Çözüldü TPS Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam, merak etme bilgim var. Sunucu optimizasyonu hakkında bir şeyler araştırırsan senin de olabilir.

Özellikle belirtiyorum orada "Gereksiz eklentileri silin/eklentileri güncel tutun" demişim. Leak eklenti var ise o da tps düşüklüğüne sebep olabilir.

Sunucu optimizasyonunun başında, eklentileri güncel tutmak geliyor. Bunu herkes biliyor, siz öğrenemediniz sanırım.
Eklentiler bile güncelle beni diyor. Oyuna girince bu yüzden sohbette op olanlara bildirim gönderiyor.​
dostum optimizasyonun başında güncelle tutmak gelmez öncellikle sistemleri gözden geçirmek neyin ne kadar kullanım yaptığına ve ne kadar kişi bunu kullanacak diye bakılması gerekir o eklentiye eğer anlık olarak bu eklentinin kullanımı 150 ise bunu biraz daha az işlem yapacak şekile getirmek gib ibir örnek vereyim güncel tutmak bir optimizasyon değil adam üzerine bir özellik ekler yada o özelliği fixler o özelliği fixliyecek diye bir ton kod satırını durduk yerede yazabilir durdu kyere fazladan kod satırı işletebilir optimizasyon hakkında hiç bilgisi olmayan yada olupta bazı konularda bilgisizce konuşan birine benziyorsun...

EK: ''Oyuna girince bu yüzden sohbette op olanlara bildirim gönderiyor.'' Dostum Eklenti Beni güncelle demir developerının yaptığı sistem ile yeni bir sürüm çıkınca otomatik duyuru geçiyor bunun nedeni ise beni güncelleyebilirsin demesi zorla güncelle dediği yok xD ayrıca ''Bunu herkes biliyor, siz öğrenemediniz sanırım.'' ben öyle bir düşüncede olanını görmedim bilgili biri olupta söyleyeni.

Son düzenleme:
dostum optimizasyonun başında güncelle tutmak gelmez öncellikle sistemleri gözden geçirmek neyin ne kadar kullanım yaptığına ve ne kadar kişi bunu kullanacak diye bakılması gerekir o eklentiye eğer anlık olarak bu eklentinin kullanımı 150 ise bunu biraz daha az işlem yapacak şekile getirmek gib ibir örnek vereyim güncel tutmak bir optimizasyon değil adam üzerine bir özellik ekler yada o özelliği fixler o özelliği fixliyecek diye bir ton kod satırını durduk yerede yazabilir durdu kyere fazladan kod satırı işletebilir optimizasyon hakkında hiç bilgisi olmayan yada olupta bazı konularda bilgisizce konuşan birine benziyorsun...
Kendim optimizasyon ve eklenti paketi işleriyle uğraşıyorum, bundan önce forumda ekiplerde görev aldım. Bilgim olmasaydı, neden bu ekipler beni seçsin? Boş konuşan biri de değilim, bu lafını kâale almıyorum.
Elbette çok fazla sunucuyu yoran eklentileri kaldırıp, alternatifini bulmak gerekiyor.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
bu konuya bakarsan optimizasyon hakkında biraz olsa da bilgi edinebilirsin. Burda genel optimizasyon ayarlarını görebilirsin.

Yanı sıra; eklentileri güncel tutmak, leak eklenti kullanmamak, sunucuyu yoran eklentileri silmek ve aynı işlevde/çalışmayan eklentileri silmek makineyi daha hafifletir.
Sunucuya birkaç eklenti eklemek gerekir, bu eklentileri araştırıp bulabilirsin.

Evet, buraya kadar bir özet geçtim. Sorun bundan kaynaklı değil diyelim, makine özelliklerin kötü olabilir/firmayla alakalı bir şey olabilir.

Anlayacağın kadarıyla, sunucuya performans verecek her şey bunların içindedir. Umarım anlamışsındır ve düzgünce anlatabilmişimdir.

"Ek" yerine de bir açıklık getireyim:
Zorla güncelle diye bir şey demedim, bu benim kendi görüşümdür. Eklentileri güncel tutmak, bana fayda sağlıyor. Neden eski bir şeyi kullanayım ki? Sen aynı şeyin yenisini alınca, eskisini mi kullanırsın?

Çok bilgili gibi konuşuyorsunuz ama, gülüp geçiyorum.​

Son düzenleme:
Çok boş konuşma olmuş üyemize yardım etmek yerine hırs kavgası yapmışsınız neyse

Bu işlemleri yaparsan sorunun çözülecektir :
https://www.spigotmc.org/threads/guide-server-optimization⚡.283181/

Ayrıca cihazının gücü az gibi duruyor cihazını yükseltebilirsin

Çok boş konuşma olmuş üyemize yardım etmek yerine hırs kavgası yapmışsınız neyse

Aynı linki attım ama, arkadaş hâla üstelemeye devam ediyor.​

Kendim optimizasyon ve eklenti paketi işleriyle uğraşıyorum, bundan önce forumda ekiplerde görev aldım. Bilgim olmasaydı, neden bu ekipler beni seçsin? Boş konuşan biri de değilim, bu lafını kâale almıyorum.
Elbette çok fazla sunucuyu yoran eklentileri kaldırıp, alternatifini bulmak gerekiyor.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
bu konuya bakarsan optimizasyon hakkında biraz olsa da bilgi edinebilirsin. Burda genel optimizasyon ayarlarını görebilirsin.

Yanı sıra; eklentileri güncel tutmak, leak eklenti kullanmamak, sunucuyu yoran eklentileri silmek ve aynı işlevde/çalışmayan eklentileri silmek makineyi daha hafifletir.
Sunucuya birkaç eklenti eklemek gerekir, bu eklentileri araştırıp bulabilirsin.

Evet, buraya kadar bir özet geçtim. Sorun bundan kaynaklı değil diyelim, makine özelliklerin kötü olabilir/firmayla alakalı bir şey olabilir.

Anlayacağın kadarıyla, sunucuya performans verecek her şey bunların içindedir. Umarım anlamışsındır ve düzgünce anlatabilmişimdir.

"Ek" yerine de bir açıklık getireyim:
Zorla güncelle diye bir şey demedim, bu benim kendi görüşümdür. Eklentileri güncel tutmak, bana fayda sağlıyor. Neden eski bir şeyi kullanayım ki? Sen aynı şeyin yenisini alınca, eskisini mi kullanırsın?

Çok bilgili gibi konuşuyorsunuz ama, gülüp geçiyorum.​
Dostum Eklenti İşleri Demişsin Öncellikle Profosyonel Olarak 5 yıl genel olarak 8 yıl Minecraft ile uğraştım Profosyonelden kastım config editleme değil yada benzeri birşey senin ne kadar bilgin varsa onların 10 katı bilgim var ayrıca kâale almıyorum demişsin eğer kâale almasaydın bu kadar yazı yazma gereksinimide bulmazdın xD

Dostum Eklenti İşleri Demişsin Öncellikle Profosyonel Olarak 5 yıl genel olarak 8 yıl Minecraft ile uğraştım Profosyonelden kastım config editleme değil yada benzeri birşey senin ne kadar bilgin varsa onların 10 katı bilgim var ayrıca kâale almıyorum demişsin eğer kâale almasaydın bu kadar yazı yazma gereksinimide bulmazdın xD
Dostum, cidden çok boş yapıyorsun be, boş yapmak için yazıyorsun.
Kendini ne sanıyorsun? 10 katı bilgin varmış, aynen kardeşim Aras Kargo aç kapıyı.

Daha uzatmaya gerek yok. Sen işine, ben işime.
Yeterince boş bir muhabbet döndü.

Yazıyı optimizasyon hakkında bilgi için yazdım, lafını kâale alsaydım onun hakkında yazardım değil mi?
İyi günler dilerim.​

Bu optizimasyonu yaptım lakin durum hala aynı pluginleride azalttım devam ediyor. VDS ile alakalı bir sorun olabilir. Hostingden makine değişimi talebi istedim ama paket ile ilgili dediler. Bu yüzden herhangi bir değişim yapamazlarmış.

Bu optizimasyonu yaptım lakin durum hala aynı pluginleride azalttım devam ediyor. VDS ile alakalı bir sorun olabilir. Hostingden makine değişimi talebi istedim ama paket ile ilgili dediler. Bu yüzden herhangi bir değişim yapamazlarmış.
Sunucu sürümünüz nedir?​

Dostum logs dosyasından lates dosyasını at istersen sana hangi pluginlerde ne sorun var söyleyeyim. Pluginle olacak işler değil hataları kökten çözmedikçe sorun çıkartır.

Leak eklentileri silmelisin ve konsolda çıkan hataları çözüp tekrar dene.
Olmazsa makine paketini kaldırmıyor olabilir veya hosting ile alakalıdır büyük ihtimalle.​

Aynen böyle de yapabilirsin ama önceliğin loglardan errors düzeltmen lazım sonrasında sorunlar devam ediyorsa leak pluginleri silmelisin.

Batuhan_#4065 Dostum Ekle Hatayı Tespit Edeyim.

Bazı leak eklentileride silip denemeye çalıştım ama tps sorunu ufakta olsa devam ediyor makineyi değiştirince sorunun çözüleceğine inanıyorum. Konu kapanabilir. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl