Yazılım öğrenmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yesil Portal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.548
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yesil Portal

Zombi Geldi, Beni Yedi
Elmaslar
33
Facebook
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011155050303

Discord:

Fire is Daemon#6625

Boş vakitlerim çok fazla bende yazılım öyrenmek istiyorum. HTML mi nemi site kodlamasını biraz biliyorum ama sonra bırakdım. Şimdi yaratıcıl bir oyun uygulama gibi birşey kurmak istiyorum bunu için nerden ne öyrencem video varsa video linki atın lütfen

oyun yapmak istiyorsan bağazlı oyun motorları var
Bunların en kalitelisi şuanda Unrealengin4 (Blade 2, Ashen, Black Shield,Final Fantasy VII Remake, Kingdom Hearts III, Rocket League gibi oyunları geliştirmede kullanılan oyun motoru)

ama bunların yanı sıra efsane bir oyun çıkarman çok zor algoritmaları öreniceksin tasarım yapıcaksın falan filan çok uzun yıllarını alır.
büyük şirketler bile bir oyun yaparken yaklaşık 80 kişi ile çalışıyor desek 4 yıllarını alıyor ise senin ona yakın bir oyun çıkartman 20 yılını flan alır sanırsam :)

oyun yapmak istiyorsan bağazlı oyun motorları var
Bunların en kalitelisi şuanda Unrealengin4 (Blade 2, Ashen, Black Shield,Final Fantasy VII Remake, Kingdom Hearts III, Rocket League gibi oyunları geliştirmede kullanılan oyun motoru)

ama bunların yanı sıra efsane bir oyun çıkarman çok zor algoritmaları öreniceksin tasarım yapıcaksın falan filan çok uzun yıllarını alır.
büyük şirketler bile bir oyun yaparken yaklaşık 80 kişi ile çalışıyor desek 4 yıllarını alıyor ise senin ona yakın bir oyun çıkartman 20 yılını flan alır sanırsam :)
Oyun çıkarmak istemiyorum sadece yapa yapa öğrenmek istiyorum

C++ / C / Java ve bir kaç dil ile de oyun yapılabiliyor.

Boş vakitlerim çok fazla bende yazılım öyrenmek istiyorum. HTML mi nemi site kodlamasını biraz biliyorum ama sonra bırakdım. Şimdi yaratıcıl bir oyun uygulama gibi birşey kurmak istiyorum bunu için nerden ne öyrencem video varsa video linki atın lütfen
Eğitim görmeden bu işi başaramayabilirsin ama en azından küçük bir yılan oyunu kodlamaya çalış.

zor iş ama eğlenceli

Başlangıcınızı şu dillerden biri ile yapın: html, lua, python.
Sonra gelişirsiniz.

html ile başlamalısın kesinlikle.

Ben öğren derim belki eğlencelidir.

JS C# LUA CSS

^^ yukarıdaki dilleri profesyonel olarak biliyorsan oyun yapmaya hazırsın kaptan!

Wikipedia'dan öğrenebilirsin. VPN kullanarak Wikipedia sitesinede ulaşabilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl