restinpeace
Koydum Çalışma Masasını
- Elmaslar
- 55
Konu essentials yarıştırmaya dönmüş beyler :D Mesele bu arkadaşların yeni nesil olması değil piyasayı takip etmiyor oluşlarıdır. Herkesin ihtiyaçları ve yetenekleri farklıdır. Bir pakette essentials groupmanager konfigürasyonu kullanılıyorsa bu konfigürasyon o paketi kesinlikle kalitesiz yapar diye bir şey söz konusu değildir. LuckPerms Pex UltraPermissions ya da alternatifleri göz önüne alırsanız eğer işini sağlam bir şekilde görebileceği bir alternatif varsa eklentinin ne kadar eski olduğu önemli değildir.
İster mainmc kullanın ister sunlight ister essentials istersenizde bunların hepsini mycommandla yapmaya çalışın farketmez. @bycakr 'ında yukarıda bahsettiği gibi asıl önemli olan şey ihtiyaçlardır. Yoksa bir işi yapmanın tek yolu olmadığının herkes farkında. Ayrıca @* bir eklentinin yıllarca aynı kod yapısına sahip olması onu kalitesiz yapmaz yani tam anlamıyla yapmaz. Yazılımın kalitesi öncelikle istenen işi stabil bir şekilde yerine getirip getirmemesiyle değerlendirilebilir. Ardından bunu public bir şekilde yayınlamayı düşünüyorsan kendi mantık ve prensiplerinden dışarı çıkarak diğer geliştiricilere yönük altyapılar hazırlarsın. Tüm bunları yerine getiren bir yazılıma sahip olduğunu düşündüğündeyse clean code modülerite güvenlik gibi kalite kriterlerine göz atarsın.
Yeni nesil plugin paketçilerinin bence en büyük özelliği hepsinin sabırsız olması. Sabırsız ve gerektiğinden fazla at gözlüklü.
Eklemeyi unutmuşum plugin paketi yapmak öyle hafife alınacak bir olayda değil. Bir yazılım geliştiriciyle plugin paketi yapan adamı kıyaslayamazsınız. Zaten böyle bir kıyas sonucu gereksiz olacaktır. İkisinin de zorlukları farklıdır ancak bu işinizi düzgün yaptığınız takdirde.
lazarusgod
buna sesli güldümEssentials'ın kodlaması hiç iyi değil. Gereksiz aşırı komut var. Ayrıca eklentiyi kolaylıkla özelleştiremiyoruz, hatta bazı özelliklerinden yoksun. Belki skript ile yapıp daha iyi performans alırım. Hem skript ile daha kolay özelleştirebilirim hem de kolayca düzenleyebilirim.
buna sesli güldüm
Essentials'i beğenmeyenler olmuş, daha iyisini kodlayıp kullanın o zaman. Bir şey eskidiyse değeri azalmaz, kodlaması eski vs. gibi söylemler olmuş fakat ben tps'e olumsuz bir etkisini görmedim hiçbir zaman, ayrıyetten kullanılan birçok eklentinin yeni sürümleri bile essentials'e dayalıyken skriptle yapma düşünceniz beni benden aldı...
Hafızan çok kuvvetli gibi ama araştırma ve düşünme yetinden emin değilim "SDFLGDKFJGŞDSFG"1.15.2 optimizasyon çöp diyen mi bunu diyor? Evet, onu diyen kişi diyormuş. SDFLGDKFJGŞDSFG
FuryJoker#2980
LordGrim (Ye Xiu) #2964
Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!