Çözüldü sunucuya kaç gb ram verilmeli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rodanr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 346
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rodanr

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
velocity 5 eklenti lobby maks 8-10 eklenti survival 80 eklenti. survivalda ekstra özelleştirilmiş dünya var. lobby ve survival 1.20.6 purpur kullanacağım. optimizasyon ayarladı da yaptım. Sizce 30-50 oyuncu için toplam kaç gb ram yeter? Debian kullanıyorum. Ona göre sanırım boşta 1 gb OS yeter.

Bungeecord için 2-4 arası giriş çıkışlar yoğun olursa değişir,
Lobi Eklentisi İçin 3-4 arası fazlası ile yeter.

Survival için en az 8gb vermenizi ve sunucunuzu açmadan önce chunk yüklemesi yapmanızı öneririm chunk yüklemesi nasıl yaparım derseniz alt tarafa link bırakıyorum tıklarsanız detaylı bir anlatı sizi karşılar
TIKLA

Tabi bu verdiğim veriler sunucunun giriş çıkışlarına oyuncularınızın yaptığı farmlara göre değişir. 30 50 oyuncu varken timings raporu alırsanız size daha detaylı bir bilgi sağlarım.

oto hazır cevap vermek yerine yazdığımı okusaniz. velocity demişim bungee değil
Merhaba @rodandr;

Bungeecord için minimum 3 GB Ram
Lobi için Minimum 4 GB Ram
Survival için ise 10 GB Ram Vermeniz uygun olacaktır.

Bizim önerimiz 12 GB Ramlik VDS Alıp bir adette 8 GB Ram vds alarak 20 GB Ram totalde kapasite sunmanızdır.
Uygun fiyatlı bir hosting provider arıyorsanız aşşağıdaki konuya bekleniyorsunuz.

Bungeecord için 2-4 arası giriş çıkışlar yoğun olursa değişir,
Lobi Eklentisi İçin 3-4 arası fazlası ile yeter.

Survival için en az 8gb vermenizi ve sunucunuzu açmadan önce chunk yüklemesi yapmanızı öneririm chunk yüklemesi nasıl yaparım derseniz alt tarafa link bırakıyorum tıklarsanız detaylı bir anlatı sizi karşılar
TIKLA

Tabi bu verdiğim veriler sunucunun giriş çıkışlarına oyuncularınızın yaptığı farmlara göre değişir. 30 50 oyuncu varken timings raporu alırsanız size daha detaylı bir bilgi sağlarım.
hocam velocity kullanıyorum bungeecord değil

fark etmez ona da 2 4 arası versen yeter maddi durumdan sorunun yoksa hepsini max olarak verirsen rahat rahat oynatırsın 50 oyuncu

Sunucular arası ana bağlantıyı sağlayan şey bungecorddur. Waterfall ve velocity gibi forklar bungecord üstünden geliştirme almıştır. Yani genel adı bungecorddur. Size yardım etmeye çalışan kişilere lütfen bungecord değil velocity kullanıyorum demek yerine lütfen yardımcı olmaya çalışan kişilere teşekkür ediniz.

Sorunuzun cevabına gelecek olursak. Minecraft sunucuları işlemci odaklıdır. Bu yüzden rahat bir oyun deneyimi için mevcut makineniz harici bungecord ve lobi için 10 ramli xeon makine alınız. Makineye 3 bungecord 4 lobi olacak ve 3 GB VDS e kalacak şekilde ayarlama yapınız.

Survival içinse 16 lık makineniz yeterli olup 12 veya 14 ram vererek rahat rahat kasmadan lag tps olmadan oyuncularınızı oynatabilirsiniz. 16 lık belki fazla gelebilir ancak ilerleyen süreçte sunucunuz büyürse tekrar tekrar makine yükseltmesi yapmadan biraz daha uzun süreli aynı makinede kalabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl