelledim ama sorun moblardan kaynaklı sanırım /mvm set monsters false yazıp adalarda mobları kapatınca TPS'im bayağı bir yükseliyor şu an mesela 20 TPS oldu.
1607783071353.png
2 gb ram 20 oyuncu kaldırıyorsa 80 oyuncu :d bençe onada şükür xd eğer sunucu ramini yükseltirsen tps sorunu çözülür
Boşta çok fazla kullanılmayan RAM olduğu için gerek duymuyorum şu an RAM almaya. İsraf olur.​

Sunucunuz Emek Skyblock 'a Yönelik Canavarları Kapatmanız Oyuncuları Etkileyeceğini Düşünüyorum. İtem Spawnerlar Op Skyblocklarda Var Diye Biliyorum.

Sunucunuz Emek Skyblock 'a Yönelik Canavarları Kapatmanız Oyuncuları Etkileyeceğini Düşünüyorum. İtem Spawnerlar Op Skyblocklarda Var Diye Biliyorum.
Çok doğru. O yüzden mobları kapatma taraftarı değilim maalesef.​

Çok doğru. O yüzden mobları kapatma taraftarı değilim maalesef.​
Mobların birikmesini engelleyebilirsin ve belirli bir süre sonra silinmesini ayarlayabilirsin. Aynı zamanda yoksa mobların stacklenmesinide sağlayabilirsin.

Sorun iki yönlü olabilir
ilk olarak bellek miktarı, gördüğüm kadarıyla 500mb boşluk var lakin sunucu belleği anlık olarak değişebiliyor 1gb yiyorken 4gb e fırlayabilir bu tamamen sunucunun paketine ve oyuncuların yaptığı sistemlere bağlı.
Eğer sorun bellek miktarından kaynaklıysa şu şekilde oluyor: bellek miktarı yetiyor lakin bellek kullanımı anlık yükselip limite ulaşırsa o zaman tps anlık olarak düşebilir.

İkinci olarak işlemciden kaynaklı olabilir, eğer sanallaştırılmış bir makine kullanıyorsanız hostinginizin belirlediği CPU limitine takılıyor olabilirsiniz. Eğer işlemci kullanımı düşükse ve sorun CPU dan kaynaklıysa işlemcinin gücü ve tek cpu performansı yetmiyor demektir bunun nedeni minecraftın tek çekirdek kullanmasıdır.
size önerebileceğim şey sorunu gözlemleyin. ClearLag adlı eklentinin en son sürümünde /lagg performance diye bir komut bulunuyor bu komutla anlık olarak bellek miktarını izleyebilir eğer limite ulaşırsa anlık olarak görebilirsiniz.
eğer limite ulaşmadan tps düşüyorsa sorun işlemciden kaynaklı olabilir, sorun işlemciden kaynaklıysa hostinginiz ile görüşebilir veya başka hostingleri seçebilirsiniz iyi bir sunucu olmanın temel kuralı düzgün bir makine almaktan geçiyor.
Size tavsiyem eğer sanallaştırılmış bir makine kullanıyorsanız her gördüğünüz işlemciye atlamamanız olacaktır çünkü size konulan limiti bilmiyorsunuz eğer oyuncunuz çok yüksekse dedicated almanız daha da mantıklı olacaktır.
Eğer sunucunuz zaten dedicated ise hosting ile görüşmenizi öneririm.

Sorun iki yönlü olabilir
ilk olarak bellek miktarı, gördüğüm kadarıyla 500mb boşluk var lakin sunucu belleği anlık olarak değişebiliyor 1gb yiyorken 4gb e fırlayabilir bu tamamen sunucunun paketine ve oyuncuların yaptığı sistemlere bağlı.
Eğer sorun bellek miktarından kaynaklıysa şu şekilde oluyor: bellek miktarı yetiyor lakin bellek kullanımı anlık yükselip limite ulaşırsa o zaman tps anlık olarak düşebilir.

İkinci olarak işlemciden kaynaklı olabilir, eğer sanallaştırılmış bir makine kullanıyorsanız hostinginizin belirlediği CPU limitine takılıyor olabilirsiniz. Eğer işlemci kullanımı düşükse ve sorun CPU dan kaynaklıysa işlemcinin gücü ve tek cpu performansı yetmiyor demektir bunun nedeni minecraftın tek çekirdek kullanmasıdır.
size önerebileceğim şey sorunu gözlemleyin. ClearLag adlı eklentinin en son sürümünde /lagg performance diye bir komut bulunuyor bu komutla anlık olarak bellek miktarını izleyebilir eğer limite ulaşırsa anlık olarak görebilirsiniz.
eğer limite ulaşmadan tps düşüyorsa sorun işlemciden kaynaklı olabilir, sorun işlemciden kaynaklıysa hostinginiz ile görüşebilir veya başka hostingleri seçebilirsiniz iyi bir sunucu olmanın temel kuralı düzgün bir makine almaktan geçiyor.
Size tavsiyem eğer sanallaştırılmış bir makine kullanıyorsanız her gördüğünüz işlemciye atlamamanız olacaktır çünkü size konulan limiti bilmiyorsunuz eğer oyuncunuz çok yüksekse dedicated almanız daha da mantıklı olacaktır.
Kesinlikle katılıyorum :D

Sorun iki yönlü olabilir

Çok haklısın hocam. Dedicated'sız da sorun çözülüyor aslında ne zaman /mvm set monsters false çeksem yani mobları kapatsam TPS yıldızlı 20 oluyor. Tek sorun moblar şu an. /lagg performance'ı göremedim.​

Çok haklısın hocam. Dedicated'sız da sorun çözülüyor aslında ne zaman /mvm set monsters false çeksem yani mobları kapatsam TPS yıldızlı 20 oluyor. Tek sorun moblar şu an. /lagg performance'ı göremedim.​
Silmek veya kaldırmak çözüm değil ultimatestacker eklentisini kurabilirsin veya ClearLagg eklentisinden mob sınırı koyabilirsin ama dediğim gibi kapatmak bir çözüm değil sunucunun kalitesini düşürür oyuncu sayında fena değil dedicated sunucular pahalanmadan bir tane bak derim sonuçta sanallaştırılmış sunucuların performansı çok düşük her ne kadar işlemci iyi olsada

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl