Çözüldü Sunucum patladı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omurkayracakir

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
gaziii1

Discord:

@gazii2

Az çok tecrübeli olduğunu düşündüğümüz arkadaşlara sorduk ama pek bi akıl erdiremedik. İlgilenen arkadaş yazsın discorddan iletişime geçelim.

Sunucum patladı ile olmuyor, detay verirseniz genel olarak yardımcı olmak isteyen herkes buradan yardımcı olacaktır, fikrini beyan edecktir

Dediğiniz gibi yapayım madem.

Sunucumdaki bir oyuncuyla aynı sesteydik. Bana abi beni attı ismimle biri girmiş dedi. Ben de öylesine sunucudan herhangi biri trollüyordur diye düşündüm, geri gir zaten şifreni bilmiyor dedim. Daha sonra abi omurkayracakir diye birisi giriş yaptı dedi şaşırdım kaldım. Oyundaki adım farklıydı ve konsola baktığımda giriş yapan kişinin ip si ss tekinin aynısıydı. Ardından arkadaşıma attım bir şeyler oluyor galiba dedim, o da sunucudaki yetkisi olan herkesin yetkisi al dedi. Ben de aynen dediği şekilde yaptım. Aradan bi 15dk geçti ve bir baktık discordda HACKED BY **** diye mesajlar spamlanıyordu. Önüne geçmeye çalıştık ama çok hızlılardı ve tüm kanalları kapatmamıza rağmen hala daha buldukları her delikten saldırmaya devam ediyorlardı. Her şeyin sahibi olan arkadaşımın hesabından sunucudaki tüm üyelerin atıldığını, kendi hesabımdan ise sürekli webhook oluşturulduğunu gördük. Lakin hesaplarımıza kimse giriş yapmamış. Daha sonra hacklendik diye düşünürken aklımıza dm de tüm her şeyin olduğu geldi. Anında vds hesabını kontrol ettim ve vds şifresi değişmişti. Her ne kadar uğraşsam da vds şifresini tekrar değiştiremedim ve giriş yapamadım. Mecburen format atmak zorunda kaldım. Şuan bildiğimiz tüm önlemleri alıyoruz. Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı?

Sunucumdaki bir oyuncuyla aynı sesteydik. Bana abi beni attı ismimle biri girmiş dedi. Ben de öylesine sunucudan herhangi biri trollüyordur diye düşündüm, geri gir zaten şifreni bilmiyor dedim. Daha sonra abi omurkayracakir diye birisi giriş yaptı dedi şaşırdım kaldım. Oyundaki adım farklıydı ve konsola baktığımda giriş yapan kişinin ip si ss tekinin aynısıydı. Ardından arkadaşıma attım bir şeyler oluyor galiba dedim, o da sunucudaki yetkisi olan herkesin yetkisi al dedi. Ben de aynen dediği şekilde yaptım. Aradan bi 15dk geçti ve bir baktık discordda HACKED BY **** diye mesajlar spamlanıyordu. Önüne geçmeye çalıştık ama çok hızlılardı ve tüm kanalları kapatmamıza rağmen hala daha buldukları her delikten saldırmaya devam ediyorlardı. Her şeyin sahibi olan arkadaşımın hesabından sunucudaki tüm üyelerin atıldığını, kendi hesabımdan ise sürekli webhook oluşturulduğunu gördük. Lakin hesaplarımıza kimse giriş yapmamış. Daha sonra hacklendik diye düşünürken aklımıza dm de tüm her şeyin olduğu geldi. Anında vds hesabını kontrol ettim ve vds şifresi değişmişti. Her ne kadar uğraşsam da vds şifresini tekrar değiştiremedim ve giriş yapamadım. Mecburen format atmak zorunda kaldım. Şuan bildiğimiz tüm önlemleri alıyoruz. Bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı?
discord olayında rat yemişsinizdir adam tokeninizden bağlandığında discord'a giriş isteği göndermez, bu yüzden de giriş yapıldı olarak gözükmez. minecraft olayında authme kullanıyorsunuz sanırım eklentide açık var diye birkaç söylenti duydum ama tam emin değilim onun dışında 1.2.3.4 ip olayına bende tam anlam veremedim.

Survival alt sunucumda essentials discord bağlantısı vardı. Oradan bağlanmış olabilir. Botta da yönetici yetkisi vardı ama benim ve arkadaşımın hesabından işlem nasıl yapabiliyor anlamış değilim.

Bu 1.2.3.4 ip olayını tam olarak açıklayabilecek biri var mı?

Survival alt sunucumda essentials discord bağlantısı vardı. Oradan bağlanmış olabilir. Botta da yönetici yetkisi vardı ama benim ve arkadaşımın hesabından işlem nasıl yapabiliyor anlamış değilim.
dc istek attım

o ip adresinden girmesi normal bir şey ip adresi APNIC'e ait gözüküyor ama provider'ı FlowVPN gözüküyor paylaşımlı ipadresi olarak gördüm araştırdığımda temelinde büyük şirketlere verirken FlowVPN'de içinde sanırım
bu kısım biraz kafamı karıştırdı açıkçası

ama sonuç olarak ya ip spoofing yada vpn

sanırım illegal işler için kullanılıyor çoğunlukla çok fazla report olduğunu gördüm ama grief nedenin tamamen farklı log paylaş bakalım

discord: batuhan____

1725412190918.webp

Son düzenleme:
Öncelikle, yaşadığınız olay oldukça stresli ve ciddiye alınması gereken bir durum. Sunucunuzun güvenliği ihlal edildiğinde, hızla müdahale etmek çok önemlidir. Bu tür bir durumla karşılaştığınızda, atmanız gereken birkaç kritik adım vardır.

İlk olarak, tüm kritik hesaplarınızın şifrelerini hemen değiştirmeniz gerekmektedir. Bu, VDS hesabınızdan panel ve FTP hesaplarına kadar tüm giriş bilgilerini kapsar. Şifrelerinizi değiştirirken, güçlü ve rastgele oluşturulmuş şifreler kullanmalısınız. Bu noktada, bir şifre yöneticisi kullanmanız hem şifrelerinizi güvende tutar hem de güçlü şifreler oluşturmanızı sağlar. Ayrıca, eğer Discord botu gibi kritik araçlar kullanıyorsanız, bot tokeninizi de yenilemeniz ve güvenli bir şekilde saklamanız gerekmektedir.

Discord sunucunuz içinde, sunucu sahipliğini güvenli ve iyi korunmuş bir hesaba devretmenizi öneririm. Bu, sunucunuzun yönetimsel kontrolünü daha güvenli bir hale getirir ve yetkisiz erişimlere karşı ek bir güvenlik katmanı sağlar.

Ayrıca, sunucunuzda bir güvenlik botu kullanmanız da oldukça faydalı olacaktır. Güvenlik botları, sunucunuzda şüpheli faaliyetleri izleyebilir, otomatik olarak tepki verebilir ve gerekli durumlarda hızlıca müdahale edebilir.

Bunun yanı sıra, iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) eklemeniz oldukça önemlidir. Sunucunuzda kullanılan tüm hesaplara iki faktörlü kimlik doğrulama ekleyerek, yetkisiz kişilerin hesaplarınıza erişimini büyük ölçüde zorlaştırabilirsiniz. 2FA, bir güvenlik katmanı ekleyerek şifreniz ele geçirilse bile hesaba giriş yapılmasını engelleyebilir.

Bu adımları atarak, sunucunuzun güvenliğini artırabilir ve benzer durumlarla tekrar karşılaşma olasılığını azaltabilirsiniz. Bu süreçte profesyonel bir destek almak, durumu daha hızlı ve etkili bir şekilde kontrol altına almanıza yardımcı olabilir. Geçmiş olsun, umarım sunucunuz en kısa sürede eski düzenine kavuşur.

buradaki olay biraz araştırılması lazım discordan ekledim buradaki olan ne 2fa ne şifre bence gördüğüm ihtimaller virus,normal grief olayı bunun dışında o ip adresinden girmesi normal buldum ama yine bkaılması lazı mberaber bakalım discord eklersin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl