Türkiyede Hypixel Skyblock tarzı sunucu kurmak mümkün mü ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu dediğin çapta bir sunucuyu bukkit tabanlı bir sunucu yazılımıyla yapmıyorsundur umarım havaya uçar makine
Sunucu hem dikeyde hemde yatayda sonsuz defa bölünebildiği için her sunucunun mantığı ayrı çalışıyo.

Sunucunun iş mantığı servis sunucularında işleniyo. Oyun sunucularının hiçbirinde database veya redis bağlantısı yok. Bu gerçek anlamda sonsuz insan oynatabilen bir yapı. Makine olduğu sürece..

Bence boxpvpye kale falan eklemek daha mantıklı.
Bütün vanilla mekaniklerini çıkar, boxpvp gibi basit ve zaman yiyen bir kasılma şeklini dopamin salgılatan detaylarla süsle sonra da oyuncular yine hızlı şekilde kale inşa edip savaşabilecekleri bir haritada kapışsınlar bu kadar. Şuan ki kitleye bundan fazlası abartı bence

Mevcut kitlenin yaşı son derece küçük olduğu için daha fazlasını anlamazlar zaten

Bence boxpvpye kale falan eklemek daha mantıklı.
Bütün vanilla mekaniklerini çıkar, boxpvp gibi basit ve zaman yiyen bir kasılma şeklini dopamin salgılatan detaylarla süsle sonra da oyuncular yine hızlı şekilde kale inşa edip savaşabilecekleri bir haritada kapışsınlar bu kadar. Şuan ki kitleye bundan fazlası abartı bence

Mevcut kitlenin yaşı son derece küçük olduğu için daha fazlasını anlamazlar zaten
1733255243446.webp

Sunucular böyle çalışıyor, eğer yazılım bilmeyen biriysen sunucuların nasıl çalıştığını anlayamazsın. World değiştirmek gibi olur..

Dediğin şey var bu arada ama aşırı iyi yapılmış bir şekilde var. Bu iyi yapmakla alakalı

Ekli dosyayı görüntüle 254820

Sunucular böyle çalışıyor, eğer yazılım bilmeyen biriysen sunucuların nasıl çalıştığını anlayamazsın. World değiştirmek gibi olur..

Dediğin şey var bu arada ama aşırı iyi yapılmış bir şekilde var. Bu iyi yapmakla alakalı
Aklımı okumuşsunuz resmen. Tamda yapmak istediğim şeyler fakat kendi pluginimi yapacak kadar donanıma sahip değilim maalesef :D

Çok kolay aslında.

Hypixelde görüntü olarak duran hiçbir şey ile uğraşma. (Scoreboard cart curt boş iş)

Oyunda neredeyse her itemi npcye satabiliyorsun. ==== Her itemin farmı var.

Oyun içeriği = Maden, Dungeon, Tarım, Balıkçılık vs... Zaten olan şeyler kısacası sadece tatsız olanları geliştiriyorlar.

Hypixel'de boş işler de var mesela skyblock xp'si. Ne gerek var tek artısısı biraz can eklemesi. Etrafta fairy soul topluyorsun gerek yok. Birçok işlevsiz özelliğe gerek yok. Zamanını çalar sadece.

Baktığın zaman oyunu gerçekten etkileyen şeyler neler =======

* Statlar. (Güç kritik şansı, kritik miktarı vs...)
* Kısıtlamalar (Axe of the Shredded mesela zombi 8. istiyor. Hyperion catacombs 7 tamamlamanı istiyor. Fermento armor farming 40 istiyor.)
* Eşyalar (İtemin üstüne mining fortune var mesela, Enchantlar var, taşlar var, upgradeler var. Asıl zor kısmı bu zaten)

Şu üç şey için tekniklere ve bilgiye ihtiyacın var. Gerisi önemsiz teferruat. Hypixel'e benzeyen en yakın sunucu AesirMc var.(Reklamını yapmak için değil ama söylemem lazım) Aesir survival mmorpg açacak yakın zamanda. Onu gir dene aslında olayın hypixele benzetmek değil oynanılabilir bir şey oluşturmak olduğunu anlayacaksın. Sana max 2 tane sunucu sayarım oynanılabilir anlamda. Gerisi 80 kat farm yap 5 çarla afk kaldan ibaret. IDLE oyun kavramından tiksiniyorum açıkçası. Özelden ulaşıp yardım isteyebilirsin. Hadi kolay gelsin.
Evet dostum dediğin gibi oyuncuları 80 kat farm yapıp 5 çarla afk bıraktırmak yerine gerçek bir oyun deneyim sunmak daha değerli. Ben Aesir MMORPG Survival'ın ana geliştiricisiyim. Yaklaşık 3 yıldır geliştiriyorum ve her şey bana ait, kodlarından buildlerine kadar. Türkiyede Hypixel Skybloğa En yakın oyun modu olucak diyebilirim. Aesir MMORPG Survivaldan bahsedicek olursam bir mmorpg de bulunması gereken her şeye sahiptir. Bir MMORPG oyununu aratmaz diyebilirim. Alt tarafta birkaç görsel ve video bıraktım. Amacım sunucunun reklamını yapmak değil sadece konuya dahil olmak istedim.

Oyunumuzun haritası budur. 5k x 5k tamamıyla açık dünya her kıtanın 1 kıta patronu bulunur ve her 15. seviyede yeni bir kıta açılır.
1736288939299.webp

Özel Statlar
1736289039671.webp

Eşya Sistemi
1736289132006.webp

Skiller

Akıllı Yaratıklar/Bosslar

Evet dostum dediğin gibi oyuncuları 80 kat farm yapıp 5 çarla afk bıraktırmak yerine gerçek bir oyun deneyim sunmak daha değerli. Ben Aesir MMORPG Survival'ın ana geliştiricisiyim. Yaklaşık 3 yıldır geliştiriyorum ve her şey bana ait, kodlarından buildlerine kadar. Türkiyede Hypixel Skybloğa En yakın oyun modu olucak diyebilirim. Aesir MMORPG Survivaldan bahsedicek olursam bir mmorpg de bulunması gereken her şeye sahiptir. Bir MMORPG oyununu aratmaz diyebilirim. Alt tarafta birkaç görsel ve video bıraktım. Amacım sunucunun reklamını yapmak değil sadece konuya dahil olmak istedim.

Oyunumuzun haritası budur. 5k x 5k tamamıyla açık dünya her kıtanın 1 kıta patronu bulunur ve her 15. seviyede yeni bir kıta açılır.
Ekli dosyayı görüntüle 256740

Özel Statlar
Ekli dosyayı görüntüle 256741

Eşya Sistemi
Ekli dosyayı görüntüle 256742

Skiller

Akıllı Yaratıklar/Bosslar

Bir dip not geçmek istiyorum, bu konu içerisinde de önceki mesajlarımda söylemişim sanırım tekrar diyeyim, RPG sunucusu yapacaksanız sunucunun tanıtımını bakın özel set özel mob özel eşya var diye tanıtmayın/göstermeyin, zaten hemen hemen her sunucu survival gibi klasik modlara bile özel set met herşeyi ekliyor, rpg oynayacaksam sırf texturesi var diye girmem, cidden rpg ise ve gerçekten minecraft değil de neredeyse başka oyunmuş gibi hissettirmeli, yoksa sunucuda tek yapacağım şey elime textureli item verilip textureli bossa moba karşı savaşmam olacaksa bu rpg demek değildir.

Bir dip not geçmek istiyorum, bu konu içerisinde de önceki mesajlarımda söylemişim sanırım tekrar diyeyim, RPG sunucusu yapacaksanız sunucunun tanıtımını bakın özel set özel mob özel eşya var diye tanıtmayın/göstermeyin, zaten hemen hemen her sunucu survival gibi klasik modlara bile özel set met herşeyi ekliyor, rpg oynayacaksam sırf texturesi var diye girmem, cidden rpg ise ve gerçekten minecraft değil de neredeyse başka oyunmuş gibi hissettirmeli, yoksa sunucuda tek yapacağım şey elime textureli item verilip textureli bossa moba karşı savaşmam olacaksa bu rpg demek değildir.

Haklısınız ben de öyle düşünüyorum ama genelde türkiyede oyuncular op set silah vb şeylere daha çok ilgi duyuyorlar, ayrıca buraya tüm videoları ve görselleri atamam sunucu tanıtımından farkı kalmaz. Fakat çok fazla sistem var ve çok farklı sistemler var açık dünyada gezme hissiyatı çok özel, örneğin mevsim sistemi ve takvim sistemi var. Oyun içinde her ayın 10 unda o mevsime özel festivaller oluyor
(Ayrıca merak ettiklerinizi sorabilirsiniz)

1736290011160.webp

Haklısınız ben de öyle düşünüyorum ama genelde türkiyede oyuncular op set silah vb şeylere daha çok ilgi duyuyorlar, ayrıca buraya tüm videoları ve görselleri atamam sunucu tanıtımından farkı kalmaz. Fakat çok fazla sistem var ve çok farklı sistemler var açık dünyada gezme hissiyatı çok özel, örneğin mevsim sistemi ve takvim sistemi var. Oyun içinde her ayın 10 unda o mevsime özel festivaller oluyor
(Ayrıca merak ettiklerinizi sorabilirsiniz)

Ekli dosyayı görüntüle 256743
Türkiyede büyük bir mmorpg eksiği var, gördüğüm kadarıyla projeniz çok güzel umarım böyle devam eder ve bitirirsiniz. Eklentileriniz hepsini siz mi kodluyorsunuz?

Gösterebileceğim özgün sistemlerden biri şudur:

Türkiyede büyük bir mmorpg eksiği var, gördüğüm kadarıyla projeniz çok güzel umarım böyle devam eder ve bitirirsiniz. Eklentileriniz hepsini siz mi kodluyorsunuz?
Evet mmorpg tarafını tamamen ben kodladım fakat kullandığımız genel eklentiler de mevcut örneğin WorldEdit. Yaklaşık 3 Yıldır kodluyorum, plugin kodlamaya bu proje ile başladım.

Evet mmorpg tarafını tamamen ben kodladım fakat kullandığımız genel eklentiler de mevcut örneğin WorldEdit. Yaklaşık 3 Yıldır kodluyorum, plugin kodlamaya bu proje ile başladım.
Hocam gerçekten çok güzel olmuş geçen seneden beri bir mmorpg düşünüyorum, işe koyuluyorum sonra bırakıyorum yada iptal ediyorum (1 sene önce açtığım konular halen mevcut). Şuan yaptığım skyblock sunucusu bitmek üzere ama yaptığım işten hiç memnun değilim ne eklesem ne düşünsem hepsi aklımda klasik kalıyor. Birazdaha kafa yorunca aklıma tek başıma yapamayacak kadar büyük ve geniş projeler geliyor. Birazdaha açıklamak gerekirse elimde bir sunucu var ama ne rpg ye benziyor nede farklı birşeye, bildiğiniz emek skyblock sunucusu oldu yani, yine karamsarlığa düştüm gibi.

Keşke sizin kadar bilgili olsaydım başladığım her iş elimde patlıyor.

Hocam gerçekten çok güzel olmuş geçen seneden beri bir mmorpg düşünüyorum, işe koyuluyorum sonra bırakıyorum yada iptal ediyorum (1 sene önce açtığım konular halen mevcut). Şuan yaptığım skyblock sunucusu bitmek üzere ama yaptığım işten hiç memnun değilim ne eklesem ne düşünsem hepsi aklımda klasik kalıyor. Birazdaha kafa yorunca aklıma tek başıma yapamayacak kadar büyük ve geniş projeler geliyor. Birazdaha açıklamak gerekirse elimde bir sunucu var ama ne rpg ye benziyor nede farklı birşeye, bildiğiniz emek skyblock sunucusu oldu yani, yine karamsarlığa düştüm gibi.
Dostum teşekkürler. Şöyle diyeyim 3 yıllık süreçte o kadar bırakmak istediğim vakitler oldu ki örneğin bazen hiç yataktan kalmak istemediğim zamanlar oldu. Ama her gün bir şey yapmaya çalıştım. Örneğin bazı günler sadece 1 mob yapıp bıraktığım vakitler oldu. Ama sonuca yaklaştıkça daha da motive oldum. Sana tavsiyem canın yapmak istemese bile o gün bir şeyler üret. Emin ol sen de benim geçtiğim zorlukları atlatıcaksın. Eğer sen kendine sınır koyarsan zaten o sınırların dışına çıkamazsın, ben her zaman imkansızı elde etmeye çalıştım bu süreçte. Ve sonucu vanillanın sınırlarını zorlayan bir proje oldu. Sen de içten içe sıkılmış görünüyorsun klasik sistemlerden o yüzden gidip farklı oyunlar oyna oralardan ilham edin ben bu süreçte bir çok mmorpg oyununa göz attım. Ekonomilerine, bosslarına, oynanışlarına, oyuncuların neler sevdiklerine ve sistemlerine baktım. Hep bir yapılcak listem oldu o gün bir şeyler yaptıktan sonra üzerlerini çizdim ve o gün yatmadan önce ertesi gün neler yapıcaklarımı yazdım. Düzenli çalışmak da seni motive edebilir. Ayrıca bu benim ilk sunucum değil hata yapmaktan da korkma hata yapman bir şeyleri tecrübe ettiğin anlamına gelir. Örneğin ben de mmorpg skyblock denedim 3 yıl önce fakat o zamanlar ne plugin kodlama bilgim vardı ne optimizasyon acemi işi bir sunucu olunca tutmadı. Skyblock sunucum buydu şuan kapalı:
1736344446449.webp

Hiç birşey bilmediğiniz halinizle böyle çok güzel bir proje ortaya çıkarrmışsınız ben daha düzgün bir plan listesi bile oluşturamıyorum. Bundan bir ay önce %30 RPG sayılabilecek bir sunucu bitirmek üzerereydim gözüme kötü gözüktüğü için herşeyi sildim baştan başladım keşke başlamasaydım.

En büyük eksiğim olan planlı ve istikrarlı çalışma konusunda kendimi geliştireceğim. Şuanki durum hakkıdna konuşacak olursak EMEK skyblock bitti sayılır tasarım dışında diğer sunuculardan pek bir farklı yok benide çok rahatsız ediyor. Bir süre rpg'siz takıldıktan sonra java öğrenmeye başlarım yavaş yavaş gelişirim adım adım sunucuyu rpg hale getiririm. (15 dakikada aklımda obu planı oluşturdum üstünde daha çok dururum.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl