TARTIŞMA | Sizce en özgün minecraft sunucusu hangisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1 ) Türkiyede en eski ve en ozgün faction sunucusu 2015 - 2016 yıllarında açılan Akcraft sunucusudur, İlk kez türkiyede bossları, petleri, ozel setleri ve değişik ozelliklere sahip olan bir faction sunucusudur.

2) Türkiyede en ozgün faction sunucusu SpiceyCraft'dır, Açılış tarihi 2016 - 2018'dir, çağının ilerisinde olan sistemlere sahiptir, Zindanlar, yeni büyüler, farklı bir edit sistemi ve değişik bir oynanış

3) En ozgün ve en eski survival sunucusu 1,9 sürümünde açılan bir survival sunucusuydu, çok farklı ozelliklere sahipti, coğrafya kavramı vardı, bunun üzerine 1,11 sürümünde açılan VisionCraft takip ediyordu, Sonra MysterySurvival 1,12 sürümünde türkiyenin en ozgün survival sunucusu oldu

Skyblockda ise durumlar farklıdır, Çağının ilerisinde olan tek sunucu McAdventureTime sunucusudur, Galaktik skyblock ile çağının otesinde bir skyblock sunucusu sunmuştur

birde GamerAL vardır, oda galaktik skyblock tarzı birşeyler yapmaya çalışmış ancak pekte düzgün tasarlayamadığı ve türün sevilmemesinden dolayı başarılı olamamıştır

Özgün sunucu diye sorunca Projects demeleri beni güldürdü çünkü adamların yaptığı tek şey Hypixel Skyblock takı özellikleri başka oyunlara eklemek ve bu konunun sadece Projects i övmek için açıldığını düşünüyorum ve ilk başta projects diyenlerin hepsi muhtemelen Projects ekibinden veya oranın arkadaşları. Project özgün değilki knk, Aslında şu anda Türkiye'de ki sunucuların %98 i bir yerden özentilik yapıyor buna ise güncelleme ve özgünlük diye paylaşıyorlar komik.
konunun projectsi övmek için açıldığını nereden çıkardın bilmiyorum ama bende oyumu projectsden yana kullandığım için bu yoruma cevap verme zorunluluğu hissettim. ruddeyle veya projects ekibinden olan hiç kimseyle bi bağlantım yok
hypixel konusunda belirli kısımlarda haklı olabilirsin ama bunun yanı sıra projectsin kendine has oyuna ayrı hava katan onlarca özelliği bulunuyor bunu sadece
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
bakarak bile anlayabilirsin
1637331984704.png

kesinlikle projects

konunun projectsi övmek için açıldığını nereden çıkardın bilmiyorum ama bende oyumu projectsden yana kullandığım için bu yoruma cevap verme zorunluluğu hissettim. ruddeyle veya projects ekibinden olan hiç kimseyle bi bağlantım yok
hypixel konusunda belirli kısımlarda haklı olabilirsin ama bunun yanı sıra projectsin kendine has oyuna ayrı hava katan onlarca özelliği bulunuyor bunu sadece
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
bakarak bile anlayabilirsin
Ekli dosyayı görüntüle 191170
O hava dediğin şey Avrupa rpc sunucularından alıyorlar ve yinede özgün olmuyor.

Bu ara bu yorumdan sonra Projects demeleri beni extra güldürdü haha...

1 ) Türkiyede en eski ve en ozgün faction sunucusu 2015 - 2016 yıllarında açılan Akcraft sunucusudur, İlk kez türkiyede bossları, petleri, ozel setleri ve değişik ozelliklere sahip olan bir faction sunucusudur.

2) Türkiyede en ozgün faction sunucusu SpiceyCraft'dır, Açılış tarihi 2016 - 2018'dir, çağının ilerisinde olan sistemlere sahiptir, Zindanlar, yeni büyüler, farklı bir edit sistemi ve değişik bir oynanış

3) En ozgün ve en eski survival sunucusu 1,9 sürümünde açılan bir survival sunucusuydu, çok farklı ozelliklere sahipti, coğrafya kavramı vardı, bunun üzerine 1,11 sürümünde açılan VisionCraft takip ediyordu, Sonra MysterySurvival 1,12 sürümünde türkiyenin en ozgün survival sunucusu oldu

Skyblockda ise durumlar farklıdır, Çağının ilerisinde olan tek sunucu McAdventureTime sunucusudur, Galaktik skyblock ile çağının otesinde bir skyblock sunucusu sunmuştur

birde GamerAL vardır, oda galaktik skyblock tarzı birşeyler yapmaya çalışmış ancak pekte düzgün tasarlayamadığı ve türün sevilmemesinden dolayı başarılı olamamıştır
Bu dediğin sunucular çok iyisi ve Türk piyasasına yenilik getirdiler ama bunu yeni sunucular yapamıyor çok acınası bir durumdayız.

Hypixel :D

Türkiyedeki neredeyse hiçbir sunucu özgün değil. Hepsi ufak tefek eklemeler yapıp sunucuyu açıyor bir öncekinin bir tık üstü oluyor anca

Özgün sunucu diye bir kavram günümüzde çok azaldı. Hypixel bile özgün değil. O bile başka sunucuların fikirlerini geliştiriyor. Yurt dışında durum böyle iken Türkiye'yi sayamazsınız bile. Hypixel'den, minehub gibi sunuculardan esinlenenler çok az. Özgünlüğü bırakın esinlenmeyi bile beceremeyen sunucular var. Bu durumda konu "Esinlenilen içerikleri kendi kitlesi altında hangi sunucu daha iyi yönetiyor?" a döndü. Ve ben bunun içerisinde hiç bir örnek bulamadım. Gerçekten kaliteli bir sunucu olmak özgün olmakla başlıyor. Ki onu yapamayanlar nasıl "kaliteli" konumuna getirilebiliyor onu anlamıyorum.

Zaten kalkıp da ben bla bladan esinlendim onu sunuyorum diyemiyorsun; Hitap edeceğin kitleye uygun olan bir şekilde yeniden tasarlaman lazım o Fikri veya her ne ise. ONU DA YAPMIYORLAR.

Zaten çok az kişi premium hesap alıp da yurtdışı sunucularda oynayabiliyor. Mesela ben; Premium hesaba sahibim, Ama Hypixel'in sunucuları ile aramda çok fark var. Lag sorunu yüzünden oynayamıyorum.

Moderatör tarafından düzenlendi:
Hypixel de artık özgün değil prototipe sunucusuna akın zamanda girdiyseniz şu oyunları görmüşsünüzdür;

TowerWars - Cube Craft
PixelParty - Mineplex

Özgün kalmadı galiba piyasa yavaşça ölüyor...

Türkiye piyasasına özgün sistemden ziyade yabancı sunucuların sistemlerini getiriyorlar. Bazen yaratıcılığımızı geliştirmek yerine özenebileceğimiz sunucu arıyoruz sanırım :pardon:

Bu soruya cevap olarak çoğunluk "Projects" demiş ve bu forumun düzenlediği sunucu yarışmasında da "Projects" kazanmıştı.

Zaten önemli olan aynı sistemi kullanmamak değil, aynı sistemi geliştirebilmek. İlk telefonla, günümüzdeki telefonlar arasındaki fark, ilk bilgisayarla günümüzdeki bilgisayarlar arasındaki fark o kadar çok ki sanki farklı cihazlarmış gibi mesela. Aynı sistemi devasa bir sisteme dönüştürmekte bence bir özgünlüktür.

Son düzenleme:
Özgün sunucu yok maalesef Türkiye'de. Birileri çıkıp da bu düzeni bozarsa orasını bilemem tabi. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl