Sol Reklam

Çözüldü Yerdeki İtemları Temizleme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

CaptainBlack189

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Puanlar
1.995
Yer
Ankara
Merhaba, skyblock sunucumda clearlag kullanıyorum ve 20 dakikada bir yerdeki itemları siliyor. Ancak benim istediğim daha başka bir şey. Ben oyuncular adalarından çıktığında yerdeki eşyalar silinsin istiyorum. Yani bir oyuncunun adasında hiç online oyuncu yoksa yerdeki eşyalar silinsin. Bunu sağlayan bir plugin yada skript var mı? SuperiorSkyblock2 kullanıyorum, superiorun istediğim tarzda bir özelliği var mı?

Bunun mümkün olduğunu sanmıyorum, çünki adaların bulunduğu dünya bir ve ortak kullanılıyor yani siz A takımının adasında online oyuncu olmadığı zaman yerde item kalmasını istemiyorsunuz lakin diğer oyuncuların da adaları A takımının bulunduğu dünya içerisinde yer aldığından dolayı bu mümkün olmayacaktır. Bildiğim kadarıyla lag önleyici özelliğe sahip tüm eklentiler silme işini dünya bazında yapıyor zira skript ile ada wg si üzerinden işlem yapmak mümkün mü bilmiyorum ama mümkün olsa bile bu da tüm adaları döngüye alacağından sunucuda her yeni ada açıldığında ekstradan yük bindirir.

Ama bunu yapmak saçma olur çünki ada mesafeleri bir birlerine uzak, bunun yerine sunucunun chunk mesafesini düşürmek yüklenmemiş map'ı yok sayacağı için yerdeki itemler sunucu için bir sorun teşkil etmemiş olacak. Bence siz aklınızdaki fikir yerine sağlam bir optimizasyon ayarı yapmayı düşünün.

Arkadaşın dediğinin aksine böyle bir şey mümkün. Sadece belli alandaki eşyaları silebilirsiniz. Hayli çok kontrol yapısı olacağından optimize edilmiş bir eklentiye ihtiyaç duyacaksınız.

Güzelce optimize edilmiş bir eklenti teorik olarak: O(P * (N + E)) karmaşıklığına sahip olur
(P: sunucudaki oyuncu sayısı, N: dünyadaki oyuncu sayısı, E: dünyadaki eşya sayısı)

Yine teorik olarak 100 kişilik bir sunucuda her adada ortalama 50 eşya var olduğu kabul edilirse, intel-i5 gibi günümüzün düşük bir işlemcisinde bu sunucuda 0,65 ms gibi kısa bir geciktirme yaşatır. Yüksek oyunculu bir sunucunuz varsa böyle bir eklenti kurmadan önce iyi bir işlemciye sahip olduğunuza emin olun ve olabildiğince optimize bir eklenti edinmeye çalışın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı