Tanıtım Sunucuyu Discorda Bağlamak |EfSANE|

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
U

Unknownloce

Ziyaretçi
logo-yilbasi.png

Selamlar MC-TR ailesi bugün ''Minecraft sunucusunu nasıl discorda bağlanır'' onu göstereceğim. Anlatabildiğim kadar detaylı ve uzun anlatmaya çalıştım iyi dinlemeler.

4arN8J.png

W7kjbq.jpg

Amacı sunucunuzdaki ''Chatı'' veya sunucu ''Panelini'' bağlamaktır. Mesela servere giremiyen bir oyuncunun
discord üzerinden yazışmaları görmesi mümkündür. Mesela sunucu panelini bağlayınca sunucu panelini
kullanmak yerine discord üzerindende komut uygulayabiliriz. (Biraz yapması uzun sürebilir)

rOMGEB.jpg

ADIM 1:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Sitemize girip botumuzu yapıyoruz.
qGMX6R.png

ADIM 2: Ordaki Client ID yazan yeri kopyalıyoruz. (Biyerde kalsın sonradan işimize yarayacaktır)
76gjEY.png

ADIM 3: Create a Bot User diyoruz. (Botumuz oluşmuştur)
1JvRmN.png

ADIM 4: Sonra biyaz altta bulunan 'Token'i kopyalıyoruz.
9moj8N.png

ADIM 5: Sonra server dosyalarımıza girip \plugins\DiscordSRV\config.yml girip BotToken yazan yere tokenimizi yapıştırıyoruz.
EP8jQz.png
,

ADIM 6:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Girip Client ID yapıştırıyoruz (CTRL + V). Ve botumuzu sunucumuza ekliyoruz.
QVBj1j.png

ADIM 7: Sonra ayarlarımıza girip Görünüm diyip Geliştirici Modu aktif hale getirip çıkıyoruz.
Z9kl2V.png

ADIM 8: Ve bir metin kanalı oluşturup ismini her hangi birşey koyuyoruz. Bu bizim server sohbetimiz olacaktır.
oO3JzX.png

ADIM 9: Sonra oluşturduğumuz kanala ayarlar butonuna sağ tıklayıp ID Kopyala diyoruz.
QVBjgj.png

ADIM 10: Sonra yine confige girip bu sefer Channels kısmına kopyaladığımız şeyi buraya yapıştırıyoruz.
MdpjlM.png

ADIM 11: Ve aynı şekilde ADIM 9 daki gibi ID'i yapıyoruz ve kopyalıyoruz.
LbAjpV.png

ADIM 12: Bu seferde kopyaladığımız şeyi DiscordConsoleChannelId yapıştırıyoruz.
4arNDq.png

ADIM 13: Ve yeni bir rol oluşturup adını bot koyup yönetici iznini işaretliyoruz.
Z9klWo.png

NOT: Arkadaşlar Botu nasıl çevrimiçi edeceğini bilmiyorsanız ilk baş bunları uygulamanız gerekir.
Detaylı olarak bu videoyu izleyin:

SON ADIM: Serverin paneli örnek: (Warnlar olmasının sebebi server hamachi olması normal için VDS gerekir)
YgkoBA.png

BAŞLAT DURDUR
m260PY.png

vj5374.jpg

discordsrv.silentjoin
discordsrv.silentquit
discordsrv.chat
discordsrv.help
discordsrv.subscribe
discordsrv.unsubscribe
discordsrv.toggle
discordsrv.link
discordsrv.linked
discordsrv.player
discordsrv.updatenotification
discordsrv.bcast
discordsrv.setpicture
discordsrv.reload
discordsrv.debug
discordsrv.linked.others
discordsrv.unlink
discordsrv.unlink.others

Konu bukadardı iyi forumlar. Bende anlatırken ilk defa yaptım ingilizce videosunu Türkçeye çevirim sizlere paylaştım. İyi forumlar.
İngilizce video:

Güzel tanıtım olmuş.

Tanıtım fena değil ama başlık bence yanıltıcı, başlığı efsane yazacak bir yazı ortada göremiyorum.

Tanıtım fena değil ama başlık bence yanıltıcı, başlığı efsane yazacak bir yazı ortada göremiyorum.
Plugin yakınlarda çıktı kimse nerdeyse bilmiyor diyosun Efsanelik bişey göremiyorum bu yazdığım konudaki tasarımdan bahsetmiyorum önemli olan pluginin gördüğü iş ben burda çoğu şeyi anlatmadım sade bağlamayı vb. gösterdim. İyi forumlar.

Plugin yakınlarda çıktı kimse nerdeyse bilmiyor diyosun Efsanelik bişey göremiyorum bu yazdığım konudaki tasarımdan bahsetmiyorum önemli olan pluginin gördüğü iş ben burda çoğu şeyi anlatmadım sade bağlamayı vb. gösterdim. İyi forumlar.
Yorumunu okuyamadım, bütün kelimeler birbirine girmiş gibiydi aralarına virgül koyarak anlamlı bir şekilde yazarsan cevap vereceğim.

Deneme işi artık kaldırabilir mi ? Adam hakediyor EDİTÖR'ü .

Discordu benim gibi sürekli kullanan sunucu sahipleri için gerçekten çok güzel bir tanıtım olmuş. Sanırım bunu sunucumda kullanıcağım.

Tanıtımda efsane olan şey nedir ? eğer eklentiyse sunucuda aşırı gereksiz ve lag sebebi olacak bir eklenti bana göre.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl