Rehber TP Link TD-W9970 model modemde port açma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne zamandır kendi kişisel bilgisayarımızdan açtığımız sunucular yüzünden elektrik faturamız kat be kat artarak fazlasını ödüyoruz? :D
7/24 uptime boyunca ve sunucuda birileri oynarken load average ile kişisel kullanımı karşılaştırır mısın?
İşlemcinin ve hatta biostaki her işlemin bile enerji harcadığını biliyorsundur, özellikle eski nesil verimsiz ve yeni nesil güçlü işlemcilerin kullandığı elektrik bile fark yaratıyor. (Veya tek enayi benim ve her ay nas ile local ağ için 400 lira elektrik faturası ödüyorum.)

7/24 uptime boyunca ve sunucuda birileri oynarken load average ile kişisel kullanımı karşılaştırır mısın?
İşlemcinin ve hatta biostaki her işlemin bile enerji harcadığını biliyorsundur, özellikle eski nesil verimsiz ve yeni nesil güçlü işlemcilerin kullandığı elektrik bile fark yaratıyor. (Veya tek enayi benim ve her ay nas ile local ağ için 400 lira elektrik faturası ödüyorum.)

Kelime oyunu yapma, arkadaşlarıyla oynayacaktır sunucu açar 4-5 saat oynar ondan sonra kapatır. Bu durumda 500 600 lira elektrik faturası ödemez. Gövde gösterisi yaparken acaba karşımdaki insan ne anlatıyor da ben ne cevap veriyorum diye düşünün. Boşu boşuna adamın aklını karıştırıyorsunuz. İşine yardımcı olmayacaksanız burda cevap vermenizin lüzumu yok.

Kelime oyunu yapma, arkadaşlarıyla oynayacaktır sunucu açar 4-5 saat oynar ondan sonra kapatır. Bu durumda 500 600 lira elektrik faturası ödemez. Gövde gösterisi yaparken acaba karşımdaki insan ne anlatıyor da ben ne cevap veriyorum diye düşünün. Boşu boşuna adamın aklını karıştırıyorsunuz. İşine yardımcı olmayacaksanız burda cevap vermenizin lüzumu yok.
1. Kelime oyununu nerede yapmışım mesela? Webt veya dh'den aldığım makalelerin yeni konularını süslerken mi :)
2. "Minecraft sunucum için" diyen birisine "Kendi bilgisayarında herkese açık bir sunucu açmak istiyorsan sanırım yapamaman daha hayırlı olacaktır" diyorum ve sonrasında aldığım cevapta "peki sunucuyu nereden kurayım?" deyip herkese açık olacağını inkar etmeyen birisine karşılaşabileceği ihtimalleri sıraladım.
3. Gövde gösterisi yapma amacım olsaydı insanların yapamadıklarıyla değil benim yaptıklarımla yapardım.
4. Senin yazdığın iki mesaj da arkadaşın işine çok yaradı, o yüzden seni bu lüzumlu davranışın sebebiyle tebrik ediyorum.

1. Kelime oyununu nerede yapmışım mesela? Webt veya dh'den aldığım makalelerin yeni konularını süslerken mi :)
2. "Minecraft sunucum için" diyen birisine "Kendi bilgisayarında herkese açık bir sunucu açmak istiyorsan sanırım yapamaman daha hayırlı olacaktır" diyorum ve sonrasında aldığım cevapta "peki sunucuyu nereden kurayım?" deyip herkese açık olacağını inkar etmeyen birisine karşılaşabileceği ihtimalleri sıraladım.
3. Gövde gösterisi yapma amacım olsaydı insanların yapamadıklarıyla değil benim yaptıklarımla yapardım.
4. Senin yazdığın iki mesaj da arkadaşın işine çok yaradı, o yüzden seni bu lüzumlu davranışın sebebiyle tebrik ediyorum.

Amacım büyük bir sunucu kurmak değil. 10-15 kişilik bir sunucu kurmayı istiyordum. 1. si port açmayı biliyorum ama en son 5 yıl önce açtım unutmuş olabilirim (ki unutmadım), port açma değişmiş olabilir. 2. si güvenlik duvarını kapatmadım düzgün oku. Zaten amacım gelen geçen herkesi sunucuya toplamak değil arkadaş grubuyla oynamak, bu yüzden saldırı vs. olacağını sanmam.

Alakaya maydanoz :) Okuduğunu anlama yetisini yitireli uzun zaman olmuş Mustafa. İki kelimeyi yan yana koyup doğru düzgün insanlara yardımcı olamıyorsun, hiç yazma daha iyi. Daha da uzatmıyorum saygılar sevgiler.

Alakaya maydanoz :) Okuduğunu anlama yetisini yitireli uzun zaman olmuş Mustafa. İki kelimeyi yan yana koyup doğru düzgün insanlara yardımcı olamıyorsun, hiç yazma daha iyi. Daha da uzatmıyorum saygılar sevgiler.
Ben okuduğumu anlıyorum da gözünü kin boyayanların eli ayağı karışıyor be arkadaş.

1608400848651.png

Ben o muhalefet olduğun maddeyi içeren mesajı attığımda "Amacım büyük bir sunucu kurmak değil." diyor ve şu mesajım oraya kadarki durumu gayet iyi anlatıyor
"Minecraft sunucum için" diyen birisine "Kendi bilgisayarında herkese açık bir sunucu açmak istiyorsan sanırım yapamaman daha hayırlı olacaktır" diyorum ve sonrasında aldığım cevapta "peki sunucuyu nereden kurayım?" deyip herkese açık olacağını inkar etmeyen birisine karşılaşabileceği ihtimalleri sıraladım.

İki kelimeyi yan yana koyup doğru düzgün insanlara yardımcı olamıyorsun, hiç yazma daha iyi. Daha da uzatmıyorum saygılar sevgiler.
Bunu diyorsun da ne gibi bir yanlışımı gördün mesela, düzgün bir şeyse söyle de ders çıkarayım. Ayrıca önceki mesajda yazdıklarıma verecek cevabın yoksa da bundan sonra atacağın mesajların önünü arkasını, geçmişini geleceğini düşünürsün artık. Okuduktan sonra yazacağın bir şey yoksa gereksiz mesajları raporlayıp sildir, kendinle çelişen söz söyledin bari söylediğin sözle çelişme
Boşu boşuna adamın aklını karıştırıyorsunuz. İşine yardımcı olmayacaksanız burda cevap vermenizin lüzumu yok.

Ne zamandır kendi kişisel bilgisayarımızdan açtığımız sunucular yüzünden elektrik faturamız kat be kat artarak fazlasını ödüyoruz? :D
Tamam anladım ama ben bu işi ciddi bir şekilde yapmayacağım (en azından şimdilik) yani fazla bir artış olacağını sanmam.

Arkadaşlar kavga etmeyin ben kimseye alınmıyorum ve gösterişli şeyler yazanların da iyiliğimiz istediklerini biliyorum bu yüzden hepinize çok teşekkür ederim. Benim derdim max 10 kişiyle günde 1-2 saat oynamak. Bunu gerçekleştirmek için port açmak istiyorum. Yazdıklarıma gücenen varsa özür dilerim kimseyi kırmak istemiyorum sadece kendi derdime derman arıyorum.

Arkadaşlar kavga etmeyin ben kimseye alınmıyorum ve gösterişli şeyler yazanların da iyiliğimiz istediklerini biliyorum bu yüzden hepinize çok teşekkür ederim. Benim derdim max 10 kişiyle günde 1-2 saat oynamak. Bunu gerçekleştirmek için port açmak istiyorum. Yazdıklarıma gücenen varsa özür dilerim kimseyi kırmak istemiyorum sadece kendi derdime derman arıyorum.
Yazdığım port açma ücreti sadece Turk Telekom için geçerli. Diğer sağlayıcıları bilmiyorum.

dostum 15 günlük free sunucu açabileceğin bir site var kısa araştırmayla bulursun sana yeterde artar 2 gb sunucu sağladıklarını hatırlıyorum.

dostum 15 günlük free sunucu açabileceğin bir site var kısa araştırmayla bulursun sana yeterde artar 2 gb sunucu sağladıklarını hatırlıyorum.
Biliyorum bir sürü site var fakat pc. deki gibi yönetilemiyor sunuu ondan dolayı pek sıcak bakmıyorum.

Merhaba @ItsBoraPvP

İnternet Sağlayıcı "Modem" Port açmak için ilk önce Sistem Arayüzü "Panel" Giriş yapman lazım Örn; 192.168.1.1 , 192.168.2.1 Hangi frimayı kullanıyorsan;

TP-*ink için örnek vericem;

İletim>Sanal Sunucu>Yeni Ekle Gerekli yerleri doldurup portunu açabilirsin.

Gördüğüm kadarı ile Minecraft sunucusu açmak istiyorsun. Bunun için "Ücretsiz" Siteler mevcut bunlara yönlendirebilirim
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Başka bir forum'da görüşmek üzere..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl