Çözüldü Sunucumda çok az mob doğuyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan over_brave
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.329
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

over_brave

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
81
Minecraft
Over_Brave

Discord:

Over_Brave#9324

Merhaba 1.12 survival sunucum var ama sunucuda çok az mob doğuyor. Zorluk seviyesi 3 te. Pluginlerle alakalı bir sorunmudur yoksa bukkit,spigot,paper.yml dosyalarıyla bu sorun çözülür mü. Lütfen yardımcı olun.

Plugin listesini göstermen gerek ek olarak zorluk seviyesiyle ilgisi oldugunu sanmiyorum

Ek Açıklama.png
Ek Açıklama.png

Ek Açıklama.png

Eklentilerde engelleyebilicek hiç bir şey yok yapıcağın tek şey kullandigin spigot dosyasi ve baslat.bat veya start.bat ve eula.txt dosyalari harici herşeyi silmek plugin klosörünü silme dediklerimi yap öyle bir dene ama yedegini al eğer baktin sorun kalmadi öyle kullan :)

Denemiştim fakat işe yaramamıştı malasef.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Mobların spawnını artırabileceğim bir plugin var mıdır?

Son düzenleme:
Plugin den ziyade spigot.yml de bununla ilgili ayar olmasi gerekiyor veya bukkit.yml entity veya moblarin maximum doğma sürelerini ayarlanabilir olmasi gerekli belki de paperspigotun tasarimcisi bunu bilerek böyle ayarlamiş olabilir daha lagsiz ve performansli olma açisindan belki farkli bir spigot kullanabilirsiniz

Performanslı başka bir spigot biliyormusunuz mobları engellemeyen? Aynı zamanda Paperspigot kullanıyordum. Tacospigota geçtim ama hala aynı.

Plugin den ziyade spigot.yml de bununla ilgili ayar olmasi gerekiyor veya bukkit.yml entity veya moblarin maximum doğma sürelerini ayarlanabilir olmasi gerekli belki de paperspigotun tasarimcisi bunu bilerek böyle ayarlamiş olabilir daha lagsiz ve performansli olma açisindan belki farkli bir spigot kullanabilirsiniz
Az önce normal spigot ve paperspigot ve tacospigot ile deneme yaptım. Normal spigotta gayet iyi yaratık çıkarken paperspigotta yok denilecek kadar azdı. Fakat sunucuya spigot yükleyince çok fazla tps düşüşü oluyor. Fakat paper ya da taco kullanırken böle bir sorunum yok. Bu sorunu nasıl halledebilirim?

Son düzenleme:
Performanslı başka bir spigot biliyormusunuz mobları engellemeyen? Aynı zamanda Paperspigot kullanıyordum. Tacospigota geçtim ama hala aynı.

Az önce normal spigot ve paperspigot ve tacospigot ile deneme yaptım. Normal spigotta gayet iyi yaratık çıkarken paperspigotta yok denilecek kadar azdı. Fakat sunucuya spigot yükleyince çok fazla tps düşüşü oluyor. Fakat paper ya da taco kullanırken böle bir sorunum yok. Bu sorunu nasıl halledebilirim?
Sorunu halledemesin paperspigotun mantigi performans ve minecraftin özelliklerini kısarak performans artirmak tps düşüşünün sebebi ise canavarlar ve benzeri chunk sorunlari paperspigot bunun önüne geçiyor ve belirli şeyleri sınırlı hale getiriyor bu yüzden performansi yüksek bir spigot yani şöyle ki : fazla canavarli istiyorsan makinan max 4 5 ise normal spigot kullan ha fazla canavarli istemiyorsan performans istiyorsan paperspigot ;)

Sorunu halledemesin paperspigotun mantigi performans ve minecraftin özelliklerini kısarak performans artirmak tps düşüşünün sebebi ise canavarlar ve benzeri chunk sorunlari paperspigot bunun önüne geçiyor ve belirli şeyleri sınırlı hale getiriyor bu yüzden performansi yüksek bir spigot yani şöyle ki : fazla canavarli istiyorsan makinan max 4 5 ise normal spigot kullan ha fazla canavarli istemiyorsan performans istiyorsan paperspigot ;)
Makine 6 gb ama yinede tps sorunları meydana geliyor. 10-15 dakikalık. Paperspigottan bu canavarların kısmasını kapatamazmıyız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl