Çözüldü worldguard entry sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

frostyswx

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
8
VIP hammadde bölgesi ayarlamak için forumda bulunan bi konudan yardım aldım, yazılan herşeyi harfiyen yaptım ama çalışmadı, yapabilecek veya yapımını detaylı bir şekilde anlatacak varsa discord üzerinden ulaşırsa güzel olur. ayrıca pluginde bir hata yok sunucu sürümü 1.8.8 ve worldguardın 1.8 sürümlerinde çalışan son versiyonunu (6.2) kullanıyorum.

yardım aldığım konu: https://www.mc-tr.com/konu/world-guard-v-i-p-hammadde-ayarlama.3524/

Ekli dosyalar

• wg.PNG
    wg.PNG
    168,8 KB · Görüntüleme: 156
  • wg2.PNG
    wg2.PNG
    148,8 KB · Görüntüleme: 136
  • wg3.PNG
    wg3.PNG
    16,3 KB · Görüntüleme: 133
VIP hammadde bölgesi ayarlamak için forumda bulunan bi konudan yardım aldım, yazılan herşeyi harfiyen yaptım ama çalışmadı, yapabilecek veya yapımını detaylı bir şekilde anlatacak varsa discord üzerinden ulaşırsa güzel olur. ayrıca pluginde bir hata yok sunucu sürümü 1.8.8 ve worldguardın 1.8 sürümlerinde çalışan son versiyonunu (6.2) kullanıyorum.

yardım aldığım konu: https://www.mc-tr.com/konu/world-guard-v-i-p-hammadde-ayarlama.3524/
Rütbelere gerekli yetkileri tanımladınız mı?

Rütbelere gerekli yetkileri tanımladınız mı?
gerekli yetkiden kastınız "/region addmember <bölge> g:<group ismi>" komutu ise onu yaptım.
Ama eğer groupmanager ile rütbeye "worldguard.entry.deneme" gibi bir yetki eklemek gerekiyorsa onu yapmadım

gerekli yetkiden kastınız "/region addmember <bölge> g:<group ismi>" komutu ise onu yaptım.
Ama eğer groupmanager ile rütbeye "worldguard.entry.deneme" gibi bir yetki eklemek gerekiyorsa onu yapmadım
"worldguard.entry.deneme" bu tarz bölümü sanırım gruplara ekleyip kaydetmeniz lazım deneyip haber verirsiniz.

@xMadzzy dediği doğru, yetki şart.

"worldguard.entry.deneme" bu tarz bölümü sanırım gruplara ekleyip kaydetmeniz lazım deneyip haber verirsiniz.
aşağıda bıraktığım linkte worldguard permission listesi bulunuyor, ayrıca bahsettiğiniz gibi regiona girmek için özel bir yetki yok. ama yinede garanti olması için dediğiniz permissionu gruba verip deneyeceğim.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Skript ile çok basit bi şekilde yapabilirsiniz, örnek bırakıyorum aynı mantık ile daha fazla ayar ekleyebilirsiniz.

JavaScript:
on region enter:
    if "%region%" contains "viphammadde":
        # Birden fazla group'un bu region'a girmesini istiyorsanız;
        # ---> if player's group != "vip" or "vip+" or "admin": <--- vs. gibi yapabilirsiniz
        if player's group != "vip":
            cancel event

Skript ile çok basit bi şekilde yapabilirsiniz, örnek bırakıyorum aynı mantık ile daha fazla ayar ekleyebilirsiniz.

JavaScript:
on region enter:
    if "%region%" contains "viphammadde":
        # Birden fazla group'un bu region'a girmesini istiyorsanız;
        # ---> if player's group != "vip" or "vip+" or "admin": <--- vs. gibi yapabilirsiniz
            cancel event
bende buna benzer bir skript aradım ama bulamadım paylaştığın için teşekkürler.
ama sanırım skriptte bir sıkıntı var gibi

cancel event

bu kısımda oyuncunun "vip" yetkisi varsa girmesini engelliyor sanki
ben tam tersine vip dışındakilerin girişini engellemek istiyorum.

ayrıca tabları ayarlayarak tekrar atarsanız iyi olur, sıkıntı çıkarmaması açıcısından :)

bende buna benzer bir skript aradım ama bulamadım paylaştığın için teşekkürler.
ama sanırım skriptte bir sıkıntı var gibi

cancel event

bu kısımda oyuncunun "vip" yetkisi varsa girmesini engelliyor sanki
ben tam tersine vip dışındakilerin girişini engellemek istiyorum.

ayrıca tabları ayarlayarak tekrar atarsanız iyi olur, sıkıntı çıkarmaması açıcısından :)
if player's group = "vip": kullanırsak vipler giriş yapamaz, fakat koddaki gibi "=" yerine "!=" kullanırsak sadece vipler giriş yapabilir, kodun Türkçesi de, eğer oyuncu vip değilse girişini engelle (if player's group is not vip, cancel event) demek oluyor, ayrıca tablarda bi sorun göremedim, şu an da telefondan yazdığım için biraz karışık konuşmuş olabilirim :) ama kısaca demek istediğim kodda bi sorun yok deneyebilirsiniz

if player's group = "vip": kullanırsak vipler giriş yapamaz, fakat koddaki gibi "=" yerine "!=" kullanırsak sadece vipler giriş yapabilir, kodun Türkçesi de, eğer oyuncu vip değilse girişini engelle (if player's group is not vip, cancel event) demek oluyor, ayrıca tablarda bi sorun göremedim, şu an da telefondan yazdığım için biraz karışık konuşmuş olabilirim :) ama kısaca demek istediğim kodda bi sorun yok deneyebilirsiniz
1679924049126.png

skript çalışmadı maalesef.
şuan skrayfall, tuske, skquery, wildskript addonlarını kullanıyorum
acaba başka bir addon eklemem mi gerekli yoksa skript plugin sürümü eski olduğu için mi hata verdi?

Ekli dosyayı görüntüle 220446

skript çalışmadı maalesef.
şuan skrayfall, tuske, skquery, wildskript addonlarını kullanıyorum
acaba başka bir addon eklemem mi gerekli yoksa skript plugin sürümü eski olduğu için mi hata verdi?

WorldGuard plugini gerekli, eğer varsa WorldGuard'ın sürümü eski kalmış olabilir, Skript'in sürümü eski olabilir (2.1 veya üzeri gerekli) veya kullandığınız addonlar yüzünden sorun çıkıyor olabilir, zaten skrayfall, tuske ve skquery gereksiz addonlardır eğer kullanmıyosanız silmenizde fayda var.

sunucu sürümü 1.8.9 olduğu için worldguard versiyon 6.2'den yüksek versiyonlar desteklemiyor.
skript sürümünü 2.2-2.5 arası bir sürüme çekip tekrar denicem.
ayrıca maalesef addonları bazı skriptlerimin çalışması için silemem.

Sürümü 2.2'ye aldım ve çalıştı teşekkürler.
bide çok ufak bir isteğim daha var girme engellemenin yanında kırmayı engelleme de yapabilirseniz hoş olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl