WhereCoskuyu
Odunlara Vur Vur Vur!
- Elmaslar
- 24
- Minecraft
- WhereCoskuyu
Discord:
wherecoskuyu
- Şikayeti Olan Kişi
- 'WhereCoskuyu
- Şikayetçi Olunan Kişi/Takım/Şirket
- Proomp (WellSetups)
- Konu
- Söz verilen teslimat tarihine uyulmaması, 1 aylık zaman kaybı, gereksiz masrafa uğratılma ve hizmet iptali.
Şikayet Konusu: WellSetups (Proomp) Hakkında Zaman Kaybı ve Mağduriyet
Şikayet Edilen Kişi/Oluşum: Proomp (WellSetups)Şikayet Nedeni: Söz verilen teslimat tarihine uyulmaması, 1 aylık zaman kaybı, gereksiz masrafa uğratılma ve hizmet iptali.
Talep: İlgili şahıs/oluşumun MC-TR üzerindeki Onaylı Satıcı yetkilerinin iptal edilmesi ve yasaklanması.
Olayın Özeti
23 Mayıs 2026 tarihinde WellSetups Discord sunucusu üzerinden Proomp isimli şahısla, geçmişte sahibi olduğum MahzenCraft sunucusunun tanıtım videosunu referans göstererek modern bir Skyblock paketi yaptırmak üzere görüşme sağladım.- Anlaşılan Ücret: İstediğimiz ekstra sistemlerle birlikte Skyblock paketi için 6.000 TL, Velocity & Çakma Lobi için 500 TL olmak üzere toplam 6.500 TL karşılığında anlaşmaya varıldı.
- Ödeme: Anlaşma sonrası 2.500 TL kapora gönderimi sağlandı.
- Süreç: Paket için gerekli olan temel bilgilerin büyük bir kısmını 1 Haziran'dan önce kendilerine ilettim. VIP isimleri gibi netleşmeyen birkaç detayı ise kısa bir süre sonra gecikmeli de olsa tamamlayarak teslim ettim. 12 Haziran itibarıyla paket için asıl bekleme sürecimiz başladı.
İletişimsizlik ve Gecikmeler
Bu süreçte kendisine Instagram ve Discord sunucusundaki ortağı aracılığıyla defalarca ulaşmaya çalıştım. 20 Haziran tarihinde tarafıma dönüş sağlayarak; şehir dışında olduğunu, motosiklet yarışları ile ilgilendiği için mesajlara bakamadığını ancak anlaşılan tarihte paketi teslim edeceğini belirtti ve bizimle telefon numarasını paylaştı.22 Haziran'da kendisinin istediği birkaç eksik eklentiyi de ileterek beklemeye devam ettik. 25 Haziran Perşembe gününe kadar WhatsApp üzerinden yaptığım aramalara ve attığım mesajlara yalnızca "Discord'dan dönüş yapacağım" şeklinde geçiştirici yanıtlar aldım.
Ek Süre Talebi ve Sürecin İptali
25 Haziran Perşembe günü kendisi bana paketi teslim edemeyeceğini ima ederek "İade yapsak olur mu?" teklifinde bulundu. 1 aydır zaman kaybettiğimiz için işin çözülmesini istedik ve kendisi bizden 4 günlük ek süre rica etti. Pazar günü (28 Haziran) net olarak teslim edip edemeyeceğini sorduğumda, "Verebilirim, bir süredir bilgisayar başına geçemedim" diyerek söz verdi.Cuma ve Cumartesi günleri süreç hakkında bilgi almak adına mesaj atmama rağmen kendisinden hiçbir dönüş alamadım. 27 Haziran Cumartesi günü ise ortağı Discord üzerinden iletişime geçerek paketi yapamayacaklarını ve iade gerçekleştireceklerini iletti.
Sonuç ve Mağduriyetimiz
Tarafımıza kapora iadesi yapılmış olsa da;- Yaklaşık 1 aylık bir zamanımız tamamen boşa gitmiştir, sunucu açılış planlarımız baltalanmıştır.
- Bu şahsın yönlendirmesiyle sunucu paketi için piyasa değeri 150$+'ı bulan premium eklentiler (lisanslar) satın alınmış ve şu an bu eklentiler elimizde işlevsiz kalmıştır.
Kanıtlar Hakkında Not:
Görüşme kayıtları, sesli/yazılı mesajlaşma ekran görüntüleri, ödeme/iade dekontları ve satın alınan +150$'lık eklentilerin faturaları elimizde eksiksiz olarak mevcuttur. Kişisel verilerin ve ticari detayların forumun halka açık kısımlarında ifşa olmaması adına, tüm bu kanıtları MC-TR Yönetim Ekibi ile özel mesaj yoluyla paylaşmaya hazırım. Gerekli inceleme için yetkililerin tarafıma ulaşmasını rica ederim.
Not: Konunun forum kurallarına uygun, anlaşılır, net ve gereksiz polemiklerden uzak bir şekilde sunulması adına, kronolojik süreci aktarırken yapay zekadan (metin düzenleme) destek alınmıştır. Olaylar ve detaylar tamamen gerçektir.