Eklenti Paylaşımı [1.13 - 1.21.10] Ücretsiz Gelişmiş Güvenlik Kapsamlı Hesap Eşleme Plugini

Projenizi github'a zip olarak değil de yerel git reposundan github'a push'layarak gönderebilirseniz Pull Request ile projeye katkıda bulunmak isterim.
Projeyi Github'a tamamını dediğiniz gibi yükledim, İnceleyebilirsiniz.

Güzel eklenti olmuş ellerinize sağlık hoş bir eklenti.

Projeyi Github'a tamamını dediğiniz gibi yükledim, İnceleyebilirsiniz.
Şimdilik temel bir güncelleme attım github'da projenizin Pull Requests kısmında ne değiştirdiğimi görebilirsiniz ve isteğimi kabul edebilrsiniz. Daha tamamlamadığım bir güncellemem duruyor onu da en yakın zamanda gönderirim.

Şimdilik temel bir güncelleme attım github'da projenizin Pull Requests kısmında ne değiştirdiğimi görebilirsiniz ve isteğimi kabul edebilrsiniz. Daha tamamlamadığım bir güncellemem duruyor onu da en yakın zamanda gönderirim.
Desteklerin İçin Teşekkür Ederim Eline Sağlık.

Selamlar yeni Push Request'i gönderdim şu şekilde değişiklikler & eklemeler yaptım:

Yaptığım İyileştirmeler ve Eklenen Özellikler

1. Tamamen Çevrilebilir Yapı (i18n Desteği):

• Eklentideki tüm sabit metinleri (oyun içi mesajlar, kick mesajları, Discord komut/butonları vb.) langs/ klasöründeki dil dosyalarına taşıdım. Artık eklenti %100 çevrilebilir ve çok dilli sunucular için tam uyumlu.

2. Kod Kalitesi İyileştirmeleri:
  • Kullanılmayan ve tekrar eden kod bloklarını temizleyerek projeyi daha sade ve bakımı kolay hale getirdim.
  • Veri kaydetme/okuma işlemlerini jenerik metotlarla optimize ederek kod tekrarını azalttım.
  • Hata kontrolünü artırdım; örneğin, bir işlem başarısız olduğunda artık kullanıcıya doğru geri bildirim veriliyor.

3. Yeni Özellikler:
  • IP Tabanlı 2FA Sistemi: Artık oyuncular 2FA özelliğini aktif ettiğinde, farklı bir IP'den giriş yapmaya çalıştıklarında Discord üzerinden onay vermeleri gerekiyor. Bu, hesap güvenliğini ciddi şekilde artırıyor.
  • Yeni Yönetici Komutları:
    • /hesapesle odul <oyuncu>: Bir oyuncuya eşleştirme ödülünü manuel olarak vermek için.
    • /bilgi <kullanıcı> (Discord): Bir Discord üyesinin hangi MC hesabıyla eşleştiğini sorgulamak için.
  • Cooldown ve Raporlama: Discord komutlarının spamlenmesini önlemek için cooldown sistemi ve oyuncuların birbirini yetkililere bildirebileceği bir /raporla komutu ekledim.

4. Genel Güvenlik ve Stabilite:
  • NullPointerException riskini azalttım.
  • Loglama sistemini daha sağlam hale getirdim.

Selamlar yeni Push Request'i gönderdim şu şekilde değişiklikler & eklemeler yaptım:

Yaptığım İyileştirmeler ve Eklenen Özellikler

1. Tamamen Çevrilebilir Yapı (i18n Desteği):

• Eklentideki tüm sabit metinleri (oyun içi mesajlar, kick mesajları, Discord komut/butonları vb.) langs/ klasöründeki dil dosyalarına taşıdım. Artık eklenti %100 çevrilebilir ve çok dilli sunucular için tam uyumlu.

2. Kod Kalitesi İyileştirmeleri:
  • Kullanılmayan ve tekrar eden kod bloklarını temizleyerek projeyi daha sade ve bakımı kolay hale getirdim.
  • Veri kaydetme/okuma işlemlerini jenerik metotlarla optimize ederek kod tekrarını azalttım.
  • Hata kontrolünü artırdım; örneğin, bir işlem başarısız olduğunda artık kullanıcıya doğru geri bildirim veriliyor.

3. Yeni Özellikler:
  • IP Tabanlı 2FA Sistemi: Artık oyuncular 2FA özelliğini aktif ettiğinde, farklı bir IP'den giriş yapmaya çalıştıklarında Discord üzerinden onay vermeleri gerekiyor. Bu, hesap güvenliğini ciddi şekilde artırıyor.
  • Yeni Yönetici Komutları:
    • /hesapesle odul <oyuncu>: Bir oyuncuya eşleştirme ödülünü manuel olarak vermek için.
    • /bilgi <kullanıcı> (Discord): Bir Discord üyesinin hangi MC hesabıyla eşleştiğini sorgulamak için.
  • Cooldown ve Raporlama: Discord komutlarının spamlenmesini önlemek için cooldown sistemi ve oyuncuların birbirini yetkililere bildirebileceği bir /raporla komutu ekledim.

4. Genel Güvenlik ve Stabilite:
  • NullPointerException riskini azalttım.
  • Loglama sistemini daha sağlam hale getirdim.
sunduğum eklentinin, senin gibi yetenekli biri tarafından bu kadar güzel şekilde geliştirilmiş olması gerçekten gurur verici. Eklediğin tüm yeni özellikler ve sistemler hem teknik açıdan çok başarılı hem de toplumsal faydayı artıracak nitelikte. Bu katkı, sadece bireysel bir gelişim değil, aynı zamanda topluma yönelik bir iyileştirme anlamı taşıyor. Eline emeğine sağlık, bu değerli katkın için gönülden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Başlangıçta sunduğum eklentinin, senin gibi yetenekli biri tarafından bu kadar güzel şekilde geliştirilmiş olması gerçekten gurur verici. Eklediğin tüm yeni özellikler ve sistemler hem teknik açıdan çok başarılı hem de toplumsal faydayı artıracak nitelikte. Bu katkı, sadece bireysel bir gelişim değil, aynı zamanda topluma yönelik bir iyileştirme anlamı taşıyor. Eline emeğine sağlık, bu değerli katkın için gönülden teşekkür ederim.
Asıl projenizi açık kaynak kodlu olarak paylaştığınız için ben teşekkür ederim. Ben de genelde çoğu projemi diğer geliştiricilerin kodum hakkında fikirlerini paylaşmas için; neyi yanlış yapıyorum, neyi iyileştirebilirim öğrenmek için; ayrıca benim kapasitemin dışına çıkan ama başka bir geliştirici için çocuk oyuncağı olan sistemlerin daha kolay gelişebilmesi için açık kaynak kodlu paylaşırım ve bu kullanıcılar için de dinamik & hızlı gelişen & stabil bir proje sağlar. O yüzden açık kaynağa verdiğiniz destekten dolayı tekrar teşekkür ederim. Sizin kurduğunuz altyapı ile ortaya birlikte güzel bir sistem çıkardığımızı düşünüyorum. İyi geliştirmeler dilerim.

Güzel olmuş başarılar dilerim.

Hocam selamlar,elinize sağlık çok güzel bir plugine benziyor ancak son sürümünde bir hata var. Messages dosyasını hiç değiştirmeyip sadece bot tokenini koysamda mesaj bulunamadı hatası veriyor. Neden oldugunu çözemedim. Bot aktif ancak o mesaj gitmiyor [embedli hesap eşleme mesajı] ve komutlarda eklenmiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim veya düzeltirseniz sevinirim @-

KAYNAKLAR:
VirüsTotal:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

SpigotMc:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Source Code:

Modrinth:

GEREKSİNİMLER:
- LuckPerms
- Java 8/17

GENİŞLETİLMİŞ SİSTEM ÖZELLİKLERİ:

Otomatik Bilgilendirme Sistemi:

Eklenti, Minecraft sunucusunda gerçekleşen belirli olayları otomatik olarak Discord sunucusuna bildirir. Bu sistem sayesinde oyuncu aktiviteleri, eşleşme durumu ve özel bildirimler Discord üzerinden ilgili kanallara gönderilir. Bildirimler, config.yml dosyası aracılığıyla özelleştirilebilir ve kanal bazlı yönlendirme desteklenir.

2FA(İki Aşamalı Doğrulama Sistemi)
Hesabınıza farklı bir IP adresinden giriş yapıldığında, güvenliğiniz için Discord üzerinden size bir doğrulama mesajı gönderilir. Bu durumda, dilerseniz giriş yapan oyuncuyu sunucudan atabilir ya da doğrulama mesajını onaylayarak devam etmesine izin verebilirsiniz.

Dahili Gömülü Discord Botu:
Eklenti, harici bir bot kurulumuna gerek kalmadan kendi içerisinde çalışan bir entegre Discord botu barındırır.
Bu sayede sistem, herhangi bir 3. parti uygulamaya ihtiyaç duymadan bağımsız olarak çalışabilir.
Bot, Discord API üzerinden:
  • Mesaj gönderme
  • Rol atama
  • Kullanıcı adı güncelleme
  • Onay sistemi yönetimi
    gibi işlemleri doğrudan gerçekleştirebilir.
Onaylı Kullanıcı Eşleştirme Sistemi:
Kullanıcıların Minecraft hesaplarını Discord hesaplarıyla bağlamadan önce bir onay sürecinden geçmeleri gerekmektedir. Bu sistem, sunucuda yetkisiz kullanıcı eşleşmelerinin önüne geçmek ve güvenliği artırmak için geliştirilmiştir.

Hesap Eşleme Log Sistemi:
Herhangi bir kullanıcı hesabını eşlediğinde configrasyon üzerinde belirlediğiniz, Log-Channel Kanalına Detaylı Bir
Embed Gönderir.

6 Adet Dil Desteği:
zh
— Çince (Chinese)
tr — Türkçe (Turkish)
en — İngilizce (English)
fr — Fransızca (French)
es — İspanyolca (Spanish)
de — Almanca (German)

Gelişmiş Yapılandırma Desteği:

Tüm sistem, kullanıcı dostu bir config.yml yapılandırma dosyası ile kontrol edilir.
Bu yapılandırma dosyası sayesinde:
  • Botun durum mesajları (örnek: /playing, /watching)
  • Otomatik mesaj içerikleri
  • Mesajların gönderileceği kanal ID’leriD

Kullanıcı Adı Güncelleme Sistemi:
Başarılı eşleştirme sonrasında, kullanıcının Discord üzerindeki görünen adı otomatik olarak Minecraft kullanıcı adı ile güncellenir.
Bu özellik:
  • Sunucu içi düzeni artırır
  • Oyuncuların kimlik takibini kolaylaştırır
  • Anonim kullanıcı adlarının önüne geçer
    Yapılandırma dosyası üzerinden bu özellik aktif/pasif hale getirilebilir.

Rol Atama ve Yetkilendirme Sistemi:
Eklenti, oyuncu eşleşmesini tamamladıktan sonra kullanıcının sahip olduğu özel üyelik durumuna göre Discord üzerindeki belirli rolleri otomatik olarak atar.
Rol tanımlamaları config.yml üzerinden yapılır ve şu kurallar desteklenir:
  • VIP, Premium, Elit gibi özel üyelik sistemleri
  • Çoklu rol desteği (birden fazla rol aynı anda atanabilir)
Otomatik Rol Verme:
Oyuncu Hesabını Eşlediğinde, Configrasyonda belirlediğiniz, Verified-Rol-Id Oyuncuya Discord Üzerinden İletilir.

GünlükÖdül Sistemi:
Discord Bilgilendirme Mesajı Üzerinden, Ödül kontrol Butonuna Basarak Ödüllerinizi Kontrol Edebilir, Her Güne özel ödüller belirleyebilirsiniz, Tamamen Özelleştirilebilir ödüller.

Kurulum Talimatları​

1. config.yml dosyasındaki token kısmına Discord bot tokeninizi girin.
  2. bilgilendirme-kanal-id alanına mesaj gönderilecek Discord kanalının ID'sini yazın.
  3. oduller bölümünü kendi sunucunuza göre düzenleyin.
  4. Oyuncular, Minecraft üzerinde /hesapeşle eşle komutunu kullanarak, Discord botuna /eşle [Kod] komutunu girmelidir.

Komutlar​

• /hesapeşle eşle
    ➤ Discord botuna gönderilecek olan eşleştirme kodunu görüntüler.

• /hesapeşle kaldır
    ➤ Mevcut eşleştirme bağlantısını kaldırır.

• /hesapeşle yenile
    ➤ messages.yml dosyasını yeniden yükler.

• /hesapeşle kodiptal
    ➤ Onay sürecindeki kodunuzu iptal eder.

• /hesapeşle onayla (Code)
    ➤ Oyuncunun Discord Hesabının Hangi Minecraft Hesabıyla Eşlendiğini Gösterir

• /hesapeşle liste
    ➤ Hesabını eşleyen oyuncuların listesini gösterir.

• /hesapeşle sıfırla (OyuncuAdı)
    ➤ Belirtilen oyuncunun eşleşme bağlantısını sıfırlar.

• /hesapeşle Ödül (OyuncuAdı)

• /hesapeşle 2fa Aç
    ➤ İki Aşamalı Doğrulama Sistemini Aktif Eder.

• /hesapeşle 2fa kapat
    ➤ İki Aşamalı Doğrulama Sistemini devre dışı bırakır.

Discord Komutları
  • /eşle (Kod)
    ➤ Disocrd Hesabınızı Eşlemesini Onay işlemine alır

• /bilgi (Oyuncu)

• /raporla Sebep (Oyuncu)
    ➤ Yetkililere Bildirim Göndererek Oyuncuyu Raporlar

Yetkiler
  • agnesesle.admin: Tüm Komutlara Erişim Sağlar.
PlaceholderAPI
  • %agnesesle_server_toplam_eslesme%: Sunucudaki, Toplam Eşleşme Sayısını Gösterir
  • %agnesesle_durum%: Oyuncunun Eşledi mi, Eşlemedi mi Durumunu Gösterir.
  • %agnesesle_discord_id%: Kullanıcının Discord Id'sini gösterir.
  • %agnesesle_discord_adi%: Oyuncunun Discord Üzerinde'ki Adını Gösterir.
  • %agnesesle_2fa_durum%: Oyuncunun 2FA(İki Aşamalı Doğrulama) Durumunu gösterir.
o Görseldeki Lobi Paketi Çok Hoşuma Gitti Ben Hyronicten Aldım fakat texturepackli + inglizce hoşuma gitmedi paket sizemi ait
KAYNAKLAR:
VirüsTotal:

SpigotMc:

Source Code:

Modrinth:

GEREKSİNİMLER:
- LuckPerms
- Java 8/17

GENİŞLETİLMİŞ SİSTEM ÖZELLİKLERİ:

Otomatik Bilgilendirme Sistemi:

Eklenti, Minecraft sunucusunda gerçekleşen belirli olayları otomatik olarak Discord sunucusuna bildirir. Bu sistem sayesinde oyuncu aktiviteleri, eşleşme durumu ve özel bildirimler Discord üzerinden ilgili kanallara gönderilir. Bildirimler, config.yml dosyası aracılığıyla özelleştirilebilir ve kanal bazlı yönlendirme desteklenir.

2FA(İki Aşamalı Doğrulama Sistemi)
Hesabınıza farklı bir IP adresinden giriş yapıldığında, güvenliğiniz için Discord üzerinden size bir doğrulama mesajı gönderilir. Bu durumda, dilerseniz giriş yapan oyuncuyu sunucudan atabilir ya da doğrulama mesajını onaylayarak devam etmesine izin verebilirsiniz.

Dahili Gömülü Discord Botu:
Eklenti, harici bir bot kurulumuna gerek kalmadan kendi içerisinde çalışan bir entegre Discord botu barındırır.
Bu sayede sistem, herhangi bir 3. parti uygulamaya ihtiyaç duymadan bağımsız olarak çalışabilir.
Bot, Discord API üzerinden:
  • Mesaj gönderme
  • Rol atama
  • Kullanıcı adı güncelleme
  • Onay sistemi yönetimi
    gibi işlemleri doğrudan gerçekleştirebilir.
Onaylı Kullanıcı Eşleştirme Sistemi:
Kullanıcıların Minecraft hesaplarını Discord hesaplarıyla bağlamadan önce bir onay sürecinden geçmeleri gerekmektedir. Bu sistem, sunucuda yetkisiz kullanıcı eşleşmelerinin önüne geçmek ve güvenliği artırmak için geliştirilmiştir.

Hesap Eşleme Log Sistemi:
Herhangi bir kullanıcı hesabını eşlediğinde configrasyon üzerinde belirlediğiniz, Log-Channel Kanalına Detaylı Bir
Embed Gönderir.

6 Adet Dil Desteği:
zh
— Çince (Chinese)
tr — Türkçe (Turkish)
en — İngilizce (English)
fr — Fransızca (French)
es — İspanyolca (Spanish)
de — Almanca (German)

Gelişmiş Yapılandırma Desteği:

Tüm sistem, kullanıcı dostu bir config.yml yapılandırma dosyası ile kontrol edilir.
Bu yapılandırma dosyası sayesinde:
  • Botun durum mesajları (örnek: /playing, /watching)
  • Otomatik mesaj içerikleri
  • Mesajların gönderileceği kanal ID’leriD

Kullanıcı Adı Güncelleme Sistemi:
Başarılı eşleştirme sonrasında, kullanıcının Discord üzerindeki görünen adı otomatik olarak Minecraft kullanıcı adı ile güncellenir.
Bu özellik:
  • Sunucu içi düzeni artırır
  • Oyuncuların kimlik takibini kolaylaştırır
  • Anonim kullanıcı adlarının önüne geçer
    Yapılandırma dosyası üzerinden bu özellik aktif/pasif hale getirilebilir.

Rol Atama ve Yetkilendirme Sistemi:
Eklenti, oyuncu eşleşmesini tamamladıktan sonra kullanıcının sahip olduğu özel üyelik durumuna göre Discord üzerindeki belirli rolleri otomatik olarak atar.
Rol tanımlamaları config.yml üzerinden yapılır ve şu kurallar desteklenir:
  • VIP, Premium, Elit gibi özel üyelik sistemleri
  • Çoklu rol desteği (birden fazla rol aynı anda atanabilir)
Otomatik Rol Verme:
Oyuncu Hesabını Eşlediğinde, Configrasyonda belirlediğiniz, Verified-Rol-Id Oyuncuya Discord Üzerinden İletilir.

GünlükÖdül Sistemi:
Discord Bilgilendirme Mesajı Üzerinden, Ödül kontrol Butonuna Basarak Ödüllerinizi Kontrol Edebilir, Her Güne özel ödüller belirleyebilirsiniz, Tamamen Özelleştirilebilir ödüller.

Kurulum Talimatları​

1. config.yml dosyasındaki token kısmına Discord bot tokeninizi girin.
  2. bilgilendirme-kanal-id alanına mesaj gönderilecek Discord kanalının ID'sini yazın.
  3. oduller bölümünü kendi sunucunuza göre düzenleyin.
  4. Oyuncular, Minecraft üzerinde /hesapeşle eşle komutunu kullanarak, Discord botuna /eşle [Kod] komutunu girmelidir.

Komutlar​

• /hesapeşle eşle
    ➤ Discord botuna gönderilecek olan eşleştirme kodunu görüntüler.

• /hesapeşle kaldır
    ➤ Mevcut eşleştirme bağlantısını kaldırır.

• /hesapeşle yenile
    ➤ messages.yml dosyasını yeniden yükler.

• /hesapeşle kodiptal
    ➤ Onay sürecindeki kodunuzu iptal eder.

• /hesapeşle onayla (Code)

• /hesapeşle liste
    ➤ Hesabını eşleyen oyuncuların listesini gösterir.

• /hesapeşle sıfırla (OyuncuAdı)

• /hesapeşle Ödül (OyuncuAdı)

• /hesapeşle 2fa Aç
    ➤ İki Aşamalı Doğrulama Sistemini Aktif Eder.

• /hesapeşle 2fa kapat
    ➤ İki Aşamalı Doğrulama Sistemini devre dışı bırakır.

Discord Komutları
  • /eşle (Kod)
    ➤ Disocrd Hesabınızı Eşlemesini Onay işlemine alır

• /bilgi (Oyuncu)

• /raporla Sebep (Oyuncu)
    ➤ Yetkililere Bildirim Göndererek Oyuncuyu Raporlar

Yetkiler
  • agnesesle.admin: Tüm Komutlara Erişim Sağlar.
PlaceholderAPI
  • %agnesesle_server_toplam_eslesme%: Sunucudaki, Toplam Eşleşme Sayısını Gösterir
  • %agnesesle_durum%: Oyuncunun Eşledi mi, Eşlemedi mi Durumunu Gösterir.
  • %agnesesle_discord_id%: Kullanıcının Discord Id'sini gösterir.
  • %agnesesle_discord_adi%: Oyuncunun Discord Üzerinde'ki Adını Gösterir.
  • %agnesesle_2fa_durum%: Oyuncunun 2FA(İki Aşamalı Doğrulama) Durumunu gösterir.
.

Hocam selamlar,elinize sağlık çok güzel bir plugine benziyor ancak son sürümünde bir hata var. Messages dosyasını hiç değiştirmeyip sadece bot tokenini koysamda mesaj bulunamadı hatası veriyor. Neden oldugunu çözemedim. Bot aktif ancak o mesaj gitmiyor [embedli hesap eşleme mesajı] ve komutlarda eklenmiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim veya düzeltirseniz sevinirim @-
configrasyondaki dili tr olarak ayarlayın, ve messages_tr.yml de mesaj içeriğinin bulunduğundan emin olun.
ek olarak, bilgilendirme mesajının gönderilmemesinin sebebi configrasyonda information-sent: true olmasıdır, false yapıp eklentiyi yeniden başlatırsanız gönderilecektir.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl