Yazılımla ilgili psikolojik bir sorun bende anlamadım

patrick2dev

ölü.
Elmaslar
724
yazılıma ilk başladığım zamanlarda sıkılmadan kodlardım, son 2-3 aydır kodlarken çok bunalıyorum.

bi çözümü olması lazım müşteriler gaçıyor

yazılıma ilk başladığım zamanlarda sıkılmadan kodlardım, son 2-3 aydır kodlarken çok bunalıyorum.

bi çözümü olması lazım müşteriler gaçıyor
Arkada seni canlı tutacak bir müzik aç işe yarıyor :D (yani bende işe yaradı şimdiye kadar)

Biraz kendine zaman ayır düzelirsin

Sürekli bir alana odak verirsen o alandan sıkılmaya başlarsın. Tıpkı grafik tasarımdan nefret etmeye başlamam gibi.

Kendine biraz zaman ayır, yazılım ile ilgilenme. Bir süre sonra kodlamaya yeniden başlamak isteyeceksin. Fazla kodlayıp yeniden bunalma.

Başlığın fiziki değil de psikolojik olması gerekmez mi?

Hobini işin yapınca hobin fobin olur. Birçok tanıdığım yazılımcıda (Hacettepe Bilgisayar Mühendisliğinde Prof. yapmış bir öğretim üyesi de dahil) bu bunalma olayı oluyor. Fikir almak için konuştuğum çoğu kişiden aynı yanıtı aldım. Zevkle başladıkları yazılım işi bir süre sonra insanlara yorucu gelmeye başlıyormuş. Yalnız değilsin bu konuda, sanırım bir süre farklı şekillerde çalışmayı denemelisin. Ne bileyim, mesela bir kafeye gidip orada çalışma yapabilirsin. Ya da bir doğa gezisi yapıp o akşam çalışabilirsin. Kendini rahatlatacak şeyler bul. Gerisi zamanla gelir.

Arkada seni canlı tutacak bir müzik aç işe yarıyor :D (yani bende işe yaradı şimdiye kadar)
denerim :)
Biraz kendine zaman ayır düzelirsin
evet bunu yapacağım
Sürekli bir alana odak verirsen o alandan sıkılmaya başlarsın. Tıpkı grafik tasarımdan nefret etmeye başlamam gibi.

Kendine biraz zaman ayır, yazılım ile ilgilenme. Bir süre sonra kodlamaya yeniden başlamak isteyeceksin. Fazla kodlayıp yeniden bunalma.
başka bir alana gireyim sonra yine yazılıma döneyim loop'a sokayım kendimi.
Başlığın fiziki değil de psikolojik olması gerekmez mi?
doğru değiştiriyorum
Hobini işin yapınca hobin fobin olur. Birçok tanıdığım yazılımcıda (Hacettepe Bilgisayar Mühendisliğinde Prof. yapmış bir öğretim üyesi de dahil) bu bunalma olayı oluyor. Fikir almak için konuştuğum çoğu kişiden aynı yanıtı aldım. Zevkle başladıkları yazılım işi bir süre sonra insanlara yorucu gelmeye başlıyormuş. Yalnız değilsin bu konuda, sanırım bir süre farklı şekillerde çalışmayı denemelisin. Ne bileyim, mesela bir kafeye gidip orada çalışma yapabilirsin. Ya da bir doğa gezisi yapıp o akşam çalışabilirsin. Kendini rahatlatacak şeyler bul. Gerisi zamanla gelir.
rahatlatacağım kendimi.

Bu işe başlamadan önce sevdiğin birkaç şeyi yapman gerekir. Örnek olarak ben ders çalışmayı seven birisi değilim fakat öyle böyle çalışıyorum :) Mesela ben ders çalışmadan önce motive amaçlı kahve içerim. Kahve olmazsa olmaz. Böyle küçük şeylerle kendini motive edip bunalmayabilirsin.

bende kodlamayı düşünüyorum ma umarım zor değildir

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl