Sol Reklam
Sağ Reklam

Haber Minecraft 1.19 Vahşi Güncelleme

  • 3.255
  • 18
1-18-guncellemesi.jpg


Minecraft 1.19 Güncellemesini Duyurdu!
Minecraft, 16 Ekim 2021 tarihinde 1.19 güncellemesinin 2022 sonlarında geleceğini duyurdu. Peki ne bu 1.19 güncellemesi? 1.19 güncellemesinin İngilizce olarak ismi "The Wild Update" yani Türkçe olarak çevirdiğimizde "Vahşi Güncelleme" anlamındadır.

1.19 Güncellemesinde Gelecek Olan Özellikler
warden.jpg

Warden

Birçok Minecraft oyuncusunun beklediği yeni boss Warden güncellemesi 1.19 ile gelecek. Daha önce 1.17 güncellemesinde gelmesi planlanan Warden COVID-19 salgını yüzünden ertelendi. Daha sonra 1.18 güncellemesi 2 aşamaya ayrıldı, 1.17 Part-1 yani şu anki 1.17.1 sürümü. Part-2 ise 30 Kasım tarihinde yayımlanmış olan 1.18 sürümü; fakat daha sonrada 16 Ekim 2021 tarihinde yapılan Minecraft Live etkinliğinde 1.19 güncellemesi ile geleceği duyuruldu. Warden, sadece ses üzerinden hareket edebilmektedir gözü görmemektedir. Aynı zamanda Warden, Sculk Sensörlerden gelen titreşimler sayesinde yolunu bulabilmektedir. Eğer yanından geçerken eğilirseniz sizi fark etmez. Gün ışığında yanar. Aşırı güçlü olmakla birlikte tamamen netherite set giymiş bir oyuncunun canını 3.5 kalbini götürebilir.
...

İnceleme Gözümüzden: Cyberpunk 2077

  • 1.225
  • 11
kapak.jpg


Gözümüzden: Cyberpunk 2077
Giriş
Son yıllarda oyun piyasasının en çok konuşulan oyunu olan Cyberpunk 2077, oyun içerisindeki sistemsel hata ve görsel problemleri yüzünden çok fazla gündeme gelmişti. Cyberpunk 2077'ye başlamadan önce internet üzerinden çok fazla makale araştırmış ve konuyla ilgili videolar izlemiş biri olarak oyunu büyük bir ön yargıyla indirdim. 30 saatlik bir oyun deneyimimin sonunda, aslında oyun editörlerinin değinmediği noktaları keşfettiğimi gördüm. Bu yazıda piyasaya yön verebilecek kadar büyük olan içerik üreticilerinin, firmaların, dergilerin ve projelerin taraflı yazılarından ziyade, daha samimi incelemeyle karşılaşacaksınız. İncelemesini yapacağım her oyunu bizzat kendim oynayarak sizlere dökeceğim. Bu yazıyı ise sizin gözünüzden, bir oyuncunun gözünden yazıyorum. Hatta daha samimi olması adına, konuda kullanacağım her resmi oyun içerisinden kendim aldım.

Sistem Gereksinimleri & Fiyatlandırma
Ülkemizin ekonomik standartlarında yeni çıkan oyunların fiyatları oldukça cep yakıyor. Aynı şekilde Cyberpunk 2077 ise piyasada 200-250₺ bandında elde edilebilecek bir oyun. Ülke ekonomisi göz önünde bulundurulduğunda ve genel oyun piyasasına baktığımız zaman 2021 yılında çıkan bir oyun için rakiplerine benzer bir fiyat kullanılmış. Sistem gereksinimleri ve oyun...

Gelişim Günleri - Blog ve Haftanın Konusu ( 5+ Özellik )

  • 590
  • 3
Gelişim Günleri - Blog ve Haftanın Konusu
Uzun uğraşlar sonucunda yeni haberlere son gaz devam!
Herkese kucak gönülden selamlar, değerli forum üyeleri. Bugün sizlere güzel bir yama notu ile karşınıza çıkıyoruz. Gelişim Günlerini hatırlayanız var mı? 1.5 aydır uğraştığımız, daha fazla yenilikçi, kreatif ve özgün özellikler & şablonlar getirmeyi amaçlayan bu güncelleme serisi halen de devam ediyor. En son 12 gün sürecek dediğimiz Gelişim Günleri 1.5 ay olmuş, ne kadar hızlı geçiyor zaman. Basit çaplı güncellemelerin yanı sıra böyle daha tatlı, hoş ve gelişimi açık güncellemeler getiriyoruz. Tatlı güncellemelerden birisi ise en güzeli Blog ile haftanın konusu olabilir, çünkü rahatça uzun zamandır güncellenmeyen bir alanı güncelleştirip tekrardan hizmete sunmak, sıfırdan cilalayıp tertipleyip üstüne yeni özellikler eklemek çok eğlenceli ve motiveli bir iş. İşte konumuz ise bu motiveden başlayıp sonuna gidiyor. Bugün ki gelişim günleri içeriği ise Blog ile haftanın konusu.

mc-tr.com (1) (1) (1) (2).png

? MC-TR.COM - Gelişim Günleri: Blog Nedir?
Blog aslında bu platform için ikiye ayrılmakta. Blog en kaba tabiriyle öne çıkan makale. Bir haber hakkında veya rehber, tanıtımları içerisinde "öne çıkan"...

Haber Epic Games NBA 2K21'i Ücretsiz Olarak Veriyor!

  • 1.540
  • 8
NBA 2K21 - Herkes Sahalara!

nba-2k21.jpg

20 Mayıs 2021 tarihine kadar Epic Games’in gizli oyun olarak beklettiği oyun nihayetinde açıklandı! Market değeri 419 TL olan NBA 2K21, Epic Games’in sunucularında büyük bir yoğunluğa da yol açtı. Öyle ki; marketin sunucularını birkaç dakikalığına çökertti. Oyuncular uzun zamandır yüksek bütçeli bir oyunu bekliyordu ve istedikleri yaşandı! Detaylara göz gezdirelim.

NBA 2K
NBA 2K serisi dünyaca popüler bir basketbol oyunudur. İçerisinde rekabet dolu maçlar yapabileceğiniz, kendi takımınızı kurup yönetebileceğiniz ve dilerseniz ünlü basketbolcuların bulunduğu takımlara girebileceğiniz birçok özelliği barındırıyor. 1999'dan beri devam eden serinin uzun bir süre gideceğini söylemek mümkün. Serinin en son çıkan oyunu olan 2K21, muazzam grafikleri ile size harika bir deneyim yaşatıyor.

nba2k21.jpg


Oyuna erişim
Oyunu cihazınıza indirebilmek için bilgisayarınızda Epic Games Launcher ve bir Epic Games hesabınızın olması gerekiyor. Oyunun erişim sayfası için buraya tıklayın. Oyunu hesabınıza kayıt edebilmek için "Yükle" tuşuna basın ve ardından çıkan paneldeki "Sipariş Ver"...

Etkinlik 1 Mayıs 1923 - Emek ve Dayanışma Gününe Özel Etkinlik!

  • 1.435
  • 11
mc-tr.com (1) (1) (2).png

1 Mayıs 1923 - Emek ve Dayanışma Günü
Dünyadaki farkı yaratan şey emektir.
Herkese kucak gönülden selamlar! Bugün özel bir gün, özellikle işçiler için. 1 Mayıs 1923 yılında Türkiye'nin de kabul etmiş olduğu Emek ve Dayanışma Günü, yani İşçiler Bayramı kabul edildi. Asıl tarih olan 1883'de ise Çin, Kuzey Kore, Venezuela gibi birçok ülkede resmen kabul edildi. Neden bu gün bir bayram? 1 Mayıs 1883 tarihinde neler oldu? Tarihler, 1 Mayıs 1856 tarihinde Avustralya'nın Melbourne kenti içerisinde ilk kez inşaat işçileri ve diğer işçiler, çalışma saatlerin 8 saate inmesi için bir yürüyüş düzenlediler. 1 Mayıs 1886 yılında ise Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonunun talebiyle işçiler 12 çalışmaya karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle işi bıraktılar. 1912 yılında Türkiye/İstanbul'da ilk kez 1 Mayıs kutlaması yapıldı ve 1 Mayıs, 1923 tarihinde ise ilk kez resmi olarak "İşçi Bayramı" ilan edildi.

fgjfhgjkj.png


? 1 Mayıs Etkinliği Hakkında
Öncelikle, etkinliğin ödüllerinden bahsetmeden önce nasıl katılacağınızı anlatayım: Etkinliğe katılmak ve dahil olmak için yoruma "Etkinliğe Katılıyorum, Discord Adım ve ID'm: staffy2dev#1000" yazmanız...

Neden altınlarını yeni Discord sunucumuzda kazmıyorsun?

  • 762
  • 10
mc-tr.com (1) (1) (1).png

Neden altınlarını yeni Discord sunucumuzda kazmıyorsun?
Yeni kanallar ve emojiler ile MC-TR'de altın külçeleri depola.
Herkese kucak gönülden selamlar! Gelişim Günleri, 12 gün sürmesine rağmen halen devam ediyor dur demeden. MC-TR üyelerimizin en çok yaşadığı problemlerden birisi olan Discord Teyit Özelliğini artık ismini bile görmekten bıkmış olabiliyorsunuz. Evet, hak veriyorum bu sorunu çoğu kişi çekti, teyit gardiyanlarını bekledi, iftara kadar kimse cevap vermedi belki de. Bu tarz rahatsız edici özellikler ve bir o kadar da eğlenceli özellik de var. 1 Ağustos 2017 tarihinde açılan MC-TR Discord sunucusunu yeniledik!

Öncelikle neden Discord'u yeniledik?
Discord sunucumuzu yenilememizin asıl nedeni: oldukça sade ve eskimiş olması. Eskiden olan öneri kanallarının, eğlenceli kanalların kaldırılmasıyla birlikte oldukça problem çekmişti üyelerimiz. Hele ki teyit sistemi, onu asla anlatmak istemiyoruz çünkü yaşanan problemlerden hemfikiriz. Daha emojili, renkli ve enerjili bir Discord yakışacağını düşündüğümüz için değiştirdik.

Neler eklendi, kaldırıldı?
? Teyit sistemi, tamamıyla kaldırıldı
Konunun başında bahsettiğimiz gibi, teyit sistemini kaldırma kararı aldık. Bunun sebebi ise teyit gardiyanlarının çok fazla üyenin...

Tepkiler yeniden MC-TR.COM'da!

  • 1.091
  • 17
mc-tr.com (1) (1).png

Tepkiler yeniden MC-TR.COM'da!
Merhaba hepinize tekrardan, yeniden ben. 2020'de kaldırılan ve kaldırıldığında da çoğumuzun üzülmüş olduğu tepkileri değerli üyelerimizin isteğiyle birlikte yeniden ekledik. MC-TR.COM için düzenlenen Gelişim Günlerinin yeni güncellemesi olan Tepkiler ile gelişim günlerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. O halde hem bu tepkilerin ne olduğunu ve gelen yamaları inceleyelim mi?

? Bu tepkiler de ne?
Tepkiler, yorum atmadan konu veya içerik mesajı, başka bir baloncuğa olan tepkinizi emojilerle tek bir ifadeyle kendi düşüncenizi paylaştığınız bir mesaj türü. Haha, üzüldüm, kızdım, şaşırdım ve aşık oldum gibi bir sürü ifadesi bulunan tepkileri eğlenerek, MC-TR.COM'da kullanan değerli üyelerimiz için, tekrardan eğlenmeleri için bu özelliği ekledik.

hfdgjdgfjdfg.png

SDGFDHHFDTGD.png

? Tepkilere gelen yeniliği fark ettiniz mi?
Eğer fark ettiyseniz resimleri dikkatlice inceleyince, eski bir kullanıcıysanız anında değişikliği fark etmişsinizdir. Modern, günümüz çağ için tasarlanan MC-TR V3.0 gibi, tepkiler de artık değiştirildi; ne deriz? Üstündeki kıyafet ona olmuyor...
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı