Tek başıma yapıyorum malesef arkadaşım yok :D. Yinede yorumun için sağol!İnanılmaz bir plugin! Emeği geçen bütün arkadaşların ellerine sağlık.Config dosyası oyundan ayarlanabiliyor.Çok güzel...
Şu anda scoreboard eklemeye çalışıyorum. Configden ayarlanabilicek scoreboard falan.Çooook güzel olmuş çok beğendim ileri ki zamanlarda geliştirmeni tavsiye ederim bak bu tutar haaa :D
Merakla bekliyorum kullanacağım, başarılar.Şu anda scoreboard eklemeye çalışıyorum. Configden ayarlanabilicek scoreboard falan.
Yorumun için sağol!
TuvalsizRessam#2861
Bende hayret ediyorum bizim geriden gelmemize pardon sizin. Bu tarz eklentiler vk2gpz tarafından uzun zaman önce yapıldı ve satışa sunuldu. Bu tarz eklentiler uzun bir çaba ister ve bunun yanında bir özveri ister. Eğer hoppadanak ortaya böyle bir eklentiyle çıkarsanız sadece kendiniz için ya da farklı amaçlarla yapmış olursunuz.Türkiye'de bu tür eklentiler üzerine çalışan kişi sayısının az olmasına karşın senin bu eklentiyi geliştirme çabası içinde olmanı takdir ettim, daha büyük projeler de görmek isterim :)
Bu eklentiyi açacağım sunucu için yapmıştım sadece nametagları falan ayarlıyordu daha sonrasında yetkilere ihtiyacım oldu ve yetkileri de ekledim ardından sunucuyu açmaktan vazgeçtiğimiz için sıkıntıdan bu eklentiyi geliştirdim. Biraz daha ilgi olsa eklentiye aslında çok daha güzel şeyler ekleyebilicem ama fikir gelmiyor malesef.Bende hayret ediyorum bizim geriden gelmemize pardon sizin. Bu tarz eklentiler vk2gpz tarafından uzun zaman önce yapıldı ve satışa sunuldu. Bu tarz eklentiler uzun bir çaba ister ve bunun yanında bir özveri ister. Eğer hoppadanak ortaya böyle bir eklentiyle çıkarsanız sadece kendiniz için ya da farklı amaçlarla yapmış olursunuz.
TuvalsizRessam#2861
İşte demek istediğim şey oydu. Fikirden ziyade nitelikli insan lazım. Böyle bir yükün altına tek girmek pek mantıklı değil. Eğer özel bir sebep yoksa. Anlatmaya çalıştığımda buydu. Basit bir networkle ortak bir çalışma daha mantıklı ve sürdürülebilirdir.Bu eklentiyi açacağım sunucu için yapmıştım sadece nametagları falan ayarlıyordu daha sonrasında yetkilere ihtiyacım oldu ve yetkileri de ekledim ardından sunucuyu açmaktan vazgeçtiğimiz için sıkıntıdan bu eklentiyi geliştirdim. Biraz daha ilgi olsa eklentiye aslında çok daha güzel şeyler ekleyebilicem ama fikir gelmiyor malesef.
Merlin#5505
Güzel bir sistem işe yararHerkese tekrardan merhaba. Bu gün çok güzel bir özellikle karşınızdayım. Artık süreli yetki ayarlayabiliyorsunuz.
Daha fazla bilgi için konuyu okumaya devam edebilirsin.
- Artık eklenti Parties eklentisiyle uyumlu çalışabiliyor. Partiye sahip oyuncuların yetkilerinden önce parti isimleri gözükür bunu yetki.yml dosyasından değiştirebilirsiniz. Örnek alttadır.Ekli dosyayı görüntüle 78782
- Eklentinin süreli yetki özelliğinin /reload komutundan dolayı bozulduğunu gördüm. Bu sebepten dolayı /reload komutu sunucuyu tamamen kapatıyor.
- /yetki Komutu ile Yetki Menüsü'nü açabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 78487
(Yetki oluştur şimdilik hiçbir işe yaramıyor fakat yakında oyun içinden yetki oluşturma ekleyeceğim.)Ekli dosyayı görüntüle 78490
Ekli dosyayı görüntüle 78494
Ekli dosyayı görüntüle 78489
Ekli dosyayı görüntüle 78488
Ekli dosyayı görüntüle 78491
Liste'ye tıklayarak Tüm yetkilerin listesini görebilirsiniz. Bu menünün boyutu eklediğiniz yetkilerin sayısına bağlı olarak artacaktır. Ok'a tıklayarak Yetki Menüsüne Dönebilirsiniz. Sizin yetkiniz parlayacaktır ve "Senin yetkin bu. Ne kadar da güzel!" yazacaktır. Son olarak artık yetki isimleri büyük harfle gösteriliyor.
- Ayarla'ya tıklayarak açılan tabela ile yetki ayarlayabilirsiniz.
Komutlara tıklayarak komutları görebilirsin.
- Süreli yetki ayarlamak için /yetki ayarla <oyuncu> <yetkisimi> <süre/Xdk Xsaat Xgün Xay Xyıl> Örnek: /yetki ayarla metehngzr owner 10dk
- Oyuncunun süreli yetkisi varsa her oyuna girdiğinde kontrol edilir ve süresi geçtiyse yetkisi eski haline çevirilir. Her 10 dakikada bir kontrol edilir yetkilerin süreleri. Kaç dakikada bir kontrol edildiğini config.yml dosyasından değiştirebilirsin; Ekli dosyayı görüntüle 78777
- Süresiz yetki ayarlamak için /yetki ayarla <oyuncu> <yetkisimi> komutunu hala kullanabiliyorsunuz.
Yenileye tıklayarak config dosyalarını yenileyebilirsin. (MySQL ayarları güncellenmez. Bunun için sunucunun kapatılıp açılması gerekir.) Eklenti çalışması için NameTagEdit ve ProtocolLib gerektirmektedir. MySQL Desteği bulunmaktadır. Config.yml dosyasından ayarları değiştirilebilir. Oyuncular sunucuya girdiğinde/çıktığında gözüken mesajı değiştirebilirsiniz. Bunun için config.yml dosyasından join-mesajı ve quit-mesajı kısımlarını değiştirmeniz yeterli olacaktır. Bu mesajı kapatmak için join-mesaj veya quit-mesaj kısımını boş bırakmanız yeterli olacaktır. Placeholderlar: %oyuncu%: Oyuncunun ismi. %maks%: Sunucunun maks slot'u. %aktif%: Aktif oyuncu sayısı. Eğer yazı prefixlerinin değiştirilmesini istemiyorsan config.yml dosyasından yazı-prefix-kapat kısmını true yapabilirsin. Sadece yetkisi olan kişilerin konuşmasını istiyorsan config.yml dosyasından konuşma kısmının altındaki sadeceyetkili kısmını true yap ve yetki kısmını istediğin bir yetki olarak ayarla. Bu yetkiye sahip olan kişiler haricinde kimse konuşamayacaktır. Eğer yetkisi olmayanlara giden mesajı değiştirmek istiyorsan hatamesaj kısmını değiştirebilirsin. Komutlarda gözüken tüm prefixler config.yml dosyasındaki prefix kısmından değiştirilebilir.- Yetki.yml dosyasında bir grupun yetkilerinin içine evlat:<grupismi> yazarsanız o grupun yetkilerini de verecektir.
- Yetki.yml dosyasında artık <isim> artık %isim% <mesaj> artık %mesaj% olarak kullanılıyor. Eğer eskiden eklentiyi kullanıyorsanız bunları değiştirmeniz gerekebilir.
Yetki ayarlamak için yetki.yml dosyasında bulunan Yetkiler: kısmının altına ekleyebilirsin. Örnek bir yetki;Java:leaddev: renk-kullanabilir: true yazı-rengi: '&7' boardname: '&9Lead Dev.' prefix: '&9&lLead Developer &6∞ &3&o%isim%&r &6&l» &e%mesaj%' nametag: prefix: '&8[&9L.D.&8] &3' yetkiler: - evlat:oyuncu - aurora.uç - aurora.yetkiayar - aurora.testerEkli dosyayı görüntüle 78518
Ekli dosyayı görüntüle 78788
Ekli dosyayı görüntüle 78577Ekli dosyayı görüntüle 78558Ekli dosyayı görüntüle 78559
Artık yetki.yml dosyasındaki placeholder'lar <isim> ve <mesaj> yerine %isim% ve %mesaj% olarak kullanılıyor. Bu güncellemeyle beraber artık eklenti Parties eklentisiyle beraber çalışabiliyor. (Parties eklentisinin son sürümü ile test edilmiştir) Config.yml dosyasındaki birkaç mesaj yeni eklediğim mesajlar.yml dosyasından ayarlanıyor. Yakında tüm mesajları ayarlanabilir yapacağım.
NameTagEdit ProtocolLib Bukkit veya Spigot 1.8.X
- YetkiApi.yetkisiNe(oyuncu) | Oyuncunun yetkisini oyuncular.yml dosyasından alır.
- YetkiApi.YetkileriHazırla(oyuncu) | Oyuncu için yetkileri hazırlar.
- YetkiApi.getBoardname(oyuncu) | yetki.yml dosyasındaki boardname kısmını alır.
- YetkiApi.mysqlGüncelle(oyuncu, yetki) | Yetkiyi MySQL'e gönderir. (MySQL kapalıysa hiçbir şey yapmaz)
- YetkiApi.mysqlYetkileriAl(oyuncu) | MySQL'den oyuncunun yetkisini öğrenir. (MySQL kapalıysa hiçbir şey yapmaz)
- YetkiApi.yetkiKontrol(oyuncu) | Boolean'dir oyuncunun yetkisi var'mı diye kontrol eder yok ise ayarlar ve false olarak çıkış yapar.
- YetkiApi.AyarlaNametag(oyuncu) | Oyuncunun NameTagını yetkisine göre ayarlar.
- YetkiApi.süreliYetkiKontrol(oyuncu) | Oyuncunun süreli yetkisi varsa süresinin geçip geçmediğini kontrol eder.
- Yetkiler Listesi Menüsünde bir yetkinin üzerine tıkladığımızda bir Menü daha açılacak ve orada oyuncu listesi yer alacak. O listeden üzerine tıkladığın oyuncunun yetkisini Önceki menüde seçtiğiniz yetkiye göre ayarlayacak.
- Menüden yetki ayarladığınızda tabelayı kapatsanız bile ayarlıyor, Bunun yerine bir onay menüsü gelecek ve onay verildiyse ayarlayacak.
- Eklentiye scoreboard menüsü özelliği eklemeyi düşünüyorum. Hem yetkileri scoreboardda göstermenizi kolaylaştıracaktır hemde sunuculardaki eklenti sayısını azaltacaktır.
- Eklentiyi daha kapsamlı bir hale getirmek için ekleyebileceğim özellikleri konuya yazabilirsiniz. Kesinlikle hepsini dikkate alıp eklentiyi yorumlarınıza göre şekillendiriyor olacağım.
Ekli dosyayı görüntüle 78516Süreli yetki verme sistemini yeni kodladığımdan dolayı birkaç hata olma ihtimali var. Onları bana yazarsanız en kısa sürede düzelteceğim.![]()
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!