Çözüldü sunucumda çok lag var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efs2112
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 411
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Efs2112

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
5
Minecraft
Efs2112

Discord:

efspasha

1.21.1 Sürümünü kullanmakta olduğunuzu görüyorum sunucunun özellikleri neler hangi işlemci kullanılmakta?

Rapora göre sunucunuzun performansında herhangi bir sorun bulunmamakta. Eğer belirli bir performans sorunu yaşıyorsanız, daha uzun süreli bir timings raporu alarak veya sunucunuzda daha fazla oyuncu varken yeni bir rapor oluşturarak daha detaylı bilgiler edinebiliriz.

8 gb ram ryzen 9 3900x işlemci kullanıyorum

8 gb ram ryzen 9 3900x işlemci kullanıyorum
8 gb ram üstü kullanmanız gerekiyor işlemci ise ryzen 9 5900x ve üzeri olması lazım işlemcinin kaç çekirdek olduğu da önemli 1.21 gibi bir sürüm işlemciye daha çok ihtiyaç duyuyor.

Sunucunuzu optimize etmek isterseniz de bu
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
bakarak yapabilirsiniz. Gerekli tüm bilgileri ve sebepleri ile birlikte sizlere sunuyor.

işlemicim yanlış söyledim ryzen 5900x ve 10 gb ramim var

ek olarak sunucuda sadece moblarda ve insan hareketlerinde lag görüyorum komutlar olsun v.s. fazla lag yok ve tps 20 de sabit yani neden böyle oluyor anlamadım zaten ramin sadece %40 ını kullanıyor

ek olarak birde şununla alakalı bir lag olabilirmi?
sunucu versiyon 1.21.1 ancak gerçek dünya haritası 1.19.4 sürümü

işlemicim yanlış söyledim ryzen 5900x ve 10 gb ramim var

ek olarak sunucuda sadece moblarda ve insan hareketlerinde lag görüyorum komutlar olsun v.s. fazla lag yok ve tps 20 de sabit yani neden böyle oluyor anlamadım zaten ramin sadece %40 ını kullanıyor

ek olarak birde şununla alakalı bir lag olabilirmi?
sunucu versiyon 1.21.1 ancak gerçek dünya haritası 1.19.4 sürümü
Son sorduğunuz şey için bu cevabım tabi olabilir sonucta aynı surum değiller worldunuz 1.19.4 ama sürümünüz 1.21.1

peki ne yapabilirm sorunum da şu
sunucunun tabanını 1.19.4 e çeksem ıtemsadder java 21 istiyor nası çözücem

1.19.4 e alıp deneyin sorun çıkarmazsa sorun yok.demektir

yani şuna baktım şimdi de lobi 1.21 sürümüne uyumlu ama lag lobide de oluyor yani değişik tps hiç inmiyor ram zorlanmıyor ama oyunda donmalar oluyor

yani şuna baktım şimdi de lobi 1.21 sürümüne uyumlu ama lag lobide de oluyor yani değişik tps hiç inmiyor ram zorlanmıyor ama oyunda donmalar oluyor
Eve geçtiğim için daha doğru destek sağlayacağım beklemede kalın.

"baslangic - doTick" (60.20% Pct Total, 58.26% Pct Tick)

Bu dünyadaki yükleme süreçlerinin ağır çalıştığını gösteriyr (chunk yüklemeleri, redstone devreleri, aktif yaratıklar vs.)

"baslangic - tickEntities" (6.00% Pct Total, 5.80% Pct Tick)

Eğer çok fazla yaratık varsa bu lag sebebi olabilir. Mob sayısını düşürmek yardımcı olabilir.

"baslangic" dünyasında gerçekleşen "doTick" işlemi gibi görünüyor chunk yükleme ve entity optimizasyonu yaparak lagı düşürebileceğinizi düşünüyorum

şimdi büyün pluginleri teker teker test ettim dynmap çok işlemci kullanıyor sunucu boşken dynmap ile beraber %60 kullanıyor dynmap olmadan sunucu boşken %5 kullanıyor ancak sunucuya biri girdiğinde %99 oluyor kullanım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl