[Tartışma] RTÜK'ün dijital ekranlara karışması hakkında düşünceleriniz neler?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yasak olan bir şey insanların ilgisini daha çok çeker. Mesela yıllarca kurallarla baskılanmış bir ailenin çocuğunun üniversiteye gittikten sonra haline bakarak bunu anlayabilirsiniz. Bunu acaba bu insanlar ne zaman anlayacak anlamıyorum.

Ben çoğu avrupa ülkesinde kız çocuğuna tecavüz, yolda yürüyen insanlara laf atma, yere tükürme veya mafya babası gibi gezen insan görmedim hiç kimse kusura bakmasın. Ama nedense bizim ülkede boy boy. Sebebini zat-ı muhterem RTÜK yayın yöneticisi Ebubekir beye bir sormak lazım. Her yere koca burunlarını sokmaya bayılıyorlar ne de olsa.

Kısacası 3. sınıf baskıyla yönetilen bir ülke olma yolunda bize desteği kesmiyor hiçbir yayın, yayım organı. Devam etsinler ne diyelim. İnsanların fikirleri umurlarında değil ne de olsa.

Genç nesil biraz kitap okusun, genç nesil gelişim kitapları okusun, genç nesil tarihini öğrensin.

Bu genç nesil nasıl bağlandı ise şu saçma platformlara isyan bayrağını çekmiş, adamlar sizi kölesi yapmış hala uyuyorsunuz.

Ben bir kere bile Netflix'e girmedim, girmeyi düşünmedim.

Bu insanın hakkının elinden alınmasıdır. Sınırlandırarak, sansürleyerek bir şey önlenemez. İstismarların yaşanmaması için insanı değiştirin görüntüsünü değil.

@Garp @beeboy07 gerekli cevabı vermiş zaten. Ben para verdiğim şeyin, paramla izlediğim şeyin elimden alınmasını istemem. Sigaraya çiçek sansürü koymak, şaraba fermente üzüm suyu demek doğru bir şey midir?

@Garp @beeboy07 gerekli cevabı vermiş zaten. Ben para verdiğim şeyin, paramla izlediğim şeyin elimden alınmasını istemem. Sigaraya çiçek sansürü koymak, şaraba fermente üzüm suyu demek doğru bir şey midir?
@OFEZA 'da gerekli cevabı vermiş, "yallah amerikaya".

Onun dediği şeyi mantıklı bir şekilde düşününce ne kadar anlamsız olduğunu.

"Bize, önce tohum verdiler. Tohumlar böcekleri çekti. Bu sefer böcek ilaçları sattılar bize. Böcek ilaçları hastalıklara neden oldu. Bu sefer insanlara ilaç sattılar. Tohum satan, tarım ilacı satan, insanlara ilaç satan, aynı firma… "

Aslında bir yanda yasaklamada haklılar. 70'li yıllarda olan filmlerle milleti uyuttular.Yine aynı olayların yaşanmasını istemiyorlar..(70'ler de piyasa +18 filmden geçilmiyordu.)

Zaten abarttığımız kadar üzüm suyu falan denmez sansür atarlar.İlla izlemek isteyen varsa operadan vpn ile girer sansürsüz izler.

@OFEZA 'da gerekli cevabı vermiş, "yallah amerikaya".

Onun dediği şeyi mantıklı bir şekilde düşününce ne kadar anlamsız olduğunu.

"Bize, önce tohum verdiler. Tohumlar böcekleri çekti. Bu sefer böcek ilaçları sattılar bize. Böcek ilaçları hastalıklara neden oldu. Bu sefer insanlara ilaç sattılar. Tohum satan, tarım ilacı satan, insanlara ilaç satan, aynı firma… "

Görüşüne saygım var ama insanları böyle kısıtlamak hiçbir şeyi engellemez.

Seni kimse kısıtlamıyor, küfrü vs. engelliyorlar. @akıner 'in dediği gibi, gir VPN ile sansürsüz izle.

Olay sadece sansür değil. VPN'de kurarız izleriz o da sıkıntı değil. Bizim konuştuğumuz şey hakkımızın elimizden alınması. Tamam, yasaklayabilirler ama para verdiğim şeye kısıtlama hakkını RTÜK'e kim verdi? RTÜK izin vermediği dizileri izlemeyebiliriz. Uygun bulunmayan içerik çıkarılacak.

napolyon dandiğinin söylediği gibi "Ahlakın olmadığı yerde kanun işe yaramaz."

Kısacası şunu demek istiyorum; Değişmedi, değişmeyecek!

bence olmaması gereken birşey

bence insanların hakkını elinden alıyorlar kötü bir durum

Doğru bir hareket ki hepimiz eski programlarda dönen muhabbetleri biliyoruz

bu ülke laikse neden kuruldu? madem atatürk sevdalısısın, bunu da cevaplarsın bi'zahmet. araştırmadan, bir şey bilmeden konuşuyorsunuz.
* * *

Son düzenleme:
bu ülke laikse neden kuruldu? madem atatürk sevdalısısın, bunu da cevaplarsın bi'zahmet. araştırmadan, bir şey bilmeden konuşuyorsunuz.
* * *
"Atatürk düşmanı saptandı"
canım benim ülke laik bir ülke ve laiklik ne biliyorsun dimi?
devlet ve dinin ayrı olması şeriatın olmaması demek
Atatürk le laikliğin ne alakası var açıklar mısın?
10 dakikadır bunu düşünüyorum hiçbir bağlantı kuramadım.

tek vardığım sonuç "ülkede dini olan biri varsa orası anarşi olması gerek" gibi bir şey.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl