Türkiyede Hypixel Skyblock tarzı sunucu kurmak mümkün mü ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kadirizm

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
20

Discord:

kadirizm_

Merhaba birkaç hafta önce hypixeldeki skyblock modunu türkiyeye getirirsem tutabileceği aklıma geldi, herşey çok basitti çoğu sistemi ve özelliği türkçeleştirerek oyuncuların hizmetine sunacaktım sonrasında güncellemeler ile kitleyi aktif tutacaktım. İlk başta farm, skill sistemi, büyü sistemi, çalışma masası sistemini ve reforge ve örs sisteminin aynısını türkçe hale getirererek sunucuya ekledim. Scoreboardı, TABı, chat prefixini ve vip taglarını hypixele benzeyecek şekilde basit ve sade yaptım. Daha sonra iş minyonlar, custom itemler ve Skyblock XP olayına gelince durakladım çünkü hepsi birbirinden karışıktı, minyonlar bir şekilde oyuna eklenebilirdi fakat custom itemler olayı hypixelde çok genişti, Hypixeli sadece 3 hafta fln girip oynamıştım yeterli deneyime sahip değildim. Her oyunu oynadığımda karşımda daha fazla item çıkıyor ve hepsinin elde etme yöntemi birbirinden çok farklı, ada leveli olayı içinde sanırım kendim baştan bir plugin yazmam gerekecek çünkü bütün skyblock pluginlerinde ada leveli sistemi hep aynı mantık üzerine inşa ediliyor... anlayacağınız bayaa bir yol kateddim fakat işler iyice karıştı, basit bir sistem üzerine kafamda oturtmaya çalışıyorum fakat yapamıyorum aklıma herhangi bir fikir gelmiyor. Kısacası bu projede başarılı olabilirmiyim, yakın zamanda eğer custom item ve zırh olayını çözersem beta sunucusu açacağım. Önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Evet imkansız değil işi bilen kişilerle çok basit bir şekilde yaparsın da aklıma başka bir soru takılıyor. Neden yabancıları veya başka bir insanın yarattığı modu özeniyoruz? Kendi tarzını yaratamaz mısın? Şahsen ben şuanda 2. oyun modum için öyle yapıyorum.

Evet imkansız değil işi bilen kişilerle çok basit bir şekilde yaparsın da aklıma başka bir soru takılıyor. Neden yabancıları veya başka bir insanın yarattığı modu özeniyoruz? Kendi tarzını yaratamaz mısın? Şahsen ben şuanda 2. oyun modum için öyle yapıyorum.
Bunun üzerine çokça düşündüm kendimize has şekilde nasıl oyuna ekleriz diye. Fakat bunu sonradan yapmaya karar verdim ilk önce sistemi temeller üzerine oturtturup sonradan ismini, menü şeklini vs değiştireceğim. Tabi bunları yaparken yine sizlerinde yardımını alacağım.

Tabi ki mümkün, kullandıkları eklentilerin bir çoğunun muadilleri ücretsiz olarak mevcut yeterince emek verilirse yapılabilir.

Yeteri kadar bilginiz varsa ve bilgili donanımlı insanlar ile çalışırsanız gayet kopyasını yapmak mümkün ama bence Hypixel Skyblock'un kopyası yapmak yerine Hypixel'i sadece bir ilham kaynağı olarak görüp kendinize öz bir sunucu geliştirip Hypixel Skyblock'taki Grind ve kasma işini bir tık da azaltırsanız, modu nasıl uyguladığınıza ve çıkardığınız işe göre doğru kararlar verirseniz deli gibi tutabilir üstüne tonlarca para da kaldırırsınız, TR'de Skyblock modunda diğerlerine çok benzemeyen kendi farkını ortaya koyan sunucu bulmak zor şuanda.

Skyblock oynamadığım için bilmiyorum, türk skyblock sunucuları zaten hypixel tarzı değil mi?
Böylesine başarılı bir formülü bu kadar uzun süredir kimse kopyalamıyor mu yani?
Zaten hayatımda gördüğüm en braindead kitlelerden birisi türk skyblock oyuncuları, 172bin katlı kaktüs tarlası yapan bir kitleden
böylesine yeniliklerin talep edilmemiş olmasına şaşırmam doğrusu.

Bunun haricinde tam olarak hypixel skyblock tarzı derken neyi kastettin bilemedim.
Hypixel demek kalite demek ve bu konuya yazan arkadaşların iddia ettiği kadar kolay yakalanacak bir kalite olduğunu hiç sanmıyorum.

Skyblock oynamadığım için bilmiyorum, türk skyblock sunucuları zaten hypixel tarzı değil mi?
Böylesine başarılı bir formülü bu kadar uzun süredir kimse kopyalamıyor mu yani?
Zaten hayatımda gördüğüm en braindead kitlelerden birisi türk skyblock oyuncuları, 172bin katlı kaktüs tarlası yapan bir kitleden
böylesine yeniliklerin talep edilmemiş olmasına şaşırmam doğrusu.

Bunun haricinde tam olarak hypixel skyblock tarzı derken neyi kastettin bilemedim.
Hypixel demek kalite demek ve bu konuya yazan arkadaşların iddia ettiği kadar kolay yakalanacak bir kalite olduğunu hiç sanmıyorum.
TR'deki Skyblockların bir çoğu birbirinin aynısı ve Hypixel'e benzemiyor, sadece Minyon ve benzeri gibi hypixel sistemlerini yapıp spigotmc'de paylaşılan eklentileri kullanıyorlar ama onun ilerisine gitmiyorlar. Ama elbette Hypixel Skyblock'a benzetmeye çalışan türk sunucular gördüm ve oynadım önceden şuan bile yapımda olup sonradan çıkacaklar var ama benim gördüklerim başarısız oldu, çünkü Hypixel SB'nin başarısı özel custom item zırh gibi şeyler olmasından değil ki bunu herkes yapabilir, asıl başarısı cidden dediğiniz gibi kaliteli keyifli ve saran bir mmorpg olmasından dolayı, asıl bu kısmı başarmak zor, bu yüzden attığım mesajda sadece doğru kararlar verilirip düzgün uyarlandığı taktirde başarılı olur konusuna vurgu çekmiştim yapacak arkadaşların en önceliği bu olay olmalı bence, Hypixel SB'daki custom itemleri ve elementleri ekleyebilirsin ama sunucuyu oynatacak ve tutturacak şey SADECE bu değil ve bundan ibaret olmamalı.

Herkesin söylediği gibi mümkün; zaten Hypixel Skyblock oyun modunun bizde çok sayıda örneği var. Şuan TR de açık olan çoğu survival sunucusu Hypixel Skyblock gibidir, özel skiller, büyüler, eşyalar vs. Eğer hypixel gibi bir skyblock sunucu açmak istiyorsan önce hypixel'in skyblock haritalarına sahip olmanda fayda var, bu sayede eksikleri çok daha hızlı bir şekilde tamamlayıp kendi özel haritana uyarlayabilirsin.

Bunun üzerine çokça düşündüm kendimize has şekilde nasıl oyuna ekleriz diye. Fakat bunu sonradan yapmaya karar verdim ilk önce sistemi temeller üzerine oturtturup sonradan ismini, menü şeklini vs değiştireceğim. Tabi bunları yaparken yine sizlerinde yardımını alacağım.
Hakkında hayırlısı hocam ama dediğimi bir düşünün. Kendi tarzınızı yaratmak her zaman sizi daha ön plana sokacaktır.

Hakkında hayırlısı hocam ama dediğimi bir düşünün. Kendi tarzınızı yaratmak her zaman sizi daha ön plana sokacaktır.
Elbette bunun için çokça çalışacağım, ama önce ana skyblock pluginini yapmam lazım, piyasadaki her skyblock eklentisinde level sistemi adaya koyulan blok sayısına göre artıyor.

Elbette bunun için çokça çalışacağım, ama önce ana skyblock pluginini yapmam lazım, piyasadaki her skyblock eklentisinde level sistemi adaya koyulan blok sayısına göre artıyor.
Zaten skyblock denince akla o geliyor da yıllardır takipteyim hiç farklılık yaratan birisi görmedim skyblockda. Fark deyince akla sadece textureli itemler veya mmorpg tarzı bir paket geliyor sadece. Son zamanlarda yabancıları çok takip ettim kendileri bir mod ismi yaratıp insan içine sokuyorlar. Bizim hayal gücümüz onlardan farksız olamaz.

Açıkçası neden bu kadar hypixel skyblock'u scoreboardı, tabı, prefixlerine kadar kopyalama güdüsü içerisindesiniz onu anlayamadım. Hypixel burada size güzel bir ilham kaynağı olabilir fakat hypixelin tüm özelliklerini almadan o hikayeyi oturtmanız çok zor ki bütçe ya da zamanınız kısıtlıysa mutlaka hypixelden alamayacağınız özellikler olacaktır. Hypixel SB modunda her şey birbiriyle ilişkili aradaki bir sistemi eksik yapmanız oyunun tüm hikayesini yerle yeksan ediyor benim gözümde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl