U
Unknownloce
Ziyaretçi
Selamlar MC-TR ailesi bugün ''Minecraft sunucusunu nasıl discorda bağlanır'' onu göstereceğim. Anlatabildiğim kadar detaylı ve uzun anlatmaya çalıştım iyi dinlemeler.
Amacı sunucunuzdaki ''Chatı'' veya sunucu ''Panelini'' bağlamaktır. Mesela servere giremiyen bir oyuncunun
discord üzerinden yazışmaları görmesi mümkündür. Mesela sunucu panelini bağlayınca sunucu panelini
kullanmak yerine discord üzerindende komut uygulayabiliriz. (Biraz yapması uzun sürebilir)
ADIM 1:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için
şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
ADIM 2: Ordaki Client ID yazan yeri kopyalıyoruz. (Biyerde kalsın sonradan işimize yarayacaktır)
ADIM 3: Create a Bot User diyoruz. (Botumuz oluşmuştur)
ADIM 4: Sonra biyaz altta bulunan 'Token'i kopyalıyoruz.
ADIM 5: Sonra server dosyalarımıza girip \plugins\DiscordSRV\config.yml girip BotToken yazan yere tokenimizi yapıştırıyoruz.
ADIM 6:
ADIM 7: Sonra ayarlarımıza girip Görünüm diyip Geliştirici Modu aktif hale getirip çıkıyoruz.
ADIM 8: Ve bir metin kanalı oluşturup ismini her hangi birşey koyuyoruz. Bu bizim server sohbetimiz olacaktır.
ADIM 9: Sonra oluşturduğumuz kanala ayarlar butonuna sağ tıklayıp ID Kopyala diyoruz.
ADIM 10: Sonra yine confige girip bu sefer Channels kısmına kopyaladığımız şeyi buraya yapıştırıyoruz.
ADIM 11: Ve aynı şekilde ADIM 9 daki gibi ID'i yapıyoruz ve kopyalıyoruz.
ADIM 12: Bu seferde kopyaladığımız şeyi DiscordConsoleChannelId yapıştırıyoruz.
ADIM 13: Ve yeni bir rol oluşturup adını bot koyup yönetici iznini işaretliyoruz.
NOT: Arkadaşlar Botu nasıl çevrimiçi edeceğini bilmiyorsanız ilk baş bunları uygulamanız gerekir.
Detaylı olarak bu videoyu izleyin:
SON ADIM: Serverin paneli örnek: (Warnlar olmasının sebebi server hamachi olması normal için VDS gerekir)
BAŞLAT DURDUR
discordsrv.silentjoin
discordsrv.silentquit
discordsrv.chat
discordsrv.help
discordsrv.subscribe
discordsrv.unsubscribe
discordsrv.toggle
discordsrv.link
discordsrv.linked
discordsrv.player
discordsrv.updatenotification
discordsrv.bcast
discordsrv.setpicture
discordsrv.reload
discordsrv.debug
discordsrv.linked.others
discordsrv.unlink
discordsrv.unlink.others
Konu bukadardı iyi forumlar. Bende anlatırken ilk defa yaptım ingilizce videosunu Türkçeye çevirim sizlere paylaştım. İyi forumlar.
İngilizce video: